שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

מי מכיר את-המשפט "את הזכות לשלוט לוקחים..."

נוריתE
לפני 17 שנים • 15 ביולי 2007
נוריתE • 15 ביולי 2007
נמש כתב/ה:
שוטרת* כתב/ה:
זה המשפט שממצה בצורה מאוד חדה וקולעת את כל הראיה הבדס"מית שלי,משפט יפה מאוד וחזק.

את הזכות לשלוט - מקבלים.

בדיוק
השליטה ניתנת לא נילקחת
סיבוב נוסף ואחרון!

Re: מי מכיר את-המשפט "את הזכות לשלוט לוקחים..."

סיבוב נוסף ואחרון! • 15 ביולי 2007
EIMANUEL כתב/ה:
המשפט "את הזכות לשלוט לוקחים..."

מתוך ונוס בנוצות של המרקיז דה סאד

אני מכיר את המשפט
electro-z
electro-z • 15 ביולי 2007
פמינה כתב/ה:
electro-z כתב/ה:
הזדמנות לשליטה יוצרים

זו דעתי הצנועה...

איך אתה מגדיר שליטה? ככל שאני חושבת יותר המושג מתחיל להיות לא ברור כי בפועל לשולט או השולטת אין שליטה אמיתית.

אין לי הגדרה אלא הסבר (וגם הוא לא ממצה לחלוטין, מיצוי אפשרי בהתנסות כי יש דברים שאין להם מילים אך הגוף מבין אותם היטב), תוכלי לקרוא אותו כאן:

http://www.thecage.co.il/blog/userblog.php?postid=22576&blog_id=14449
פרנקי

פרנקי • 15 ביולי 2007
EIMANUEL כתב/ה:

ונוס בפרווה (נוצות) נכתב על ידי ליאופולד פון זאכר מאזוך - השראת מושג המזוכיזם.

ולגבי אמירה עצמה - היא מלאת סתירות לדעתי
אם מדובר בזכות (כלשהי) אז היא יכולה להתקיים מלכתחילה או להינתן.
לא רואה יכולת הגיונית "לקחת" זכות.
עם זאת ניתן לקחת שליטה, על עצמך, על סיטואציה, על אחרים...ולא בהכרח בצורה של תוקפנות ואונס (למרות שאפשרי).
flashback{ג"ו}

flashback{ג"ו} • 15 ביולי 2007
פרנקי כתב/ה:
EIMANUEL כתב/ה:

תודה icon_smile.gif
גון קונור מקלאוד​(נשלט)

פרנקי כתב/ה:
EIMANUEL כתב/ה:

ולגבי אמירה עצמה - היא מלאת סתירות לדעתי
אם מדובר בזכות (כלשהי) אז היא יכולה להתקיים מלכתחילה או להינתן.
לא רואה יכולת הגיונית "לקחת" זכות.
עם זאת ניתן לקחת שליטה, על עצמך, על סיטואציה, על אחרים...ולא בהכרח בצורה של תוקפנות ואונס (למרות שאפשרי).

אני מחפש את המאמר עצמו
מקבי​(מתחלף)

מקבי​(מתחלף) • 15 ביולי 2007
EIMANUEL כתב/ה:

מצטער, לא שמעתי על ספר כזה תחת הסופר הזה. icon_rolleyes.gif

ציטוט: ואותי רק מטרידה העובדה שבחותמת של פותח השרשור מופיעה המילה great בשתי צורות כתיב, ושתיהן שגויות.

מה *זה* אומר?

כן, גם לי זה הציק, ובנוסף לכך, EIMANUEL אינה בדיוק הצורה האנגלית הנכונה לשם 'עמנואל'..

לגבי עניין השליטה שניתנת או נלקחת... בסופו של דבר, כולנו נשלטים שלא ברצוננו על-ידי היצרים והצרכים שלנו. שולט שיודע לתמרן את היצרים והצרכים הללו יכול להשיג שליטה כמעט בלא ידיעתו או הסכמתו של הצד הנשלט. לנשלט ישנה רק אופציה אחת - ללכת או להישאר. מזכיר לי משפט, מ'הנסיך' של מקיאוולי אם אינני טועה : "לאנשים יש רק חירות אחת, והיא על-ידי מי להישלט." וזה בכלל לא ספר על בדסמ, אלא פוליטיקה ומשטר. icon_smile.gif
פמינה
פמינה • 15 ביולי 2007
electro-z כתב/ה:
פמינה כתב/ה:
electro-z כתב/ה:
הזדמנות לשליטה יוצרים

זו דעתי הצנועה...

איך אתה מגדיר שליטה? ככל שאני חושבת יותר המושג מתחיל להיות לא ברור כי בפועל לשולט או השולטת אין שליטה אמיתית.

אין לי הגדרה אלא הסבר (וגם הוא לא ממצה לחלוטין, מיצוי אפשרי בהתנסות כי יש דברים שאין להם מילים אך הגוף מבין אותם היטב), תוכלי לקרוא אותו כאן:

http://www.thecage.co.il/blog/userblog.php?postid=22576&blog_id=14449

נהניתי מאוד מהפוסט שלך.
אני חושבת שאפשר להביט על אותה מציאות מהצד השני ואז נגיע למסקנה שלמה יותר.
כתבת על:
"אדם יוצר סביבו את המציאות שלו באופן שבה הוא מתאר לעצמו אותה. כלומר התיאור של העולם הופך למעשה להיות עולמו עצמו."

תארת את המציאות הזאת כקבעון אבל אם האדם מודע לאפשרות שהוא יוצר את חייו הוא נכנס ליצירה הזאת מתוך מחשבה.

כתבת עוד דבר יפה על בדסמ.
"שני אנשים (או יותר) למעשה בוחרים להיכנס לתוך מצב בו חוקי העולם המוכר להם נשברים. סיטואציה כזו עומדת בניגוד מוחלט לתיאור העולם של רובנו. היא נוגדת אינסטינקטים חייתיים כמו: תוקפים אותך - תגונן, כואב לך - תברח, לוכדים אותך – הילחם. היא עומדת בסתירה חריפה לנורמות וחוקים חברתיים."

אני חושבת שחוקי העולם לא חייבים להשבר, העולם לא "כולו נגדנו" ומאפשרים לכולנו מיניות פתוחה בגבולות של אי פגיעה בלתי הפיכה בפרטנר שלנו.

האם אנחנו רוצים לשבור את כל המוסכמות ולשלוט בפרטנר בלי הסכמתו או לגרום לו נזק בלתי הפיך? כל עוד אנחנו לא נוהגים כך אנחנו במסגרת הנורמות והכללים אבל נכנסנו מתוך מודעות לעולם של דמיון והוא אינו קבעון אלא בחירה.

אני מדברת מנקודת מבט של שולטת חדשה.
הרצון להשלט קיים אצל הגבר או אני יוצרת אותו.
כל עוד הרצון לשליטה אצל הגבר לא קיים אני לא יכולה להכריח את הגבר לעשות מה שהוא לא רוצה.
ברגע שהגבר החליט השליטה ניתנת לי ולא נלקחת על ידי אבל מה היא השליטה?
גם כשהגבר טוען שהוא עושה את רצוני אני יודעת שהוא רוצה ש"אכריח" אותו והכפיה הזאת מהנה אותו.
נובע שהשליטה האמיתית היא בידיו גם כשאני כופה עליו לעשות כרצוני כי זה מה שהוא רצה כל הזמן.
אם אני משפילה אותו, כי הוא רצה, אני חייבת לבדוק שהפגיעה לא תהיה ממשית ותפגע בו באופן ממשי והוא יכול להשתחרר אבל השולטת תמיד צריכה להיות יותר זהירה.
השליטה היא מציאות מדומה שנוצרת לזמן המתאים אבל גם בתוכה השליטה האמיתית אינה של השולטת והיא חיבת להיות בבדיקה מתמדת.
מבין שניהם השליטה ניתנת ע"י הנשלט אבל לא נלקחת במלואה ע"י השולטת ולאמיתו של דבר השליטה האמיתית היא של הנשלט. הוא רוצה הפתעות ומעביר את השליטה אבל באופן מדומה.
דבר דומה יקרה אצל נשלטת.
כל השליטה היא מציאות מדומה של שני אנשים לזמן שהם בוחרים.
פמינה
פמינה • 15 ביולי 2007
מקבי כתב/ה:
EIMANUEL כתב/ה:

מצטער, לא שמעתי על ספר כזה תחת הסופר הזה. icon_rolleyes.gif

ציטוט: ואותי רק מטרידה העובדה שבחותמת של פותח השרשור מופיעה המילה great בשתי צורות כתיב, ושתיהן שגויות.

מה *זה* אומר?

כן, גם לי זה הציק, ובנוסף לכך, EIMANUEL אינה בדיוק הצורה האנגלית הנכונה לשם 'עמנואל'..

לגבי עניין השליטה שניתנת או נלקחת... בסופו של דבר, כולנו נשלטים שלא ברצוננו על-ידי היצרים והצרכים שלנו. שולט שיודע לתמרן את היצרים והצרכים הללו יכול להשיג שליטה כמעט בלא ידיעתו או הסכמתו של הצד הנשלט. לנשלט ישנה רק אופציה אחת - ללכת או להישאר. מזכיר לי משפט, מ'הנסיך' של מקיאוולי אם אינני טועה : "לאנשים יש רק חירות אחת, והיא על-ידי מי להישלט." וזה בכלל לא ספר על בדסמ, אלא פוליטיקה ומשטר. icon_smile.gif

מקבי, לפי דבריך השולט/שולטת יכולים לעשות כרצונם אבל אם אתה מדבר על שימוש ביצרים והתשוקות של הנשלט/ת ומגשימים אותם לנשלטת מי בפועל השליטה האמיתית?
השליטה מאפשרת לעשות הכל לנשלטת? אתה מאמין במה שכתבת?

אמרת שלנשלט יש אפשרות להשאר או ללכת אבל גם לשולט יש אותה ברירה כאשר הנשלטת אומרת מילת ביטחון או לא מסכימה.

מקייאבלי כתב יפה אבל המנהיגים של היום יכולים לפעול רק על פי מה שהעם רוצה (חוץ מהמקרים שהם לוקחים שוחד או אונסים כמה פקידות) .
כשמקיאבלי כתב את "הנסיך" היתה לו המלצה ראשונה: לעשות טבח בעם ואחרי שכולם יבהלו מהשליט הרוצח להראות שהנסיך יכול להיות מתחשב.
בעידן החדש אחרי הרצח הראשון הנסיך של מקיאבלי יכנס לבית הסוהר.
לא כדאי להתיחס לרעיונות של מקיאבלי ברצינות במאה ה20. הם הוכיחו את עצמם אצל סטאלין אבל בסוף עזרו לו למות.
פרנקי

פרנקי • 15 ביולי 2007
[="EIMANUEL"][quote=
אני מחפש את המאמר עצמו[/quote]

יש לי אותו בקובץ word אבל באנגלית . אם תרצה אוכל לשלוח אותו במייל (תן את הכתובת בפרטי)