|
|
לפני 18 שנים •
23 באוג׳ 2007
עידוד לבעלי לקויות למידה(חשוב).
לפני 18 שנים •
23 באוג׳ 2007
מייקל ג'קסון(לא בעסק) • 23 באוג׳ 2007
מי שלא מכיר אותי אז יכיר שאני סובל מלקויות למידה כמו קשב וריכוז,דסלקצייה,אירגון דברים.
שוכח בקלות דברים וכו'.אני גם היפראקטיבי. חברה אני לומד היום לתואר הנדסת חשמל ואלקטרוניקה. אחת הבעיות בלקויות למידה שנדמה להם שהם טיפשים והם צריכים עידוד. יש ויש אבלללל אם תעשו סטטיסטיקה אתם תגלו שבעלי לקויות למידה כמו שציינתי יותר מוכשרים מהאנשים הרגלים. לא כולם אבל האחוז החכמים והאינטילגנטים יהיה גדול בהרבה מהאנשים הרגילים. אחת הסיבות זה היכולת לחשוב בכמה מישורים במקביל אני לומד נכון זה לוקח לי יותר זמן מאדם רגיל כי אני לא מגיע לריכוז כמו אדם רגיל עוברות לי מחשבות על פוליטיקה גיטרה חשמלית סאונד וכוסיות ועוד מיליון מחשבות סקס סאדו וחוזר חזרה . בעלי חיים העולם וכו'. זה מאפשר יתרון גדול כי זה מאפשר לי לפתח רעיונות והבנה כללית וגדולה ומרחבית. אני כותב את זה פה כי אני יודע מזה כי לקח לי שנים עד שהאמנתי שאני מסוגל. עשיתי בגרות אחרי הצבא ,כל החיים החברה היתייחסה אלי ואל האנשים הדומים לי כטיפשים עצלנים. אחרי הצבא חשבתי שאני טיפש תמיד אנשים היו נהנים לשוחח איתי ולא הבנתי למה . בגרות עוד לא היתה לי בגיל 22 אבל ידע כללי מהטלביזיה ומהאינציקלופדיות היה לי . שהתחלתי ללמוד בהדרגה פתאום הסביבה שצחקה עלי ניראת לי טיפשית.מעבר לזה שעשיתי בגרות ללא מאמץ ופתאום ראיתי שקל לי ובעצם יש לי כשורים של הכרתי. יש לי גם כישורים במוזיקה ועוד כישורים רבים.כישורים לכתיבה מעניינת שזה גם גילתי מאתרי האינטרנט. כולל יכולת דיבור ולעניין את הסובבים אותי. עלה לי הדימוי העצמי והיום אנשים לא מתעסקים איתי. חבר של אחי היה צוחק עלי בילדותי אתה לומד בכיתה קטנה וכו'. היום אני יודע שהוא מפחד מימני הוא ראה איזה קורסים אני לומד במתמטיקה שעברתי חשכו עיניו וזה קורסים שעברתי והם מאחורי. הראתי לו נגזרות ואינטגרלים שתופסים שתי דפים . הוא עשה 3 יחידות ואפילו 4 הוא לא הצליח . בישבילי היום ארבע יחידות תעירו אותי בארבע ליפנות בוקר ואני חוקר את הפונקציות המיסכנות האלה בכמה דקות. אני מנסה לומר שיש לא מעט אנשים עם לקויות שחושבים שאין להם ראש למתמטיקה וזה משנה. כי העולם הולך לכיוון טכנולוגי ויכולת במתמטיקה מאפשרת לילמוד מקצועות שיש עבודה בכול העולם. אני בא לעודד אנשים פה באתר שאומרים לעצם אני דפוק ולא יודעים שהם אנשים מוכשרים מלידה שהם יבינו שהסביבה דפוקה והם החכמים. נכון קשה לכם עם צורות גאומטריות גם לי. 90% ויותר במקצועות ההנדסה זה מתמטיקה שקשורה לחשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי ולא גאומטריה.זהויות טריגונומטריות,לוגריטמים,פונקציות טריגונומטריות פונקציות לוגריטמיות, וקטורים במרח,מרחבים וקטורים,העתקות לינאריות,פונקציות מערכיות,אינטגרלים משולשים, שיטות אינטגרציה ,פונקציות מרוכבות,מספרים מרוכבים,משבאות דיפרנצאליות כולל פתרונות פרטיים. פתרון משוואות דפרנציאליות על ידי טורים ,משפט סטוקס ,משפט גרין משפט הדיברגנט,גרדיאנט משפט לגרנג',משפט רול,משפט פרמה ועוד. לכן אין צורך לישלוט בגאומטריה ברמה מי יודע מה. משוואות דיפרנצאליות שזה כיף ליפתור את זה כי זה מאתגר וזה מאמץ את המוח ומחזק אותו. בקיצור במקצועות ההנדסה זה מתמטיקה פרקטית. זה לא מתמטיקה של תואר במתמטיקה שזה יותר קשה ופחות שימושי מבחינת עבודה. היות וקצב ההיתקדמות שלכם איטי אז יש אפשרות ליפרוס את התואר ליותר שנים ולעשות פחות קורסים כל סמסטר. אצלי אפשר ללמוד בקיץ יש לנו 3 סמסטרים בשנה . בקיצור תפסו את עצמיכם בידים ואל תיהיו עובדים שחורים בגלל שמשרד החינוך הדפוק הזה הרס לכם את החיים. |
|
|