venus in our blood(שולטת) |
לפני 17 שנים •
28 במאי 2007
''הסוד''. חדש -ישן.
לפני 17 שנים •
28 במאי 2007
venus in our blood(שולטת) • 28 במאי 2007
''הסוד '':
http://www.hasod.co.il/ ''חוק המשיכה '', מכנים זאת בסרט. או, : מחשבותינו ורגשותינו פועלים כמגנט רב-עוצמה, המושך אליו דברים דומים. כשאנו חושבים מחשבות חיוביות, נמלאים שמחה ואושר ומתמקדים בעושר, בריאות, הצלחה וכל טוב, כל הדברים האלו יימשכו אלינו ויגיעו אל חיינו. כשאנו חרדים,מודאגיםחוששים וממלאים את עצמנו במחשבות שליליות על דברים איומים- האסונות והמכאובים הם שיימשכו אל חיינו. בניסוח של ''הסוד '' : '' המחשבות שלנו הופכות למציאות. לכל מחשבה יש תדר שניתן למדידה, וכשאנחנו מדמיינים או חושבים על משהו, אנחנו משדרים את התדר הזה ליקום ומושכים אלינו את מה שמשדר תדר מקביל אליו ''. הרעיון שהמחשבה היא כלי רב -עוצמה המסוגל לשפר את חיינו אינו חדש, וגם לא הרעיון שבכוח הדמיון והמחשבה אנו משפיעים על המציאות האישית שלנו. ההנחה הבסיסית של לואיז ל. היי היא "אם נהיה נכונים לבצע את העבודה המחשבתית, ניתן יהיה לרפא כמעט כל דבר". לואיז מאמינה שמחשבותינו יוצרות את המציאות שלנו, התפישות שלנו והדעות שלנו מתממשות במציאות. לדוגמא אם אני מאמינה שרק מי שעובד קשה מרוויח כסף, אחיה את חיי בעבודה קשה, אם אני מאמינה שאיני ראויה לאהבה, או לבריאות טובה, הקוסמוס יוכיח לי את נכונות אמונותיי. דפוסי המחשבה והאמונות האלה מוטמעים בנו מגיל צעיר, ולרובם אנו אפילו לא מודעים. לואיז עובדת על גילוי ושינוי דפוסים אלה, והטמעת חדשים, חיוביים. היקום תמיד שואף להוכיח לנו את צדקת אמונותינו, ולכן אם כל שאנו זקוקים לו נמצא ביקום, כל האהבה, הפרנסה, הבריאות ועוד, אם נאמין שאנו ראויים לכל אלה, היקום ישתף איתנו פעולה וייתן לנו אותם. אם נאמין שאיננו ראויים, אם נתפוס את עצמנו כ"קורבן" – כך יהיה, המציאות תוכיח לנו את צדקת אמונותינו (גם אלה הסמויות ביותר). לפעמים קוראים לזה "נבואה המגשימה את עצמה". אחד המסרים החשובים ביותר של לואיז ל. היי, הינו שככל שנאהב יותר, תשחרר יותר אהבה לתוך היקום, וכך אנו נקבל ממנו בחזרה עשרות מונים. http://www.ima-adama.co.il/know_yourself/positive_thinking/positive_thinking_rachel_shimron1.htm הטכניקה מתבססת על אמירות חיוביות שיכולות לשבור את דפוסי המחשבה והדחקה אלו, לעזור לנו ללמוד לאהוב את עצמנו באמת וכך לעזור לנו לרפא את עצמנו. לדעתי ומנסיוני ההתכחשות לבעיה האמיתית היא הסיבה למחלה. הרבה פעמים כשמסכימים להודות בבעיה -המחלה או הכאב נעלמים או פוחתים במידה רבה. את ההשאה (האמירה החיובית) אפשר לומר מתוך מצב של שקיעה פנימה = מדיטציה והתכוונות עמוקה, לחזור עליה כמה פעמים רצוף, אפשר כמה פעמים ביום. במצבים מסוימים אפשר להרגיש את ההשפעה ואת השינוי באופן ממש מיידי. זה לא מספיק ללמוד את הידיעה החדשה. צריך להפנים אותה. לעשות אותה חלק ממך. ולכן היא משתמשת בחזרה רפטטיבית שוב ושוב. אחת ההמלצות שלה היא לומר לעצמנו את המחשבה החדשה מאות פעמים ביום, וכך היא פשוט תתפוס את מקומה של המחשבה הישנה ולבסוף תחליף אותה לגמרי. (שהרי אם אנחנו חושבים לדוגמא ש"אין לי כסף" אנו חוזרים על המחשבה הזאת מאות פעמים ביום). דוגמה פעם היתה לי דלקת בשלפוחית השתן. לפי לואיז היי זה מבטא כעס כלפי בן הזוג. להפתעתי גיליתי שאני אכן סוחבת איתי כעס עצום "בלי ידיעתי". ברגע שהייתי מסוגלת להרגיש את הכעס במקום לדחוף אותו מתחת לשטיח - הבראתי. השאלה היא אם קיימים באדם בשלות/רצון לפתור את הרגש הלא מודע. זה הרבה פעמים לא קל, הרי יש לנו סיבה טובה להדחיק רגשות מסוימים. יש אנשים שמעדיפים ללכת לניתוח במקום לחפש את הרגשות המודחקים שלהם. אבל כדאי גם לקחת בחשבון את האפשרות שהקשר בין סימפטום פיזי לאמונה - כפי שלואיז היי מציעה - לא תמיד מתאים במדויק למקרה ספציפי - אם יש רצון עז להיות מודע למחשבה ולרגש שמתחת למחלה, ואין תחושה של "בינגו" ואם לא "קורה משהו" כדאי לנסות לחפש רגש אחר, דומה, או להגדיר את הרגש קצת אחרת. http://www.derech.net/thinkgood_say.htm --------------------------------------------------------------------------------------------------- ''הסוד '' מנסח אותן אמירות באופן מצומצם יותר , אם כי ברור ומעשי. האישה העומדת מאחורי ''הסוד '' היא רונדה בירן, מפיקת טלוויזיה אוסטרלית, אשר גם חיברה את הספר. לצורך הסרט, היא גייסה עשרות מומחים מתחומי הפיזיקה, הפסיכולוגיה,הפילוסופיה, הרפואה והכלכלה שמדגימים סיפורים מתוך נסיונם האישי, כיצד '' חוק המשיכה '' עזר להם להגשים חלומות. הסרט טוען כי, ''חוק המשיכה ', הוא העיקרון הפועל ביקום. לפי עיקרון זה, תהליך החשיבה הינו תהליך של בריאת מציאות: מחשבותינו מושכות אליהן אירועים, חפצים ואנשים. אלא שצריך לדעת מה לבקש. ''חוק המשיכה '' אינו מבחין בין טוב לרע ( או, כפי שלואיז הקדימה ואמרה : ''היקום אינו שופט אותנו. אלא פשוט מקשיב לנו, ללא שיפוט וללא ביקורת. ללא מסננת. ומעניק לנו את מה שאנו מבקשים או חושבים או אומרים. הדבר נעשה באמצעות המחשבות שלנו. באמצעות האמירות שלנו. ובעצם, כל שעלינו לעשות הוא לחשוב מחשבה '' ) אנו מפעילים את היקום לשלוח לנו את מה שחשבנו עליו, לא רק כשאנחנו חושבים במודע, אלא גם כשאנו זוכרים את העבר ומדמיינים את העתיד. לפי ''הסוד '' , לעוצמת התשוקה שבה אנו חושבים על דברים יש השפעה גדולה על המהירות והאיכות שבה הם מתגשמים. אז איך מיישמים ? איך פעילים את ''כוח המשיכה '' ,באופן מודע , כדי לחיות את החיים שתמיד רצינו ? 1. בקשו את מה שאתם רוצים. בררו היטב מה באמת נחוץ לכם.( כסף? בריאות? אהבה ? )ואז התרכזו בזה.הצהירו על כך בפני עצמכם בלשון הווה ( '' יש לי כסף '' ), התרכזו בתחושה שהאמירה הזו גורמת לכם להרגיש. ותנו אמון ביקום שישלח לכם את מבוקשכם. 2.אל תחששו לבקש יותר מדי. יש ביקום די והותר לכולם. 3.הכינו ''לוח חזון '' גזרו והדביקו מונות של העתיד שאתם רוצים או כתבו לעצמכם משפטים שיזכירו לכם מה אתם רוצים להשיג. פשוט, כדי שתוכלו לראות זאת, תרתי משמע. שימו את הלוח במקום בולט , כדי שתוכלו לרכז את המחשבות במטרותיכם. 4. היעזרו ברגש. מאחר שבלתי אפשרי לעקוב כל הזמן אחרי המחשבות שמתרוצצות לנו בראש,על מנת לבחור מביניהן את המחשבות החיוביות אפשר ללמוד להיות קשובים למצבנו הרגשי, שהוא התוצאה של מחשבותינו. כשקע לנו, זה סימן מובהק שאנו חושבים מחשבות שליליות, אך בל נשפוט את עצמנו בשל כך, אלא פשוט נבחין בהן, נלמד לזהותן. 5.לצאת ממצבי הרוח. כשיום מתחיל ''ברגל שמאל '' ,יש סיכויים רבים שימשיך כך מפני שמצב הרוח הרע שלנו מושך אנשים ומעשים שגורמים לנו להרגיש רע. עשו מה שנעים לכם כדי לצאת מזה : לכו סרט טוב, היפגשו עם אנשים שטוב לכם במחיצתם, טיילו ברגל. כאשר מצב הרוח משתנה, קורים לנו בהמשך היום דברים נחמדים יותר. 6.פעלו לפי האינטואיציה. הקשיבו לעמצכם, לאינטואיציה שלכם. כשהאינטואיציה שלכם תאמר לכם שאנשים, מעשים, בחירות והחלטות מתאימים להגשמת חלומותיכם, אל תהססו.זוהי דרכו של היקום לשלוח את מבוקשכם. תגלו שכאשר תזדקקו לכך,האנשים הנכונים או ההזדמנויות יגיעו אליכם. 7. הכירו תודה. ערכו רשימה על דברים שעל קיומם אתם מודים. זה יעזור להתמקד בטוב. 8. הניחו לרע, התמקדו בטוב. השתדלו לא להקדיש דאגה רבה מדי ומחשבה רבה מדי לדברים השליליים. נסו לחשוב על מציאות חלופית, בעיני רוחכם, ובאופן אופטימי. לעיתים, מה שביקשנו לא התגשם. ואולי זה סימן שזה לא באמת מה שאנו רוצים. העבודה האמיתית היא, להבין מה אנחנו באמת רוצים, לקבל את העובדה שלעיתים יש לנו צונות סותרים.ולהבין מה נכון לנו ומה לא. כדי לברר מה אתם באמת רוצים, נסו לדמיין בפרטי פרטים את התגשמות המשאלה שלכם בחייכם. איך תרגישו ? כיצד ייראה היומיום שלכם ? איך תושפע מכך הסביבה ? בזמן שאתם מדמיינים, היו קשובים. אם יש שם ''צרימה '':משהו לא יסתדר, משהו לא ייראה בסדר בתמונה האידיאלית. זהו המקום שבו רצונות אחרים שלכם מתנגשים במאלה שלכם. התחילולברר מה לא בסדר שם ? ומדוע ? איזה צורך רגשי לא ייענה במצב החדש ? על איזו תדמית תוותרו ? מי לא יאהב אתכם עכשיו ? כאשר מבררים את השאלות האלו לעומקן מתגלה למה בעצם אתם לא מגשימים את המשאלה שלכם כבר עכשיו, בזמן הווה.לבסוף, החליטו, לפחות לעת עתה, מבין הרצונות הסותרים מה חשוב לכם יותר. *********** לפי ''הסוד '', היקום הוא קטלוג ענק. כך תזמינו ממנו כל מה שתרצו. 1.בקשו בקשות ברורות. ערכו רשימה בכתב, שבה המשאלות שלכם ינוסחו בלשון הווה כאילו כבר התגשמו : '' אני בריא '' , '' מערכת היחסים שלי מסבה לי אושר '' . הרשו לעצמכם לרצות גם דברים שאין לכם מושג איך להשיגם. 2.הרגישו כאילו הבקשות כבר התגשמו. לאחר שהחלטתם מה ברצונכם לבקש, דמיינו את התחושות הפיזיות שתחושו כשמה שרציתם יתגשם במציאות. נסו ליצור בגופכם את התחושה כאילו הדברים כבר קרו. 3.הניח ליקום לדאוג להגשמת משאלותיכם. אל תניחו לפקפוקים ומחשבות ספקניות להתגנב אל לבבכם. תנו אמון ביקום. היו סבלניים.והקשיבו לאינטואיציה שלכם- היא אחת מדרכיו של היקום להראות לכם את הדרך אל מבוקשכם. ******** לעניות דעתי, ''הסוד '' מתמצת בתוכו את עיקרי הדברים. אישית, הייתי ממליצה מאוד על ספרה של לואיז ל. היי ''אתה יכול לרפא את חייך '' http://bookme.co.il/Books/Item_Details.aspx?Barcode=39-5139 http://bookme.co.il/Books/Item_Details.aspx?Barcode=39-7212 |
|
המלכה קארינה(שולטת) |
לפני 17 שנים •
29 במאי 2007
לפני 17 שנים •
29 במאי 2007
המלכה קארינה(שולטת) • 29 במאי 2007
חובה! מעולה !
|
|
שלומציון |
לפני 17 שנים •
29 במאי 2007
בדקתי מקרוב
לפני 17 שנים •
29 במאי 2007
שלומציון • 29 במאי 2007
את התיאוריה .
באמת . יש אחת ברחובות ( שמתם לב שכל ה "הילרים " למיניהם מתרכזים ברחובות ? ) ומה שממש הדהים אותי שכולם , כולל לואיז היי ממליצים לאנשים חולים להפסיק כל טיפול רפואי . גם במקרים של מחלות קשות כמו סרטן או בעיות לב וכ"ו . ואחד ממשפטי הפתיחה של אותם מטפלים הוא : אל תשאלי שאלות ואל תנסי להבין איך זה עובד , זה עובד . מבחינתי זה ניצול של יאוש וצורך בעזרה של אותם אנשים שאומרים : אני חולה ורע לי ואין לי מה להפסיד . והם יקרים . יקרים מאד . צר לי , אבל חשיבה חיובית לא תמיד עוזרת . וזה מה שהם מוכרים . |
|
Belisana(שולטת) |
לפני 17 שנים •
29 במאי 2007
מומלץ
לפני 17 שנים •
29 במאי 2007
Belisana(שולטת) • 29 במאי 2007
יש גם אתר בעברית
http://www.hasod.co.il/ והסוד הוא לא עוד דרך של חשיבה חיובית - מדובר במשהו שהוא הרבה מעבר לכך. מלקה - בכל מקום תמצאי שרלטנים, מורי הסוד האמיתיים אינם דוגלים בביטול טיפולים רפואיים או בהחלפת עשייה במחשבות. ובנוסף, ממש בקרוב הספר יראה אור גם בעברית. |
|
daniel222 |
לפני 17 שנים •
29 במאי 2007
לפני 17 שנים •
29 במאי 2007
daniel222 • 29 במאי 2007
"אנחנו יוצרים את המציאות של עצמנו."
לקחו משפט אחד (שדרך אגב אני מאד מאמין בו) ועשו ממנו סרט הוליוודי של יותר משעה שמתמקד בעיקר באיך להשיג יותר כסף. זה היה צריך להיות סרטון קצר של מקסימום 5 ד'. אני ממש לא אהבתי |
|
מלך הארץ(לא בעסק) |
לפני 17 שנים •
29 במאי 2007
לפני 17 שנים •
29 במאי 2007
מלך הארץ(לא בעסק) • 29 במאי 2007
קצת ניפחו את העניין:
רצון חזק ואמונה בהצלחה שגוררים עמם התמדה וחריצות מביאים להישגים, אבל חשיבה לבד לא משיגה דבר חוץ מפנטזיה לזמן מוגבל, אם כך היה הדבר, שום פתי לא היה מולך שולל, וכל אופטימיסט שגם לוקח כמה דברים לעידוד האופטימיות והמצב רוח - היה משיג את מבוקשו ומסתדר בחיים וכיו"ב. ההיסטוריה מלאה בדוגמאות של נסיונות "משיכה" המוניים במשיחי שקר ובדברים אחרים. עם זאת כאמור, כדאי לעשות סדר בראש, לנקות עד כמה שאפשר את המחשבות המזיקות והדיכאוניות לא להרים ידיים אלא להבין שכל דבר ניתן להשגה אם מוכנים להתמיד בהשגתו (המחשבה היא הבסיס והתנאי הראשוני אך לא מספיקה לכשעצמה). זה העניין, סליחה אם זה נשמע כמו אושו בגרוש. http://www.oshovilina.com/ |
|
פעם פרח(נשלטת) |
לפני 17 שנים •
29 במאי 2007
לפני 17 שנים •
29 במאי 2007
פעם פרח(נשלטת) • 29 במאי 2007
Sigurd כתב/ה: קצת ניפחו את העניין:
רצון חזק ואמונה בהצלחה שגוררים עמם התמדה וחריצות מביאים להישגים, אבל חשיבה לבד לא משיגה דבר חוץ מפנטזיה לזמן מוגבל, לא התעמקתי יותר מדי בסרט או באתרים על "הסוד". אבל מהמעט שראיתי בטלביזיה הבנתי שהגישה היא שדבר ראשון צריך לשנות את המחשבה. למשל לחשוב על מה שיש ולא על מה שאין. לחשוב על מה לעשות ולא על מה שאי אפשר לעשות. ולפעול בהתאם לכך. הרעיון הוא לא סתם לחשוב ולשקוע בפנטזיות ונירוונה. הרעיון הוא לפעול ולשנות בהקשר של חשיבה חיובית ולא שלילית. סתם דוגמא. אדם שמגיע לראיון עבודה ובטוח שלא יקבל את העבודה, זה המסר שהוא ישדר. אם אותו אדם יגיע לראיון עם ביטחון בעצמו והרגשה שהתפקיד שלו, זה מה שהוא ישדר. והדרך שבה הוא חושב, משפיעה לגמרי על מה שהוא משדר כלפי חוץ, ועל הדרך שבה העולם מגיב אליו. |
|
venus in our blood(שולטת) |
לפני 17 שנים •
30 במאי 2007
אז זהו , שלא.
לפני 17 שנים •
30 במאי 2007
venus in our blood(שולטת) • 30 במאי 2007
המלקה כתב/ה: את התיאוריה .
באמת . יש אחת ברחובות ( שמתם לב שכל ה "הילרים " למיניהם מתרכזים ברחובות ? ) ומה שממש הדהים אותי שכולם , כולל לואיז היי ממליצים לאנשים חולים להפסיק כל טיפול רפואי . גם במקרים של מחלות קשות כמו סרטן או בעיות לב וכ"ו . ואחד ממשפטי הפתיחה של אותם מטפלים הוא : אל תשאלי שאלות ואל תנסי להבין איך זה עובד , זה עובד . מבחינתי זה ניצול של יאוש וצורך בעזרה של אותם אנשים שאומרים : אני חולה ורע לי ואין לי מה להפסיד . והם יקרים . יקרים מאד . צר לי , אבל חשיבה חיובית לא תמיד עוזרת . וזה מה שהם מוכרים . ____________________________________________________ חשיבה חיובית לבדה אינה עוזרת ( לכן, ''הסוד '' לטעמי דל מדי. הוא אכן לקח את עיקרי הדברים החשובים, אך לא פיתח אותו מספיק ) וכן, בחוץ יש מספיק שרלטנים אבל, לו היית בודקת ממש מקרוב, היית מגלה שלואיז לא ממליצה להפסיק טיפולים וכיו''ב. אבל כן ממליצה, מעל לכל, על עבודה עצמית. והרבה. היא פיתחה את הרעיון הנ''ל, הרבה מעבר לכל מה שעשו אנשי הניו- אייג' עד כה. והיא עשתה זאת, ראשית כל, ע''י כך שריפאה את עצמה מסרטן קשה. שרלטנים יש די והותר, אבל מה שלואיז מציעה הוא עבודה עצמית,בניגוד לכל אלו שאומרים אל תשאלי שאלות, היא ממליצה לשאול. וכמה שיותר. אישית, אני חושבת שאישה אשר הצליחה לרפא את עצמה ( לאחר שטיפולים קונבנציונאליים לא הועילו ), ופתחה אפשרויות נרחבות- המצויות בידי כל אדם, באשר הוא, ראוייה להערכה . בעיניי, זו מישהי שבהחלט שווה להקשיב לה.. מעבר לכך, הייתי מציעה לך לבדוק מעט יותר לעומק ,לפני שאת ממהרת להכליל.. |
|