סוכן משנה מבנה |
לפני 17 שנים •
4 ביוני 2007
ים - יבשה
לפני 17 שנים •
4 ביוני 2007
סוכן משנה מבנה • 4 ביוני 2007
פעם זה היה משחק חביב.
היום כבר ברור שיבשה חשובה מים. ממש לא לאדמירל. כן לגנרל! |
|
לא סתם עוד עבד |
לפני 17 שנים •
4 ביוני 2007
לפני 17 שנים •
4 ביוני 2007
לא סתם עוד עבד • 4 ביוני 2007
|
|
סוכן משנה מבנה |
לפני 17 שנים •
4 ביוני 2007
לפני 17 שנים •
4 ביוני 2007
סוכן משנה מבנה • 4 ביוני 2007
מה עניין כלובי?
אתה רואה בנ"ל משום וויכוח/דיון שאכן אסורים ? הבעת דעה לא נאסרה ולכן מותרת מן הסתם. כלובי לא אסר על וויכוח פוליטי מבחינה מהותית, אלא רק מבחינה פרוצדורלית. שרשורי הבעת דעה (אפילו שרשורים סותרים ברצף) לא נאסרו בניגוד לשרשורי וויכוחים/דיונים. |
|
כלובי |
לפני 17 שנים •
4 ביוני 2007
לפני 17 שנים •
4 ביוני 2007
כלובי • 4 ביוני 2007
אולי ארחיב או אצמצם את הנקודה, אני מודע לזה שההגבלה היא לא חד משמעית ולא ברורה לגמרי בכל נקודה אבל הרעיון הוא למנוע דיונים פוליטיים בנושאים מדיניים הכוללים: שמאל נגד ימין מדיני, יחסי יהודים ערבים, ישראל-פלסטין, שטחים משוחררים או כבושים.
נושאים אחרים שאפשר לומר שגם הם פוליטיים - מותרים לדיון ולויכוח. אני מבטיח שנערוך כאן דיון מעמיק בנושא המגבלה הזאת, מגבלותיה והיתרונות והחסרונות של הגבלה כזאת לאתר הכלוב בקרוב. בינתיים אכתוב בקצרה שהמטרה של ההגבלה הזאת היא למנוע ריבים קשים, אלימות מילולית, ביטויי גזענות והתבטאויות קיצוניות והסטה. כל אלה אינם הנושא העיקרי שלשמו התכנסנו כאן. זאת הבטן הרגישה של ישראלים וברור לכל שדבש לא יופק מדיונים כאלה אלא מהר מאד נגיע להטחת קשים לקריאה בשמאלנים, בימניים, ביהודים ובערבים, קללות, פגיעות ופילוגים. הגיוני שזה מה שיקרה וזה גם כבר קרה בעבר באתר, לכן נתבקשה ההגבלה. בספרי מטיילים כתוב על ישראל - מה שלא תעשו, רק אל תפתחו עם הישראלים בדיון פוליטי. מכיוון שזה לא הנושא העיקרי שלשמו התכנסנו כאן - זאת לא נראית לי כמו הגבלה שפוגעת בחופש ההתבטאות, פגיעה יותר קשה מהתועלת שהיא מביאה. שכן הגבלה כזאת מפחיתה את הריבים האלימים, את הבלטת הפילוג וחילוקי הדיעות ביננו שאינם הנושא שלשמו התקבצנו. תזכרו שעברנו תקופות מורכבות ביחד, כמו ההתנתקות, מלחמת לבנון השניה, פיגועים, בניית גדר ההפרדה וארועים טעונים רבים עבור כל ישראל. ומן הסתם עוד נעבור כאלה ביחד. ברור שיש ריבוי דעות באתר בנושא הגבלת דיונים פוליטיים כאלה ולכן אשמח לשמוע דיעות, הצעות ורעיונות. הכינו את כלי הכתיבה שלכם לדיון שנערוך בנושא בקרוב, בו כולנו נביע את דעתנו ונחליט האם למנוע כליל או להגביל בצורה מסויימת דיונים מסוג זה. בינתיים השרשור הזה נעול. ערב טוב לכולם. |
|