סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

טורי איימוס או באנגלית Tori Amos

-אש-
לפני 17 שנים • 17 במאי 2007

טורי איימוס או באנגלית Tori Amos

-אש- • 17 במאי 2007
אז נכון הוא הדבר שאני משוחדת קשות, ואינני דוגמא מייצגת
אך- לארצנו מגיעה אחת מהיוצרות היותר מעניינות ויותר סגנוניות שהחלו את דרכן בתחילת שנות ה-90, ועד היום.
נכון הדבר שבגלגל"צ משמיעים אך ורק את שירה Crucify משמת 1992, אך למי שרוצה לבדוק מעבר, יגלה כי היוצרת המכושרת הזו הוציאה תחת ידיהשמונה אלבומים מרתקים (התשיעי יוצא בימים אלו ממש, לאלו שממש מתעקשים היא הוציא דיסק אחד שנת 1989 שנחל כישלון חרוץ ונגנז). טורי איימוס היא נגנית פסנתר מחוננת, אשר הפכה את הפסנתר לכלי המרכזי ביותר בכל יצירותיה וכבל אלבומיה.

סקירה דיסקוגרפית כללית ביותר, לאלו שמעוניינים:
Little Earthquakes .1- האלבום הראשון שמצויים בו שירים כמו: Crucify, Silent all these years winter, ו- China. הדיסק כולו יצא תחת השפעת חווית אונס קשה שטורי איימוס עברה (למעוניינים)
2. under the pink - כולל שירים כגון: God, Cornflake Girl, Past the mission, נכון הדבר שאני יכולה לתת מגוון תיאוריות מרתקות באשר לנושאים שהיא מקיפה, אך אין ברצוני להוסיף מילים טרחניות מעבר לכשרון שלה.
3. Boys for Pele- הדיסק היותר שערוריתי שטורי הוציאה, כולל שירים כמו: Horses, Professional Widow, Hey Jupiter ן-Caught a lite sneeze. בכדי להבין כמה הדיסק עורר תגובות שונות ומגוונות אפשר רק להסתכל בלייאוט של הדיסק. בנימה אישית, היה זה הדיסק הראשון שלה שקניתי בגיל 14, ואשר גרם להתמכרותי הקשה, הדיסק חרוש מעבר לכל מה שניתן לשער.
4. From the Choirgirl Hotel - פה טורי איימוס קצת מורידה מאפקט הפסנתר ומכניסה קצת אלמנטים אלקטרוניים, הדיסק כולל שירים כמו: Spark, Raspeberry Swirl, Jackie's Strength ו- Playboy Mommy- כפי שאתם מתארים לעצמכם הדיסק הזה גם כן מעולה (מזל שאני לא משוחדת)
5. To Venus and Back- דיסק כפול, אחד מהם הוא הופעה חיה שהוקלטה (ביצועים מעולים) השני הוא דיסק שונה מאוד מבחינת מה שטורי איימוס הוציאה עד כה, ונשאר שונה ממה שהיא הוציאה לאחר מכן, הרבה עיבודים אלקטרוניים, מעט מאוד פסנתר, מינימלי מאוד מבחינת מילות השירים, כולל שירים כגון: Bliss, Josephine, Lust ו- A thousand kisess.
6. דיסק קאברים - Strange Little Girls- טורי איימוס לקחה כאו שירים שנכתבו על נשים ואשר במקור בוצעו על ידי זמרים, ונתנה להם אינטרפטציה אישית משלה, שירים כמו: Bonnie & Clyde98 של Eminem, השיר של Tom Wiats בשם Time. והשיר של John Lennon בשם Hapiness is a warm Gun, אישית ישנם קאברים שפשוט חוללו שינוי במשמעות השיר המקורי, וישנם כאלו אשר לדעתי לא השיגו את האפקט הרצוי.
7. Scarlet's Walk- יצא אחרי 9.11, אשר גרם לטורי לצאת לטיול ארצי בארה"ב, הדיסק הוא פרי של אותה התקופה, עם שירים כמו: A Sorta of Fairytale, I can't see New-York, Another Girl's Paradise ו- Amber Waves. ישנם כאלו שמגדירים את הדיסק כקיטשי, אך אני אישית מאוד אוהבת (שוב, כמה מפתיע)
8. The Beekeeper- דיסק עם הרבה הומור (באופן כללי, טורי איימוס בעלת הומור בשיריה), כולל שירים כמו: The Power of Orange Knickers, General Joy, Toast ו- Butterflies.
9. הדיסק שיוצא בימים אלו- American Posse Doll, מחכה לראות מה קורה שם.

בין לבין טורי הוציאה הרבה סינגלים, ב-סידס, וקאברים רבים לשירים מאוד ידועים ומוכרים.
היא מגיעה לארץ ב21.7.07, ותופיע הופעה יחידה באמפי פארק ברעננה- הכרטיס עולה 370 ש"ח. אני אישית כבר הצעתי את עצמי לזנות, מאחר ולפספס את ההופעה הזו הינה אפשרות שאיננה באה בחשבון מבחינתי.
ואלו היו כמה מילים על טורי איימוס, מישהי חביבה למדי (בלשון המעטה)
קטסטרופה{Adonai}

תודו שהיא דואגת לרווחת הציבור.

קטסטרופה{Adonai} • 17 במאי 2007
תודו.
אבל תגלו לה גם ש-370 ש"ח לזיון זה הרבה מאוד כסף.

נו גלו לה!
לא סתם עוד עבד
לא סתם עוד עבד • 17 במאי 2007
אש, אני רואה שבגלל השביתה יש לך יותר מדי זמן פנוי...

שורה תחתונה: אש הציעה את עצמה ואני לקחתי. הכרטיסים הוזמנו. גוש א' שורה 2. אם אתם שם, בואו להגיד שלום icon_smile.gif