just me(נשלטת) |
לפני 17 שנים •
11 במאי 2007
לימודי דוקטורט
לפני 17 שנים •
11 במאי 2007
just me(נשלטת) • 11 במאי 2007
יש כאן מישהו שהמשיך ללימודי דוקטורט?
אני קצת בהתלבטות אם זה מה שאני רוצה.... רק שאני לא ממש יודעת במה זה בדיוק כרוך. לא ממש מכירה אנשים שהמשיכו לדוקטורט במסלול כזה. התחום שבו התמחיתי הוא משאבי אנוש. עשיתי מסלול ללא תיזה(MBA) ולכן אני צריכה תחילה להשלים עבודת תיזה. השאלה מה זה בדיוק אומר"עבודת תיזה"- במה זה כרוך, עד כמה זה תובעני. כיצד נקבע הארגון שבו מתבצע המחקר וכו'... ומה קורה הלאה, לאחר שמשלימים את התיזה... אם יש כאן מישהו שעשה משהו דומה ויכול לספר, אשמח לשמוע כמה שיותר פרטים לפני שאני ממשיכה לשם... |
|
חתולת הלילה |
לפני 17 שנים •
11 במאי 2007
לפני 17 שנים •
11 במאי 2007
חתולת הלילה • 11 במאי 2007
לדעתי שווה לשאול את השאלה בפורומים של משאבי אנוש.
אישית, אני ממליצה על www.hrs.co.il (לכי לכפתור הכחול שכתוב עליו "פורום פתוח") ויש גם את האתר של ירחון משאבי אנוש, www.hrisrael.co.il , שגם בו יש פורומים. תיזה עשיתי בתחום אחר. קריעת ישבנים... אחרי איתור חומרים, קבלת אישורים, עריכת המחקר, הניתוח והכתיבה (כולל עריכות חוזרות, הגהות, בדיקות וכל האדמיניסטרציה) - היתה הגנה על התיזה. מכיוון שהתחום שונה בתכלית ולא עשיתי מחקר המבוסס על שאלונים, אני חושבת שאת השאלה הזו באמת שווה לשאול אנשים מתחום משא"נ. בהצלחה בכל דרך עליה תחליטי. |
|
קייל(לא בעסק) |
לפני 17 שנים •
11 במאי 2007
לפני 17 שנים •
11 במאי 2007
קייל(לא בעסק) • 11 במאי 2007
חתולת הלילה כתב/ה: לדעתי שווה לשאול את השאלה בפורומים של משאבי אנוש.
אישית, אני ממליצה על www.hrs.co.il (לכי לכפתור הכחול שכתוב עליו "פורום פתוח") ויש גם את האתר של ירחון משאבי אנוש, www.hrisrael.co.il , שגם בו יש פורומים. תיזה עשיתי בתחום אחר. קריעת ישבנים... אחרי איתור חומרים, קבלת אישורים, עריכת המחקר, הניתוח והכתיבה (כולל עריכות חוזרות, הגהות, בדיקות וכל האדמיניסטרציה) - היתה הגנה על התיזה. מכיוון שהתחום שונה בתכלית ולא עשיתי מחקר המבוסס על שאלונים, אני חושבת שאת השאלה הזו באמת שווה לשאול אנשים מתחום משא"נ. בהצלחה בכל דרך עליה תחליטי. מצטרף למה שאמרה חתולילה תיזה זה המון עבודה, לא משנה באיזה תחום. להערכתי, גם אם ממש יודעים מה רוצים לעשות (ולא תמיד זה המקרה כי לפעמים המרצה יודע אבל המשתלם לא ממש), זה ייקח בערך שנתיים. חצי שנה לאסוף חומר ולעשות סקר ספרות ראוי, חצי שנה לערוך את המחקר, חצי שנה לכתוב את העבודה והמאמרים וכל ה- reviews של המרצה ולבסוף חצי שנה עד שבודקים את העבודה ומגנים עליה ולפעמים גם נדרשים תיקונים שאחרי. כדי שאנשים ישרדו את התיזה שלהם רצוי מאד שזה יהיה משהו שיעניין אותם, יאתגר אותם ויגרום להם לעבוד גם בשעות מוזרות אל תוך הלילה. כי אם זה לא ככה, בסוף החיים מנצחים את התיזה. תמיד יש דברים דחופים יותר: עבודה, משפחה, חברים,... לכן, כדאי לדעת טוב מה רוצים לעשות לפני שמתחילים, לבצע סקר ספרות ראשוני כדי להגדיר את הבעיה שרוצים לחקור ורק אח"כ לבוא למנחה כזה או אחר ולהציע לו את המחקר, כולל סקר הספרות ושאלת המחקר. חלק מהמנחים לא ירצו משתלם שכזה, אבל מי שכן - זו יכולה להיות עבודה ששניכם תיהנו ממנה. בכל מקרה, בהצלחה. |
|
בקרקעית האוקיאנוס(נשלט) |
לפני 17 שנים •
11 במאי 2007
לפני 17 שנים •
11 במאי 2007
בקרקעית האוקיאנוס(נשלט) • 11 במאי 2007
תראי זה משתנה מתחום לתחום. אין לי מושג לגבי התחום שלך.
במשפטים אנשים שממשיכים לדוקטוראט מסיימים אותו תוך שנה שנתיים. יש תחומים שבהם דוקטוראט זה יותר טיקאט פורמאלי, ויש תחומים שבהם יש בזה באמת ערך מחקרי, הגותי, מדעי. עם ההתקדמות של תהליך הפרטת האוני' לא יהיה לזה בקרוב שום ערך, מעבר לתועלת שזה מעניק למי שיכול לרכוש את זה בכסף ובמעט מאוד מאמץ. ובכל זאת לשם השוואה: זי'ל דלז סיים לכתוב את "הבדל וחזרה" שהוגשה כעבודת הדוקטוראט שלו בסורבון בגיל 41. זה אומר בערך - 17 שנה עבודת דוקטוראט!... בהצלחה! |
|
just me(נשלטת) |
לפני 17 שנים •
11 במאי 2007
לפני 17 שנים •
11 במאי 2007
just me(נשלטת) • 11 במאי 2007
תודה רבה... גם על התשובות לפרטי...
אני די בפרשת דרכים כרגע מבחינת קבלות החלטות אקדמאיות בכל אופן... מתלבטת בין מס' אופציות העומדות בפניי, ולכן זקוקה למידע שיאיר את עיניי לפחות בנוגע לאופציה הזו... |
|