שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

נהיגה תחת השפעת אלכהול - המשטרה משתוללת

קינבה
לפני 17 שנים • 26 במאי 2007

נהיגה תחת השפעת אלכהול - המשטרה משתוללת

קינבה • 26 במאי 2007
לאחרונה המשטרה משתוללת בבדיקות אלכהול, יש שיאמרו שהם השתגעו לגמרי, בכל אופן שימו לב איך זה מתבצע:
עוצרים אותך בזמן נהיגה ומבקשים לראות רשיון נהיגה - את הרשיון הם לא מחזירים לך אלא שמים בכיס! (חוקי?), יש כאלו שגם מבקשים לראות מסמכי רכב וגם אותם שמים בכיס!
אחרי זה מעכבים אותך רבע שעה ואוסרים עליך לעשן או לשתות או להשתין או להקיא, ואחרי זה נותנים לך לנשוף לאיזה מכונה שאמורה למדוד את ריכוז האלכהול בנשיפה.

ידוע שכמות האלכהול שאדם יכול להכיל היא סובייקטיבית, קשורה למבנה הגוף, למשקל האדם, ולהסתגלות שלו לאלכהול. למשל בצרפת סף האלכהול גבוהה יותר מאשר בישראל... כלומר - אם מישהו רגיל לשתות יהיה לו קל מאוד לההפך לעברין ולהקרא "שיכור" לפי החוק, למרות שהוא לא באמת שיכור ובעצם מקביל למישהו אחר ששתה בירה ורבע.

יש לי מספר בעיות עם השיטה הזאת והן -
האם מותר לשוטר לעכב אדם ללא שום סיבה לרבע שעה ולאסור עליו לעשן, לשתות או להשתין?
האם מותר לשוטר לשים את רשיון הנהיגה שלי בכיס שלו וזאת עוד לפני שיש לו איזו הוכחה כלפי? למיטב ידיעתי חובתי להציג רשיון נהיגה - להציג בלבד, לא לתת.

מעבר לזה, אם יוצאים לפאב אז שותים, תגידו לנו כמה אפשר לשתות לפני שנוהגים, ותגידו לנו כמה עלינו להמתין אם שתינו יותר מזה. אף אחד לא מעוניין לההפך לעבריין אבל תנו לנו כלים כדי לדעת. שמעתי שיש כאלו מכשירים שאפשר לשים באוטו ואנחנו יכולים לנשוף לתוכם - האם הם אמינים? האם הם יתנו לנו תמונה דומה למכשיר של המשטרה?


זהו, אשמח לתשובות אם מישהו מכיר ויודע.
Rainbow
לפני 17 שנים • 26 במאי 2007
Rainbow • 26 במאי 2007
לא יודע לגבי סמכות עיכוב של המשטרה, הייתי בודק את זה עם עורכי דין .
עד כמה שאני יודע האלכוהול נספג רק ברקמות שומן, כלומר במקרה הזה עדיף להיות בעל אחוזי שומן גבוהים icon_smile.gif

והנה עוד אינפורמציה :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1311856
עבודת מאסטר{lori}
לפני 17 שנים • 26 במאי 2007
עבודת מאסטר{lori} • 26 במאי 2007
אהלן איוול. אנסה להשיב לשאלות שלך:
במשפט יש חשיבות גדולה מאוד לניתוח לשוני של החוק. סתם לדוגמה, בשנות השבעים נערך משפט לאסיר שהיה זכאי לחופשה, ונחשד כי הוא יבריח מהכלא סמים, לכן ביקשו לערוך לו בדיקה גופנית (לבדוק שהוא לא מסתיר חבילת סמים ברקטום). הסתבר שהאסיר אכן החזיק ברקטום חבילה יפה, ובמשפט הוא טען שהראיה לא חוקית כיוון שהחוק מתיר לבצע חיפוש רק על גופו של האסיר.
נכתב בעניין זה פסק דין ארוך מאוד, שכל עניינו הוא דיון במילה "על" - האם המילה "על" יכולה להתפרש גם כ"בתוך"? הרי הסמים נמצאו בתוך הגוף שלו ולא עליו, ואם החוק לא התיר לחפש בתוך גופו, הרי הראיה אינה חוקית.
השופטים שלנו הם בעלי נסיון בתחום המשפט, ולעתים הם מרשים לעצמם לאנוס את הטקסט המרכיב את החוק כדי להשיג תוצאה שלדעתם נראית מוסרית.

למה אני מספר לך את זה?
עניין הצגת התעודה - אתה נדרש להציג את התעודה, אך אין מניעה שהשוטר יקח את התעודה לידיו ויחזיק בה כל עוד הוא מעכב אותך לבדיקה. השוטר מעביר את התעודה במסוף שנמצא בניידת, ומחזיק בתעודה כדי לבצע את העבודה שלו. החזקת התעודה היא הכרחית לשם ביצוע עבודת השיטור. לדעתי, כל משפטן יגיד לך שהצגת תעודה בפני שוטר היא בין היתר העברת התעודה לידיו, וכחלק מהסמכויות של השוטר הוא רשאי להחזיק בתעודה עד תום הליך העיכוב.

לעניין כמויות האלכוהול אותן מסוגל אדם לעכל מבלי להשתכר - אותך, איוול, אני מכיר. אתה יודע לומר "עד כאן. אני נוהג חזרה הביתה, שתיתי מספיק, אם אשתה עוד - זה יתחיל להשפיע עלי".

מחמוד בן ה19 שיצא ב6 לאפריל בשעה 2 וחצי בלילה מהטיילת בתל אביב אחרי ששתה בפאב הבאז-סטופ, לא ידע לומר "עד כאן". הוא נסע הביתה אחרי ששתה כמות שלדעתו הסובייקטיבית לא תשפיע על הנהיגה שלו, או כמו שאומר הביטוי הישראלי - "סמוך, יהיה בסדר".
מחמוד היה שיכור מכדי לשים לב שהיה מחסום משטרתי על כביש 443, ונכנס ברכב שלי (כשעמדתי בתור לבדיקה במחסום) במהירות שהוערכה ע"י בוחן התנועה ב70-80 קמ"ש, בהתחשב בחריקת בלמים היסטרית שהפחיתה את המהירות שלו.
כשהשוטרים שהיו במחסום ניגשו אל מחמוד כדי לבדוק שהכל בסדר, הוא שאל אותם אם הוא כבר הגיע לירושלים, וחשב שזה מאוד, מאוד מצחיק שהשוטר חובש כובע משטרה באמצע הלילה icon_rolleyes.gif

אז אתה ואני יודעים לשמור על עצמנו.
אבל אם היה שוטר תנועה לפני האיזור בו היא התרחשה, והשוטר היה עוצר את מחמוד, ובודק אותו באמצעות מכשיר ינשוף - התאונה היתה נמנעת, אפילו שמחמוד היה בטוח לגמרי שהוא לא היה שיכור.

לעניין האיסור על שתיה, עישון והטלת שתן - פעולות אלו עלולות לשנות לזמן קצוב את האחוז היחסי של האלכוהול בדם. אם רבע שעה של המתנה תביא לתוצאות מדוייקות יותר, ויכולה להוריד מהכביש לכמה חודשים טובים נהגים שנהגו כשרמת האלכוהול בדמם גבוהה מהמותר, אני מוכן שתמתין icon_smile.gif

לגבי מתן האפשרות לבדיקת אחוזי האלכוהול בדם לאנשים ששתו - אני מסכים איתך חלקית.
זה באמת רעיון חכם לאפשר לבעלי פאבים ומועדונים להחזיק מכשירי ינשוף על מנת שתוכל לבדוק אם אתה כשיר לנהיגה.
מצד שני - במדינה בה אחוז התאונות היחסי הוא מהגבוהים בעולם, לא יקרה כלום אם יגבילו במעט את החופש שלנו, ואדם שנוהג לא ישתה כלל. לא רק בירה אחת ולא רק שוט אחד של קוורבו.
לדעתי, ולדעתם של רבים אחרים, חיי אדם חשובים יותר מכמה וכמה ערכים דמוקרטיים.

מקווה שהצלחתי לענות על השאלות שלך icon_smile.gif
ים_yam​(לא בעסק)
לפני 17 שנים • 26 במאי 2007
ים_yam​(לא בעסק) • 26 במאי 2007
בארה"ב במקומות מסויימים יש אפילו מוניות מסובסדות ע"י הממשלה, אותן מזמינים הברמנים לאנשים שהם אינם כשירים לנהיגה, כדי למנוע תאונות.
monk
לפני 17 שנים • 26 במאי 2007
monk • 26 במאי 2007
ים_yam כתב/ה:
בארה"ב במקומות מסויימים יש אפילו מוניות מסובסדות ע"י הממשלה, אותן מזמינים הברמנים לאנשים שהם אינם כשירים לנהיגה, כדי למנוע תאונות.


אני חושב שאם היתה תחבורה ציבורית ראויה ובכל שעות היממה ו/או מוניות מסובסדות ומאידך, אכיפה סופר נוקשה של המשטרה בנושא, מספר מקרי הנהיגה בשכרות היה יורד פלאים.
אישית אני כבר זמן מה עברתי לשימוש במוניות (גם בגלל מצוקת החניה בתל-אביב), או שאני מגביל את עצמי למנה אחת של אלכוהול. אם מחירי הנסיעה במונית היו סבירים, אני בטוח שרבים היו עושים כמותי.

נ.ב.
זה יהיה ממש עצוב אם המונית שאני אסע בה תפגע ע"י נהג שיכור.
צ'יטה​(שולט)
לפני 17 שנים • 26 במאי 2007
צ'יטה​(שולט) • 26 במאי 2007
נושא חשוב מאד

באותה ארה"ב שהוזכרה, אסור לעצור אדם לבדיקת רשיונות בכלל, אלא אם כן יש עילה לחשד סביר. שהרי אחרת זו פגיעה בצינעת הפרט לדעתם.

לגבי שתייה. ברצוני לפתוח ולומר, שנהיגה תוך כדי שיכרות, היא מהגדולה בעברות לדעתי, וקרובה ביותר לרצח פוטנציאלי. נסיון רציני לעצור אנשים שנוהגים שיכורים, מבורך.

יש לי חבר שעבד במשטרה, ובין היתר בניידות משטרת התנועה. הוא הביא לנו בתור שעשוע ערכות בדיקה כאלה, ואני עם מספר חברים עשינו בהם ניסויים, שלא יכולים לשמש מדד סטטיסטי מדוייק, או אחראי, אבל יכולים לתת סדר גודל.

מה שגילינו, שאנשים ששתו אפילו כוס בירה של חצי ליטר, כשנשפו מייד לאחר השתייה, נמצאו שיכורים על פי ערכת הנשיפה. לעומת זאת אני, {שאגב ישנתי שם באותו לילה, ולכן } הרשיתי לעצמי לשתות, אחרי 5 שוטים גבוהים של קווארבו, נמצאתי כשיר. הריני להצהיר בזאת, שאני הייתי באותו ערב בלתי כשיר בעליל לנהיגה.

מסתבר, בניסוי הזה שערכנו, שאלכוהול חזק, לא נקלט במכשיר בנקל, אלא דווקא אלכוהול רך, כמו בירה, מייצר הרבה הבל פה אלכוהולי שמביא את המכשיר להאשמה (די מוגזמת) בשיכרות.

רוצה לסיים ולהדגיש, שאני קורא לכולם, ממש לגמרי בכל הרצינות, לא לנהוג שיכורים. זו פשוט סכנת חיים, אבל ממש נורא, לכם, וגם לאחרים שחולקים איתכם את הכביש.
זאלופון​(שולט)
לפני 17 שנים • 26 במאי 2007

תופס טרמפ

זאלופון​(שולט) • 26 במאי 2007
הנושא הזה של נהיגה תחת השפעת אלכוהול די מסקרן אותי. מישהו מכיר (ויכול להפנות אותי ל)מחקרים שבהם הוכח שנהגים הנוהגים תחת השפעת אלכוהול מועדים יותר לעשות תאונות?
(אני לא מתכוון למחקרים שבדקו תכונות שלכאורה אמורות לגרום לנהגים לעשות יותר תאונות, כמו למשל האטה של 0.3 שניות בזמן התגובה, אלא למחקרים שבהם השתמשו בסימולטורים טובים של נהיגה והישוו ישירות את כמות התאונות (או מדד אחר שיהיה ישיר מספיק) של נהגים שתויים מול נהגים לא שתויים).
תודה icon_smile.gif
קינבה
לפני 17 שנים • 26 במאי 2007
קינבה • 26 במאי 2007
כמובן שנמשיך לדון בנושא הזה עוד הרבה אבל תגידו, למה המשטרה מפזרת מלא מחסומים בדרכים ובודקים אנשים (שלדעתם בכלל לא שיכורים אלא רק שתו קצת) ולא עושים פעולות מניעה אמיתיות כמו למשל - לשים ינשוף משטרתי במרכזי הבילוי ולתת אותו כשרות לאזרח, אז מי שיוצא מהפאב ילך תחילה לשוטר, יבדק, וידע אם הוא כשיר לנהיגה. רוב האנשים לא מעוניינים להיות עבריינים ואני בטוח שאם היו עושים דבר כזה - היה לזה עד תקשורתי גדול הרבה יותר, היו נמנעות הרבה תאונות, הרבה פחות אנשים היו נוהגים שיכורים ואז.. אז מי שהיה נתפס אז הוא באמת ראוי לעונש!

שאלת השאלות היא לא הפגיעה בזכויות האזרח אלא - האם אני יודע שאני עושה עבירה, המחוקק לא קבע שאסור לנהוג תחת השפעת אלכהול, הוא רק קבע מקסימום נפח אלכהול לנפח מסויים של דם, מה שהטכנולוגיה הפכה למדידה בנשיפה. לי כאדם רגיל אין שום דרך לבדוק אם אני עושה עבירה, אני שמעוניין להיות אזרח שומר חוק - אין לי את הכלים לשמור על החוק מכיוון שהמחוקק לא נתן לי את הכלים. אם יש תמרור עצור אז אין לי שיקול דעת - אני עוצר, ואיך אדע ששתיתי קצת יותר מידי אם אין לי דרך למדוד?
הכי קל להגיד - מי ששותה לא נוהג, בבקשה - שיקבע המחוקק שאסור לנהוג כלל תחת השפעת אלכהול. אבל לא זה המקרה, וזאת לדעתי הבעיה הכי משמעותית בכל העניין.

לעניינינו -
מישהו מכיר דרך בה נוכל למדוד את רמת האלכהול בדם וכך מראש להמנע מלבצע עבירה?
מישהו יודע באמת מה הם זכויותינו מול שוטרים שעוצרים אותנו בצורה שמסכנת אותנו ואת התנועה, מגיעים אלינו בלי כובע, מבקשים לקחת את המסמכים ולא מסתפקים בכך שאנחנו מציגים אותם? מעכבים אותנו סתם וכך פוגעים בחופש התנועה שלנו וכל זה בלי עילה משמעותית?
דיסוננס
לפני 17 שנים • 26 במאי 2007

זאלופון, סיקרנת גם אותי

דיסוננס • 26 במאי 2007
אז פישפשתי קצת ברשת, ונתקלתי במחקר שהתבצע באוניברסיטת בן-גוריון.
שם המאמר : "שינויים פיזיולוגיים, התנהגותיים וקוגנטיביים (נהיגה) בהשפעת החומר המרכזי הפעיל במריחואנה ובהשפעת אלכוהול".

החוקר השתמש בסימולטור נהיגה אשר בחן פרמטרים שונים תוך נהיגה תחת השפעת אלכוהול וקנאביס (THC) , וכמובן גם עם קבוצת ביקורת.

אם לומר את האמת, לא קראתי את המאמר כולו. אולם מקריאה של חלק מהמסקנות, עושה רושם כי אכן יש מובהקות סטטיסטית לגידול מספר התאונות בנהיגה תחת השפעת אלכוהול.

להלן הקישור למאמר הרלוונטי:
http://www.antidrugs.org.il/template/default.asp?maincat=8&catid=143
המאמר הרביעי מהסוף