זיקית |
לפני 17 שנים •
20 באפר׳ 2007
ירדן
לפני 17 שנים •
20 באפר׳ 2007
זיקית • 20 באפר׳ 2007
ירדן* כתב/ה: שכינה, אני אכן חושבת כך ולכן גם די מתפלאת בכלל על השאלה של זיקית.
אין "ספר הבדסמ הגדול לחיים נכונים" . לכל אחד כאן יש את הדרך שלו, כל עוד הדברים נעשים בהסכמת שני הצדדים והם נהנים ממה שהם עושים ולא נפגעים, אני לא רואה שום סיבה לא לעשות מה שמתאים להם. איפה עובר הגבול בין נכון ללא נכון? זה מאוד אינדיבידואלי. יתרה על כך - לשאול ולדבר אפשר ורצוי לעשות על כל נושא שבעולם. |
|
שכינה. |
לפני 17 שנים •
20 באפר׳ 2007
Re: תודה,
לפני 17 שנים •
20 באפר׳ 2007
שכינה. • 20 באפר׳ 2007
ירדן* כתב/ה: שכינה, אני אכן חושבת כך ולכן גם די מתפלאת בכלל על השאלה של זיקית.
סתם שאלה מיותרת. על כל פנים עושים רק מה שמתאים. זה ההבדל בין BDSM או סקס בכלל (ועוד כל מיני דברים) לבין אונס. אבל אם רק לשם ההתכתבות אז..... שויין. |
|
Afroditi |
לפני 17 שנים •
20 באפר׳ 2007
לזיקית
לפני 17 שנים •
20 באפר׳ 2007
Afroditi • 20 באפר׳ 2007
נכון שאין ספר של בדסמ לחיים, אבל, יש כללי התנהגות אנושית בסיסית, היותנו בני אדם, קודם כל.
שאלתך היית אם פוגעים בעבד על ידי שימוש בעלבונות אישיים או מידע פוגע או השפלות אמיתיות, או מידע "פנימי" משפיל. מה שכתבתי ועניצי זה שכל אחד הוא בן אדם וגם אם הוא מלקק את נעליך ואולי בגלל זה, מגיע לו כבוד בסיסי. שליטה מגיעה לא מפחד או נבזות או כוח או עלבונות, אלא ממקום אחר. יש בסיס לחיים ,לכולנו וגם ולפעמים, ביחוד, לעבדים. ודווקא אנחנו, השולטים, צריכים לדעת שלא להשתמש בכוח שיש לנו או שנתנו לנו, שלא בצורה הנכונה. |
|
kaly |
לפני 17 שנים •
20 באפר׳ 2007
לפני 17 שנים •
20 באפר׳ 2007
kaly • 20 באפר׳ 2007
ירדן,את מדברת על משהו אחר לגמרי. לפי הבנתי את מדברת על זה ששולט לא יפגע בנשלט שלו מתוך רשעות ועל זה אני מסכימה איתך.
אבל במיטה או בסשן אינטימי-אין פרות קדושות.תקראי לזה קיצוניות או איך שתבחרי. לדוגמא,אם יש לי נשלט שהוא פגוע באחת הרגלים{אין לי-זו רק דוגמא!}- אני לא אמצא את הנכות שלו כטבו שאסור יהיה לי להשפיל אותו על זה,אבל בטוח שמחוץ לסשן או ליד אנשים אחרים-אני לא אדבר על זה בטונים משפילים או מעליבים. |
|
Afroditi |
לפני 17 שנים •
20 באפר׳ 2007
אני נגד פגיעה
לפני 17 שנים •
20 באפר׳ 2007
Afroditi • 20 באפר׳ 2007
ויש כן "פרות קדושות" לכל אחד. גם בסשן או בכל מצב אינטימי, יש קו, חומה, ברורה, אותה לא עוברים.
|
|
tch(נשלט) |
לפני 17 שנים •
20 באפר׳ 2007
לדעתי,השאלה היא ...
לפני 17 שנים •
20 באפר׳ 2007
tch(נשלט) • 20 באפר׳ 2007
כיצד תגדירו השפלה?מהו השפלה?
האם משהו שנראה משפיל לאחד יראה משפיל לשני? למרות שאנחנו חיים בעולם בו יש שולטות/ עבדים אדונים ושפחות אין נחותים אצלנו, אל לנו או לאחרים, לראות עצמנו שכאלה. אישית אני נשלט,כנוע,עבד ומשרת, אך יש לי את הכבוד והגאווה העצמית והפומבית שלי ולא משנה אם אני על הרגליים או על הבירכים . אני לא מנוצל/מושפל/נחות/חסר ערך/סמרטוט..... כשאני כורע ברך אל מול גבירתי,כשאני משתחווה לפניה אפיים ארצה ומצמיד את שפתיי לחרטום נעליה,אני מלא כבוד יראה ענווה ומסירות אלייה. ומחזיק בכבוד אישי וערך עצמי. והיא מכבדת אותי,היא אמורה לכבד !!! אין במסירות התמסרות והקרבה גופנית ופיזית מכל סוג שהוא שום השפלה . אידאלית, זאת השאיפה - שהאדונית שלנו תכבד אותנו כנשלטים. כך זה צריך להיות. אם אנחנו מלאי כבוד וידיעת ערך העצמי וגאווה על מי שאנחנו - הרי שכינויים לא ישנו את המהות, לא ? שימוש בכינויים משפילים - ללא שהדבר ישליך על מי אנחנו באמת, בהתנהלות שלנו מול העולם, על מי שאנחנו בחוץ - הוא עניין אינדבידואלי. אם זה מגרה, מה טוב. אם לא, לא להתעסק עם זה. הרי באנו להנות, לא ? עם זאת,אם למישהו זה "עושה" לו את זה שיקראו לו "סמרטוט","כלב" ,"אפס" "זבל" אז למה לא? |
|
גון קונור מקלאוד(נשלט) |
לפני 17 שנים •
20 באפר׳ 2007
לפני 17 שנים •
20 באפר׳ 2007
גון קונור מקלאוד(נשלט) • 20 באפר׳ 2007
השפלה מילולית וזילזול אינם לרוחי
וזה לא חסר לי בחיים |
|
מיכל המאלפת(שולטת) |
לפני 17 שנים •
20 באפר׳ 2007
לפני 17 שנים •
20 באפר׳ 2007
מיכל המאלפת(שולטת) • 20 באפר׳ 2007
tch - מסכימה עם כל מילה שלך.
אחד העקרונות המנחים בבדסמ הוא בטוח שפוי ובהסכמה. נניח שמילולית זה עדיין בגדר השפיות (מי מחליט מהי שפיות...?), ונניח שהכל בהסכמה, גם אז נושא הבטיחות עולה כאן. כמו שאין לפגוע בנשלט פיזית, כך אין לפגוע נפשית. אפשר להשפיל מילולית גם בלי לערער את הנשלט נפשית, ומבחינתי כל דבר שחורג מהכללים המאוד בסיסיים האלה לא נחשב שליטה, אלא רוע לשמו. כאן נכנסת השאלה מהו גבול הטעם הטוב. |
|
לא כאן יותר |
לפני 17 שנים •
20 באפר׳ 2007
לפני 17 שנים •
20 באפר׳ 2007
לא כאן יותר • 20 באפר׳ 2007
יש נשלטים עם זין קטן שההתייחסות לנושא האישי הזה, שהוא מאד משפיל אצל גבר, מגרה אותם.
לעומת זאת (בהתייחס לדברים של קאלי) במידה שהיה לי נשלט צולע או גיבן או מגמגם, האם להתייחס בזמן הסשן למגבלה הפיזית שלו במילים משפילות זה מגרה או לגיטימי? עניין של טעם אני מניחה . לי בכל אופן זה לא עושה את זה. |
|
Afroditi |
לפני 17 שנים •
20 באפר׳ 2007
אני חוזרת ואומרת,
לפני 17 שנים •
20 באפר׳ 2007
Afroditi • 20 באפר׳ 2007
ברור שחלק מהעניין הוא גם השפלה מילולות, אבל....אם משהו הנו בגדר עלבון אמיתי ושימוש במידע ידוע פוגע אמיתי, אין לחצות גבול זה. לנשלט מגיע כבוד.
|
|