צהריים טובים אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

דיון פוליטי שנמצא מחוץ לתחום

pagosh pagosh​(שולט)
לפני 18 שנים • 1 במאי 2007

דיון פוליטי שנמצא מחוץ לתחום

pagosh​(שולט) • 1 במאי 2007
היום עומד בראש הכלוב דגל אדום.
כמי שמכבד את כלובי כבעל הבית אשר הדביק שרשור בו הוא אוסר שיח פוליטי,
אני מתפלא מאוד לראות דגל אדום בראש הכלוב. לדעתי הדבר מבייש.

מתוך ויקיפדיה:
ציטוט:
"משטרים טוטליטריים בעלי גוון סוציאליסטי כזה או אחר אימצו את האחד במאי כיום חג. המפלגה הנאצית בגרמניה, לאחר עלייתה לשלטון בשנות ה-30 של המאה ה-20, קבעה את היום כחג לאומי שנקרא "יום העבודה", אך אסרה על הפגנות של ארגוני שמאל ביום זה, ופירקה את איגודי העובדים שלא היו קשורים למפלגה הנאצית. גם בברית המועצות, לאחר מהפכת אוקטובר, נקבע האחד במאי כיום חג לאומי, ועד מהרה הוא הפך לחג העיקרי של ברית המועצות ושל המדינות שהיו כפופות לה. בשיאה של ברית המועצות, נהגו לציין את החג במשך יומיים רצופים (1 ו-2 במאי), ולקיים בו תהלוכות ענקיות."

הקשר ההסטורי בין פאשיזם ונציונאל סוציאליזם לבין האחד במאי חזק מאוד. לא די בזאת שהדגל האדום היה דגלו של סטלין (זצוק"ל) שיכל היה לצבוע את כל העולם באדום עם דמם של עשרות מליוני האנשים שרצח, לא די בזאת שמשטרים לאומניים כגון אלו של היטלר, מאו-צה-טונג וקים איל סונג הניפו את הדגל כדגלם - הרי שבאופן די דומה, גם כאן אנו רואים את הדגל האדום ומתחתיו הודעה מודבקת שאומרת "דיונים פוליטיים - אסורים בהחלט".

למען הסר ספק - אני לא משווה את כלובי לסטלין או היטלר או קים איל סונג או לכל צורר אחר. חלילה. אני רק טוען שיש כאן עניין עקרוני מגורם להתמרמרות אישית והסטורית.

בתקווה ששרשור זה לא יוסר (שהרי הוא אכן פוליטי ומנוגד להרשאות הפורום) היות וכלובי עצמו שם את הדגל האדום בראש האתר, הייתי שמח לשמוע את דעותייכם.

פג