ערב טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

התקוה - לציניקנים בינינו ולא רק

pagosh​(שולט)
לפני 17 שנים • 9 במאי 2007
pagosh​(שולט) • 9 במאי 2007
מזעזע אינדיד!!!
דווקא על זה נתפסת? יש לך איזה ISSUE עם אוכל או משהו? רגישות לבטן ריקה?
היית מתעצבנת אם הייתי אומר נגיד משהו על זה שהם מילאו את החזה שלהם באוויר
על מנת לשיר כל כך יפה... או משהו על אינטיליגנציה נמוכה?

אני מקווה שלא תעלבי לל"ג, אבל עם כל הכבוד - את קצת סתומה
ללא גבולות'
לפני 17 שנים • 9 במאי 2007
ללא גבולות' • 9 במאי 2007
כן על זה !
כי זה שתהית על איך הם ידעו עברית נוסח בצורה ראוייה
לעומת זאת "על בטן ריקה " לאנשים שהיו מורעבים זאת בחירת מילים אומללה ומגעילה.
מאידך, לא ציפיתי ממך אף פעם להרבה ...כמה כבר ניתן לצפות מאדם שמסיים את טיעוניו ב"את סתומה".
מלך הארץ​(לא בעסק)
לפני 17 שנים • 10 במאי 2007
מלך הארץ​(לא בעסק) • 10 במאי 2007
ג'ולי כתב/ה:
[quote="Sigurd
לא ברור לי מה בדיוק רצית לומר בעניין.

הלא אין ספק שרבים נהרגו ונרצחו במלחמה הארורה והמיותרת הזו. חלקם כחיילים ורובם כקורבנות. צוענים, נכים, הומוסקסואלים...

הרוסים, אכן לחמו בנאצים. אולם הם לחמו מלחמת אין ברירה. הם לא בחרו במלחמה הזו, הם נגררו אליה.

האזרחים הרוסים שנהרגו ונרצחו, לא בגלל דתם או אמונתם נרצחו, אלא כחלק ממערכה מלחמתית. והדבר אינו מקטין בהו זה את גודל הקורבן.

לכן, הרוסים מציינים את הניצחון.

לדאבונינו, בני עמינו, נרצחו רק בשל אמונתם. לא היתה להם האופציה, כמעט, להלחם על חייהם. ולכן, אנו מציינים את יום השואה. אולם בד בבד, מציינים גם את יום הנצחון.

עם העליה הגדולה מברית המועצות, הגיעו לארץ מאות מהלוחמים שלחמו בשורות הצבא האדום,

ולכן, היום הזה, יום הנצחון על גרמניה הנאצית, מקבל גוון ומשמעות ברורים יותר.

בכל מקרה, ההקלטה הזו, מצמררת ומדהימה. ובעיני מעלה דמעות בכל פעם שאני שומעת אותה.

אני טוען שצריך פחות לבכות, להתאבל ולהצטמרר (לפחות ביום שאמור להנציח את הניצחון) ויותר ללמוד על מה שקרה, איך קרה ולמה קרה.

יפה וחשוב להתאבל ולהצטמרר, אבל אם לא לומדים את העובדות לאשורן אנו חוטאים למפעל ההנצחה, חוטאים להיסטוריה ומתקשים להתמודד עם ההווה והעתיד (למשל עם גילויי אנטישמיות והכחשת שואה).

כך למשל טעות בסיסית שבאה לידי ביטוי בפוסט שלך ובכלל בקרב ישראלים רבים היא ההנחה "כי בני עמנו נרצחו רק בשל אמונתם"-

טעות - בני עמנו נרצחו בלי קשר לאמונתם. האנטישמיות הנאצית התבססה רק על עניין הגזע - כלומר מי שהיה יהודי עפ"י חוקי הגזע מ- 1935 היה צפוי לו גורל דומה בין אם התנצר ובין אם אפילו הוריו התנצרו לפני שנולד וגידלו אותו כנוצרי.

היו אפילו יהודים שהתגייסו לצבא הגרמני ואז גילו שאחד מהוריהם נולד כיהודי ואח"כ התנצר, הם גילו זאת כששלחו את אותו הורה למחנות "בלי קשר לאמונתו".

גם לסלאבים (רוסים פולנים וכיו"ב) היה צפוי עתיד טראגי אם הנאצים היו מנצחים חלילה, הם היו משועבדים ומושמדים וארצותיהם נועדו לשמש "מרחב מחייה" לארים.

הבעיה שהיום בוגר תיכון ממוצע בעצם לא יודע למה קרה לנו (וגם לאחרים) האסון הזה, מה האידיאולוגיה המטורפת שמאחוריו ואיך השתלשלו העניינים. הידע שלהם על השואה מורכב מאוסף מושגים שגם קשה להם לקשר בינייהם כמו "גטו, אושוויץ, אנה פרנק, יאנוש קורצ'אק, ס.ס. ושישה מיליון".
לכן אני חושב שהפוסט התמים שלך למעשה משקף את האופן השגוי בו אנו מתייחסים אל אותה תקופה עצובה. לא לומדים אותה כמו שצריך אלא רק מנציחים טראומה שאין מה להבין בה ואין מה ללמוד בה. התוצאה כאמור שגם לא יודעים להפיק לקחים.

ויכול להיות שגם יש כאן איזו תאורית קונספירציה קטנה,

האופן בו מנציחים את השואה בארץ למעשה מחנך דורות של ישראלים על "איזה עולם רע יש סביבנו, כולם שונאים אותנו, אנחנו הקורבן האולטימטיבי - ורק אנחנו קורבן (חלילה לא לחגוג ניצחון)"
זה אולי משרת קצת את האינטרס הממסדי "להפחיד" את מי שכאן שלא יעיז לחשוב על הגירה, בטח לא לאירופה.
אם נדע מה עבר על האחרים באותה תקופה ובכלל, אולי נפתח פחות אנטגוניזם כלפי העולם ונרגיש אפילו נוח לטייל ולבקר במדינות כמו גרמניה, פולין ועוד - מדינות שהן ידידות טובות של ישראל והביעו חרטה תוך תשלום מחיר יקר על חטאי העבר (בעיקר גרמניה).

ציטוט: אבל השואה, מאידך היא אסון. בקנה מידה שהעולם לא ידע מעולם לפני. אסון לעם היהודי.

והאסון הזה, הוא הסיבה להקמת המדינה הזו. שלנו.

היו אסונות ורציחות עם יותר גדולים בעבר, אם כי השואה הייתה ייחודית באופן המסודר ומכוון שבו הוקמה תשתית השמדה הדומה לארגון תעשייתי.
השמדות קודמות של קבוצות שונות נעשו בד"כ ע"י הרעבה (אוקראינים ועוד), שיעבוד למוות והדבקב במחלות (ילידי העולם החדש), טבח (ארמנים) ועוד.