שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

שאלת תם- כשאת אומרת "לא" למה את מתכוונת?

מיתוסית​(שולטת)
לפני 17 שנים • 4 באוג׳ 2007

שאלת תם- כשאת אומרת "לא" למה את מתכוונת?

מיתוסית​(שולטת) • 4 באוג׳ 2007
בסשן יש מילת ביטחון. זה מחליף את ה"לא". אבל מה קורה כשאתם לא בסשן, איך מבהירים שה"לא" הוא באמת "לא" אל מול בדסמים?
מה קורה כשלא מתחילים ממש סשן, אלא סתם משתעשעים ואז רוצים להפסיק או לא רוצים לעשות דברים מסויימים ואז הצד השני חושב שאנחנו סתם משחקות? הרי זה לא בדיוק סשן וגם לא בדיוק סתם חוויה ונילית. הרי אין בעיה כשמישהו סתם פונה אלייך ואת ישר אומרת לו "לא" ואין בעיה בסשן של ממש. הבעיה היא בתחום האפור.
icon_rolleyes.gif
Venus in Furs​(מתחלף)
Venus in Furs​(מתחלף) • 4 באוג׳ 2007
מרצינים מבט. אומרים בין העיניים בטון שאינו משתמע לשני פנים : "די. היה נחמד, ועכשיו אני מבקשת להפסיק."

ואם מבינים רק בדיעבד שזה הלך רחוק מדי, אז סולחים ועושים שולם, כי מבינים שזה לא היה בכוונה, וכשמשחקים במה-כות לפעמים גם קורות תאונות קטנות.

שתי דוגמאות מחמישי האחרון בגנון :

היתה איזה מישי שאני לא מכיר, שכל פעם שעברתי לידה הצליפה בי. היא היתה נאה והצלפותיה חלשות כך שלא היה איכפת לי, והמשכתי בענייני תוך כדי שהיא מצליפה. באיזשהו שלב מישו חימם אותה, והיא הביאה לי הצלפה חזקה מאוד מאוד, ועוד על הכליות. הסתובבתי וצרחתי עליה, ורציתי להרוג אותה, מה גם שהיא הביטה בי במבט מזלזל ואדיש. אבל אחרי 20 שניות זה עבר לי.

דוגמא נוספת :

במיני סשן שעשינו לקראת הסוף, תהום חטפה כאפות לציצים מהמאסטר ההוא, וכל השדיים שלה עכשיו סגולים ומסומנים, בסימנים לא מחמיאים, שמונעים ממנה ללכת עם מחשוף, שזה אומר רוב הבגדים שלה כולל בגדי העבודה. והיא מבואסת מהגוף שלה. אבל היא לא מאשימה אף אחד, וכנראה שבאותו הרגע היא לא הבינה כמה זה חזק, ואני רוצה לחשוב שגם המאסטר לא התכוון לסמן אותה ככה ופשוט נסחף קצת.

זה קורה.

לא צריך לעשות עניין מכל דבר, להבדיל כמובן ממצבים בהם את אומרת לא חד משמעי וברור כשמש והבנאדם עדיין ממשיך.
מיתוסית​(שולטת)
אני מדברת על התחום האפור שבו הבחורה רצינית ואומרת שהיא לא רוצה יותר ולא נהנית וכואב לה וזה לא עושה לה את זה והיא בחורה שלא אומרת סתם ולא צוחקת אלא רצינית וכשהיא מביטה על הבאנדם הזה, היא מסתכלת עליו במבט של מצוקה והוא משום מה לא רואה את זה...

ניקח דוגמה של בחורה שמכירה בחור והם בקשר טוב טוטיזינג וצחוקים והיא אף פעם לא אומרת לו "די" סתם, אז היא מניחה שכשהיא אומרת לו "די", אז שהוא יבין שזה באמת די. וכשהיא כבר לא מחייכת ורצינית לגמרי ולא צוחקת תוך כדי, זה אומר שהיא מתכוונת.

ואיך אומרים?
אם יש ספק, אז אין ספק.
עדיף שהצד השני יברר אם הבאנדם מתכוון ל"לא" או סתם צוחק. לפחות לברר פעם אחת ואם הבנאדם אומר "אני נהנה לשחק אותה כאילו לא, אבל אני נהנה איתך, אז ממשיכים.

אם אני לא טועה, כתוב באותיות קידוש לבנה בשלט בכניסה לדאנג'ן ש"לא" פירושו "לא" ולא "כן" ולא "אולי".

ואם יש משהו גרוע יותר מלפגוע במישהו, זה להמעיט ברגשות ובתחושות שלו ולהכחיש את הפגיעה ולבטל את התחושות שלו ולנסות לתת הסברים חלופיים כמו:
"היא בטח רצתה את זה"
"היא שיחקה איתי"
"היא לא היתה תקיפה מספיק"
"זה שהתעוררו אצלה שדים זה לא אשמתי"

אבל כנראה שתמיד קל להאשים את הצד השני, זה שנפגע.

אני מניהח שהרבה פגיעות ואפילו אונסים קורים בגלל חוסר הבנה אחד של השני, זה מובן וטבעי. אבל לדעתי מן הראוי שכשקורית תקלה מהסוג הזה, לא לומר"זה לא היה" או "זה לא היה ככה" או "אני לא עשיתי כלום", אלא להסתכל בפנים ולנסות לחשוב איפה היתה הטעות ומה עושים כדי לא לחזור עליה.

כשאומרים סליחה אחרי שמבינים את הטעות, קל יותר לסלוח מאשר כשאומרים סליהח רק כדי להשקיט את המצפון.
מיתוסית​(שולטת)
אה והדוגמאות שלך לא רלבנטיות. בדוגמה הראשונה היא רלבנטית לאנשים שלא מכירים והם אטומים ומרוכזים בעצמם וחושבים שזה שהם שולטים מותר להם הכל. אתה לא כעסת עליה מעצם ההצלפה והחדירה לפרטיות גופך, אלא על זה שהיא הגזימה בכאב.

והדוגמה של תהום היתה כעס בדיעבד. בזמן הסשן היא נהנתה והיא היתה מעוניינת בסשן הזה ובאדונים שהצליפו בה.
Venus in Furs​(מתחלף)
Venus in Furs​(מתחלף) • 4 באוג׳ 2007
טוב, אז אנחנו מן הסתם לא מדברים על אותו דבר.

אני מסכים איתך שחשוב להבין את הטעות והפגיעה, גם אם נעשתה בתום לב, אוסיף רק שקל יותר להתייחס בהבנה כאשר הכאב מוצג בצורה של הבעת הפגיעה, ולא בצורה של כעס והטחת האשמות, ראי שרשור "הרפת כועסת!!!!" בפורום זה.

אני לא יודע בדיוק לאיזו סיטואציה את מתכוונת, אבל גם אם "לא זה לא", לא תמיד אומרים "לא" לפעמים רק בלב, לא תמיד אפילו יודעים אם באמת רוצים להגיד לא. במסעות הגוף והנפש שלנו, כאשר אנחנו משולהבים חרמנים ושיכורים, אנחנו גם לפתע רגישים יותר, ומחוברים יותר לרגשות שלנו. בסחף הגועש, לפעמים גם נשרטים ונחבטים. אני לא יכול לספור את הפעמים שהיו לי אינטראקציות בגנון שכאבו לי יותר ממה שרציתי, ובוודאי יותר ממה שתכננתי. רק לפני שבועיים צ'יטה הצליף בי וסימן אותי ואפילו לא ידעתי שזה הוא המנוול, רק בדיעבד. ואם הוא היה שואל אותי לפני אם אני מסכים שיצליף בי ויותיר בי את סימני תשוקתו ההומוסקסואלית הייתי שולח אותו להזדיין עם עצמו. אבל קרה מה שקרה, ואני נוטל את נקמתי במנות קצובות... icon_razz.gif

קיצר, מה שאני אומר : שאלת על התחום האפור. התחום האפור הוא אפור, לכן קוראים לו ככה. אין שם חד משמעי. משתדלים להפיק את מירב הכיף מהסיטואציות המהנות, ולשכוח מהר ככל האפשר מאלו שלא, תוך הפקת לקחים מקסימאלית. או משו.
Tobias​(אחר)
Tobias​(אחר) • 4 באוג׳ 2007
תאמרי לו באותו רגע

דיי...אני רצינית....אם הייתה לי עכשיו מילת ביטחון הייתי צועקת אותי.

ובאופן דיי כללי

פשוט משתחררת ממנו ומתרחקת.

אם את מגיעה למצב שהוא לא משחרר אותך למרות שאת אומרת לו לא...ומחזיק אותך ממש בכוח למרות שאת מנסה להתשחרר....זה יקירתי...כבר התחלה של אונס.
ויטו אנדוליני
ויטו אנדוליני • 4 באוג׳ 2007
כל אדם בר דעת יכול ואמור להבחין בין "לא" של משחק, לבין "לא" של סירוב מוחלט.
ואם הוא לא מבחין, תמיד אפשר לשחרר לו אחת לביצים icon_twisted.gif
מיתוסית​(שולטת)
אני לא מדברת על "לא" בבטן, אלא "לא" בקול רם וכמה פעמים.
טאבי, לפעמים אתה כל כך לחוץ שאתה בכלל לא חושב על מילת ביטחון, אתה אומר אינסטינקטיבית את מה שאתה חושב: "די, תפסיק"
(ואפילו בסשן זה קורה להרבה סאבים וסאביות, קל וחומר בסיטואציה שלא מצפים לה)
נוריתE
נוריתE • 4 באוג׳ 2007
לא= די תפסיק
לא רוצה.