dragon fly |
לפני 17 שנים •
27 במאי 2007
תסביך אדיפוס
לפני 17 שנים •
27 במאי 2007
dragon fly • 27 במאי 2007
אתמול הייתה תוכנית ביס דוקו של רשף לוי שדיברה על שליטה .
הופיע שם בחור נחמד בשם מושון . הוא הופיע בצורה מאוד יפה לדעתי ביחד עם מלכה בשם שלהבת. בחור שדיבר מאוד יפה והסביר את הדברים העיקריים שקשורים בבדסם בצורה מאוד רהוטה ביחד עם המלכה שהופיעה שם. חברתו לחיים של מושון (רועי) אשר בוגרת ממנו ב16 שנה ואין לה שום משיכה לתחום הבדסם ציינה שלדעתה אחת הבעיות שלו שהוא נשלט קשורה לתסביך אדיפוס שיש לו. האם אתם חושבים שלרצון להשלט עי אישה יש קשר לתסביך אדיפוס? |
|
פרנקי |
לפני 17 שנים •
27 במאי 2007
לפני 17 שנים •
27 במאי 2007
פרנקי • 27 במאי 2007
מחד תסביך אדיפוס מתייחס למשיכה של גבר(או ילד) לאמו (או דמות אם) תוך קנאה ויריבות עם האב, כאשר הרגש שמוביל כאן הוא דווקא רכושנות כלפי אישה ורצון לשלוט.
ומאידך ישנם נשלטים הנמשכים לנשים המבוגרות יותר וגדולות ומשיכתם מתבטא יותר בהערצה מאשר בסאדו. אולי גם פנטזיות כמו רגרסית גיל, הרצון להיות מטופל ועטוף מתקשרים איכשהו לתסביך אדיפוס. אבל להיות מוכה על ידי "אמא" או להשלט על ידי נערה צעירה ? זה נראה לי מ"תסביך אחר" וכמו שאני מכירה את מושון או דיי חובב סאדו פיזי. אגב איך הוא הגיב על הטאוריה הזאת? |
|
huan |
לפני 17 שנים •
27 במאי 2007
לפני 17 שנים •
27 במאי 2007
huan • 27 במאי 2007
אני אישית שולל את האנטרפרטציה של פרויד לתצפיות שערך ונקראת "תסביך אדיפוס", שכן מדובר ברעיון פילוסופי וחסר בסיס אמיתי. העובדה שהמושג מאוד נפוץ בתרבות הפפולרית ואנשים נוטים ליחס לו כמעט כל התנהגות החל מיחסי שליטה ועד לגרדת פי הטבעת אינו אומר בהכרח שמדובר במשהו נכון.
|
|
dragon fly |
לפני 17 שנים •
28 במאי 2007
לפני 17 שנים •
28 במאי 2007
dragon fly • 28 במאי 2007
פרנקי כתב/ה: מחד תסביך אדיפוס מתייחס למשיכה של גבר(או ילד) לאמו (או דמות אם) תוך קנאה ויריבות עם האב, כאשר הרגש שמוביל כאן הוא דווקא רכושנות כלפי אישה ורצון לשלוט.
ומאידך ישנם נשלטים הנמשכים לנשים המבוגרות יותר וגדולות ומשיכתם מתבטא יותר בהערצה מאשר בסאדו. אולי גם פנטזיות כמו רגרסית גיל, הרצון להיות מטופל ועטוף מתקשרים איכשהו לתסביך אדיפוס. אבל להיות מוכה על ידי "אמא" או להשלט על ידי נערה צעירה ? זה נראה לי מ"תסביך אחר" וכמו שאני מכירה את מושון או דיי חובב סאדו פיזי. אגב איך הוא הגיב על הטאוריה הזאת? לפי הפרק ששודר באותו יום הוא לא הגיב כי זה היה משפט הסיום של הפרק. הגיב בחיוך מתוק שכזה והטה את ראשו אחורה חמוד הבחור |
|