ים_yam(לא בעסק) |
לפני 17 שנים •
9 בפבר׳ 2007
לפני 17 שנים •
9 בפבר׳ 2007
ים_yam(לא בעסק) • 9 בפבר׳ 2007
הגירסה ההונגרית לתפו"א לעצלנים:
תפו"א אדמה חתוכים לקוביות בינוניות, קצת שמן זית, קצת מלח ופלפל, רוטב סויה, רוטב צ'ילי, המווון פפריקה מתוקה. לערבב הכל בכלי זכוכית פיירקס עם מכסה למיקרוגל בעוצמה המירבית עד שתפו"א רך ושזוף. יוצא פיקנטי וטעים בטירוף! |
|
Onabike(אחר){Morgan} |
לפני 17 שנים •
9 בפבר׳ 2007
קציצות בשר ברוטב זיתים ועגבניות
לפני 17 שנים •
9 בפבר׳ 2007
Onabike(אחר){Morgan} • 9 בפבר׳ 2007
לקציצות:
1 ק"ג בשר בקר טחון, אני לקחתי כתף בטחינה דקה, אפשר גם צוואר, פחות שומני. 1 בצל גדול קצוץ דק. 1 כפית בהראט, אולי טיפה יותר תלוי בטעם. פטרוזיליה קצוצה לפי הטעם. קצת מלח ופילפל. 2-4 כפות של פירורי לחם או ה"לבן" של פרוסה או שתיים של לחם מושרות היטב במים, שוב, לפי העדפה אישית אפשר גם בלי בכלל. ביצה. מערבבים את הכל ונותנים לתערובת לנוח קצת. לרוטב: 1 בצל גדול קצוץ גס (רצוי קצת יותר, במיוחד לכאלה כמוני שאוכלים בצל מטוגן ונתקעים באמצע הבישול עם פחות מדי) 1-2 קופסאות של זיתים ירוקים מגולענים שטופים, רצוי חתוכים לטבעות למרות שאני נהנה לחתוך אותם לבד (לדעתי לא צריך יותר מקופסא, קופסא וחצי אבל גם מהזיתים אני נוטה לאכול באמצע הבישול). 4-5 עגבניות גדולות מגוררות גס. 1 כף רסק עגבניות 3-4 שיני שום קצוצות. קצת אורגנו. קצת פפריקה חריפה. בערך חצי בקבוק של יין אדום יבש. הכנה: מטגנים את הקציצות בטיגון חצי עמוק (זה אומר שמטגנים כל פעם צד אחד של הקציצה) ושמים בצד על נייר סופג. מטגנים את הבצל הקצוץ, כשמזהיב לפי הטעם מוסיפים את הזיתים (יותר מדי זיתים, אגב, יגרמו למעט מרירות בתבשיל), מטגנים עד שהזיתים מתרככים. מוסיפים את שיני השום הקצוצות ומטגנים עוד רגע. מוסיפים את העגבניות המגוררות (אפשר להשתמש בעגבניות משומרות מקופסא ואם מרסקים את העגבניות אז אפשר להוסיף עגבניה אחת חתוכה גס בשביל הקראנצ'יות). מוסיפים את רסק העגבניות ומצמצים נוזלים לפי החשק, אני אוהב רוטב סמיך יחסית. מכניסים את הקציצות מבשלים שתיים, שלוש דקות ואז מוסיפים את היין. מבשלים כרבע שעה, בוחשים מדי פעם ומתבלנים, אם צריך. אפשר להוסיף לזה אורז ואם כבר אז להשרות אותו קצת ולהחליף מים איזה פעמיים, שלוש. ככה זה, בערך, נראה בסוף: |
|
walking dead |
לפני 17 שנים •
11 בפבר׳ 2007
לפני 17 שנים •
11 בפבר׳ 2007
walking dead • 11 בפבר׳ 2007
עוגת גבינה ושוקולד לבן עם תותים
עוגת גבינה אפויה נפלאה במרקם קרמי, בכמעט כלום עבודה! זו גרסה שלי למתכון של קרין גורן, במקור אמור להיות עם אוכמניות במקום תותים. למעשה כל פרי מעט חמצמץ יכול להתאים כאן... חומרים לתחתית: 150 גרם ביסקוויטים טחונים לפירורים 100 גרם חמאה מומסת קליפה מגוררת מ-1/2 לימון למלית הגבינה: 750 גרם גבינה לבנה 5% 1/2 כוס סוכר (100 גרם) 6 ביצים 1/2 כוס שמנת מתוקה (120 מ"ל) 300 גרם שוקולד לבן לקישוט: 1 סלסילת תותים **לתבנית בקוטר 24 ס"מ** אופן הכנה: מכינים את התחתית: מערבבים פירורי ביסקוויטים עם חמאה מומסת וקליפת לימון ומהדקים בעזרת כף לתחתית של תבנית מרופדת בנייר אפייה. שומרים במקפיא, עד שמלית הגבינה מוכנה. מכינים את מלית הגבינה ואופים: מחממים תנור ל-140 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים). טורפים יחד (לא מקציפים!) גבינה, סוכר וביצים. מחממים במיקרוגל (או על אש קטנה) שמנת מתוקה ושוקולד לבן, עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה. מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הגבינה ומערבבים היטב. יוצקים את המלית על התחתית ואופים כשעה וחצי, עד שהעוגה יציבה בשוליים ועדיין רכה ורוטטת במרכז (היא לא אמורה להזהיב). מצננים לחלוטין ומעבירים למקרר להמשך צינון של שעתיים לפחות. מפזרים על העוגה תותים טריים ומגישים. |
|
TooT(נשלטת){פטרוניוס} |
לפני 17 שנים •
11 בפבר׳ 2007
דג מרוקאי
לפני 17 שנים •
11 בפבר׳ 2007
TooT(נשלטת){פטרוניוס} • 11 בפבר׳ 2007
דג מרוקאי
דג (רצוי דג ים) פרוס לפרוסות הרבה כוסברה (חבילה וחצי) ראש שום קלוף, כל שן חתוכה לחצי פלפל סודני כף וחצי פפריקה חריפה 1 לימון כבוש שמן/ שמן זית כוס מים גדולה הוראות הכנה: יוצקים בנדיבות שמן או שמן זית לתוך סיר רחב ממש בנדיבות - לא לפחד, מסדרים יפה את פרוסות הדג. קוצצים את הכוסברה ומפזרים על הדג שבסיר. מעל הכוסברה את שיני השום החצוי והפלפל הסודני (פלפלים קטנים יבשים, אם אין ניתן לשים פלפלים חריפים אדומים מטוגנים) למי שלא אוהב חריף יכול לשים גמבה (מומלץ לטגן את הגמבה) להוסיף כמה חתיכות של לימון כבוש להוסיף את הפפריקה החריפה והמלח לתוך כוס מים גדולה, לערבב ולשפוך לתוך הסיר. לבשל על אש גדולה עד רתיחה ולהנמיך לאש קטנה/ בינונית, כשהשום רך סימן שזה מוכן. לא לאדות יותר מידי- צריך שישאר רוטב בסיר. בזמן הבישול לסובב את הסיר התנועות מעגליות בכדי שהרוטב יתערבב. להגיש את הדג עם הרבה רוטב וחלה טריה בכדי לטבול ברוטב. בתיאבון. |
|
Onabike(אחר){Morgan} |
לפני 17 שנים •
14 בפבר׳ 2007
עלאק שקשוקה עם טונה
לפני 17 שנים •
14 בפבר׳ 2007
Onabike(אחר){Morgan} • 14 בפבר׳ 2007
1 בצל גדול קצוץ גס.
1 קופסאת טונה. 1 יחידה קטנה של רסק עגבניות. 1 עגבניה סבירה. 2 ביצים. פלפל חריף, שום ותבלינים לפי הטעם. מטגנים את הבצל עד שמשחים, מוסיפים את הטונה ומטגנים עוד טיפה. מוסיפים את העגבניה ומטגנים עוד קצת. מוסיפים את רסק העגבניות ותבלינים, מערבבים היטב ומטגנים עוד קצת, שומרים שלא ידבק. מוסיפים כוס או שתיים מים ומביאים לרתיחה. שוברים שתי ביצים לתוך התבשילון, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים עד שמרוצים מהביצים. בלי הביצים אפשר להוסיף לאורז או פתיתים, לפני סוף בישול או כשכבר מוכן. |
|
flashback{ג"ו} |
לפני 17 שנים •
14 בפבר׳ 2007
לפני 17 שנים •
14 בפבר׳ 2007
flashback{ג"ו} • 14 בפבר׳ 2007
רררררררררררררר אני מריירת פההההההה.
מרק בטטה לעצלנים: 2 בטטות יפות ושמחות חתוכות לאיזה צורה שבא לכם טיפה ג'ינג'ר מגורר מים לכיסוי מלח 1/4 כפית פלפל שחור 1/4 כפית חוואיג' למרק 1/4 כפית (או יותר) פלפל חריף יבש גרוס ממש ממש טיפה ג'ינג'ר טחון (אבקה) 1/2 כפית פטרוזיליה יבשה ועוד כלמיני דברים שיש בבית ובא לשים בפנים מבשלים את הבטטה והג'ינג'ר עד שרך, מוסיפים תבלינים, מועכים הכל בבלנדר יד ונותנים לבעבע. למי ששמן (באופי, באופי!!) ולא בדיאטה יכול להוסיף שמנת בסוף. |
|
Onabike(אחר){Morgan} |
לפני 17 שנים •
19 במרץ 2007
בואיקוס
לפני 17 שנים •
19 במרץ 2007
Onabike(אחר){Morgan} • 19 במרץ 2007
הכי בסיסי שרק אפשר.
1 חבילה קטנה של קמח תופח. 1 חבילת מחמאה מומסת (אפשר גם סתם מרגרינה, יותר נחמד מחמאה). 1 גביע 9%. לשים את הכל ביחד עד שנוצר בצק רך, לא רטוב מדי אבל גם לא יבש. מורחים מעל קצת ביצה ומפזרים פירורי גינה צהובה. מחממים תנור ל- 200 מעלות ואופים בערך 20 דקות או עד שהבואיקוס מזהיבים. שדרוגים? רק תגידו. בערך 200 ג' גבינה קשה מגורדת (עמק, נניח). בערך 200 ג' (קצת פחות) גבינה רכה מגורדת (בולגרית, פטה וכאלה). אם יוצא בצק יבש מדי טורפים ביצה ומוסיפים כל פעם קצת עד שהבצק מתרכך. אפשר להוסיף גם שברי זיתים. בערך חצי שעה של עבודה,כולל אפייה (למי שיש תנור, קצת יותר בטוסטר אובן) ויוצאות בערך שלושים לחמניות קטנות שנגמרות מהר מדי. |
|
זאלוטוסים |
לפני 17 שנים •
23 במרץ 2007
"קטיפה שחורה" - עוגה שיכולה להתאים גם לפסח
לפני 17 שנים •
23 במרץ 2007
זאלוטוסים • 23 במרץ 2007
מצרכים: (לתבנית 26)
400 גר' שוקולד מריר קצוץ 15 גר' חמאה 3 כפות חלב (45 מ"ל) כף דבש קמצוץ מלח רבע כוס אייריש קרים (60 מ"ל) 6 ביצים 1/3 כוס סוכר 250 מ"ל שמנת מתוקה אופן ההכנה: מחממים תנור ל 170 מעלות. ממיסים שוקולד+חמאה+חלב+דבש+מלח. מוסיפים אייריש קרים ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מקציפים ביצים וסוכר 5 דקות ומקפלים לתערובת השוקולד. בקערת מיקסר מקציפים שמנת לקצפת רכה ומקפלים בעדינות לתערובת. יוצקים לתבנית משומנת ומניחים בתוך תבנית נוספת עם מים רותחים עד מחצית גובה דפנות התבנית הפנימית (באן מארי). אופים כ 40 דקות עד שפני העוגה נסדקים מעט ומצננים מחוץ לתנור. העוגה נופלת, אז לא להלחץ. מעבירים למקרר לשעתיים. אנחנו גם ציפינו אותה בקצפת (שמנת מתוקה+3 כפות סוכר) כי אנחנו מושחתים, אבל היא טובה גם בלי. |
|
Afroditi |
לפני 17 שנים •
23 במרץ 2007
חברים, אתם גדולים
לפני 17 שנים •
23 במרץ 2007
Afroditi • 23 במרץ 2007
אני מחפשת עבד שיעשה את הקניות לפני הבישול, יבשל מעולה ואחר כך, גם ינקה אתה המטבח.
אם הוא צריך תפריט, אני אפנה אותו לפה. יש אחד כזה מוכשר? |
|
walking dead |
לפני 17 שנים •
23 במרץ 2007
לפני 17 שנים •
23 במרץ 2007
walking dead • 23 במרץ 2007
אימצתי את המתכון לגמרי, זאלוטוסים. הצלתם את חיי!!!
אכין ואודיע לכם איך יצא... אגב - אפשר במקום אייריש קרים להשתמש בברנדי? |
|