The Librarian |
לפני 19 שנים •
2 במאי 2005
בנים יקרים..
לפני 19 שנים •
2 במאי 2005
The Librarian • 2 במאי 2005
מועדוני חברים, לגברים בלבד, קימים משחר הימים
מועדון אחד שכזה, המנסה לשמר ערכים כביכול ג'נטלמנים, פועל גם בימיינו, והוא מרושת בכל רחבי העולם. הבונים החופשיים (freemasones) זהו מסדר חברים פועל ופעיל אשר יוסד באנגליה במאה ה18 המסדר הוקם על טהרת הערכים הליברלים, ועקרונותיו הבסיסיים ביותר הם אחוה, עזרה ואמת. החברים בו מתבקשים לפתח קשר של תרומה עם הקהילה, במטרה לשמר ערכים בסיסיים ביותר של מוסר. סניף של המועדון הנ"ל פועל גם בישראל, וחברים בו מספר רב של אנשי ציבור, תרבות, רוח, וממון, אשר שמים לעצמם כמטרה, לנצל את השפע שניתן להם על מנת לתרום לחברה ולהעשיר אותה, וכל זאת על דרך בלתי אמצעית. המסדר, כפי שחברי המועדון נוהגים לכנות את עצמם, מקבלים לשורותיהם גברים בלבד. מעניין שאני כבחורה צריכה להזין את הפוסט הנ"ל באינפורמציה ! |
|
lain |
לפני 19 שנים •
2 במאי 2005
לפני 19 שנים •
2 במאי 2005
lain • 2 במאי 2005
הבונים החופשיים לעומת המועדון שהוצע לעיל אמנם פלצני באותה המידה אך לפחות דוחף ומעודד תרומה לקהילה והומאניות
יש לי מכר שחבר בבונים והמועדון הזה עשה לו רק טוב, כי מטרתו יפה ואנושית פותח הפוסט לעומת זאת הציע להקים מועדון לעשירים מפונקים בלי להזכיר תרומה כלשהי לקהילה או איזשהו קורטוב של נסיון לראות עצמם כחלק מהשאר, להפך הוצע כאן נסיון להתבדל ,כי אפילו בשביל לקרוא את עיתון הכלכלה הם צריכים להתבודד עם האליטה תוך הרגשת חשיבות עצמית תהומית. אבל כפי שאמרתי - זכותם מצער שאנשים זקוקים לזה אבל לגיטימי. |
|
Matok(שולט) |
לפני 19 שנים •
14 במאי 2005
Re: בנים יקרים..
לפני 19 שנים •
14 במאי 2005
Matok(שולט) • 14 במאי 2005
The Librarian כתב/ה: מועדוני חברים, לגברים בלבד, קימים משחר הימים
מועדון אחד שכזה, המנסה לשמר ערכים כביכול ג'נטלמנים, פועל גם בימיינו, והוא מרושת בכל רחבי העולם. הבונים החופשיים (freemasones) זהו מסדר חברים פועל ופעיל אשר יוסד באנגליה במאה ה18 המסדר הוקם על טהרת הערכים הליברלים, ועקרונותיו הבסיסיים ביותר הם אחוה, עזרה ואמת. החברים בו מתבקשים לפתח קשר של תרומה עם הקהילה, במטרה לשמר ערכים בסיסיים ביותר של מוסר. סניף של המועדון הנ"ל פועל גם בישראל, וחברים בו מספר רב של אנשי ציבור, תרבות, רוח, וממון, אשר שמים לעצמם כמטרה, לנצל את השפע שניתן להם על מנת לתרום לחברה ולהעשיר אותה, וכל זאת על דרך בלתי אמצעית. המסדר, כפי שחברי המועדון נוהגים לכנות את עצמם, מקבלים לשורותיהם גברים בלבד. מעניין שאני כבחורה צריכה להזין את הפוסט הנ"ל באינפורמציה ! תודה על הלינק אבל וכפי ש איאן או איך שלא קוראים לחוצפנית הקטנה היטיבה להבין את כוונת המשורר אכן מדובר במועדון בעל ערך נהנתני וללא שום זווית של תרומה חברתית. בכל מקרה תודה על שקראת וכן תודה על שניסית לעזור. -מתןק- |
|
lain |
לפני 19 שנים •
14 במאי 2005
לפני 19 שנים •
14 במאי 2005
lain • 14 במאי 2005
"וכפי ש איאן או איך שלא קוראים לחוצפנית הקטנה היטיבה להבין את כוונת המשורר אכן מדובר במועדון בעל ערך נהנתני וללא שום זווית של תרומה חברתית. "
ראשית , השם הוא ליין (עם צירה בל') שנית, חוצפנית מכנים אישה שמרהיבה עוז על גדולים ממנה (ולא רק בגיל) ,כיוון שמסתמא מן הפוסט שאדם גדול ממני אתה לא אודה לך אם תמנע מלכנות אותי בכינויים שכאלו וכל כינוי ממזער אחר. |
|
Matok(שולט) |
לפני 19 שנים •
27 במאי 2005
עזבי אותי באמשלך
לפני 19 שנים •
27 במאי 2005
Matok(שולט) • 27 במאי 2005
כתבתי לך תשובה מנומקת ומשכילה ופתאום קלטתי שאת בטח עוד ילדה מבולבלת שהתגלגלה לפה מהסיבות הלא נכונות.
מצטער אם פגעתי או העלבתי או כל דבר אחר. שיהייה לך רק טוב. -מתוק- lain כתב/ה: "וכפי ש איאן או איך שלא קוראים לחוצפנית הקטנה היטיבה להבין את כוונת המשורר אכן מדובר במועדון בעל ערך נהנתני וללא שום זווית של תרומה חברתית. "
ראשית , השם הוא ליין (עם צירה בל') שנית, חוצפנית מכנים אישה שמרהיבה עוז על גדולים ממנה (ולא רק בגיל) ,כיוון שמסתמא מן הפוסט שאדם גדול ממני אתה לא אודה לך אם תמנע מלכנות אותי בכינויים שכאלו וכל כינוי ממזער אחר. |
|
Dan_Kap(שולט){f,yt,D,תכ} |
לפני 19 שנים •
29 במאי 2005
עכשיו הבנתי...
לפני 19 שנים •
29 במאי 2005
Dan_Kap(שולט){f,yt,D,תכ} • 29 במאי 2005
מתוק, נדמה לי שעכשיו, למקרא התשובה שלך לליין, אני יכול להבין את הצורך שלך במועדון נהנתני ומסוגר...
בהצלחה! |
|
Matok(שולט) |
לפני 17 שנים •
18 ביוני 2007
לא מצאתי אבל יש משהו קרוב...
לפני 17 שנים •
18 ביוני 2007
Matok(שולט) • 18 ביוני 2007
גולד רוקו קאליבר,
תפנו אלי אם אתם עדיין בעניין. |
|
מקבי(מתחלף) |
לפני 17 שנים •
18 ביוני 2007
לפני 17 שנים •
18 ביוני 2007
מקבי(מתחלף) • 18 ביוני 2007
ציטוט: (זו לא שגיאת כתיב – המקום הזה מוצף ממילא בפלישתים אז למה שלא נכנה אותו בשמו?)
הפלישתים נכחדו לפני זמן רב. |
|
Matok(שולט) |
לפני 17 שנים •
18 ביוני 2007
רעש רעש ועוד רעש
לפני 17 שנים •
18 ביוני 2007
Matok(שולט) • 18 ביוני 2007
מקבי כתב/ה: ציטוט: (זו לא שגיאת כתיב – המקום הזה מוצף ממילא בפלישתים אז למה שלא נכנה אותו בשמו?)
הפלישתים נכחדו לפני זמן רב. לא אלו שאני מתייחס אליהם. "פלשתים" בלשון המקרא הוא במקומות רבים כינוי לגויי הים לשבטיהם ולעמיהם. הפלשתים שבספרי בראשית ושמות אינם זהים עם הפלשתים שנאחזו בארץ בתקופת השופטים. "פלשתים" קמאים אלה אינם יושבים ב"חמש ערי פלשת", כי אם בחוף הנגב, ואורח חייהם שונה בתכלית מאורחם ורבעם של הפלשתים הנודעים בתקופת הברזל. ראה י"מ גרינץ, "הפלשתים הראשונים", מוצאי דורות, ירושלים תשכ"ט, עמ' 99 ואילך. וראה גם מ"ד קאסוטו, פירוש לספר בראשית, ירושלים תשמ"ג, מנח עד אברהם, עמ' 143-141; הנ"ל, פירוש על ספר שמות, ירושלים תשמ"ב, עמ' 107-106. |
|
ראובן |
לפני 17 שנים •
18 ביוני 2007
חברת הגברים
לפני 17 שנים •
18 ביוני 2007
ראובן • 18 ביוני 2007
חברים,
עצם ההתגלגלות של הפוסט הזה מלמדת על הצורך האקוטי במקום בו גברים משוחררים יוכלו לומר את אשר על דעתם. אני אומר 'משוחררים' מכמה טעמים: א. כיום, חברת הגברים בישראל מתקיימת בעיקר במקומות הקשורים ביחסי תפקיד: צבא, דת, כלא, תחומי עיסוק פיזיים קשים ו/או דרגי הניהול הבכירים ביותר בארגונים, או להבדיל בתי קפה מרוקאיים ו'חמארות' שאינם לטעמו של כל אחד. כך או כך - אין במקומות אלו די חופש, עונג ומותרות. אנו במיטבנו כאשר אנו מתכנסים לשם העונג והשקט שבדבר. ב. תחושת השחרור הינה בגדר מותרות ועבור אלו יש לשלם. למעשה רצוי לשלם, משום שכך אנו פוטרים עצמנו מאנשים שאינם מבינים את חשיבותו של השקט ואת מחירו. למעשה, האיום הגדול ביותר על הזכות לשקט, כיום, הינו הזיהום הסלולרי (ולא הנשים). אי אפשר להסב בנחת כאשר כל רגע מישהו מרים טלפון. ניתן לפתור זאת במספר דרכים, כגון בידוד המקום לאות סלולרי, הפעלת שירות 'עקוב אחרי' למועדון (כך שמפעיל המקום רושם הודעה או מודיע אישית למקבל השיחה, וזה, אם הוא רוצה בכך, ניגש לחדר אחר על מנת לנהל שיחת טלפון). לכל אלו הנחרדים מהרעיון של ניתוק מהסלולרי אני רק יכול לומר שטרם הבנתם את מהות השקט הגברי. ג. רצוי גם להיות משוחררים מטהרנות, כלומר, ישנו מקום במועדון גם לחברתן של נשים, תחת סייגים כמובן: נשים יכולות להיות נוכחות בחלק מחדרי המקום בשם תפקיד מסוים (מארחות, רקדניות, מעסות), ובמקרים אחרים - גם שפחות ובנות זוג יכולות להיות נוכחות ב'ימי משפחה' ו/או מסיבות. גם כאן - חשוב כי המועדון יקיים בכל עת חלל אחד מוגדר בו נוכל ליהנות משקט הכולל גם את היעדרן של בנות המין היפה. כל העקרונות הנ''ל שאובים מה'קאנטרי קלאב' הבריטי במובנו המסורתי. אגב, ברור מדוע הקולות הנשיים שנשמעו בפוסט זה יצאו בחריפות נגד הרעיון - הרי נשים חרדות מפני הרעיון של ''a place we cannot enter'' ('חולית'), שהוא מקום של הווייה גברית שקטה. אני סבור שכיום, כאשר נשים מצאו מקומן בכל משלבי החברה, ישנו טעם אמיתי ליצור מחדש את חברת הגברים. |
|