סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

חידה או שאלה

פנטין
לפני 17 שנים • 12 באפר׳ 2007

חידה או שאלה

פנטין • 12 באפר׳ 2007
לא יודעת אם פה זה המקום
אבל אני צריכה עזרה פה...

צריכה פתרונות יצירתיים((:

אני מעין ע. במאי/מנהלת להקת נוער....

אין לי הרבה אנשים שם ככה שאני לא יכולה להעיף אנשים על ימין ועל שמאל
ואני צריכה סנקציה שאפשר להטיל (לא להעיף) על מי שלא מגיע לחזרה בלי אישור או תירוץ מתקבל על הדעת...

רעיונות?
kinkycat
לפני 17 שנים • 12 באפר׳ 2007

באין מקל - קחי את הגזר...

kinkycat • 12 באפר׳ 2007
הבעיה שאת מתארת אינה נדירה ונתקל בה כל מי שניהל
אי-פעם פעילות התנדבותית, מצד אחד צריך להשליט משמעת
ומצד שני אין לך סנקציה יעילה.

לבעיה זו יש שני פתרונות עיקריים, שכמובן תצטרכי להתאים
לנסיבות העניין שלך:

א. שיטת המקל
אכן את לא יכולה "להעיף" - או למנוע השתתפות ממי שלא מפגין נוכחות
אבל האנשים שתחתייך לא צריכים להיות מודעים לחולשה הזו שלך.
את יכולה לכנס אותם - לקבוע מדיניות קבועה ולעמוד בה.
דהיינו מי שלא מופיע לחזרות - לא משתתף בלהקה !
הפתרון הזה יכול לעבוד רק אם לא תפחדי לשאת בתוצאות (קצת כמו משחק פוקר)
כי ברור שיהיו כאלו (במיוחד אם מדובר בבני נוער) שיבדקו עד כמה ניתן לדחוק אותך לפינה.
אם תפגיני מדיניות עקבית בנושא יתכן שתאבדי משתתף אחד או שניים -- בדרך כלל אלו שממילא
לא נתנו תמורה להשקעה שלך(כם) בהם, אבל מנגד בעני האחרים תרכשי יותר סמכות. ותתפלאי לגלות את הרצינות שיגלו אלו שכן מוכנים להשקיע.
הרעיון הוא להפוך את עצם השייכות ללהקה לדבר מבוקש (ובלשון שיווקית - ליצור ביקוש גם בשעה שאין כזה) כך שהמשתתפים שלך יבינו שעליהם לתת מחויבות בתמורה לזכות להשתייך ללהקה.

כמובן ששיטה זו דורשת משמעת עצמית ונכונות להתמודד עם הבעיה (שיתכן והיא זמנית) שעלולה להיווצר מעקב מחסור במשתתפים (יש מחקרים חברתיים רבים שהוכיחו שהתפוקה המושגת מקבוצה קטנה של אנשים המשתפים פעולה עם המנהיג, עולה על התפוקה המושגת מקבוצה גדולה יותר אשר בה המנהיג צריך להשקיע משאבים בהנעת המשתתפים - דבר הגוזל ממנו משאבים המכוונים למטרה ואף מוריד את רמת המוטיבציה הכללית של הקבוצה)

ב. שיטת הגזר
הסנקציה שאת מבקשת איננה חייבת להיות בנטילת הזכות להשתתף - אלא בצורה אחרת:
בכל משימה המבוצעת על ידי מספר אנשים ומורכבת ממטלות שונות יש מטלות מועדפות יותר ופחות. אני מניח שגם במסגרת הלהקה יש תפקידים בהופע שהם מבוקשים יותר ופחות
וליהוק המשתתפים לתפקידים השונים יכול לשמש אותך. דהיינו - מי שמשתתף באופן עקבי ולא נעדר בלי סיבה יתוגמל בתפקיד מבוקש. בשיטה זו אינך מפעילה סנקציה ישירה - אלא מתגמלת את ההתנהגות המבוקשת על ידך, ובכך יוצרת אצל הבלתי מתוגמלים מוטיבציה לשנות את התנהגותם במטרה להשיג את התגמול.

כמובן ששיטה זו דורשת יצירתיות מסויימת בהגדרת וחלוקת התגמולים, וגם כאן מומלץ להבהיר למשתתפים את המדיניות על מנת שלא תראה כשרירותית וכדי להבהיר את הקשר בין ההתנהגות הנדרשת (השתתפות עקבית) לתגמול - התפקיד המבוקש.

עד כאן השיעור בפסיכולוגיה חברתית... icon_smile.gif

בהצלחה רבה
submissive
פנטין
לפני 17 שנים • 13 באפר׳ 2007
פנטין • 13 באפר׳ 2007
אמממ תודה

שתי השיטות האלה הן אכן טובות
אבל לא משהו שאני יכולה להשתמש בו מכיוון שאני אכן קצרה מאוד באנשים אני לא יכולה להעיף גם לא משתתף אחד...
ולכן לא אאיים בזה כדי לא לצאת "נמר מנייר"...

בנוגע לשיטת הגזר- אני מנהלת הלהקה..לא הבמאית ולכן כל עניין הליהוקים הוא לא בתחום שלי...

אני מחפשת פיתרונות מעשיים...סנקציות...
הרי פה יש אנשים שמומחים בהמצאת עונשים יצירתיים...אז יאללה
huan
huan • 13 באפר׳ 2007
מה עם שימוש בלחץ חברתי והעברת האחריות על העדרויות ואיחורים מימך על החברים בלהקה?
ניתן לקבוע כללים פשוטים כמו למשל שלא מתחילים חזרה בלי שכולם נוכחים או שהמאחרים לא התקשרו, הוידעו שמאחרים ומספקים סיבה טובה לאיחור.
חיסור ללא הסבר יגרור כמובן לביטול בפועל של החזרה.
לאחר כמה פעמים כאלה יווצר לחץ חברתי (בגיל ההתבגרות יש לזה השפעה גדולה) ושאר החברים יטילו סנקציות כאלה ואחרות על המאחרים והנעדרים (לפי שיקול דעתם).
אני חושב שעניין האיחורים והחיסורים ללא סיבה וללא הודעה מראש יפסק די מהר בהנחה כמובן שכולם רוצים להשתתף בלהקה, לכולם חשובה ההצלחה שלה ואכן תוכלי להוציא את הדבר לפועל.

כמובן שמדובר בעונש קולקטיבי ואת לא תהיה האדם הכי פופולארי שם בטווח הקצר אבל הוא אמור להיות יעיל בתנאי כמובן שמתמידים בו.
פנטין
פנטין • 13 באפר׳ 2007
כן...זה מה שחלטתי לעשות בעניין האיחורים..אם מישהו מאחר אז לבטל ת'חזרה

אבל מכיוון שלדעתי חיסור זה יותר גרוע מאיחור הייתי רוצה סנקציה שונה...למרות שגם זה רעיון טוב icon_twisted.gif

(חוץ מזה קראתי את הפרופיל שלך,ואתה גם קרוב אלי בגיל....הייתי שמחה לשוחח)
huan
huan • 13 באפר׳ 2007
הרעיון הוא שאת לא זאת שמטילה את הסנקציות, את רק קובעת את התנאים. ביטול החזרה הוא לא עונש בפני עצמו אלה פשוט חוסר עמידה בתנאים שקבעת לקיומה של החזרה. האנלוגיה לזה יכולה להיות שלא לקבלת תעודת בגרות זה לא עונש אלה פשוט חוסר עמידה בתנאים לקבלת תעודת בגרות.
הסנקציות והלחץ יבואו לא מצידך אלה מצד חברי הקבוצה אשר ירצו בכך שתהיה חזרה (שהתנאי לקיומה הוא עמידה בתנאים).
בכל מקרה לדעתי לחכות שעה לבן אדם שלא מגיע (במידה והחזרה היא לדוגמא שעה מה שבפועל אומר ביטולה של החזרה) זה הרבה יותר מעצבן מאשר לחכות לו 10 דקות (במידה והאיחור הוא של 10 דקות)
הלחץ החברתי צפוי להיות פרופרציונלי למידת ה"עיצבון" של חברי הקבוצה.

בכל מקרה כפי שאמרתי תצפי לירידה דרסטית בפופולאריות שלך.