מיתוסית(שולטת) |
לפני 17 שנים •
20 באפר׳ 2007
לפני 17 שנים •
20 באפר׳ 2007
מיתוסית(שולטת) • 20 באפר׳ 2007
ההנאה והסבל הם חלק מהחיים. לא תוכלי להעריך את ההנאה ללא הסבל וההיפך.
עוד לא הכרתי את האדם שכל כך טוב לו עד שהוא סובל, או שהוא כל כך סובל עד שטוב לו (חוץ מאולי אנשים שיש להם מן יצר הרס עצמי, אבל לא חושבת שבאמת טוב להם). המטרה של כל יצור חי זה לחפש את העונג ולהמנע מהסבל. ישנן אסכולות פילוסופיות רבות שמנסות להסביר מה משמעות החיים או איך להיות מאושר בחיים. למשל הבודהיזם טוען , בגדול, שהם תתגברי על היצרים והתשוקות שלך- תהיי מאושרת ותגיעי לנירוונה. ישנן אשכולות שדווקא חושבות שכל אדם צריך למלא את תשוקותיו עד כמה שניתן (למעט פגיעה בזולת או עבירה על החוק) |
|
chanle |
לפני 17 שנים •
20 באפר׳ 2007
לפני 17 שנים •
20 באפר׳ 2007
chanle • 20 באפר׳ 2007
אישה אחרת כתב/ה: המערכות לא עובדות כל כך מושלם- עובדה שאנחנו חולים, מזדקנים ולבסוף מתים ומשמעות הזיקנה זה שהמערכות שלנו כבר "מתקלקלות".
וכן, יכול להיות שהכל "סתם". איש לא אמר שצריכה להיות משמעות בחיים, יכול להיות שאנחנו פשוט חיים מרגע לרגע ומנסים למצות כל דקה בחיינו. ואיש לא אמר שכשמתים הכל יורד לטימיון- איש לא יודע מה קורה אחרי המוות והכל תלוי במה שאתה מאמין שקורה אח"כ. אם לדוגמה את מאמינה בגן עדן וגיהינום אז יש משמעות רבה למעשייך בחייך- אם תוטי לכף חסד או עונש. התכוונתי לתקשורת שבין המערכות הקשר ...האופן הן מתפקדות ההזדקנות זוהי דרך הטבע זוהי התוכנית הכול מגיעה לקצו בשלב מסויים את יודעת אבל......המחולות קשורות לאופן שהאדם מטפל בגוף שלו ברגשות,תהליכים קוגנטיבים ,מנטלים,בסיטואציה בקיצור......וגם במקום המחיה כל הדתות מדברות על אותו עיקרון פשוט עותפים את הדיבורים במעטפה שונה ....כול התנועות מתבססות על אותו צורך בחופש ,אהבה, לדעתי יש אמת אחת והרבה הבטים עליה.. |
|
huan |
לפני 17 שנים •
20 באפר׳ 2007
לפני 17 שנים •
20 באפר׳ 2007
huan • 20 באפר׳ 2007
טעות נפוצה שעושים התומכים בדרוניזם קלאסי היא להגיד שמטרת החיים היא להביא צאצאים כאשר למעשה מטרת החיים היא להפיץ את הגנים שלך ולא דווקא בצורת צאצאים ישירים.
ובאשר לאושר, אהבה וחופש? מדובר בסהכ באמצעים המאפשרים את המימוש הטוב ביותר של הפצת הגנים במסגרות חברתיות מסויימות. |
|
בקרקעית האוקיאנוס(נשלט) |
לפני 17 שנים •
20 באפר׳ 2007
לפני 17 שנים •
20 באפר׳ 2007
בקרקעית האוקיאנוס(נשלט) • 20 באפר׳ 2007
צר לי יקירתי, אבל לא הבנתי את השאלה. זה ששמים סימן שאלה בסוף משפט זה לא אומר שלשאלה שלך יש מובן. סליחה, אבל מה בדיוק את שואלת?
מה זאת אומרת "מהי משמעות החיים?" האם זאת שאלה שאת יכולה בכלל לבקש מחברי הפורום תשובה? שמא בהינתן לך התשובה על ידם למעשה תשלל ממך התשובה לגבייך? בקיצור, לפני שאת מבקש ככה בשלוף "תשובות מאנשים" , אולי קודם כל תלמדי לשאול נכון. לכן, נסי להסביר לנו - מה את שואלת כשאת שואלת - "מהי משמעות החיים"? נשמח גמ אנחנו לעזור לך בבירור שאלתך\ישותך.. |
|
שכינה. |
לפני 17 שנים •
20 באפר׳ 2007
לפני 17 שנים •
20 באפר׳ 2007
שכינה. • 20 באפר׳ 2007
תעשה מה שאתה אוהב ותואב את מה שאתה עושה.
|
|
chanle |
לפני 17 שנים •
20 באפר׳ 2007
לפני 17 שנים •
20 באפר׳ 2007
chanle • 20 באפר׳ 2007
[quote="הקטור"]צר לי יקירתי, אבל לא הבנתי את השאלה. זה ששמים סימן שאלה בסוף משפט זה לא אומר שלשאלה שלך יש מובן. סליחה, אבל מה בדיוק את שואלת?
מה זאת אומרת "מהי משמעות החיים?" האם זאת שאלה שאת יכולה בכלל לבקש מחברי הפורום תשובה? שמא בהינתן לך התשובה על ידם למעשה תשלל ממך התשובה לגבייך? בקיצור, לפני שאת מבקש ככה בשלוף "תשובות מאנשים" , אולי קודם כל תלמדי לשאול נכון. לכן, נסי להסביר לנו - מה את שואלת כשאת שואלת - "מהי משמעות החיים"? נשמח גמ אנחנו לעזור לך בבירור שאלתך\ישותך.. [/quo א. זה מה שמעניין אותי לשמוע ועם לא בזין שלך לענות אתה לא חייב.. ב. אני גם לא הבנתי את הבעתך ...מה זאת אוומרת אינך לא הבנתה את השאלה אני שואלת את עצמי מה היא ?למה אנחנו חיים?...ולא מוצאת תשובה שתספק אותי באמת.תשובה שאני מוצאת ניראת לי כאילו קלילה מדי ,,,חסרת משקל...אז פניתי לאנשים אני רוצה לשאול כמה שיותר אנשים ולראות מה חושבים היצורים האנושיים שסובבים אותי ...ואולי אני ימצא אותה... ןתפרט מה בידיוק לא הבנתה.... ג.אני רוצה לראות את התשובות השונות בגלל שזה מסקרן אותי ..ולדעתי זה ממש לא שולל מני כלום וזה הניסוך שלי עם הוא לא מדבר עליך אז הוא לא |
|
בקרקעית האוקיאנוס(נשלט) |
לפני 17 שנים •
20 באפר׳ 2007
לפני 17 שנים •
20 באפר׳ 2007
בקרקעית האוקיאנוס(נשלט) • 20 באפר׳ 2007
אני חוזר יקירתי. באמת - לא הבנתי מה את שאלתך.
ראשית את שואלת - מהי משמעות החיים? למה אנחנו חיים? אבל איזה מן תשובה את רוצה למצוא? לאיזה תחום ידע את מפנה את השאלה הזאת? לדוגמא, האופן שבו הצגת את השאלה הזאת, לא מאפשר כל תשובה על בסיס מדעי אמפרי. כלומר, באופן שבו את שואלת, אינך יכולה למצוא תשובה בתחום המדעים האמפריים, משום שהמדע אינו עוסק במהויות ותכליות, אלא בסיבות ותיאור של תהליכים אמפריים. המדעים האמפריים יכולים לספק לנו תשובה לשאלה - איך תהליך מסויים בטבע מתרחש. הוא אינו יכול לספק תשובה לשאלה למה הוא בכלל מתרחש. המדע יכול לתאר כיצד צמח גדל, הוא אינו יכול להסביר למה הוא בכלל גדל. אם בכל זאת תרצי להיעזר במדע, עלייך לנסות לחשוב על ניסוח טוב יותר לשאלה הזאת על מנת שתחום הידע יענה לשאלתך. שנית, מדוע את בכלל שואלת את השאלה הזאת? אין דבר כזה - "בגלל שזה מסקרן אותי", "בגלל שאני רוצה לדעת". מה את עושה מעצמך? אלוהים, את רוצה "לדעת" באופן אובייקטיבי? לעומת זאת, להגיד אני רוצה לדעת יותר ממישהו אחר (X)? אהה!, זאת כבר שאלה\תשוקה אנושית! והיא בהחלט ניתנת לדיון.אזי על מי את רוצה להתגבר כשאת שואלת את שאלתך? מי הוא היריב\האויב הנוכח בשאלה שלך? |
|
chanle |
לפני 17 שנים •
20 באפר׳ 2007
לפני 17 שנים •
20 באפר׳ 2007
chanle • 20 באפר׳ 2007
הקטור כתב/ה: אני חוזר יקירתי. באמת - לא הבנתי מה את שאלתך.
ראשית את שואלת - מהי משמעות החיים? למה אנחנו חיים? אבל איזה מן תשובה את רוצה למצוא? לאיזה תחום ידע את מפנה את השאלה הזאת? לדוגמא, האופן שבו הצגת את השאלה הזאת, לא מאפשר כל תשובה על בסיס מדעי אמפרי. כלומר, באופן שבו את שואלת, אינך יכולה למצוא תשובה בתחום המדעים האמפריים, משום שהמדע אינו עוסק במהויות ותכליות, אלא בסיבות ותיאור של תהליכים אמפריים. המדעים האמפריים יכולים לספק לנו תשובה לשאלה - איך תהליך מסויים בטבע מתרחש. הוא אינו יכול לספק תשובה לשאלה למה הוא בכלל מתרחש. המדע יכול לתאר כיצד צמח גדל, הוא אינו יכול להסביר למה הוא בכלל גדל. אם בכל זאת תרצי להיעזר במדע, עלייך לנסות לחשוב על ניסוח טוב יותר לשאלה הזאת על מנת שתחום הידע יענה לשאלתך. שנית, מדוע את בכלל שואלת את השאלה הזאת? אין דבר כזה - "בגלל שזה מסקרן אותי", "בגלל שאני רוצה לדעת". מה את עושה מעצמך? אלוהים, את רוצה "לדעת" באופן אובייקטיבי? לעומת זאת, להגיד אני רוצה לדעת יותר ממישהו אחר (X)? אהה!, זאת כבר שאלה\תשוקה אנושית! והיא בהחלט ניתנת לדיון.אזי על מי את רוצה להתגבר כשאת שואלת את שאלתך? מי הוא היריב\האויב הנוכח בשאלה שלך? חוץ מהמדע יש עוד תחומים בחיים..לא רק מה שניראה קיים.... יש דברים מעבר לדעתי יש לי ולכל אחד אחר (לך גם) את אפשרות להיות פשוטים ....וילדותיים... אני רואה שהשאלה הזאת מציקה לך ומעצבנת החוצפה שלי לשאול אותה כך ערומה כמו שהיא באמת .... ןאני שמחה שפגשתי צד כזה... כולנו רוצים להיתגבר על דברים רבים ושונים אין אדם בלי עבר ,בלי חטא,בלי טעות....זאת האנושיות... אין מה לעשות!!!! אני לא חושבת שאני אלוהים אני חושבת שכל האנושות היא אלוהים וכל אחד מאיתנו הוא רסיס קטן מתוך האורגניזם הענק הזה.... לי יש את החוצפה ....כי אני מרשה לעצמי !!!! והתסביכים שאתה מנסה להלביש על הסיטואציה הם בעצם המראה הנפשית והאישית שלך ושלי .. במקום מסויים כי לא סתם ניתקלתה במה שכתבתי וכגון אני..... שאלה שלי עליך.....מה כל כך מעצבן בשאלה שלי בחוויה האישית שלך???. |
|
chanle |
לפני 17 שנים •
20 באפר׳ 2007
לפני 17 שנים •
20 באפר׳ 2007
chanle • 20 באפר׳ 2007
איזה מזל אתה??.עקרב?
|
|
ריפרף |
לפני 17 שנים •
23 באפר׳ 2007
ובכן....
לפני 17 שנים •
23 באפר׳ 2007
ריפרף • 23 באפר׳ 2007
ערמות וערמות של ספרים פה מסביבי מנסים לזרוק רעיונות, אני באמת אוהב את זה של ויקטור פארנקל, אבי הלוגותרפיה, שזה בתוך התחום של פסיכולוגיה אקזסטנציאליסטית ששם גם אמורותלהיות תשובות. אלי אישית מדבר הרעיון של החיפוש עצמו, אחר שלווה, אחר הרמוניה,
מתוך הרגשה שהעולם לאט לאט, בצורה שאי אפשר להרגיש כמעט בהסתכלות רגילה, מתקרב לשם. חלק חשוב בתוך החיפוש כולל פיתוח מודעות לאחדות והדואליזם של הגוף והנפש. בבודהיזם המשמעות ככה על בתימצות פושע היא השתחררות מן הסבל שנגרם מהשתקקויות ודחיה שמקורן במושאי החושים ( אולי אנליטיקאנים יקראו לזה האיד, יש פסיכולוגים רבים היום שעובדים על החיבור של הבודהיזם והפסיכואנליזה) . חחכמי זן יאמרו כי הצבע הוא הריק-הריק הוא הצבע : הצבע זה החומר, עולם התופעות, הגוף. והריק הוא המוחלט, עולם הרוח, הנשמה. ובעצם אין הבדל האחד מתגלם בשני ויש ערך רוחני מוחלט לכל תופעה בעולם מכנפי הצרצר עד פריחת האפרסק והמרזב שמחוץ לדלת והמשמעות של החיים היא להיות ברגע, מדובר על סוג של נוכחות, פה יש קטע מאוד מאוד טריקי, מדובר על הרגשה שהיא מעבר למודעות שיכלית, כלומר דרך מדיטציה מגיעים למצב שבו מרגישים את הקיום בצורה שאי אפשר לתאר לא במילים ואפילו לא במחשבות. קשה להסביר צריך קצת לקרוא על חוכמה מטורפת ושירי הייקו אולי, סיפורי זן וקואנים.... גישה נוספת היא הגישה היוגית, היא דווקא מדברת (בניגוד לזן בודהיזם ) על דואליות של החומר והרוח ומצב של הארה, שזה היעוד של הנשמה בערך הוא הבנה של הנפרדות הזאת, ההבנה הזאת משחררת את הנשמה מהסבל הקיומי. לפי הגישה הזאת עולם הוא תפועות הוא יותר בגדר של אשליה של החושים והתפיסה ובמצב של הארה היוגי פורש מן החברה ומתבודד עם האלוהות הפנימית שלו . מצטער על זיון המוח ושלא עניתי בעצם על מה ששאלת אבל תודה על ההזדמנות לשפוך קצת מחשבות מבולגנות.... בפעם הבאה אולי נגיע גם לטאו ולסופיזם ואם יהיה לנו מזל ניגע אפילו באושו. לשיחות על טנטרה את מוזמנת לפנות לפרטי ] |
|