מלכה מלקה(אחרת) |
לפני 17 שנים •
16 באפר׳ 2007
לכל גאוני המחשבים
לפני 17 שנים •
16 באפר׳ 2007
מלכה מלקה(אחרת) • 16 באפר׳ 2007
הנה -
אני מעניקה ביטוי לידע שלכם שתמיד נשגב מבינתי או שסתם אף פעם לא עד כדי כך עניין אותי אם להיות כנה המחשב שלי קרס סופית אז בלית ברירה אני מחפשת מחשב נייד חדש . אני יודעת שאני לא רוצה שהוא יהיה כבד וגם חשוב לי שהחברה לא תיהיה כזו שכל חלק להחלפה שלה עולה מחירי שיעבוד ... אה ושיהיה לו גם מספיק זיכרון כדי שאני לא אצטרך לחשב את עצמי עם כל הורדה שאני עושה (: אשמח לשמוע הצעות לאיזה דגם וחברה כדאי ומה ממש לא כדאי על מה לשים לב ואיזה דברים חובה שיהיה ואם למישהו בטעות יש חנות מחשבים והוא או היא ישמחו לעשות הנחה סימלית או לא סימלית אז נפלא כי אין לי גרוש על התחת ולא צפיתי את ההוצאה הזו בכל אופן תודה מלקושה |
|
BrutallDom |
לפני 17 שנים •
16 באפר׳ 2007
לפני 17 שנים •
16 באפר׳ 2007
BrutallDom • 16 באפר׳ 2007
.
קל ופשוט : ) אין לך כסף + אין לך כסף לחלקים = קני מחשב שולחני ולא מחשב נייד. . |
|
מלכה מלקה(אחרת) |
לפני 17 שנים •
16 באפר׳ 2007
זה כמו לומר
לפני 17 שנים •
16 באפר׳ 2007
אין לך כסף למיטה זוגית ?
קל ופשוט - קני מיטת יחיד . אם היה מתאים לי מחשב שולחני הייתי קונה כזה אני יודעת שהיתה כוונה טובה במה שכתבת אבל זה לא ממש עוזר כי לא לשם כיוונתי . לפעמים רק צריך לשמוע מה שהאדם השני אומר ובמקום לומר לו מה הוא צריך ובנימה אופטימית זו - יש משהו פרקטי יותר |
|
לי-און |
לפני 17 שנים •
16 באפר׳ 2007
ibm
לפני 17 שנים •
16 באפר׳ 2007
לי-און • 16 באפר׳ 2007
בעברי מכרתי כמה שנים מחשבים וציוד היקפי,
אולי עוד אחזור למכור... אני יכול להגיד לך שהכי מומלץ לקנות יבם, אין עליהם במחשבים ניידים, הבעיה שהחלקים שלהם יקרים, אם משהו יתקלקל, מה שכן אולי שווה לך לקנות יד שנייה של יבם בזול ואז אם יתקלקל פשוט זרקי אותו. |
|
BrutallDom |
לפני 17 שנים •
16 באפר׳ 2007
לפני 17 שנים •
16 באפר׳ 2007
.
הדברים לא נאמרו על מנת להקניט אותך מלקה. (והיו תקופות שגם כשהיה כסף למיטה זוגית העדפנו מיטת יחיד : ) אבל זה באמת היה מזמן : ) ) הדברים נאמרו כי באמת העלויות של מחשב נייד יותר יקרות גם בקניה, גם באחזקה, מחירי החלקים מאד מאד יקרים יחסית למחשבים שולחניים, והמחקרים אומרים שהם נוטים להתקלקל פי שש יותר ממחשבים שולחניים. ככה שחוץ מבפרמטר הניידות, בכל שאר הפרמטרים מחשבים שולחניים עדיפים, אלא אם כן אין לך ברירה ופרמטר הניידות הוא קריטי. ואם בכל זאת במחשבים ניידים מדובר, אל תתפתי לקנות משומש, מכל הסיבות שאמרתי למעלה. ככלל (וזה רק כלל, ויש לו יוצאים מן הכלל) הניידים של דל נוטים להיות זולים, ונוטים להוכיח את עצמם מבחינת אמינות. לנבו גם זולים, אבל עדיין לא מספיק מוכרים מבחינת אמינות ( ולא, לנבו זה לא IBM, לנבו קנו את IBM אבל הם לא מייצרים IBM, וכל מי שעובד עם מחשבים ניידים של IBM מרגיש את זה תוך 3 שניות או פחות ) ל HP יש מחשבים ניידים זולים, אבל השרות גרוע, מאד גרוע, ומחשבים ניידים לא כל אחד יודע לתקן, והחלקים לא אונברסלים, ככה שאת תלויה בשרות. פוגיצו סימנס מעולים, אבל יקרים. L.G מעוצבים ויפים, אבל עדינים. טושיבה אין לי נסיון, אני רק רואה אותם נמכרים במחירים מאד זולים, שווה בדיקה. יש עוד, אבל זה מספיק : ) מכל הרשימה, במקומך, הייתי קונה דל DELL . אם תספרי מה את הולכת לעשות במחשב ומה יהיו השימושים שלו, יהיה יותר קל לכוון אותך לחומרה המתאימה לך. ובאמת שהעצה הראשונה שלי היתה טובה ולא נאמרה בשביל להקניט אותך : ) . |
|
מלכה מלקה(אחרת) |
לפני 17 שנים •
16 באפר׳ 2007
תודה רבה
לפני 17 שנים •
16 באפר׳ 2007
על העיצות .
לוקחת לתשומת ליבי ! למה הוא ישמש ? להוריד סרטים וכאלו מהרשת , קשקושים שלי , תוכנה של העבודה ושימוש לצורכי עבודה (: לשים עליו מוסיקה וכאלו . IBM לא נראה לי שאני אקנה גם אם הם מעולים כי זה פשוט יקר מדי בשבילי . אני רוצה שיהיה לו קיבולת (: ובאשר ללמה לא שולחני ? לא מוצאת את עצמי אחרי 7 שנים עם נייד יושבת ליד מחשב באומללות ומקלידה שם . יש לי ראוטר חדש שרק ממתין לי שאחבר אותו למחשב ואוכל לשוטט באינטרנט בכל רחבי הבית נ.ב. לא חשבתי שהתכוונת למשהו שלילי פשוט זו היתה עיצה קצת מעצבנת אבל אני מודה מאד על הפירוט הנרחב בהודעה השנייה מלקושה |
|
BrutallDom |
לפני 17 שנים •
16 באפר׳ 2007
לפני 17 שנים •
16 באפר׳ 2007
.
אז נמשיך : ) אני לא יודע מה התוכנה של העבודה שלך, אבל נצא מתוך נקודת הנחה שהיא לא יותר כבדה מוורד. ואז אפשר לומר שאת רוצה ישומי אופיס, לגלוש באינטרנט, לשלוח ולקבל אימיילים, ולראות סרטים ולשמוע מוזיקה. או במילים אחרות, השימושים הכי בסיסיים וטרוויאלים : ) ולכן, מפאת המחסור הקריטי במזומנים, או כמו שהבן הבכור שלי אומר כשהוא רוצה כסף, " יש לי קטסטרופה במצב הכלכלי " ... הייתי מציע לך להסתפק במחשב עם מעבד פנטיום מובייל במהירות 1.7 - 1.8 ואולי אפילו לשקול פנטיום סלרון מובייל במהירויות האלו. ככלל, זה מעבד שיצא מהשוק, אבל פה ושם אפשר עוד לראות מלאים אחרונים שמנסים להפטר מהם במחירי הפסד. (לפני שנה זה היה מעבד מיין סטרים אגב ) זכרון ווינדוס אקספי יעבוד סביר גם עם 256MB זכרון, אבל הייתי ממליץ לך בכל זאת לקנות מחשב עם 512MB . למה ? את לא רוצה לדעת : ) דיסק קשיח כשאת אומרת שיהיה לך המון מקום לסרטים שלך וכו, או קיבולת בלשונך, את מתכוונת לנפח של הדיסק הקשיח. מבחינת עלות תועלת, דיסק של 120GB נראה כברירה הטובה ביותר להכי הרבה מקום בהכי פחות כסף, ובמחיר סביר. הבעיה ? מחשבים עם מעבדים כמו שהזכרתי למעלה יבואו לרוב עם דיסקים של 40 GB . מה שאת צריכה לדעת הוא, שכל המחשבים הניידים שמגעים לארץ, מגעים ללא זכרון וללא דיסק קשיח, חלקם גם ללא מעבד וללא צורב או DVD, והיבואן בארץ מתקין את הפרטים האלו לפני הביקושים בשוק המקומי. לכן תתעקשי שיחליפו לך את הדיסק הקשיח של ה40 גיגה בדיסק של 120 גיגה, סביר שמי שתרכשי ממנו מאד לא יתלהב, הוא רוצה להפטר מהדיסקים הקטנים, אבל את יודעת שהוא יכול לעשות את זה, תתעקשי , ותתעקשי לשלם רק את הפער במחיר בן שני הדיסקים. לחלופין, תשקלי עלות של צורב DVD במקום דיסק גדול. מסכים יש לך 3 אפשרויות 14, 15,15.4 אינצ' . הבדל זניח במחיר אם בכלל, הבדל זניח במשקל, ככה שאם את בעיקר הולכת להסתובב איתו בבית, קני מסך 15 או 15.4 . כל המחשבים מגעים עם כרטיס רשת אלחוטית (שימי רק לב לתמיכה בתקן G ) כרטיס קול, צורב, כרטיס קשת קווית, וכו. מיכוון שאת הולכת לגרד את תחתית החבית, תבדקי שבאמת כל אלו נמצאים במחשב שאת קונה. אני יכול להמשיך עוד שבועיים בלי לחזור על עצמי יותר מפעמים שלוש : ) אני חושב שזה מספיק על מנת שלא תעשי שגיאות אקוטיות . אז לך ולמחשבך החדש בהצלחה : )) ואם יש לך שאלה ספציפית, תשאלי. . |
|
שכינה. |
לפני 17 שנים •
16 באפר׳ 2007
לפני 17 שנים •
16 באפר׳ 2007
שכינה. • 16 באפר׳ 2007
BrutallDom כתב/ה: .
ווינדוס אקספי יעבוד סביר גם עם 256MB זכרון, אבל הייתי ממליץ לך בכל זאת לקנות מחשב עם 512MB . למה ? את לא רוצה לדעת : ) . ובכל זאת...? |
|
מלכה מלקה(אחרת) |
לפני 17 שנים •
16 באפר׳ 2007
דום
לפני 17 שנים •
16 באפר׳ 2007
תודה רבה רבה על המידע שאין לי ביום יום אצלי בראש .
בטוחה שזה יהיה יעיל ומועיל ומקסימום אני באמת אשלח הודעה פרטית עם שאלות קונקרטיות ... |
|
קינבה |
לפני 17 שנים •
16 באפר׳ 2007
לפני 17 שנים •
16 באפר׳ 2007
קינבה • 16 באפר׳ 2007
מחשב נייד רק כדי להסתובב בבית?
סליחה אבל קני לך מחשב רגיל במבצע מאחת החיונות המובחרות, הוא יעלה לך בסביבות 2300 שח בפריסה ל 12 חודשים ויעשה את כל הדברים שביקשת. החיסרון - לא תוכלי להסתובב איתו בבית. לגבי דיסק גדול - בררי מחירים, אולי משתלם יותר לצרוב על DVD (אם כל מה שברצונך לעשות זה להוריד סרטים ולצפות בהם אז זאת הבחירה הנכונה). מי שאין לו כסף לא קונה מרצדס, תקני בינתיים מה שאת זקוקה לו לעבודה ובעתיד כשיהיה לך יותר תוכלי להרשות לעצמך נייד. אם עדיין את מתעקשת לקנות נייד... מחשב סטודנט יעשה לך את העבודה, נסי לבדוק אפשרויות במבצעים, פתיחת חשבון בנק למשל ושאר מבצעי סטודנטים. אפשרות אחרונה עליה אינני ממליץ (לאור צרכייך כפי שפורטו) זה ללכת לבנק ולבקש הלוואה, אותה תחזירי בריבית מכובדת כמובן, אבל יהיה לך מחשב נייד כמו שאת רוצה. בהצלחה |
|