Dolfi |
לפני 17 שנים •
11 ביוני 2007
לפני 17 שנים •
11 ביוני 2007
Dolfi • 11 ביוני 2007
פסיכולוג בספת עור כתב/ה: נה, באמת שאין טעם שאתייגע בקריאת עוד פוסטים. בקריאה שנייה של הטענות כאן נפל לי האסימון. זה לא ויכוח על מצעד לא מצעד, אלא על שנאת הדת.
פסיכולוג, זה מאוד פשוט. אני מאמינה, באמונה שלמה, כזו שאינה דורשת שום הצדקה לקיומה, היא פשוט קיימת כמו השיערות לראשי - שערכים כמו דמוקרטיה יהפכו את כולנו לאנשים טובים יותר, ישפרו את חיינו ולאחר שנזדכה על הציוד - יבטיחו לנו עולם שכולו טוב. זו האמונה שלי. אני יודעת שיש אנשים שמאמינים אחרת, אני אפילו נוטה לכבד את אמונתם. לפעמים אני פוגשת אותם באוטובוס ואני לא מעירה להם דבר על הלבוש האנטי דמוקרטי שלהם (זה לא הלבוש עצמו, זו האג'נדה החברתית של הקבוצה אותה הוא מאפיין). לפעמים אני אפילו משוחחת עם אותם מאמינים אחרת - בשיחה איתם אני מגלה פערים עצומים בין עולמי, לבין עולמם, אני חשה שאינם חיים את חייהם באופן שנכון בעיני ואף פוגעים בי בעקיפין, מאחר ואם היו חיים ומאמינים כמוני, הדרך לשיפור חיינו כקולקטיב הייתה קלה יותר. אני יודעת שאותם מאמינים אחרת, לרוב, חושבים עלי באופן דיי דומה. הם בטוחים שהם חיים נכונה ושאני זו שצריכה להשתנות. הם גם מציעים לי להתחיל בכל מיני שינויים קטנים, בדוכן נרות השבת בקניון וכדומה. בגדול, אני מאוד אוהבת את העובדה שהמדינה הזו עשירה באנשים מכל הסוגים וכל האמונות. יחד עם זאת, אני מכירה אנשים שמאמינים בערכים דומים לאלו שאני מאמינה בהם, אך בשונה ממני - בטוחים שלכל מי שמאמין אחרת אין זכות קיום. הם סבורים כי אותם מאמינים אחרת אינם אלא עלוקה מוצצת דם עם הכלכלה הישראלית, שהם (כולם כאחד) בורים, טיפשים ופרימיטיביים, שאסור לשבת לידם באוטובוסים כי יש להם ריח של זיעה וזה עלול לדבוק בשיער ושהם פובליציסטים מסוכנים ששואפים להביא את המדינה הזו לאבדון. גם בקרב אותם מאמינים אחרת, יש לא מעט אנשים מהסוג הזה, מהסוג שמאמין כי כל מי ששונה - הופך לנטול זכות קיום, או לבעל זכות קיום פחותה, זכות שצריך וראוי לרסן ולהגביל. כאמור, זה פשוט - לאיזה סוג של מאמינים אתה רוצה לתת לגיטימציה? |
|
נוריתE |
לפני 17 שנים •
11 ביוני 2007
לפני 17 שנים •
11 ביוני 2007
נוריתE • 11 ביוני 2007
סטיתם קצת מהטופיק
לא מדובר פה במצעד הגאווה- זה עשוי להיות רק צעד ראשון מדובר פה לצערי בפוליטיקה הדתים מהוים את הלובי לבחירות הבאות מי שילקק להם יותר יקבל את הקואליציה בבחירות הבאות והם מנצלים את זה. |
|
פסיכו לוג(שולט) |
לפני 17 שנים •
11 ביוני 2007
לפני 17 שנים •
11 ביוני 2007
פסיכו לוג(שולט) • 11 ביוני 2007
באטרקאפ אני מסכים יותר עם דולפינה, וכפי שאמרתי יש כאן ענין דתי/חילוני יותר מאשר פוליטי. ולשאלתך דולפינה? אני מאמין בויתורים של כל צד. ואם נהיה הוגנים, הסטטוס קוו זז בשנים האחרונות הרבה יותר לכיוון החילוני, ולצערי אנשים אינם מאמינים בפשרות.
|
|
מביט לרגע |
לפני 17 שנים •
11 ביוני 2007
לפני 17 שנים •
11 ביוני 2007
מביט לרגע • 11 ביוני 2007
פסיכולוג בספת עור כתב/ה: נה, באמת שאין טעם שאתייגע בקריאת עוד פוסטים.
ברור, להקשיב לאחרים ? בשביל מה ? עוד חס וחלילה היית עלול להשתכנע . |
|
Dolfi |
לפני 17 שנים •
11 ביוני 2007
לפני 17 שנים •
11 ביוני 2007
Dolfi • 11 ביוני 2007
Buttercupe כתב/ה: סטיתם קצת מהטופיק
לא מדובר פה במצעד הגאווה- זה עשוי להיות רק צעד ראשון מדובר פה לצערי בפוליטיקה הדתים מהוים את הלובי לבחירות הבאות מי שילקק להם יותר יקבל את הקואליציה בבחירות הבאות והם מנצלים את זה. ברמה הפוליטית, עשו הדתיים בשכל ואילצו את נבחרינו לנקוט עמדה ולבחור צד. אם בקהילה ההומולסבית היו עירניים יותר - זו יכלה להיות הזדמנות נהדרת גם עבורם לגייס תמיכה. בסופו של יום, מחאה, מכל סוג, מטרתה לעורר דיון ציבורי שיטה את דעת הקהל וזו תהווה גורם משמעותי בתהליך קבלת ההחלטות של נבחרינו - שמן הסתם שואפים להשאר נבחרינו. ברמה הפוליטית, שאין כל כך המרחק בינה לבין ה"סטיה" שלנו מהטופיק, הצעת החוק הזו היא הזדמנות נפלאה לקהילה ההומו לסבית לגייס תמיכה של אנשים שבימי חול - הקהילה הזו לא מעניינת אותם. |
|
Dolfi |
לפני 17 שנים •
11 ביוני 2007
לפני 17 שנים •
11 ביוני 2007
Dolfi • 11 ביוני 2007
פסיכולוג בספת עור כתב/ה: באטרקאפ אני מסכים יותר עם דולפינה, וכפי שאמרתי יש כאן ענין דתי/חילוני יותר מאשר פוליטי. ולשאלתך דולפינה? אני מאמין בויתורים של כל צד. ואם נהיה הוגנים, הסטטוס קוו זז בשנים האחרונות הרבה יותר לכיוון החילוני, ולצערי אנשים אינם מאמינים בפשרות.
לפני הרבה שנים, כשנשים הלכו לראשונה לקלפי ולראשונה ניתנה להן הזכות לבחור, הייתה שמחה גדולה על ה"פשרה" הזו. מזל שמאז קרו עוד דבר - או שניים והיה מי שהשכיל להבין ששוויון זכויות - צריך להיות שוויון זכויות מלא, אחרת אינו שוויון. |
|
נוריתE |
לפני 17 שנים •
11 ביוני 2007
לפני 17 שנים •
11 ביוני 2007
נוריתE • 11 ביוני 2007
D_o_l_f_i_n_a כתב/ה: Buttercupe כתב/ה: סטיתם קצת מהטופיק
לא מדובר פה במצעד הגאווה- זה עשוי להיות רק צעד ראשון מדובר פה לצערי בפוליטיקה הדתים מהוים את הלובי לבחירות הבאות מי שילקק להם יותר יקבל את הקואליציה בבחירות הבאות והם מנצלים את זה. ברמה הפוליטית, עשו הדתיים בשכל ואילצו את נבחרינו לנקוט עמדה ולבחור צד. אם בקהילה ההומולסבית היו עירניים יותר - זו יכלה להיות הזדמנות נהדרת גם עבורם לגייס תמיכה. בסופו של יום, מחאה, מכל סוג, מטרתה לעורר דיון ציבורי שיטה את דעת הקהל וזו תהווה גורם משמעותי בתהליך קבלת ההחלטות של נבחרינו - שמן הסתם שואפים להשאר נבחרינו. ברמה הפוליטית, שאין כל כך המרחק בינה לבין ה"סטיה" שלנו מהטופיק, הצעת החוק הזו היא הזדמנות נפלאה לקהילה ההומו לסבית לגייס תמיכה של אנשים שבימי חול - הקהילה הזו לא מעניינת אותם. נכון דולפינה רק חבל מאוד שלקהילה אין שום לובי בכנסת ושם דרך לאלץ את הניבחרים לעשות משהו בשבילם. ותכנסי בוי נט למאמר על ההצעת חוק, הבאתי לינק בטופיק האחר בנושא ותראי כמה"תמיכה" יש שמה לאישיו של הקהילה. |
|
Dan_Kap(שולט){f,yt,D,תכ} |
לפני 17 שנים •
11 ביוני 2007
Re: אכן - הומופביה היא דבר מדהים
לפני 17 שנים •
11 ביוני 2007
Dan_Kap(שולט){f,yt,D,תכ} • 11 ביוני 2007
Jake כתב/ה: [quote="Dan_Kap]
עונשו של גבר השוכב עם נערה שלא מרצונה ומסרב לשאתה הוא מוות. אותו עונש מיועד גם לנערה אם הדבר קרה בעיר. עונשה של נערה שלא נמצאה בתולה בחופתה הוא מוות. העונש של מלין שכר הוא מוות. מאיפה הגרלת את השטויות האלו?[/quote] להלן ביבליוגרפיה קצרה: ספר דברים, פרק כב (http://www.mechon-mamre.org/i/t/k/k0522.htm): כ ואם-אמת היה, הדבר הזה: לא-נמצאו בתולים, לנערה. כא והוציאו את-הנערה אל-פתח בית-אביה, וסקלוה אנשי עירה באבנים ומתה--כי-עשתה נבלה בישראל, לזנות בית אביה; וביערת הרע, מקרבך. {ס} כב כי-יימצא איש שוכב עם-אישה בעולת-בעל, ומתו גם-שניהם--האיש השוכב עם-האישה, והאישה; וביערת הרע, מישראל. {ס} כג כי יהיה נערה בתולה, מאורשה לאיש; ומצאה איש בעיר, ושכב עימה. כד והוצאתם את-שניהם אל-שער העיר ההיא, וסקלתם אותם באבנים ומתו--את-הנערה על-דבר אשר לא-צעקה בעיר, ואת-האיש על-דבר אשר-עינה את-אשת ריעהו; וביערת הרע, מקרבך. {ס} כה ואם-בשדה ימצא האיש, את-הנערה המאורשה, והחזיק-בה האיש, ושכב עימה: ומת, האיש אשר-שכב עימה--לבדו. כו ולנערה לא-תעשה דבר, אין לנערה חטא מוות: כי כאשר יקום איש על-ריעהו, ורצחו נפש--כן, הדבר הזה. כז כי בשדה, מצאה; צעקה, הנערה המאורשה, ואין מושיע, לה. {ס} כח כי-ימצא איש, נערה בתולה אשר לא-אורשה, ותפשה, ושכב עימה; ונמצאו. כט ונתן האיש השוכב עימה, לאבי הנערה--חמישים כסף; ולו-תהיה לאישה, תחת אשר עינה--לא-יוכל שלחה, כל-ימיו. {ס} דברים, פרק כד (http://www.mechon-mamre.org/i/t/k/k0524.htm): יד לא-תעשוק שכיר, עני ואביון, מאחיך, או מגרך אשר בארצך בשעריך. טו ביומו תיתן שכרו ולא-תבוא עליו השמש, כי עני הוא, ואליו, הוא נושא את-נפשו; ולא-יקרא עליך אל-יהוה, והיה בך חטא. {ס} במדבר, פרק טו (http://www.mechon-mamre.org/i/t/k/k0415.htm): לב ויהיו בני-ישראל, במדבר; וימצאו, איש מקושש עצים--ביום השבת. לג ויקריבו אותו, המוצאים אותו מקושש עצים--אל-משה, ואל-אהרון, ואל, כל-העדה. לד ויניחו אותו, במשמר: כי לא פורש, מה-ייעשה לו. {ס} לה ויאמר יהוה אל-משה, מות יומת האיש; רגום אותו באבנים כל-העדה, מחוץ למחנה. לו ויוציאו אותו כל-העדה, אל-מחוץ למחנה, וירגמו אותו באבנים, וימות: כאשר ציווה יהוה, את-משה. {פ} יחזקאל, פרק יח (http://www.mechon-mamre.org/i/t/k/k1218.htm): י והוליד בן-פריץ, שופך דם; ועשה אח, מאחד מאלה. יא והוא, את-כל-אלה לא עשה--כי גם אל-ההרים אכל, ואת-אשת ריעהו טימא. יב עני ואביון, הונה--גזילות גזל, חבול לא ישיב; ואל-הגילולים נשא עיניו, תועבה עשה. יג בנשך נתן ותרבית לקח, וחי: לא יחיה, את כל-התועבות האלה עשה--מות יומת, דמיו בו יהיה. שמות, פרק לא (http://www.mechon-mamre.org/i/t/k/k0231.htm): יד ושמרתם, את-השבת, כי קודש היא, לכם; מחלליה, מות יומת--כי כל-העושה בה מלאכה, ונכרתה הנפש ההיא מקרב עמיה. טו ששת ימים, ייעשה מלאכה, וביום השביעי שבת שבתון קודש, ליהוה; כל-העושה מלאכה ביום השבת, מות יומת. וכמו שאמרתי, בואו נראה את אותם אנשים שמדברים בשם הדת עומדים ודורשים את אותו דין למליני שכר, מחללי שבת ואנשים שמקיימים יחסי מין ללא נישואין. דת איננה תירוץ לבריונות, הומופוביה או שנאת האחר באשר הוא אחר - והייתי שמח אם היה קם ולו רב אחד ומדבר על פיקוח הנפש שיש בהתנהגות של אותם אנשים שעושית את תורתם קרדום לחפור בו... |
|
Dolfi |
לפני 17 שנים •
12 ביוני 2007
Re: אכן - הומופביה היא דבר מדהים
לפני 17 שנים •
12 ביוני 2007
Dolfi • 12 ביוני 2007
Dan_Kap כתב/ה: Jake כתב/ה: [quote="Dan_Kap]
וכמו שאמרתי, בואו נראה את אותם אנשים שמדברים בשם הדת עומדים ודורשים את אותו דין למליני שכר, מחללי שבת ואנשים שמקיימים יחסי מין ללא נישואין. דת איננה תירוץ לבריונות, הומופוביה או שנאת האחר באשר הוא אחר - והייתי שמח אם היה קם ולו רב אחד ומדבר על פיקוח הנפש שיש בהתנהגות של אותם אנשים שעושית את תורתם קרדום לחפור בו...[/quote] לא צריך להגזים. למרות ההתנגדות הגורפת של המגזר הדתי לקיום המצעד בירושלים, לומר שאין ולו רב אחד שמתנגד לדרכים הבריוניות בהן פועלים חלק מהדתיים - זו הגזמה גסה. מצד שני, כשאידיוט (http://news.walla.co.il/?w=/6/338243) אחד צועק להתרחק מהם, שלא תידבקו באיידס... זה הרבה יותר מרשים בכותרות. |
|
Shimmy(נשלט){Vents} |
לפני 17 שנים •
12 ביוני 2007
לפני 17 שנים •
12 ביוני 2007
Shimmy(נשלט){Vents} • 12 ביוני 2007
פסיכולוג בספת עור כתב/ה: נה, באמת שאין טעם שאתייגע בקריאת עוד פוסטים. בקריאה שנייה של הטענות כאן נפל לי האסימון. זה לא ויכוח על מצעד לא מצעד, אלא על שנאת הדת.
לגמרי לא. זה ויכוח על חופש האמונה, חופש הביטוי. במקרה אני לא שונא את הדת, נהפוך הוא יש לי אליה קשר עמוק של חיבה ואהבה, אמנם רחוק מתרי"ג אבל יש לא מעט מצוות שאני מקיים. אני חושב שאם היו פחות אנשים שעושים לה כאלו יחסי ציבור גרועים כמו חוקים להכנסת צנזורה באינטרנט ומניעת מצעדים היה הרבה יותר סיכוי שאנשים יגלו כמה יפה, חכמה ולא מתלהמת היא יכולה להיות. |
|