שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

עכשיו 20:00 שידור חי בנט - תשוקה ופרוורסיה בראי הפסיכו-אנליז

ginger
לפני 17 שנים • 22 בפבר׳ 2007

עכשיו 20:00 שידור חי בנט - תשוקה ופרוורסיה בראי הפסיכו-אנליז

ginger • 22 בפבר׳ 2007
ממכון ון ליר
לשידור חי:
http://www.vanleer.org.il/conf/desire/Main.htm

למידע:
http://www.vanleer.org.il/heb/EventDetails.asp?EventId=655

ג'ינג'ר.
מיתוסית​(שולטת)
מיתוסית​(שולטת) • 22 בפבר׳ 2007
פספסתי,א בל אם זה על התיאוריות פרוידיאניות לגבי סטיות מין, אז לא פספסתי יותר מידי. התיאוריות בנושא הזה שלו הן די- איך לומר- מטומטמות? icon_biggrin.gif
ginger
ginger • 22 בפבר׳ 2007
אדם חוקר לא נוטה להתבטא בצורה הגסה הזו.
וזה גם בלי לומר מילה על ההתנשאות הריקנית וביטחון של בלון...
מטומטמות ככל שיהיו התאוריות שלו, הוא כבר נרשם בהיסטוריה וכבש לו מקום של כבוד.
ואת ?

ג'ינג'ר.
מיתוסית​(שולטת)
מיתוסית​(שולטת) • 22 בפבר׳ 2007
אין שום יוהרה בעיניי בדבריי כלפי פרויד.
בתור אחת שכבר שנה שניה שמפמפמים לה את פרויד מכל כיוון אפשרי ובתור אחת שלא מקבלת כל מילה ממרצים או מחוקר זה או אחר כתורה מסיני ובעלת חוש ביקורתי לא קטן- אני מרשה לעצמי ממקום של ידע והבנה לומר שעם כל הכבוד לתרומתו הכנבדה של מר זיגמונד שמעון פרויד- גם פרויד (מי יאמין??) טעה וגם פרויד שמרבית התיאוריות שלו נהגו לפני כמאה שנים ובינתיים דברים השתנו- העולם, התרבות, האנשים, חוקרים נוספים ותיאורטיקנים נוספים הגיעו לעולם וגם הם הביאו את תרומתם הנכבדת ולכל גישה פסיכולוגית יש עוד אחת לפחות שמנסה לסתור אותה וזה רק בריא לבקר ולסתור, כי אחרת היכן היינו אם לא היינו חותרים כנגד תיאוריה ומנסים להפריך אותה במטרה להפיל או למצק אותה עוד יותר?

מרבית התיאורות של פרויד, מה לעשות, אינן מדעיות כלל ועיקר ולא ניתן לבדוקן במחקרים אמפיריים רציניים.
חלק מהתיאוריות של פרויד כיום אינן מקובלות על חלק ניכר מהפסיכולוגים- כולל הפסיכואטנליקאים.
ואפילו- למרבה הפליאה, כמה מתלמידיו שנחשבו כממשיכי דרכו- הקימו לעצמם את משנתם שלפעמים השלימה, לפעמים המשיכה ולפעמים היתה מנוגדת וסתרה לחלוטין את מה שפרויד אמר (במחלק מהמקרים הוא לא סלח בחייו לאותם תלמידים סוררים).

וול, איש לא אמר שכל הפסיכולוגים צריכים להיות פרידויאנים- אני איני אחת מהם ולמרות שאני חייבת להודות שלפרויד היו כמה וכמה רעיונות טובים שחלקם אכן יעילים בשטח- ישנם תחומים רבים שתורתו אינה יעילה בכלל.
למשל כבר זמן רב איש לא משתמש בפסיכואנלטיקה כדי לטפל בעברייני מין, סוטי מין, הפרעות בתפקוד המיני (מה שהכי אירוני בכל העסק זה שפרויד ייחס חשיבות כה גדולה למין בתורתו ואילו דווקא בתחום זה תורתו וטכניקותיו אינם יעילים כלל ועיקר).
בנוסף, חלק גדול מההפרעות הנפשיות והמחלות הנפשיות אינן מטופלות על פי השיטה הפרוידיאנית- לכל היותר מוסברות בין השאר על ידה.

ואני? לא בטוח שתהיה לי יום אחד תיאוריה משלי, גם לא בטוח שאי פעם אני אהיה מטפלת (למרות שזוהי שאיפה גדולה שלי), מה שבטוח זה שאין לי הערצה עיוורת לאדם שאומנם הוא אושיה חשובה בעולם הפסיכולוגיה, אך הוא לא כולה...

ולמרות שזה נדמה בעיקר למי שלא למד פסיכולוגיה מעודו שכל הטיפולים הפסיכולוגים זה לשכב על ספה ולספר על יחסייך המורכבים עם הורייך בילדותך- לא כך הדבר ולא כל טיפול אורך 10 שנים כמו שפרויד המליץ (למרבה המזל והכיס).

ואני בטוחה שאם תקראי את התיאוריות שלו שמסבירות על למה את סדיסטית או מאזוכיסטית, גם את תצחקי. חרדת סירוס? קינאת פין? לי נשמע מופרך ביותר. לא יודעת מה איתך icon_smile.gif
ואם ההסבר לסאדומאזוכיזם עוד נשמע סביר, תקראי פעם על איך הוא מסביר פטישיזם או טרנסווסטיזם ואני בטוחה שתפערי פה עגול ותחשבי לעצמך: "מה לעזאזל הוא חשב לעצמו כשהוא אמר את זה?!". icon_biggrin.gif
ginger
לפני 17 שנים • 23 בפבר׳ 2007
ginger • 23 בפבר׳ 2007
שפכת כל כך הרבה ידע (ידוע יותר או פחות - לא משנה) כשכל שנתבקשת הוא לעדן סגנון וגישה.
אולי גם מליוני תיאוריות לא יוכלו לעזור, כשצריך לשנות/לתקן/לעדן התנהגות או חשיבה בפועל.
מצד שני - שינוי לא תמיד נצפה מיידית... icon_wink.gif

ג'ינג'ר.
מיתוסית​(שולטת)
מיתוסית​(שולטת) • 23 בפבר׳ 2007
פסיכו, אתה מורשה לומר את דעתך, כל עוד תכתוב כתובית קטנה מתחת: "אין המציג פסיכולוג, אין להקשיב לו ובאופן כללי מותר ואף אצתוי לבעוט בו כשדעתו מרגיזה"
icon_biggrin.gif

ג'ינג'ר, אני לותמי חשבתי שאת מתרגזת על דעותיי לגבי פרויד, אם זה היה רק בגלל שאמרתי שיש לו תיאוריות "מטומטמות" ואת חושבת שיכולתי להתנסח בצורה אחרת, אז אולי, אבל בשעות כאלה קשה לחשוב על מילה אחרת וזה מה שקפץ לי מיידית לראש icon_smile.gif

שמעת את הרדיו? היה שם משהו מעניין לדעתך?

שלחי אותי לטיפול פסיכודינאמי בין 10 שנים שיברר מה אני מדחיקה ולמה אני קוראת לפרויד מטומטם ואולי בעצם יתגלה שפרויד פגע לי בנקודות רגישות ולכן אני תוקפת אותו בלה בלה icon_smile.gif
huan
huan • 23 בפבר׳ 2007
גינגר השפה הדיפלומטית,העידון הצבוע והפוליטקלי קורקט הם מחלה,סרטן הפושע בחברה שלנו והורס כל חלקה טובה. כי כאשר המוקד עובר מהידע הטהור והרעיון העיקרי להיתנסחויות,כללי נימוס,ניסיונות לא לפגוע בנפשם הרכה של אחרים ושאר דברים טפלים זה לא רק עצוב זה פשוט מטומטם.

אני אישית מצדיע לכל אלה היודעים לקרוא גם לאנשים כמו פרוייד מטומטמים ולא רק "טועים,לא מגיעים למסקנות הנכונות".
dragon fly
dragon fly • 23 בפבר׳ 2007
פסיכולוג בספת עור כתב/ה:
הייתי אומר את דעתי.
אבל לא מרשים לי.

מה קרה פסיכולוג לקחו לך את הספה?

איקאה האלה לא מספיק השתלטו על המדינה ולא הביאו שבדיות בלונדיניות למדינה גם

לקחו לך את הספה? icon_lol.gif
newoldone
newoldone • 23 בפבר׳ 2007
ואילו אני, חואן, מוכנה לשמוע את התואר "מטומטם" רק ממי שמכיר לעומק ומכלי ראשון את דבריו של נשוא התואר, יהיה זה פרויד או כל הוגה דעות אחר. לא ממי ששמע שתיים-שלוש הרצאות עליו בקורס כזה או אחר.
זה לא עניין של פוליטיקלי קורקט. כפי שג'ינג'ר אמרה, זה עניין של גישה.

אגב, כל הדיון הזה מיותר לחלוטין.
דיברה אתמול אנליטיקאית יותר משעה על פרברסיה, ולא הזכירה חרדת סרוס או קנאת פין. מתברר שיש לתיאוריה הפסיכואנליטית עוד כמה דברים (שניתן ורצוי להתווכח עליהם) להגיד על פרברסיה. דברים שהם מעבר לסכימות שמדקלמים בלימודי תואר ראשון בקרימינולוגיה.