aka BODYGUARD |
לפני 17 שנים •
29 ביוני 2007
לפני 17 שנים •
29 ביוני 2007
aka BODYGUARD • 29 ביוני 2007
מייפל כתב/ה: בודיגארד, בבקשה אל תגיד לי שליבך עמי, כי אם ליבך היה עמי לא הייתי בדיוק 5 שורות אחר כך לועג לי על משהו שכתבתי.
ואני יכולה להבין עד כמה זה מחריד להיות מואשם במשהו שלא עשית. אין לי ספק שזו חוויה נוראית. יחד עם זה ברור לגמרי שרק מיעוט התלונות על אונס הן תלונות שוא, והייתי מצפה גם מגברים שפעם האשימו אותם על לא עוול בכפם שיהיו מסוגלים לראות את הטרגדיה של כל עשרות ומאות הנשים שנאנסו ואף אחד לא האמין להן. חבל שאתה ושכמותך לא מסוגלים לראות את זה. חבל שבמקום זה אתה עושה צחוק ממה שכתבתי. אבל כנראה שכזה אתה. כל כך חבל שלשם את מושכת העלמה מייפל, ולמרות מילותייך דעתי לא תשתנה: לא היתה באף מילה שלי שום בוז או זילזול אליך אישית וחלילה לאף אישה שחוותה כל סוג של התעללות מינית ו/או כל התעללות ופגיעה. טענתי הבסיסית היא שכל מקרה לגופו ואם את (לצערי, באמת) חווית אירוע כואב בחייך ,אין לזה השלכה על אירוע של אחרת. אם מר קצב אכן אשם בכל מה שהוא מואשם אני מוכן להתנדב לקצוץ את איברו ואשכיו ועם גרזן שלא הושחז. אולם מכאן ועד להיות התובע,הסניגור,השופט ,חבר המושבעים והתליינים -- קצת הרחקנו לכת. אם מר קצב לא אשם במה שהואשם הרי שללא מעט אנשים יש דרך חזרה לחזור מוסרית. אין בדבריי כל קביעה לכאן או לכאן לגביי אשמתו/זכאותו. לא מקומי לשפוט אותו. המערכת שאנו קוראים לה דמוקרטיה ובחרנו בה מינתה את האנשים שצריכים לטפל בכך. |
|
Afroditi |
לפני 17 שנים •
29 ביוני 2007
ראו חברים
לפני 17 שנים •
29 ביוני 2007
Afroditi • 29 ביוני 2007
אף אחד לא רוצה שקצב יכנס לכלא, אם אינו אשם. (כך אני מאמינה).
מה שאנחנו טוענים שעל מנת לראות מי דובר אמת ומי לא, והאם נכונות ההאשמות נגדו, צריך ללכת לבית משפט ,אשר הוא שיחליט האם קצב אשם או שהכל סיפורי בדיה. תחושתי האישית, שיש עשן חזק מאוד וגם אש. אבל, אם הוא טוען לזכאותו, שיוכיח זאת בבית משפט. ממה הוא חושש בבית משפט? |
|
BrutallDom |
לפני 17 שנים •
29 ביוני 2007
לפני 17 שנים •
29 ביוני 2007
BrutallDom • 29 ביוני 2007
.
לא הבנתי. הוא חושש? או אולי הפרקליטות חוששת ? אם יש לפרקליטות 11 מתלוננות, כולן או לפחות רובן רציניות ואמינות, למה הפרקליטות לא הולכת על זה ? למה הפרקליטות מסכימה לעסקת טיעון ? ועוד עסקת טיעון שלא מחזיקה אפילו לא עשרה אחוז ממה שהוצג כתביעה המקורית. למה ? למעשה. היחידים שיכולים להרוויח פה, זה הפרקליטות. והם מסרבים לגזור את הקופון הזה, ואפילו במחיר של בזיון ציבורי הם מסרבים לגזור את הקופון הזה. למה ? אולי, רק אולי, ואני באמת לא יודע, זה רק אופציה, אבל אולי, כי התיק הזה לא מחזיק מים ? כי אין ראיות בתיק הזה ? יכול להיות אופציה כזאת ? . |
|
Afroditi |
לפני 17 שנים •
29 ביוני 2007
אם הראיות לא יחזיקו מים,
לפני 17 שנים •
29 ביוני 2007
Afroditi • 29 ביוני 2007
למה חודשים אמרו לנו שיש ראיות חזקות כמו סלע?
למה הוכנה טיוטת כתב אישום עם סעיפים חמורים ביותר? האם מה שיודע מזוז כיום, הוא לא ידע אז? אם מזוז הכין טיוטת כתב אישום לא נכונה אז, שיתפטר. אם העובדות כן נכונות וכתב האישום דאז נכון, מה קרה עכשו? |
|
איגואנה מצויה |
לפני 17 שנים •
29 ביוני 2007
לפני 17 שנים •
29 ביוני 2007
איגואנה מצויה • 29 ביוני 2007
הבקשה שלנו היא שבית המשפט יפסוק ומזוז לא ישמש החוקר, התובע והשופט.
עסקאות הטיעון נפוצות יותר מידי. במקרה הזה רוב הציבור שמע ולמרות שאנחנו לא שופטים יש לנו דעה. לא איבדנו את המחשבה העצמית כשהסכמנו לסמוך על השופטים. אני אקבל את פסיקתם של השופטים. בודי, אני מבינה מה שכתבת על הרגשתך כאדם שהואשם על לא עוול בכפו אבל אני חושבת שמצליחים להבחין. במקרה הזה אילנה דיין פרסמה כתבה ולא נתבעה בתביעת דיבה. סופר על 11 נשים שסיפרו סיפור דומה אבל חלה על הדברים התישנות. א' דיברה בטלוויזיה. אני מאמינה לה. רוב הציבור האמין לה. תסלחנה לי אחיותי הנשים שאומר שאני חושבת שא' היתה צריכה לנהוג אחרת אבל כל זה לא מקטין כהוא זה את אשמתו של קצב והיא היתה קרבן. אנחנו מבקשות שבית המשפט ישמע אותה ויחליט. גם המשטרה הודיעה שהיא ביקשה שבית המשפט יחליט. א' רוצה להופיע בבית המשפט. עבודת מאסטר וברוטל דום טענו שהציגו כמה מטענות ההגנה. עבודת מאסטר ביקש שאענה. BrutallDom כתב/ה: .
ופה יש אבל גדול.... הקשבתי לקצב. הקשבתי לעורכי דין של קצב. וזה לא כזה פשוט שקצב אנס. לא כזה פשוט. דוגמאות. קצב טוען, ואף אחד לא הכחיש, שמחוץ ללשכה שלו יושבות שתי פקידות שנכנסות ללשכה חופשי. הוא אומר, איך יכלתי לאנוס בתנאים כאלה ? ועוד הוא מוסיף, כל אלו שעבדו איתי שם ידעו שהפקידות שם, למה לא צעקו ? למה לא עשו רעש ? שהפקידות יכנסו והאונס יתבטל ? באונס מדובר הרי. וזה דוגמא אחת לטיעון. משהו אחר. מתלוננת "א" , שאיתה התחיל הסיפור, ושעליה השופטת הידועה שלי יחימוביץ קבעה שהיא דוברת אמת וקצב שקרן ואנס, התראיינה לעיתון לא ישראלי, ברח לי שמו כרגע, ובמסגרת הראיון הזה מסרה פרטים על האונס, הסתבר, שהפרטים שמסרה שונים משמעותית מהפרטים שמסרה בחקירת המשטרה, לדוגמא, במשטרה היא לבשה מכנסים בזמן האונס ובראיון סיפרה שלבשה חצאית (או הפוך) ועוד פרטים שונים שלא תואמים את עדותה במשטרה. יתרה מכך, היא פנתה לאותה עיתונאית ובקשה לא לפרסם את הכתבה עם הפרטים הללו, ונענתה בסרוב. עוד נושא. לדברי המשטרה יש 10 מתלוננות, מתוכן 2 על אונס. אבל כתב האישום שהוכן, הכיל רק 4 מתלוננות, וגם הן לא על אונס. זאת אומרת, במילים אחרות, שחלק מהתלונות לא החזיק מים מלכתחילה. ואפילו לא היה טעם להגיש את התלונות והעדות של נשים אלו אפילו לא בתור עדויות מסייעות ותומכות. למה ? ודברן אחרון. מתי הפרקליטות נגשת לעסקת טיעון ? הפרקליטות מסכימה ונגשת לעסקת טיעון כאשר אין לה ראיות די הצורך על מנת להיות בטוחה ביכולת הרשאה שלה. כאשר הפרקליטות משוכנעת שיש לה הרשאה ביד, היא לא תסכים וגם אין סיבה ללכת לעסקת טיעון. אני מניח שהכלל הזה עובד גם פה, קצב מחוסל בכל מקרה, אני משער שהכוח שלו נטחן עד דק, והיום אפילו בעל המכולת בשכונה שלו לא מוכן לרשום לגילה אשתו בהקפה לחם וגבינה. אני לא חושב שהפרקליטות פוחדת ממנו, והפוך, אני חושב שהפרקליטות תשמח לחסל אותו ולהראות כמה היא בסדר ואין אצלה איפה ואיפה. דבר אחרון. גם עסקת טיעון דורשת הסכמה של בית משפט. במידה ובית המשפט משתכנע שהעסקה לא סבירה לא הגיונית ולא במקום, הוא לא יסכים לה וידחה אותה. אם בתיק יש ראיות חותכות שקצב אנס, בית משפט ידרוש לשמוע את התיק, ולא יקבל את העסקת טיעון. אני לא יודע אם קצב אנס או לא אנס. לא הייתי שם. אני כן יודע שבשביל לדעת בסבירות גבוה של נכונות אם הוא אנס או לא אנס, צריך בית משפט, צריך שופטים, צריך עורכי דין שטוענים את טענותהם, צריך הרבה מאד זמן לשמוע את הכל, ורק אז , אולי, לא תמיד, אפשר לדעת אם קצב אנס או לא. אני קצת בז לכל אלו שיודעים את האמת מבלי התהליכים האלה. . 1. העובדות ליד הלשכה והאישה שלא צועקת במקרה אונס. נשים לא תמיד צועקות במקרי אונס כי הן מקוות לעצור הכל בלי השערוריה. גברים לא מאמינים אבל אנחנו יכולים להעיד. אני יודעת שבכיר עם קשרים ומעמד ניסה לאנוס אותי בהפתעה במשרד. היה ערב וכולם הלכו אבל במרחק צעקה חזקה היו אנשים שיכלו לשמוע אותי. לא צעקתי כי ידעתי את מחיר השערוריה וקיויתי להסתדר בלי שידעו. נשים יודעות שהן המפסידות מגילוי האמת. אני הצלחתי בעצמי לעצור את האונס והוא נבהל אבל אני לא יודעת אם ברגע האמת הייתי צועקת. עזבתי מיד אבל הבכיר ההוא אנס את זאת שהגיעה אחריי. היא לא צעקה ולא התלוננה. היא סיפרה רק לי כששמעה שהייתי לפניה באותו מקום. לא היו לנו אשליות. הוא ינסה לאנוס כל מי שתעבוד שם. עם חלק יצליח וחלק, כמוני, יעצרו אותו. היה לי מזל יותר משכל. אני חושבת שא' התביישה ולא צעקה אבל הנימוק של אנשים מחוץ ללשכה לא עובד. תשאלו נשים. 2 10 נשים התלוננו 2 על אונס, נותרו 4 ולא על אונס. כתבו שחלה התישנות. אנחנו רוצים לשמוע גם את העדויות של הנשים עם ההתישנות כדי לדעת אם יש משהו סדרתי. אסור להאשים כשיש התישנות אבל אם יש משהו סדרתי מותר להעיד בבית משפט. 3. מתי פרקליטות ניגשת לעסקת טיעון? אנחנו רוצות להשפיע. התובע מוכן גם לשפוט ולסיים את הכל אבל אנחנו מבקשות פחות עסקאות טיעון במקרים כאלה. אנחנו רוצים לשמוע הכל כדי שהון, שלטון ועו"ד לא יסיימו הכל בעצמם. 4. בית משפט צריך לאשר עיסקאות טיעון אבל אין בפניו את מלוא הנותונים. 10 הנשים שהעידו לפי העיתונות לא נמצאות בחומר שמוגש בגלל התישנות. 5. ענתית צדקה. אני חושבת שאין אישה שלא הוטרדה מינית, אומרים שאחת מכל 3 נשים נאנסה או עברה ניסיון לאונס. גברים, האם אתם רוצים שהבנות שלכם תהיינה בסכנה דומה וההון, השלטון ועו"ד ישתיקו את זעקתן של הילדות שלכן? |
|
Afroditi |
לפני 17 שנים •
29 ביוני 2007
זה בדיוק מה שאני אומרת.
לפני 17 שנים •
29 ביוני 2007
Afroditi • 29 ביוני 2007
שבית משפט יבדוק ויחליט.
בשביל מה יש בתי משפט? |
|
השולט אור(שולט) |
לפני 17 שנים •
29 ביוני 2007
הפגנה המונית = שינוי
לפני 17 שנים •
29 ביוני 2007
השולט אור(שולט) • 29 ביוני 2007
לפני עשרים שנים התיק נגד האנסים של הנאנסת משמרת נסגר... מחוסר עניין לציבור!
השופטת נירה לידסקי אמרה אז "מי שלא רוצה להיאנס לא נאנסת. עובדה הבת שלי לא תאנס..." ההפגנה שהתקיימת למחרת וההד התקשורתי גרמו לפתיחת התיק ובסופו של דבר להרשעת האשמים. הדרישה שלנו היא שעסקת הטיעון תבוטל ושלנאנסות תינתן הזכות לספר את סיפורן לבית המשפט. מזוז אינו שופט ואין לו הזכות לשלול את זכותן להישמע. |
|
aka BODYGUARD |
לפני 17 שנים •
29 ביוני 2007
לפני 17 שנים •
29 ביוני 2007
aka BODYGUARD • 29 ביוני 2007
BrutallDom כתב/ה: .
לא הבנתי. הוא חושש? או אולי הפרקליטות חוששת ? אם יש לפרקליטות 11 מתלוננות, כולן או לפחות רובן רציניות ואמינות, למה הפרקליטות לא הולכת על זה ? למה הפרקליטות מסכימה לעסקת טיעון ? ועוד עסקת טיעון שלא מחזיקה אפילו לא עשרה אחוז ממה שהוצג כתביעה המקורית. למה ? למעשה. היחידים שיכולים להרוויח פה, זה הפרקליטות. והם מסרבים לגזור את הקופון הזה, ואפילו במחיר של בזיון ציבורי הם מסרבים לגזור את הקופון הזה. למה ? אולי, רק אולי, ואני באמת לא יודע, זה רק אופציה, אבל אולי, כי התיק הזה לא מחזיק מים ? כי אין ראיות בתיק הזה ? יכול להיות אופציה כזאת ? . טיבעה של חקירה משטרתי היא כקילוף בצל שנראה יפה מבחוץ. בהתחלה זה נראה מבטיח ועלול בפנים להסתמן כרקוב.. כאיש משטרה לשעבר נתקלתי בחקירות שהחלו ברעש וצילצולים והסתיימו בקול ענות חלושה. איני טוען שזה המקרה האמור, ואיני טוען שלא. לכך יש את הגורמים המוסמכים שידאגו ויפתרו את הבעיה. למעשה כל אופציה היא אופציה וכמו שאמרתי קודם- אם פושע האיש- שימוצה עימו כל הדין ובשיא החומרה. אם לאו- העוול הוא נוראי. |
|
Afroditi |
לפני 17 שנים •
29 ביוני 2007
באדי
לפני 17 שנים •
29 ביוני 2007
Afroditi • 29 ביוני 2007
אני מסכימה שטבעה ומטרתה של המשטרה זה לחקור ולקלף את הבצל, שלפעמים מתגלה רקוב.
אבל................אחרי שכל ממצאי החקירה הועברו למזוז, הוא הכין טיוטת כתב אישום חמור ביותר. אז מה קרה עכשו? אגב, אישית, אני לא מאמינה ש10 נשים המציאו סיפורים . שבית המשפט יבדוק. שוב, לשם מה יש בתי משפט??? אם אנחנו מטאטאים הכל מתחת לשטיח? |
|
השולט אור(שולט) |
לפני 17 שנים •
29 ביוני 2007
אחת מכל שלוש נשים נאנסת, אבל די באנס אחד כדי לפגוע ב-11 נשים
לפני 17 שנים •
29 ביוני 2007
השולט אור(שולט) • 29 ביוני 2007
איגוד מרכזי הסיוע מתריע מפני ירידה במספר הנשים שנאנסו ואשר בחרו לפנות למשטרה בשנה האחרונה. האיגוד מצביע על "תופעת קצב" כגורם לירידה במספר התלונות.
מרכזי הסיוע מצביעים בשנה האחרונה על ירידה במספר הנשים שבוחרות להגיש תלונה במשטרה, וזאת לעומת עליה קבועה במספר המתלוננות בשנים הקודמות. לאחר שנים של העלאת מודעות בקרב הנשים לזכותן להתלונן כנגד מי שפגעו בהן מינית, באה תופעת הנשיא קצב וה"עליהום" ממנו סבלו המתלוננות נגדו וגרמה לנפגעות מינית לפקפק בתבונה שבהגשת תלונה כנגד מי שאנסו אותן. הנפגעות מדברות על חשש מנקמה ועל חוסר אמון במערכת המשפט שאמורה לסייע להן במאבקן הצודק בניסיון להביא למשפט את מי שפגע בהן. ההפגנה מחר דורשת לבטל את עסקת הטיעון בין השאר כדי לסמן לנשים שנפגעות מינית בכל יום במדינת ישראל, שהן לא לבד. צדק צריך להיעשות ולהיראות. ההקלה אותה מפגינים עורכי דינו של הנשיא המתפטר, אינה מדברת על צדק אלא על המלטות בעור שיניו של אדם, שאחת עשרה נשים העידו על הטרדותיו המיניות וחלקן על אונס שהוא אנס אותן. ההפגנה תתקיים מאחר שהציבור הישראלי אינו מוכן עוד לשתוק, כאשר מערכת הצדק נאנסת בשם זכויות יתר של מי שאמור היה להיות מורם מעם ולהוות דוגמה לחיקוי. הזעזוע מהחלטת היועץ המשפטי ותחושת חוסר הצדק שבהחלטתו מונעת בין השאר מהעובדה שלנפגעות ממעשיו של קצב לא ניתנה זכות השימוע. היועץ המשפטי לא ישב איתן והקשיב לדבריהן כפי שהוא הקשיב לקבוצת עורכי הדין של קצב. ההפגנה דורשת שקולן יישמע בבית המשפט. מרכזי הסיוע קוראת לציבור להגיע להפגנה בדרישה לבטל את עסקת הטיעון האונסת שתיקה על מי שנאנסו. |
|