פינקי לשלטון(מתחלפת) |
לפני 17 שנים •
9 ביולי 2007
יש בעיה כללית של אנרגיה בעולם
לפני 17 שנים •
9 ביולי 2007
פינקי לשלטון(מתחלפת) • 9 ביולי 2007
לפי המדענים יש צורך בהול להתחיל לחוקק חוקים נגד התפשטות האוכלוסיה.
לא בקטע של "השבחת האנושות" אלא מסיבה פשוטה שידעו אותה מזמן. כמות האנרגיה והמזון עולה בעולם באופן לינארי (ואיטי) לעומת האוכלוסיה שגדלה באופן אקספוננציאלי. נדמה לי שמדען בשם מלתוס חזה את זה לפני המוני שנים. הוא הוכיח שבאופן טבעי יהיה סוף לאנושות רק מסיבה פשוטה זו... היום מתחילים לקחת ברצינות את דבריו. למרות שאם יעברו למזון מהונדס גנטית (ואני עוד לא בטוחה שאני בעד) ואם יצליחו לנצל למשל מימן (או מקור אנאורגני אחר) לדלק אז אולי נדחה את הקץ בלא מעט. זה ממש נושא מעניין לדעתי חח אני אוכל להציל את העולם חחחחחחחחח אני בעד ספסרות |
|
מלך הארץ(לא בעסק) |
לפני 17 שנים •
9 ביולי 2007
לפני 17 שנים •
9 ביולי 2007
מלך הארץ(לא בעסק) • 9 ביולי 2007
העולם הגיע כבר מזמן להתפוצצות אוכלוסין,
העניין הוא שעד לפני שנים בודדות רוב אוכלוסיית העולם לא "הורגשה" כמעט בקטע של ניצול משאבים, מאז אמצע שנות התשעים נוכח הליך המודרניזציה המהיר בעולם השלישי ונפילת הקומוניזם הסינים, ההודים, מזרח אירופה ואחרים החלו לאמץ אורח חיים מערבי וההליך נמשך באופן מואץ. זה אומר שיש כיום כבר מספיק בני אדם כדי לכלות את משאבי הטבע שנשארו בעולם. הדגה בים הולכת ומתמעטת באופן בלתי הפיך, היערות נעלמים, מחירי חומרי הגלם עולים ואפשר להרגיש את זה טוב כשנוסעים - לא רק הדלק מתייקר, גם שלטי הברזל נגנבים. עוד לא דיברנו על התחממות כדור הארץ ומשבר המים... אז אני מציע שחברי הקהילה, עם כל הכבוד לצבע השחור, יוותרו לפחות על מכוניות שחורות, בעיקר אלו עם ההאמרים ושאר זוללי הדלק, ויעברו למכוניות בהירות שמתחממות פחות ודורשות פחות אנרגיה לקירור. |
|
never |
לפני 17 שנים •
9 ביולי 2007
גם אני איתך, פרוזן, בערך..
לפני 17 שנים •
9 ביולי 2007
never • 9 ביולי 2007
לא ממש מבינה את ההנאה הזו מילדים. זו חתיכת מטלה מטורפת, המגבילה למשך עשרות שנים.
מבחינה כלכלית.. וואו.. היא מאוד יקרה. מבזבז הרבה יותר כסף משתזדקקי לו כשתזדקני ותזדקקי לשירותים בתשלום (בהנחה שלא יהיו לך ילדים שיעשו זאת בהתנדבות..).. אבל אני גם יודעת שנשים נוספות הרגישו כמוני. לא הבינו את ההנאה הגדולה מילד. אבל לאחר (ורק לאחר!!) שהפכו לאימהות בעצמן... הן לא יכולות לתאר את האושר שהילדים מעניקים להם. המתנה היקרה להם מכל. למרות (ואולי גם בגלל) האנרגיה העצומה המושקעת בהם.. אז אם לי אישית יהיו ילדים... אין לי שמץ. אלב זו בהחלט אפשרות, למרות שרעיון זה אינו מושך אותי כרגע כלל וכלל. יחד עם זאת, בעקבות נסיון האחרות, אני נוטה להאמין שאבחר לא לותר על החוויה הזו רק בגלל שאיני מכירה את טיבה. ואין מה לעשות, רגש אי אפשר להסביר או לספר. פשוט אי אפשר. כך שסביר שלא אדע עד שאתנסה בעצמי. והרי מנקודה זו ואילך.. אין חזרה.. (או ראוי שלא תהיה לה חזרה!). ובנוגע לאגואיזם... אני חושבת שהתעברות היא התנהגות אגואיסטית לחלוטין!! לעומת זאת, אם אתה רוצה ילד ותאמץ אחד במקום ליצור אחד חדש.. אז! אז זה יהיה מעשה מדהים. אני בעד מעבר להורות מאמצת |
|
פינקי לשלטון(מתחלפת) |
לפני 17 שנים •
9 ביולי 2007
לפני 17 שנים •
9 ביולי 2007
פינקי לשלטון(מתחלפת) • 9 ביולי 2007
Sigurd כתב/ה: העולם הגיע כבר מזמן להתפוצצות אוכלוסין,
העניין הוא שעד לפני שנים בודדות רוב אוכלוסיית העולם לא "הורגשה" כמעט בקטע של ניצול משאבים, מאז אמצע שנות התשעים נוכח הליך המודרניזציה המהיר בעולם השלישי ונפילת הקומוניזם הסינים, ההודים, מזרח אירופה ואחרים החלו לאמץ אורח חיים מערבי וההליך נמשך באופן מואץ. זה אומר שיש כיום כבר מספיק בני אדם כדי לכלות את משאבי הטבע שנשארו בעולם. הדגה בים הולכת ומתמעטת באופן בלתי הפיך, היערות נעלמים, מחירי חומרי הגלם עולים ואפשר להרגיש את זה טוב כשנוסעים - לא רק הדלק מתייקר, גם שלטי הברזל נגנבים. עוד לא דיברנו על התחממות כדור הארץ ומשבר המים... אז אני מציע שחברי הקהילה, עם כל הכבוד לצבע השחור, יוותרו לפחות על מכוניות שחורות, בעיקר אלו עם ההאמרים ושאר זוללי הדלק, ויעברו למכוניות בהירות שמתחממות פחות ודורשות פחות אנרגיה לקירור. תראה... הכל טוב ויפה.. עד שזה מגיע לאוטו המאפיה השחור שאני רוצה חחחחח סתם סתם סתם... נ.ב זה כזה משפיע השחור?? כי אם כן אני אתפשר על כסף... אבל שחור זה מאפיה ויותר יפה חוצמזה שאם יהיה לי מספיק כסף אני מוכנה לקנות את האוטו שפועל על גז ולא מזהם... אבל זה ממש יקר |
|