המקל והגזר |
לפני 17 שנים •
4 בינו׳ 2007
לפני 17 שנים •
4 בינו׳ 2007
המקל והגזר • 4 בינו׳ 2007
[
גלתיאה כתבה: ....לסיכום- לא משנה מה את מנסה להשיג, או מה המטרות. העובדה שנשלטים משתמשים לעיתים בשליטה מלמטה מעידה שלצד הכניעה, מתעורר לפעמים גם הצורך האחר.[/quote] נראה לי שחל כאן ערבוב בין המושג "שליטה מלמטה" לבין המושג "רצון". מגוחך הוא לחשוב שלנשלט/ת אין ר צ ו ן משלו. אך אין לערבב רצון עם שליטה. לטעמי, על הנשלט/ת להביע את רצונם במפורש. על השולט להחליט האם לממש את הרצון, או לא. ומכאן ההבדל. הנשלט/ת רוצה במשהו, על פי צרכיו וטעמו, וזה אך טבעי ואנושי, אך השולט יחליט האם יעתר לרצונות אלה, אם לאו. מכאן נובעת השליטה. מהרצון והיכולת ליטול אחריות, להחליט, ולבצע. הנשלט אינו חסר רצונות, אלא שהוא מכפיף את רצונותיו לשיקול דעתו של השולט. ומכאן תפקידו- נשלט. נשלט, אך עם רצון, ומרצון כמובן. |
|
טוהר0(נשלטת) |
לפני 17 שנים •
4 בינו׳ 2007
לפני 17 שנים •
4 בינו׳ 2007
טוהר0(נשלטת) • 4 בינו׳ 2007
גלתיאה כתב/ה: בהנחה שיש תקשורת פתוחה בין הפרטנרים, ובהנחה שבדקת לפני שהחלטת על התמסרות מי האדם שלפניך, השליטה מלמטה היא בעצם לא צריכה להיות קיימת. אבל היא קיימת. זאת אומרת שהיא לא באמת באה ממקום של כניעה, היא באה ממקום אחר. וכשמה כן היא- שליטה מלמטה. מה זה משנה מהיכן את מפעילה אותה אם מלמטה או מלמעלה אם היא ברורה או עמומה או יותר מתוחכמת, זה עדיין שימוש בשליטה. ואם את כנועה, את כנועה. בך לא אמורה להיות שליטה. אם את תרצי לבדוק משהו, תבדקי עם הכלים שיש לך או בך. רצון שליטה לא אמור להיות לך, לפחות לפי מה שמקובל לחשוב כאן. אבל עובדה שזה כן קיים בנשלטים. אני לא נכנסת לוויכוח אם זה טוב או רע. אבל העובדה שזה קיים. ועל פניו זה לא אמור להיות אם אנחנו נוטים לחשוב שבכל אדם קיים רק צד נשלט או רק שולט. לסיכום- לא משנה מה את מנסה להשיג, או מה המטרות. העובדה שנשלטים משתמשים לעיתים בשליטה מלמטה מעידה שלצד הכניעה, מתעורר לפעמים גם הצורך האחר. אני לא מסכימה שהרצון לבדוק את חוזקו של הדום, לפני שתוכלי להתמסר לו, הוא שליטה מלמטה. חושבת שזה פשוט לוודא שאת במקום בטוח. אגב, אני לא אומרת שבנשלטים אין רצון לשליטה, אבל ההבדל הגדול הוא שנשלט אמיתי, כאשר מטרתו המדומה נכשלת- הינו מרוצה, שכן רצונו הפנימי והאמיתי הוא להשלט, ושניסיונות ההשתלטות שלו ל א יצליחו. |
|
גלתיאה |
לפני 17 שנים •
4 בינו׳ 2007
לפני 17 שנים •
4 בינו׳ 2007
גלתיאה • 4 בינו׳ 2007
השקט שלפני... כתב/ה: [
גלתיאה כתבה: ....לסיכום- לא משנה מה את מנסה להשיג, או מה המטרות. העובדה שנשלטים משתמשים לעיתים בשליטה מלמטה מעידה שלצד הכניעה, מתעורר לפעמים גם הצורך האחר. נראה לי שחל כאן ערבוב בין המושג "שליטה מלמטה" לבין המושג "רצון". מגוחך הוא לחשוב שלנשלט/ת אין ר צ ו ן משלו. אך אין לערבב רצון עם שליטה. לטעמי, על הנשלט/ת להביע את רצונם במפורש. על השולט להחליט האם לממש את הרצון, או לא. ומכאן ההבדל. הנשלט/ת רוצה במשהו, על פי צרכיו וטעמו, וזה אך טבעי ואנושי, אך השולט יחליט האם יעתר לרצונות אלה, אם לאו. מכאן נובעת השליטה. מהרצון והיכולת ליטול אחריות, להחליט, ולבצע. הנשלט אינו חסר רצונות, אלא שהוא מכפיף את רצונותיו לשיקול דעתו של השולט. ומכאן תפקידו- נשלט. נשלט, אך עם רצון, ומרצון כמובן.[/quote] אבל בקשר שיש כן פתיחות וכן תקשורת עלולה להיות כן שליטה מלמטה. ברור שלנשלט יש רצון. השאלה היא רק למה הוא בוחר לממש, או לנסות לממש את הרצון שלו דרך שליטה מלמטה. מה זה מעניק לו כשהוא בוחר להשתמש בדרך הזו. טוהר- אני חוששת שלא הבנת אותי. זה שאת בודקת מי הדום שאת רוצה להתמסר לו, היא לא שליטה מלמטה. את פשוט בודקת אם זה האדם הנכון שאת רוצה להתמסר לו. אם יש אותן ציפיות, אותן גבולות וכו'. השליטה מלמטה נכנסת אחר כך. מה זה נשלט אמיתי? מישהו שמגדיר את עצמו סאב ולא מתחלף? ( אבל מה יהיה עם ההגדרת האלו של אמיתי לא אמיתי? את משוחדת בדעתך טוהר) אז יש סאבים שהם סאבים והם משתמשים בשליטה מלמטה ולפעמים גם מצליחים. ולפי הגדרתך הרבה אנשים הם " בכאילו" כאן. |
|
Nymphaea(נשלטת){זיעויה} |
לפני 17 שנים •
4 בינו׳ 2007
למי שלא הבין
לפני 17 שנים •
4 בינו׳ 2007
Nymphaea(נשלטת){זיעויה} • 4 בינו׳ 2007
Nymphaea כתב/ה: שרשורי שפחות שמנות שמנסות לקבל צומי נפתחים לא מעט.. ומעוררים בהחלט הרבה צומי
זה נאמר בחיוך בתגובה לונוס שכתב: ציטוט: מה, מישו היה מעלה על דעתו לפתוח שרשור "נשלטות- נשים דחויות אבל אינטלגנטיות וחזקות שנהנות לראות דומים קשוחים מנסים לעשות להן את זה בדיוק כמו שהן אוהבות"
או "דומים- ילדים דחויים ומכוערים מובטלים ואימפוטנטים שלא מסוגלים להכיל אינטימיות אמיתית" או "שולטות - שמנות חסרות ביטחון שמנסות לקבל צומי" למה זה נראה לגיטימי לאנשים לפקפק בנטיות ובכנות הכוונות של אנשים אחרים, מקבוצה מגדרית-בדסמית אחרת. |
|
aka BODYGUARD |
לפני 17 שנים •
5 בינו׳ 2007
לפני 17 שנים •
5 בינו׳ 2007
aka BODYGUARD • 5 בינו׳ 2007
רוב המגיבים העלו דברם בצורה בהירה למדי.
בהסתכלות פשוטה לנושא אני משווה באופן אישי את השאלה למבט על גופנו... גם המוח מורכב משתי אונות , גם הלב משני חדרים ראשיים וכן הלאה, כך שהמורכבות האנושית מביאה לתצורות מאוחרות יותר של הגדרות מיניות,בדסמיות ויחס לחיים בכלל. אמר דום כתום שאנו לא נולדים שולטים/נשלטים ואני באופן אישי אשמח לראות את התיעוד המחקרי/רפואי בנושא.. לדעתי אנו נולדים עם זהות מינית והוויה בדס"מית, ומפתחים אותה בדיוק בשניה שהמוח מתחיל לשדר ולקבל שדרים, אפילו בתקופת ההריון. נשלטים ושולטים פר אקסלנס נמצאים במקום קבוע, תחנה קבועה של מוסיקה שאותה הם מבינים ונהנים... מתחלפים שומעים את כל התחנות.... ונחזור לרצינות- יש עוצמה גדולה בהתחלפות מאחר ומדובר בשינוי פנימי וחיצוני והיכולת להנות ,לדרוש ולקיים את שני העולמות. מההכרות האישית שלי עם מתחלפים למדתי שמדובר באנשים חזקים עם יכולות שמעל לממוצעות. בשום מקרה לא יכולתי לציין שמדובר במשחק והעמדת פנים. הם שם.נקודה. עוד נושא שעלה כאן (שוב..) הוא השליטה מלמטה... אנשים..תפנימו, אין חיה כזו. אם שולט הוא שולט(ולא שולט במסווה) הרי שהוגדר כאן בצורה מופלאה ענין האחריות וההסכמה של השולט לנשלט. הנשלט יכול לבקש,לרצות,לרקוד ולקפץ בחמת זעם- אולם ללא אישור השולט ,שלוקח אחריות במהלך- זה לא יתקיים. זו אינה שליטה מלמטה. לא להתבלבל עם ההסכמה מצד השולט. אין בה משום כניעה, (ולא..לא קמתי להגנת אגודת השולטים..) יש בה אך ורק לקיחת אחריות. דיון מכובד עד כה ,אולם דבר אחד משך את עיני וצרם- מדוע שמישהו יסקול מישהו כל זמן שזה כל כך מסודר,מכובד, לא אישי????? הבעת את דעתך האישית והעלת נימוקים לה, תרבות הדיון נשמרת- הסקילה נדחית בשם החוק.. סופ"ש נעים.. |
|
נוריתE |
לפני 17 שנים •
5 בינו׳ 2007
לפני 17 שנים •
5 בינו׳ 2007
נוריתE • 5 בינו׳ 2007
על הקביעה החד משמעית הזאת אין לי אלא להרים גבה בתמיהה
ולהמשיך בסדר היום שלי. |
|