venus in our blood(שולטת) |
לפני 17 שנים •
24 באוק׳ 2007
12 שנים לרצח רבין.
לפני 17 שנים •
24 באוק׳ 2007
venus in our blood(שולטת) • 24 באוק׳ 2007
12 שנים לרצח רבין.
מנאומו באותו ערב נותר המשפט: "אלימות היא כרסום יסודות הדמוקרטיה הישראלית, יש לגנות אותה, להוקיע אותה, לבודד אותה. זו לא דרכה של מדינת ישראל". ומנגד,מתייצבים אנשים לטובתו של הרוצח, וחותמים על עצומות לשחררו מן הכלא.בקלטת שיחזור הרצח של אביה , שקיבלה דליה רבין נשמע הרוצח מתוודה, ללא כול חרטה : ''"החלטתי להרוג אותו, לנטרל פוליטית, וחס ושלום אני לא מתחרט". (לשמיעת העדות: http://213.8.193.29/msnvideo/glz/amir.wma בעוד הטראומה הלאומית ממשיכה לדמם בלב העם,או לפחות בחלקו, נעשים מאמצים להבאת שיחרורו של הרוצח מהכלא. לא ברור לי אם זו השינאה המקננת, או שמא תעוזה ויומרנות ,אך סרט התעמולה החדש, לשחרורו של רוצח רבין, ,אותו סרט תעמולה ,יצא במסגרת קמפיין, עליו חתום ''הוועד למען דמוקרטיה ''לרגל יום השנה ה12 לרצח רה''מ, יצחק רבין ז''ל. (לצפייה בסרטון: http://www.fileflyer.com/view/VSGF1At מהיכן עזות הפנים לכנות זאת דמוקרטיה? אולי כי בין מארגני הקמפיין , מלבד הזמר אריאל זילבר(..) מדובר באמו של עמיר וברעייתו, אם בנו. מעבר לעובדה כי עמיר הפך לאבא לאחרונה, אני תוהה האם היה בעבר, בארצנו, רצח כה אכזרי- של ראש ממשלה ופגיעה בלב העם, בד בבד עם הפיכת הרוצח למיתוס. היכן עובר הגבול שבין אנושיות , התחשבות לצביעות אישית ולאומית ? מדוע רוצח , אשר לקח לידיו את החופש לקחת חיים שלמים, וכן, גם את מה שרבין ז''ל ייצג עבור חלקנו, הופך כעת לסוג של גיבור? ''..הוא ירה בגבו של יצחק אבל הוא ירה בלבו של העם. לא העם ולא ההיסטוריה יסלחו לנוולה זו. העם כולו בכה, עולמו חשך. אור הנרות הציף את הככר. היו אלה נרות של זעם וכאב ומעל הכל של הערצה למדינאי שצמח לפתע והפתיע את העם בכישוריו". מתוך נאומו של נשיא המדינה, שמעון פרס כולי תקווה שדווקא ביום הזה, החשוב כול-כך, כל אדם ייתן את הדין והמחשבה האישית בפני עצמו, ולא יהפוך את היום הזה לפארסה לאומית. "12 שנים חלפו מאז אותו אסון, קשיים נערמו, הדרך התארכה, אבל הובהר שאין מנוס אלא לגבור על הקשיים ולהמשיך לצעוד בדרך שהוא קבע, שאין בלתה. גם נר אחד בכוחו לפלח אפילה רבה, זה נר התמיד ליצחק. נוסיף לנוע קדימה נאמנים לאור זה ואף מהמורה מבית או מבחוץ לא יהיה בכוחה לעצור אותנו. הראש נורה, היעד חי. המוביל נרצח, המורשת דורשת. כה יעשה אלוהים וכה יוסיף". (מתוך נאומו של שמעון פרס) מעבר לקידוש זכרו של יצחק רבין ז''ל, וניסיון ללכת בדרך השלום, (לפחות לנסות..), כמדומני שיש דבר אחד מהותי, מעבר ללאומנות \ לאומיות, מעבר לכל דבר אחר: יסוד החיים הבסיסי ביותר- ''לא תרצח ''. לנהוג ברוצחו של רבין כסוג של מיתוס, יהיה , לעניות דעתי, לזלזל בערך החיים המהותי והחשוב מכול, ומכאן הדרך לכאוס ( אישי, לאומי)-קצרה. יהי זכרו ברוך. מי ייתן ונדע כולנו לכבד זאת. |
|
סנדרה מכשפה קוסמת(שולטת) |
לפני 17 שנים •
25 באוק׳ 2007
דברים פשוטים יותר אנו לא יודעים להעריך
לפני 17 שנים •
25 באוק׳ 2007
סנדרה מכשפה קוסמת(שולטת) • 25 באוק׳ 2007
פיונת נושא כל כך חשוב ואין בו שום תגובה, אולי כי הוא לא במקום הנכון.... אבל זה לגמרי נכון כל מה שציינת. בכלל נראה לי שהעם מתחלק לשנים העם שלפני הרצח והעם אחרי הרצח... היום זוהי מדינה של עם אחר מתוסכל מיואש חסר תקווה... ולאט לאט נעלמים כל הגדולים תאמת אין על מי לסמוך היום....
ולצערי יש שמועות ויש קולות שמצדדים ברוצח אפילו בעד חנינה עצוב עד מאוד..... ולגבי לא תרצח שהיא מילה גדולה עם המון משמעות - לצערי יש הרבה מאוד אנשים שאת הדברים הרבה יותר בסיסים לא מכירים כמו לא תלבין פני חברך ברבים כיבוד אב ואם אל תעשה לחבריך מה ששנוא עליך. ומשם זה מתחיל פעם אולי שהמדינה היתה בשנותיה הראשונים אולי היתה אחווה היום כל אחד אדם לאדם זאב.... בכל זאת קבלי ח.ח. על האכפתיות |
|
ווסטה |
לפני 17 שנים •
25 באוק׳ 2007
לפני 17 שנים •
25 באוק׳ 2007
ווסטה • 25 באוק׳ 2007
אני חושבת שלא ענו בגלל שתי סיבות:
הסיבה הראשונה היא שהכלוב נופל ביומיים האחרונים. אני חושבת שהוא נופל לא רק אצלי. בפעם שעברה היה כתוב שיש עבודות תחזוקה, עם בקשה לקבל בהבנה את הקשיים בגלישה. אני חושבת שעבודות התחזוקה ממשיכות. האתר נהדר, אבל ראיתי שאין הרבה הודעות בכל הפורומים. הסיבה השניה היא שיש הרבה שרשורים שמבקשים לא לכתוב על פוליטיקה בכלוב ומספרים שמישהו הועף כי כתב על פוליטיקה. אני חושבת שאנשים אוהבים את האתר ורוצים להמשיך לגלוש בו. אם מזהירים לפני שמעיפים אני מוכנה לכתוב מה דעתי על מה שכתבת. אני מוכנה לדבר על אקטואליה. אני חושבת שהעם מתאבל על רצח רבין, אבל בקשר לשאר הנושאים אני מוכנה לכתוב אם מותר להביע את דעתנו והיא לא נחשבת פוליטיקה. |
|
huan |
לפני 17 שנים •
25 באוק׳ 2007
לפני 17 שנים •
25 באוק׳ 2007
huan • 25 באוק׳ 2007
אני אוהב את העדר הפוליטיקה בכלוב מעניין איפה כלובי שימחק את זה?
מה שכן אני בהחלט אביע את דעתי שלמזלי או שלא למזלי אינה קשורה בדיכוטומיה של ימין-שמאל כשהופכים רצח פוליטי לטראומה לאומית, כשהופכים אדם לאידאה ואת הדמוקרטיה לפולחן אישיות לרבין ודרכו, כש"ממשיל דרכו של רבין" הופכת לסלוגן בצדק או שלא והרוצח שלו הופך להתגלמות השטן בעוד רוצחים,אנסים,פאדופילים,מושחטים והאחראיים בעקיפין או שלא בעקיפין למותם של מאות ואלפים בתאונות דרכים,זיהום וכו לסתם כותרת מישנה לידו....אז יודעים שבדמוקרטיה אנחנו לא, אז יודעים שהאנשים פה לא יודעים או מבינים מה היא דמוקרטיה. אדם הוא אדם ורצח הוא רצח - זה הוא עיקרון השיוויון כל השאר זה פופוליזם של מוחות חשוכים ועבודת אלילים אשר למרבה האירוניה היא אחד מהמאפיינים הכי בולטים של הדת המונותאיסטית השניה, היהדות. אנשים חילוניים צוחקים על אותם סתומים המשטחים על קברות צדיקים, מנשקים לעובדיה/אלישאב את היד והולכים לרנטגן במקום לבית חולים. אך הצוחקים לא צריכים ללכת רחוק, מספיק שהיסתכלו במראה ויראו בה את אותם אנשים הסוגדים לדמותו של רבין תוך זריקתם של ערכי הדמוקרטיה של השיוויון, חופש הביטוי והשקיפות לבור השופכין ברגע שהם באיזו שהיא דרך מפריעים לסגידתם. ברוך אתה רבין/אלישאב/עובדיה/רנטגן/מסטאר אור אלוהינו מלך העולם. |
|
Diz |
לפני 17 שנים •
25 באוק׳ 2007
רבין ז"ל....
לפני 17 שנים •
25 באוק׳ 2007
Diz • 25 באוק׳ 2007
מנאומו באותו ערב נותר המשפט: "אלימות היא כרסום יסודות הדמוקרטיה הישראלית, יש לגנות אותה, להוקיע אותה, לבודד אותה. זו לא דרכה של מדינת ישראל".
הוא היה צריך לחשוב על זה גם במבצע אלטלנה. |
|
Mephisto(שולט) |
לפני 17 שנים •
25 באוק׳ 2007
לפני 17 שנים •
25 באוק׳ 2007
Mephisto(שולט) • 25 באוק׳ 2007
ווסטה כתב/ה: הסיבה השניה היא שיש הרבה שרשורים שמבקשים לא לכתוב על פוליטיקה בכלוב ומספרים שמישהו הועף כי כתב על פוליטיקה. אני חושבת שאנשים אוהבים את האתר ורוצים להמשיך לגלוש בו. אם מזהירים לפני שמעיפים אני מוכנה לכתוב מה דעתי על מה שכתבת. אני מוכנה לדבר על אקטואליה. אני חושבת שהעם מתאבל על רצח רבין, אבל בקשר לשאר הנושאים אני מוכנה לכתוב אם מותר להביע את דעתנו והיא לא נחשבת פוליטיקה. מעיפים אנשים רק אם הם כותבים על נושאי אקטואליה שאינם קונצנסואליים. |
|
מייקל ג'קסון(לא בעסק) |
לפני 17 שנים •
25 באוק׳ 2007
לפני 17 שנים •
25 באוק׳ 2007
מייקל ג'קסון(לא בעסק) • 25 באוק׳ 2007
יצחק:
הגן בנפשו על ארצו היכה את הצורר המר הקדיש חייו למען האומה לא ביקש תמורה אחת ערב אחד בלתי נשכח הסתיים בלילה אפל אובך עכור מזוהמה קם אדם נתעב הותיר את יצחק שותת דם אדם נתעב ונבזה מחייך כשטן מפזר רפש החרפה והבושה אותה חרפה השזופה והחרופה יקום דמו של יצחק יקום דמו של יצחק אותה אומה שלא שמרה אותה אחת שנותרה מבוישת בחרפתה נענשת על חטאה נותרה מפולחת פלחים פלחים מתבוססת בדמו של יצחק טיפה טיפה גובה את מחירה דמו לא יהיה הפקר האדמה נותרה חרוכה והאומה התפוררה שדמה נשפך שהיא מתפוגגת באפלה |
|