בוקר טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

מהמטבח בהכאבה - שרשור המתכונים הגדול

walking dead
לפני 17 שנים • 23 במרץ 2007
walking dead • 23 במרץ 2007
לא יפה, מאסטר F.

מילא שאתה סוטה אבל לנסות ולהשליך את זה על קדושה טהורה כמוני????
icon_rolleyes.gif
Onabike​(אחר){Morgan}
לפני 17 שנים • 25 במרץ 2007

עוף בשום, עגבניות וזיתים

Onabike​(אחר){Morgan} • 25 במרץ 2007
שלוש כרעי עוף (אני מקווה שאני לא טועה כאן) נקיות ומחולקות (פולקע וירך)
4-6 עגבניות מגוררות, מספיק בשביל לכסות את חלקי העוף.
בצל גדול.
שני ראשי שום צעיר.
שתי קופסאות זיתים מגולענים (רצוי, חוסך הרבה זמן).
כפית פפריקה מתוקה.
מלח.
פילפל.
קצת סוכר אם צריך.

מטגנים את הבצל עד להזהבה, להתחשב בעובדה שהוא עוד ממשיך להיטגן אז לא לשרוף אותו ישר.
מוסיפים את העוף ומטגנים על הצד של העור קודם כל, הופכים מדי פעם.
- אפשר לטגן את העוף במחבת נפרדת אם רוצים יותר סימני חריכה.
אחרי שהעוף מלבין קצת והעור נחרך קצת מוסיפים את השום ומטגנים עוד קצת.
מוסיפים את הזיתים ומטגנים עוד חצי דקה, דקה.
מוסיפים את העגבניות ומביאים לרתיחה.
מוסיפים תבלינים, את הפפריקה המלח והפילפל (אני משתמש בפפריקה חריפה במקום, הזקן של התבלינים מכין אותה חריפה רצח, כבר שלושה חודשים מאז שקניתי אצלו מאה גרם והשקית נראית כאילו לא נגעו בה ואני מאלה שאוהבים חריף).
מנמיכים את הלהבה.
אם הרוטב יוצא מעט מריר אפשר להוסיף חצי כפית סוכר.
גם קמצוץ אורגנו אם מתחשק.
מערבבים מדי פעם ומבשלים עוד 20-30 דקות עד שהעוף רך ומוכן.
walking dead
לפני 17 שנים • 31 במרץ 2007
walking dead • 31 במרץ 2007
לכבוד קדם-פסח, ובכדי לבער את שאריות החלה מהשבת בצורה האופטימלית ביותר... (חינוך פולני - לא זורקים אוכל. בטח לא לחם!), להלן הגירסה שלי לפודינג לחם אנגלי - קלי קלות וטעים להפליא!

מצרכים:
1 חלה פרוסה לפרוסות ללא הקרום של הלחם
1 כוס צימוקים שהושרו חצי שעה במים פושרים
2 חבילות שמנת מתוקה 32% שומן (אפשר לותר על שמנת אחת ולשים 3/4 כוס חלב במקום)
3 ביצים
1/4 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
כף קינמון

2 תבניות אינגליש קייק משומנות

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום 180 מעלות.

מכינים את בלילת הפודינג:
שוברים לקערה את הביצים, מוסיפים את השמנות ואת הסוכר והקינמון. מערבבים היטב עד שנוצרת בלילה אחידה (לא צריך להקציף).
מוסיפים את הצימוקים.

מרכיבים את פודינג הלחם:
בעזרת מצקת שופכים מעט בלילה על קרקעית התבניות. מסדרים את פרוסות הלחם כך שימלאו את התבניות.
יוצקים את שארית הבלילה (לא לשכוח שהצימוקים שוקעים ולכן לערבב כל הזמן) על הלחם, מוודאים שכל הלחם ספג היטב את הבלילה.

מכניסים לתנור ל20-25 דקות - עד שהפודינג שחום מלמעלה אך עדיין מעט רך ונוזלי בפנים.

לאחר קירור מפזרים אבקת סוכר למעלה, ומגישים.
Onabike​(אחר){Morgan}
לפני 17 שנים • 28 באפר׳ 2007

גולאש מהיר

Onabike​(אחר){Morgan} • 28 באפר׳ 2007
קונים בערך חצי קילו בשר שווה, שריר או משהו בסגנון (אני מנסה עכשיו עם מספר חמש, אני חושב)(לא בטוח).
חותכים לקוביות קטנות, בערך שני ביסים. ככה זה מתבשל מהר.
מטגנים בצל אחד עד שמזהיב לפי הטעם אבל לא שרוף או שחום מדי.
מטגנים את הבשר עד שהוא מפסיק להפריש נוזלים ואז עוד רגע. בסוף הטיגון הוא יהיה קפיצי, זה בסדר.
מוסיפים כמה שיני שום לא חתוכות.
קופסת רסק עגבניות אחת, אם יש הרבה בשר אז שתיים.
מערבבים טוב טוב ככה שכל הבשר מכוסה ברסק.
מוסיפים 3-4 כפיות של פפריקה מתוקה.
שני גרגרים של פפריקה חריפה שהזקן מלמטה טוחן וגורמת לסחוג ירוק להרגיש כמו סוכריית דבש לידה ומערבבים טוב טוב.
מוסיפים מים עד לכיסוי הבשר.
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש גבוהה כחמש דקות.
מנמיכים את האש ומכסים.
מבשלים כ- 40 דקות ובוחשים מדי פעם.

את הרוטב אפשר לנגב עם בורקסים.
ככה זה כשעוברים דירה ומחסלים את המקרר.
זאבה אפורה​(אחרת)
לפני 17 שנים • 1 במאי 2007

פונץ' חבל"ז לזכר דורית

זאבה אפורה​(אחרת) • 1 במאי 2007
לאור ההצלחה ולבקשת ריפרף:

פונץ' חבל"ז
להרתיח בסיר גדול מאד!! את החומרים עם עוד קצת סוכר לפי הטעם
ולאחר מכן להוסיף 1 בקבוק וודקה
1 בקבוק יין אדום מתוק
1 בקבוק יין אדום יבש
1 בקבוק יין רוז'ה חצי יבש
1 קרטון מיץ תפוזים פריגת
1 קרטון נקטר אפרסקים פריגת
1 קרטו נקטר בננה-תות פריגת
4 קופסאות שימורי פירות טרופיים + המיץ
חצי כפית קינמון
קורט ג'ינגר

טעים חם/קר/פושר
walking dead
לפני 17 שנים • 5 במאי 2007

כעכים מלוחים!!!

walking dead • 5 במאי 2007
איך בילדותי אהבתי להיות על הכסא ליד סבתא כשהיא הייתה מכינה את כעכי השומשום הפריכים המלוחים הללו. כמוקסמת הייתי מביטה באצבעותיה הזריזות, שבצעו מהבצק השמנוני חתיכות ובאומנות של סבתא ז"ל שלעולם כבר לא תשוחזר הייתה יוצרת טבעות מושלמות.

והחלק האהוב עלי כמובן היה החיוך האוהב של סבתא, כשהייתה מוציאה את התבנית הראשונה מהתנור ומצ'פרת אותי, העוזרת שלה, בכעך הראשון. הוא תמיד היה הטעים ביותר - חמים, פריך ומושלם.

מתכון ל- 70-80 עוגיות (ניתן להקטין הכמויות בחצי אם אין אצלכם זללני כעכים כמו אצלי).
1 ק"ג קמח תופח
200 גרם מרגרינה (לא ניתן להשתמש בחמאה מאחר וטעמה דומיננטי מדי)
1 כף גדושה של מלח
1 כוס מים
1 כוס שמן
ביצה טרופה עם מעט מים

שומשום לציפוי
קצח לציפוי (לא חובה)

אופן הכנה:
במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל החומרים רק עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק. יש להימנע מעיבוד יתר, אחרת הפריכות נפגמת.
עוטפים בניילון נצמד ומניחים חצי שעה להתייצבות בטמפרטורת החדר.

מחממים תנור ל- 180 מעלות, וחותכים את הבצק לארבעה חלקים שווים. יוצרים מכל חלק נקניק ופרוסים לפרוסות דקות. יוצרים מכל פרוסה נקניק בעובי ס"מ וכורכים בזהירות (הבצק פריך ונוטה להקרע). מצמידים את הקצוות. טובלים כל כעך בביצה טרופה ובשומשום עם קצח ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה. אופים כ- 25 דקות, עד שהכעכים קשים וזהובים מאוד (לא חרוכים).

ממתינים שיתקרר לגמרי ושומרים את מה שנשאר לאחר שכולם באו ונשנשו בלי שראיתם בכלי אטום עד שבועיים (נדיר שישרוד משהו).

בתיאבון!
עגיל בפטמה​(שולטת)
לפני 17 שנים • 19 במאי 2007

והפעם לחמניות מתוקות ....

עגיל בפטמה​(שולטת) • 19 במאי 2007
מצרכים:
3/4 כוס חלב פושר
3/4 כוס מים חמימים
1/2 כוס סוכר
1 כפית מלח
2 ביצים
5 כפיות שמרים יבשים
5 כוסות מלח
1/2 כוס חמאה מומסת

ולעבודה:
1. מחממים בסיר קטן את המים, החלב, סוכר ומלח עד שהסוכר נמס. ומצננים.
2. מוסיפים את הביצים ובוחשים. אחר כך מוסיפים את השמרים.
3. שמים את הקמח בקערה, יוצרים גומה ולתוכה שופכים את כל הנוזלים ממקודם. מכסים ומשאירים חצי שעה.
4. מוסיפים חמאה מומסת ולשים את הכל לבצק גמיש ולא דביק. אם הוא נדבק אז מוסיפים עוד קצת קמח. מכסים שוב וממתינים שוב חצי שעה.
5. יוצרים לחמניות ומניחים בתבנית אפייה, שוב מכסים את הכל וממתינים עוד חצי שעה.
6. מורחים את הלחמניות התפוחות בביצה ומפזרים מלמעלה מה שרוצים (שומשום, קצח, פרג ...)
7. אופים במשך 15 דקות בתנור בחום 200 מעלות.


פשוט טעים !!!!
Onabike​(אחר){Morgan}
לפני 17 שנים • 12 בנוב׳ 2007

ספגטי מטוגן

Onabike​(אחר){Morgan} • 12 בנוב׳ 2007
חצי חבילת ספגטי.
קצת גבינה לבנה קשה (נניח פטה או צפתית) מגוררת גס או חתוכה לקוביות.
קצת גבינה צהובה מגוררת גס או חתוכה לקוביות.
שתי ביצים.

אופן ההכנה:
מבשלים את הספגטי עד לריכוך מלא, רצוי אך לא חובה.
מוציאים מהמים ומסננים מבלי לשטוף.
מעבירים לקערה מספיק גדולה ומערבבים את הביצים והגבינות פנימה.
מחלקים לשתי מנות ומטגנים עד להזהבה.

כן, אפשר להוסיף לזה מלח.
גם פלפל.
ופטריות.
diamond
לפני 17 שנים • 13 בנוב׳ 2007

מתכון אליפות , אי אפשר לקלקל .

diamond • 13 בנוב׳ 2007
2 ביצים מספר שתיים (אם אתם מתעקשים אפשר גם מספר 1)
1 כף שמן
קורט מלח פלפל (קורט הכוונה לקצת , לא קורט כמו קוביין ואז זה המון המון המון המון מהכל)


מבקשים מאמא או אבא או כל מבוגר אחר בסביבה לבוא להדליק את הכיריים . אש קטנה תספיק .
מחממים מחבת ושופכים בעדינות את השמן (כל הפירומנים למיניהם ...לא לשרוף את המחבת )
לוקחים סכין קהה ונותנים מכה קלה (לא ספנק) על הביצה , שופכים את תוכנה למחבת , חוזרים על הפעולה עם הביצה השנייה .
מוסיפים מלח ופלפל בעדינות , מחכים 2 דק ,....

ובוואולה ..... יש לכם חביתה .

נא לא לנסות ללא השגחת מבוגרים .