Bent |
לפני 17 שנים •
3 ביולי 2007
קצת ממה שאני יודע
לפני 17 שנים •
3 ביולי 2007
Bent • 3 ביולי 2007
אן בעיה אם קרח
יש להבדיל בין קרח ובין כול דבר אחר שבו מעורבב סןכר, סוכר שיוכנס לנרתיק יגרום לעידוד של כול דבר שגדל שם (קנדידה). לגבי ההדבקות של קרח, כמו שכולם יודעים גוף האדם עשוי אחוזים מכובדים ממים, בתכל,ס אנחנו ספןג מדושן מים. ההדבקות קורה בשתי צורות: 1. הקרח קופא מחדש על נקבוביות העור, ממלא אותם ונתפס. 2. כאשר נוצר קשר בין המולקולות שבתאים. הראשונה לא נוחה, השניה יכולה להגמר בפציעה. |
|
המפקדת(לא בעסק) |
לפני 17 שנים •
3 ביולי 2007
לפני 17 שנים •
3 ביולי 2007
המפקדת(לא בעסק) • 3 ביולי 2007
אם זה על בסיס מיים זה לא מזיק לגוף.
מומלץ לנסות עוד בסידרה : תמנון קפוא, אבטיח מצונן, מדוזה קרירה.... |
|
Sir Spanksalot(מתחלף) |
לפני 17 שנים •
3 ביולי 2007
לפני 17 שנים •
3 ביולי 2007
Sir Spanksalot(מתחלף) • 3 ביולי 2007
מנסיוני, קרח, ואפילו הרבה קרח, בשני החורים הרלוונטיים לא יוצר שום בעיה, בדיוק כמו שלמלא את הפה בקרח לא יוצר בעיה (אלא אם כן השיניים שלכם רגישות מאוד ולמזלנו רק בפה יש שיניים). יתר על כן, להכניס את הזין לכוס מלא קרח זה ממש ממש כיף.
צדק חרש המלים המכופף שאמר שהדבקה של קרח נובעת מהקפאה של מים בתוך נקבוביות העור ובין העור לקרח. בטמפרטורות המדוברות - מעל מינוס 20 מעלות - אין שום סיבה לשינוי המבנה המולקולרי בתאים ואין סיבה לפציעה. בעיה נוספת שעשויה להגרם מקור קיצוני היא הצרת כלי דם בסמוך לאיזור המקורר עד כדי כך שהאיזור מקבל כל-כך מעט דם ונוצר בו נמק. לפיכך, מומלץ להשתמש בקרח במצב של גירוי מיני, בו מגיע לאיזור איברי המין הרבה דם. יש לשים לב שחולי סכרת, ובעלי בעיות דם ולב, הם בעלי סיכון גבוה למצבים מעין אלה. ובקשר לבחור שהכניס את ידו למיכל חנקן נוזלי - אלה שטויות. חנקן נוזלי הוא בטמפרטורה של מינוס 196 מעלות צלזיוס. היד שלו היתה קופאת באופן כמעט מיידי וללא שום קשר למים. ייתכן שמיכל החנקן הנוזלי רוקן מעט קודם מחנקן נוזלי, אך נשארו בו עדיין אדים קרים של חנקן גזי, שבגלל הכלי נראה עדיין מלא בחנקן נוזלי, או שהיה בו מעט מאוד חנקן נוזלי. אז, הביולוג שלך היה יוכל להכניס לשם את ידו בקלות (בלי להגיע לפני הנוזל אם אמנם עוד היה נוזל בכלי), והחנקן הגזי הקר לא היה מקפיא אותו, משום שצפיפותו של גז, ולפיכך גם קיבול החום שלו, קטנה עשרות מונים מזו של נוזל. עוד בנושא - כמויות מאוד קטנות של חנקן נוזלי (להלן טיפות מושפרצות), כמעט ואינן מסוכנות שכן הן מספיקות להתאדות עוד לפני שהגוף מספיק להגיב, והחום שאבד לגוף מוחזר מהר מאוד. עדיין, לא מומלץ לנסות - טיפה גדולה מדי בהחלט יכולה לגרום לכוויית קור קשה. |
|
Bent |
לפני 17 שנים •
3 ביולי 2007
לא שממש בא לי להכנס לויכוח מדעי
לפני 17 שנים •
3 ביולי 2007
Bent • 3 ביולי 2007
schnitz כתב/ה: אין שום סיבה לשינוי המבנה המולקולרי בתאים ואין סיבה לפציעה.
אבל, ההצהרה הנ"ל אינה מדוייקת. יש חשיבות לשטף החום, חשיפה ממושכת יכולה לגרום לכוויות קור גם בטמפרטורה לש עד מינוס C° -20. יותר גרוע, חלק מהמקפיאים המודרניים מתהדרים בטמפרטורת קפיאה של C° -40 , דבר שמשנה לא מעט. או בקיצור, כרגיל תשומת לב, לא יותר מדי, והכי חשוב לא לנסות לתלוש את העור הפנימי של הכוס מרוב התלהבות. |
|
זיקית |
לפני 17 שנים •
3 ביולי 2007
Re: לא שממש בא לי להכנס לויכוח מדעי
לפני 17 שנים •
3 ביולי 2007
זיקית • 3 ביולי 2007
bent_wordsmith כתב/ה: schnitz כתב/ה: אין שום סיבה לשינוי המבנה המולקולרי בתאים ואין סיבה לפציעה.
אבל, ההצהרה הנ"ל אינה מדוייקת. יש חשיבות לשטף החום, חשיפה ממושכת יכולה לגרום לכוויות קור גם בטמפרטורה לש עד מינוס C° -20. יותר גרוע, חלק מהמקפיאים המודרניים מתהדרים בטמפרטורת קפיאה של C° -40 , דבר שמשנה לא מעט. או בקיצור, כרגיל תשומת לב, לא יותר מדי, והכי חשוב לא לנסות לתלוש את העור הפנימי של הכוס מרוב התלהבות. נו טוב, הבולבול שלך יותר גדול. לעניינו - לא מדובר בקרח, אלא בקרחונים כאלה, בתוך כיסוי פלסטיק. אין מגע של קרח בעור. |
|
קינבה |
לפני 17 שנים •
3 ביולי 2007
לפני 17 שנים •
3 ביולי 2007
קינבה • 3 ביולי 2007
יפה - אין לנו באמת מושג מה הטמפרטורה של הקרח שיוצא מהמקפיא שלנו, למה לקחת סיכון?
זוכרים אולי את הארטיק קרח שקנינו בכיתה ג' שהעלה אדים מרוב שהוא קר ואז גם נדבק קצת ללשון? או אולי נסו להכניס אצבע לחה למקפיא והצמידו אותה לדפנות המקפיא... אני חושב שכוס או פי טבעת קצת יותר רגישים מאצבע... עשו מה שבא לכם אתם ילדים גדולים. לגבי החנקן נוזלי.. המגע היחידי שלי עם חנקן נוזלי היה כשהרופא עור החליט להרוג איזה יבלת ויראלית, מה שעשה אותו ביולוג זה על אחריותו ובינינו - טימטום שלו להכניס יד למיכל הזה אבל הוא היה רק דוגמה רעה לאנשים חסרי אחריות. |
|
ממש גרוע(אחר) |
לפני 17 שנים •
4 ביולי 2007
לפני 17 שנים •
4 ביולי 2007
ממש גרוע(אחר) • 4 ביולי 2007
אפשר גם
למלא קונדום במים ולהקפיא. |
|
Bent |
לפני 17 שנים •
4 ביולי 2007
לפני 17 שנים •
4 ביולי 2007
Bent • 4 ביולי 2007
quote]
נו טוב, הבולבול שלך יותר גדול. [/quote] אני שמח שאת זוכרת |
|
זיקית |
לפני 17 שנים •
4 ביולי 2007
לפני 17 שנים •
4 ביולי 2007
זיקית • 4 ביולי 2007
bent_wordsmith כתב/ה: quote]
נו טוב, הבולבול שלך יותר גדול. אני שמח שאת זוכרת [/quote] מדבריך משתמע כאילו יש לי איזו הכרות אישית עם הבולבול שלך, ולא כך הוא. התגובה שלך מטעה וקנטרנית. |
|
מקבי(מתחלף) |
לפני 17 שנים •
4 ביולי 2007
לפני 17 שנים •
4 ביולי 2007
מקבי(מתחלף) • 4 ביולי 2007
הנה, קרח בכוס. * *אף סאבית לא נפגעה בעת הכנת תמונות אלו. |
|