Belisana(שולטת) |
לפני 17 שנים •
7 בדצמ׳ 2006
עוף מדהים בקלי קלות
לפני 17 שנים •
7 בדצמ׳ 2006
Belisana(שולטת) • 7 בדצמ׳ 2006
המתכון הוא לעוף שכל הבישול שלו מתבצע על מלח גס.
חומרים: עוף שלם /שוקיים/כנפיים - נקיים ובמידה ומדובר בעוף מוכשר- יש לשטוף ולנגב היטב. חבילת מלח גס אופן ההכנה: מרפדים תבנית בנייר אלומיניום (רצוי שכבה כפולה) יוצרים שני כדורים קטנים מנייר האלומיניום להגבהת העוף (אם מדובר בחלקי עוף, יוצרים כדורים כמספר החלקים), כך שיהיה גבוה מהתבנית בערך בסנטימטר-שניים. ניתן להצמיד את העוף לכדור בקיסם - לא חובה. מפזרים מלח גס על התבנית, בשכבה עבה ואחידה מניחים את העוף על הכדורים מחממים את התנור ל-200 מעלות ומכניסים אליו את העוף. הופכים בערך אחרי חצי שעה (תלוי בתנור) ומשחימים לחצי שעה נוספת. אין צורך בתבלינים ותוספות. העוף יוצא שחום, פריך וטעים במיוחד. מומלץ לנגב משאריות מלח לפני ההגשה. |
|
kamor(נשלט) |
לפני 17 שנים •
13 בדצמ׳ 2006
מתכון למעמול
לפני 17 שנים •
13 בדצמ׳ 2006
kamor(נשלט) • 13 בדצמ׳ 2006
המתכון הגיע אליי באדיבות דפי
מתכון למעמול --------------------------------------- המרכיבים (כ-80 עוגיות): לבצק: 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח 200 גרם חמאה קרירה, חתוכה לקוביות 1/2 4 כפות מי ורדים (להשיג בחנויות טבע) אבקת סוכר, לקישוט למלית: 1 חבילה(500 גרם) תמרים ללא חרצנים (עיסה) הכלים: 2 תבניות שטוחות מרופדות בנייר אפייה אופן ההכנה: 1. הבצק: במכל מעבד מזון שמים את הקמח והחמאה ומעבדים בפולסים קצרים לקבלת תערובת פירורים גסים. בעוד המעבד פועל, מוסיפים את מי הוורדים ומעבדים מעט, רק עד לקבלת כדור בצק רך ומניחים בצד. בינתיים מכינים את המלית. 2. המלית: לוקחים חתיכות מעיסת התמרים ומעבדים בידיים לגלילים דקים דמוי סיגריות בקוטר כ־3/4 ס“מ ובאורך כ־25 ס“מ, ומניחים אותם על צלחת מרופדת בנייר פרגמנט. 3. ההרכבה: מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). 4. מעל למשטח מקומח בנדיבות מרדדים חתיכות בצק ומעצבים בעזרת סכין קטן וחד למלבן באורך 25 ס“מ, ברוחב 5½ ס“מ ובעובי 4 מ“מ. מניחים גליל תמרים אחד לאורך הבצק בצד הקרוב לגוף ומשאירים שוליים של 1½ ס“מ. מגלגלים לרולדה הדוקה ומהדקים חזק לסגירה. 5. בסכין קטנה וחדה חותכים באלכסון לחתיכות בגודל 4 ס“מ. מניחים על התבניות במרווחים של 3 ס“מ ביניהן. 6. אופים 8־9 דקות עד שפני העוגיות בצבע בהיר מאוד ותחתיתן בצבע זהוב בהיר (כדי לקבל את המרקם הנימוח האופייני, העוגיות צריכות להישאר בהירות מאוד מבלי להזהיב). 7. מצננים בתבנית על רשת 10 דקות ומעבירים את העוגיות לרשת לצינון מלא. לאחר הצינון בוזקים אבקת סוכר מעל בנדיבות קל ופשוט נורא. אם מישהו הצליח .....שיודיע לי איך יצא. |
|
kamor(נשלט) |
לפני 17 שנים •
14 בדצמ׳ 2006
לפני 17 שנים •
14 בדצמ׳ 2006
kamor(נשלט) • 14 בדצמ׳ 2006
לא יפה !
טרחתי כל כך ופירסמתי מתכון למעמול.... ולאף אחד לא איכפת. כולם הלכו לקרוא על הבחור שדחף כדור פינג פונג לתחת. |
|
walking dead |
לפני 17 שנים •
18 בדצמ׳ 2006
מעמולים, רבותיי!
לפני 17 שנים •
18 בדצמ׳ 2006
walking dead • 18 בדצמ׳ 2006
קאמורי היקר,
אני ניסיתי את המתכון הזה לפני כ- 3 שבועות. מצאתי אותו במוסף שבועי של עיתון יומי גדול (לא עושה פרסומות ) אז ככה: קודם כל לי יצאו הרבה פחות עוגיות... אולי משהו בכמויות של המתכון לא נכון אבל לי יצאו בערך 50, וגם לא נזקקתי לשתי תבניות. בנוסף, לטעמי לפחות, מי הורדים הם בכמות גדולה מדי, והטעם שלהם לא מוצא חן לי במעמולים. אני התאכזבתי כי זה לא הטעם שהכרתי שסבתא שלי ז"ל הייתה מכינה. אני אחפש מתכון טוב יותר למעמול... מבטיחה |
|
flashback{ג"ו} |
לפני 17 שנים •
8 בפבר׳ 2007
לפני 17 שנים •
8 בפבר׳ 2007
flashback{ג"ו} • 8 בפבר׳ 2007
הנה השרשור הזה
ואני אני בלי רעיון מה לאכול.. יאללה חברים, שנסו סינרים ותתגאו מה שאתם יודעים! אני מחכה עם פנקס ועיפרון. |
|
עמק יא רוק(אחר){הנסיכה ברנ} |
לפני 17 שנים •
8 בפבר׳ 2007
לפני 17 שנים •
8 בפבר׳ 2007
עמק יא רוק(אחר){הנסיכה ברנ} • 8 בפבר׳ 2007
flashback כתב/ה: הנה השרשור הזה
ואני אני בלי רעיון מה לאכול.. יאללה חברים, שנסו סינרים ותתגאו מה שאתם יודעים! אני מחכה עם פנקס ועיפרון. משהו קטן וטוב כשרעבים : איטריות נודלס עם שמן זית, זיתים מגולענים ועגבניות חתוכות....יאמי ..... על זה אפשר תמיד להוסיף עוד נדבכים, כמו חתיכות עוף, מלפפון, גזר , טחינה .... בעיקרון, מה שיש בבית ילך עם זה עמק |
|
walking dead |
לפני 17 שנים •
8 בפבר׳ 2007
לפני 17 שנים •
8 בפבר׳ 2007
walking dead • 8 בפבר׳ 2007
flashback כתב/ה: הנה השרשור הזה
ואני אני בלי רעיון מה לאכול.. יאללה חברים, שנסו סינרים ותתגאו מה שאתם יודעים! אני מחכה עם פנקס ועיפרון. פשטידה קלה (תרתי משמע): המצרכים: 1 גביע קוטג' 1 גביע יוגורט ביו 3 ביצים 1 כף קמח רגיל מלח ופלפל לפי הטעם ירק מבושל לפי הטעם (כרובית, בטטה, ברוקולי, בצל, כרישה או שילובים של כמה ירקות). אופן הכנה: מערבבים הכל (ללא הירק) עד שהעיסה אחידה, ואז מכניסים את הירק. אם התערובת דלילה מדי אפשר להוסיף עוד כף קמח. ממליחים ומפלפלים. מעבירים לכלי חסין אש ואופים בתנור שחומם מראש ב- 170 מעלות, במשך 30-40 דקות (עד שהקרום למעלה שחום והפשטידה מוצקה). |
|
ים_yam(לא בעסק) |
לפני 17 שנים •
8 בפבר׳ 2007
לפני 17 שנים •
8 בפבר׳ 2007
ים_yam(לא בעסק) • 8 בפבר׳ 2007
ואם רוצים להתחזר ולשבור קצת את הדיאטה, מוסיפים כמה חופנים נדיבים של גבינת פרמזן מגוררת
|
|
לבנה(נשלטת) |
לפני 17 שנים •
9 בפבר׳ 2007
Re: תנסו, ותיווכחו.
לפני 17 שנים •
9 בפבר׳ 2007
לבנה(נשלטת) • 9 בפבר׳ 2007
נסיך הכתר כתב/ה: איך תכינו שניצל ביתי בלי לטנף את האצבעות.
בלי שנרוץ לכיור לשטוף את ידינו כל דקה. יש לנו 3 צלחות- אחת עם קמח, אחת עם ביצה טרופה, אחת עם פירורי לחם. 1. בשלב ראשון, בעזרת יד ימין, נניח את השניצל בתוך צלחת הקמח. יד זו לא תיכנס לביצים הטרופות. בעזרת אותה יד נניח בעדינות את השניצל בצלחת הביצים הטרופות, בלי שהאצבעות ייגעו בביצה הטרופה שבצלחת. 2.ביד שמאל נצפה את השניצל בביצה. נרים את השניצל באותה יד שמאל, ונניח אותו בעדינות בתוך צלחת פירורי הלחם, בלי שאצבעות יד שמאל ייגעו בפירורי הלחם. 3.ביד ימין נזרזף מעט פירורי לחם על השניצל הרטוב מביצה,רק עד כיסוי כל הרטוב, ואז, כשאנחנו אוחזים בפיסה יבשה ומצופה יחסית, נרים את השניצל ביד ימין כדי להפוך אותו בתוך פירורי הלחם. נוצר מצב שבו יד ימין תמיד יבשה ויד שמאל תמיד לחה וכך אין התגבשות של הבצק על האצבעות. OCD ?? |
|
לבנה(נשלטת) |
לפני 17 שנים •
9 בפבר׳ 2007
השתגעתם כולכם?
לפני 17 שנים •
9 בפבר׳ 2007
לבנה(נשלטת) • 9 בפבר׳ 2007
אין לכם מה לעשות בחיים? עם מתכונים כל כך מסובכים, מתי אפשר למצוא זמן לבדס"מ?
ככה מכינים אוכל!: תפוחי אדמה פרוסים לפרוסות בעובי של כ 1/2 ס"מ, מסודרות בשכבות. בין שכבה לשכבה מפזרים שום גבישי ומלח. מעל הכל יוצקים שמנת מתוקה, ויאללה למיקרוגל בעוצמה מקסימאלית, עד שתפוחי האדמה מתרככים או אפילו מתחילים להשחים. רק המתכון של פרפה מנגו עונה על דרישות העצלות שלי. אנסה בקרוב. |
|