שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

אורגזמה נשית - בספרות

Queeny​(מתחלפת){being}
לפני 17 שנים • 8 בספט׳ 2007

אורגזמה נשית - בספרות

Queeny​(מתחלפת){being} • 8 בספט׳ 2007
שיחה שהיתה לי העלתה בי את המחשבה שרוב הדימויים שלי לאורגזמה אינם מקוריים שלי, אלא וריאציות על דברים שקראתי בספרים.
אבל כשבחנתי לעומק את מה שקראתי, ראיתי שרוב הספרים הללו, בהם היו סצינות של אורגזמה נשית, למעשה נכתבו על ידי גברים. וכמו שאמרה אריקה יונג (בציטוט חופשי): "שנים ניסיתי להגיע לאורגזמות של ליידי צ'טרלי, בלי להבין שהן למעשה היו שייכות למר ד.ה. לורנס".
אז ליידי צ'טרלי, דונה פלור (זו עם שני הבעלים), תרזה בטיסטה - נשים חזקות ומרשימות עם מיניות מפותחת ואורגזמות ספרותיות יפות.

אבל איפה הנשים שכתבו אורגזמות ספרותיות?

מצאתי בספרי עיון ומחקר (ננסי פריידי וכאלה). אבל בספרות? אני לא מכירה. אני רוצה לקרוא.

מי שיש לו/לה המלצת על ספרות שנכתבה על ידי נשים ועוסקת באופן מודע במיניות נשית, רצו כזו עם תיאורי אורגזמה - אשמח להמלצות!

כתבתי גם ב"הבנות על הבנות". אולי הן יודעות משהו...
icon_biggrin.gif
לא קשורה
לפני 17 שנים • 9 בספט׳ 2007
לא קשורה • 9 בספט׳ 2007

אני חושבת שחלק קשור לעובדה, שהרבה פעמים מדובר בספרות מתורגמת (מעניין לבדוק כמה תורגם על ידי נשים, אם בכלל, בתחילת הדרך), ביחד עם העובדה שבעברית, שפת הקודש, אם כתבו מין, כתבו אותו בהתחלה בספרוני כריכה רכה ובעיקר לגברים. עבור נשים, תרגמו, גם כן בריכה רכה, בעיקר מה שנקרא "רומנים רומנטיים" ( כמה מימי כיפור המוצלחים ביותר שלי היו עמוסי כריכות רכות). מאחורי הקלעים של עולם הספרים הישראלי... כי סקס זה לא משהו שמדברים עליו, לא ככה?

יש סופרות אמריקאיות כמו ג'נט דיילי, נורה רוברטסון, ג'וד דוורו, דניאל סטיל ואחרות, שהיו מתורגמות בדרך כלל על ידי הוצאת שלגי שהיתה אמונה על רומנים רומנטיים. בשנים האחרונות התחילו להביא ספרות כזו שלא מחייבת שיהיה לאשה רק גבר מוצלח אחד בחייה והשספר יסתיים בחתונה ילדים וגדר לבנה סביב הדשא. אמנם זו לא ספרות מופת, אבל הרבה ממה שאת מחפשת נמצא שם.

ספרים טובים יותר שהעריכה שלהם גם קצת יותר רצינית:
סיפורים קצרים בשם "היארוטיקה"
אוסף סיפורים שעוסקים במין ונכתבו על ידי נשים. יש היארוטיקה והיארוטיקה 2.
נעים וטעים.

אוסף סיפורים קצרים בשם "שם יש שושנים" - אוסף סיפורים אירוטיים שנכתב על ידי סופרות ישראליות.

ג'אנט ווינטרסון עוסקת הרבה במיניות נשית וגם קתרין הריסון, אנאיס נין היא אופציה לא רעה, למרות שבעיני מצריכה סבלנות לא סקסית בעליל.

אם אני אזכר בעוד כאלו, אני אודיע.
Queeny​(מתחלפת){being}
לפני 17 שנים • 9 בספט׳ 2007
Queeny​(מתחלפת){being} • 9 בספט׳ 2007
לא קשורה כתב/ה:

ג'אנט ווינטרסון עוסקת הרבה במיניות נשית וגם קתרין הריסון, אנאיס נין היא אופציה לא רעה, למרות שבעיני מצריכה סבלנות לא סקסית בעליל.

אם אני אזכר בעוד כאלו, אני אודיע.

רעיונות מעולים. אני מכירה את וינטרסון ואת אנאיס נין, אבל בהחלט הגיע הזמן להרחיב את היכרותי עמן. את הריסון לא קראתי. רשמתי לפני את ההמלצות האחרות - אשמח לעוד!