סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

שקרים, האם יש חשובים יותר וחשובים פחות ?

ThePassionMaster
לפני 20 שנים • 10 בינו׳ 2004
ThePassionMaster • 10 בינו׳ 2004
היכולת שלך לסתור את הדעה של עצמך באותה תגובה די מעוררת הערכה אריה.
ואני אסביר למה אני מתכוון.

"מעל 70% מהנשים הנשואות מקיימות או קיימו יחסי מין מחוץ למסגרת הנשואין"
והמשכת להסביר מדוע זה בעצם יותר כמו 100%
ואם הבנתי נכון את ההסבר שלך, מכיוון שהתופעה הזו נפוצה כל כך - יש לה היתר.
לא יכול להבין אחרת את מה שניסית לומר.

יש לך מושג מה אחוז הגברים שמשקרים על מנת להשיג זיון ?
אני חושב שגם כאן יש אחוזים לא מבוטלים ויעידו על כך הנשים כאן.
האם עקב נפיצות התופעה הזו אתה גם חושב שזה בסדר לעשות זאת ?

במה שונה העניין השני מהראשון ?
לגמרי לא ברור לי.

"שוב רווקים מנסים לשפוט את הנשואים ולהטיף להם מוסר."
אני רווק. וכבר כתבתי את זה כבר אבל אחזור שוב.
אני לא שופט אף אשה נשואה או גבר נשוי שבוגדים, לא יודע מה הביא אותם לשם ולכן לא חושב שיש לי זכות לשפוט. וגם אם יודע, זה עדיין לא ענייני מה אחרים עושים.

"מי מכם אי פעם חש איזה תחושה של כעס ובושה כלפי אשה נשואה שהולכת עם גבר אחר ?"
את זה כתבתי, לא בגלל שכך אני חש. אלא כדי לנסות להבין כיצד יש כאן כאלה שמביעים את שאט הנפש שלהם מגבר שמשקר בכדי להשיג זיון, אך מבינים את האשה שמשקרת לבעלה ומצמיחה לו קרניים, רק בשביל לספק את התאוות המיניות שלה.
במה הללו שונים ?
בכלום.

אה בה גה
אין מה להוסיף.
master_eith​(שולט)
master_eith​(שולט) • 10 בינו׳ 2004
קודם כל אני שמח לאמר שבניגוד לנושא הקודם שהעליתי כאן הנושא הזה זכה, ברוב המקרים, לתגובות ענייניות ולא לתגובות העוסקות במינון למעט תגובתו של המלך אריה הראשון שלאט לאט ובצורה בטוחה תופש לעצמו את תפקיד זקן השבט הנרגן.

תמיד בשיחות פרטיות שהיו לי כאן כשהעליתי את הסוגייה הזאת התגובות שקיבלתי היו מאוד לא שיפוטיות. משום מה אנשים לא לוקחים לעצמם את הזכות לשפוט אנשים אחרים שמשקרים על מנת לחוות את החוויה שכולנו, במינון כזה או אחר, אוהבים. ניסיתי לנתח ולגלות מהם ההבדלים בין לשקר לבן/בת הזוג שלך לבין לשקר למשיהי ולאמר לה שאתה רווק.
אתם יודעים מהו ההבדל ?

ההבדל הוא שבמקרה הראשון הנפגע הפוטנציאלי הוא לא "חבר" בקהילה. במקרה השני הוא/היא כן "חברים" בקהילה.

לדעתי השקר לבן הזוג גרוע בהרבה מהשקר למישהו שהוא "חבר" הקהילה. שקר לחבר הקהילה משפיע על אדם אחד בלבד, על אותו אחד שמשקרים לו. בשקר לבן הזוג משפיעים על בן הזוג ועל צאצאים תמימים, במידה ויש. צאצאים תמימים שהפגיעה בהם לעולם לא תהיה קלה.

הבדל נוסף הוא שניתן בשקר ל"חבר" הקהילה לגלות את השקר באמצעות מספר מנגנוני ביטחון טכניים פשוטים. מה שלא כל כך קל כאשר משקרים לבן הזוג.

לדעתי שקר לבן הזוג גרוע בהרבה, הוא בעל פוטנציאל פגיעה גדול בהרבה והשלכותיו נרחבות בהרבה.

אנחנו חיים כאן בעולם שהוא עמוס בכפל סטנדרטים ויסלחו לי כל אותם נרגנים ומקדשים למיניהם אבל אין לי כוונה לחדול מלהציב לכולם כאן מראה מול הפנים ולשאול אתכם מה אתם רואים.
Black Lotus​(מתחלפת){זאלופון}
לא ממזמן התפתח כאן דיון על נאמנות, אני סבורה שתמצא בו עניין.
http://www.thecage.co.il/phpBB/viewtopic.php?t=2972

שבוע נפלא!
לוטוס.
המלך אריה הראשון
המלך אריה הראשון • 10 בינו׳ 2004
8 אדם בן 34 רווק שמצהיר בגלוי שלגביו בדסמ זה בסך הכל לשם מין ושום כללים לא מקובלים עליו. אז הוא צודק שמה פתאום שנשואים יפריעו לו למצוא כאן זיון? כל מי שלא מסכים לדעתו הוא סתם נרגן...בסדר שיהיה.
אני בכל אופן לא מתכוון יותר להתיחס אל מי שמחפש כאן רק זיון.
ThePassionMaster
ThePassionMaster • 10 בינו׳ 2004
"אדון, בעל נסיון, חף לחלוטין מכל נטייה או התחשבות בחוקי הקהילה למיניהם, חוקים אשר יוגדרו יחדיו יהיו היחידים שיישומו"
אני עומד מאחורי כל מילה ומילה של האדון הנכבד.

"לא קושר משמעויות מסטיות ונפשיות עמוקות אלא מתייחס לנושא כמות שהוא. מין. לא יותר אך גם לא פחות"
לגיטימי לחלוטין. זה לא שם אותו רחוק יותר מכל איש בדסמי אחר.

ואתה אריה
"8 אדם בן 34 רווק שמצהיר בגלוי שלגביו בדסמ זה בסך הכל לשם מין ושום כללים לא מקובלים עליו. אז הוא צודק שמה פתאום שנשואים יפריעו לו למצוא כאן זיון? כל מי שלא מסכים לדעתו הוא סתם נרגן...בסדר שיהיה.
אני בכל אופן לא מתכוון יותר להתיחס אל מי שמחפש כאן רק זיון."

קצת הרבה יצאת מכל פרופורציה.
הפכת דברים שהאדון הזה אמר למשהו אחר לגמרי.
וגם כדאי שאני אפסיק להתייחס למה שאתה כותב.
שבוע מקסים.
master_eith​(שולט)
אריה,

שמתי לב שאתה מתעקש להפוך את זה לויכוח אישי ואין לי כוונה להיכנס לכך. אתה יכול לא להסכים איתי וזה בסדר כי אני לא מסכים איתך ואם הדיעה שלי לגיטימית גם שלך לגיטימית באותה מידה. אני חושב שאתה טועה.

ההשוואה שביצעתי בינך ובין אחד מהחבובות והכינוי "נרגן זקן" מגיעים מהעובדה שלא טרחת להתייחס לטענות ולהגיב עליהן. במקום זאת בחרת לנהוג כזקן השבט העומד עם חבר מרעיו ואמור "נו, תראו את הצעירים האלו. הם כבר לא יודעים איך עושים דברים, הם חושבים שהם יודעים הכל..........."
אשמח לקרוא טיעונים שלך שיסבירו את דעתך. אשמח לקרוא נימוקים שיסבירו מדוע דעתי לא נכונה.

לגבי "מציאת זיונים". למקם את עצמך כאופוזיציונר לדיעה המקובלת יעשה הרבה דברים לפני שהוא ידאג לי לזיונים (ותודה, לא חסר לי). היה הרבה יותר נבון מצידי לנהוג כמותך ולהיצמד למוכר ולידוע. הרי כל הנוכחות והמצטרפות יחפשו את אותו מוכר וידוע. יותר חשוב לי שמצטרפים ומצטרפות חדשים לא יפלו בפח בגלל קבעונות מחשבתיים מסוג העמדות שאתה מציג. אני חושב שחשוב שכל אחד שמגיע לכאן ישאל שאלות. שכל אחד שמגיע לכאן יעלה תהיות ויחייב את כל הנוכחים להשיב לו על השאלות. רק אז יהיה לו/לה מספיק אינפורמציה על מנת להחליט האם הם במקום הנכון.

אני אמשיך לערער על מספר אקסיומות שמקובלות כאן.
זאלופון​(שולט)
זאלופון​(שולט) • 10 בינו׳ 2004
ציטוט: אני אמשיך לערער על מספר אקסיומות שמקובלות כאן

מספיק עם פוזת הילד הרע, הסורר והמורד שבא להראות לעדר המטומטם את האמת האנרכיסטית. ככה לא תגיע לכלום. אנחנו לא מקובעים, לא כולנו חושבים אותו הדבר ואנחנו לא צריכים שיזעזעו לנו את העולם הקטן, הצבוע והחד מימדי שלנו. להיפך, לכל שני אנשי בדסמ יש שלוש דעות, אין פה כמעט אף אחד שהשקפותיו לא השתנו מספר פעמים במהלך צבירת נסיונו עד שהתעצבו לכדי מה שהן היום, וכולנו לומדים כל הזמן.
אני איתך בנושא העלאת השאלות והתהיות. גם מסכים לחלקים לא קטנים מדבריך. אבל לא אם המטרה היא להטיח בקהילה את טפשותה וקבעונותיה. זה מחמיץ את המטרה של השאלות שלך - לקבל תשובות. תשובות ולא תשובה.
יום טוב.
master_eith​(שולט)
זאלופון

מה שחשוב הוא שיש ויכוח, שיש החלפת דיעות. אני לא רוצה לנענע את הסירה כי בא לי להיות ילד רע. אני רוצה לנענע את הסירה כי צריך לנענע אותה. העובדה שלא נענעו אותה היא מה שאיפשרה לכל מה שקרה כאן בקונוטציה שלילית לקרות.

קבעונות מחשבתיים הם כר פורה לסיטואציות של ניצול כי "כך זה צריך להיות".

ויכוחים הם הדרך הטובה ביותר למנוע קבעונות מחשבתיים כי תמיד מערערים על אמיתות.

אני לא המרכז כאן וכך לא אף אחד מהכותבים האחרים. לכל אחת דיעה משלו ואת הזכות המלאה להחזיק בה ולהביע אותה אבל אם מתעורר ויכוח צריך לטעון לגופו של עניין.
זאלופון​(שולט)
זאלופון​(שולט) • 10 בינו׳ 2004
ולגבי ההבדל בין סוגי השקרים:

ההבדל הוא שהשקר של אותו מתחזה לרווק עלול לפגוע בחברות קהילה, מהן הוא מבקש לקבל דבר במרמה. כיוון שהן חברות קהילה כאן, יש לנו האופציה להזהירן, וכיוון שמדובר בקבלת מין במרמה תוך התחזות לרווק, מה שמנוגד על פי חוק (לפי מה שנכתב באותו שרשור), יש אפשרות העמדה לדין.
בניגוד לכך, הנשואים הבוגדים אינם מוליכים שולל על מנת לקבל דבר מה. לשקר שלהם אין תכלית רווח, ואין קורבן שהם מבקשים לנצל באמצעותו. נכון, יש כאן אדם שנפגע, ומבחינה מוסרית, כפי שכתבתי מוקדם יותר בשרשור זה, בגידה היא מעשה פסול. אבל עדיין יש הבדל גדול בין לשקר לבן הזוג כדי לא לפגוע בו לבין לשקר לסאבית פוטנציאלית כדי לנצל אותה ולקבל ממנה דברים שלא היו מתקבלים ללא השקר.
כך שכן, יש הבדל ברור. ולא, אין כאן הצדקה לבגידה.
ThePassionMaster
לפני 20 שנים • 11 בינו׳ 2004
ThePassionMaster • 11 בינו׳ 2004
ישנו רווח ברור בשקר לבן זוג\בת זוג.
זה מה שנקרא לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.
לא תמיד השקר לבן הזוג נעשה על מנת לא לפגוע בו בלבד. לרוב מדובר בפחד שבן הזוג (ברוב המקרים זה מה שקורה) יקום וילך.
לא מאפשרים זכות בחירה לאותו נבגד להחליט האם הוא מוכן לחיות בסיטואציה כזו ולשתף את בת זוגו לחיים עם בני זוג נוספים למיטה של אשתו או שמא לא.
זה גם יכול להוביל למחלות במידה והאשה לא ממש חזקה על מנת להתעקש על שמירה מוחלטת של הגיינה. וכפי שנריסה "מיטיבה לצייר זאת", הן חלשות ופגיעות המתחילות האלו. (לא חושב שזו הדרך הנכונה לצייר זאת, אבל מילא)
גבר שוכב עם אשתו מתוך מחשבה שהוא בטוח ממחלות כי הוא היחיד שלה ומסתבר שהוא נמצא בסיכון גבוה משחשב.
זו עוד נקודה שאף אחד לא נותן אליה את הדעת (למעשה גם אני לא, עד עכשיו)
ולא משנה כמה תספרו שהיא מקפידה על קלה כבחמורה במניעה. כולכם יודעים - הסיכון קיים.
ובלי ידיעתו בכלל.
אפשר להמשיך ולהרחיב לגבי הפגיעה באותו צד נבגד, אבל למה ?
אין שום סיבה לעשות הפרדה בין חומרות השקרים הללו.

אני לא מתעקש להצדיק את חומרת המעשים של אותו נשוי מוליך שולל.
אבל תסתכלו על כל הנזקים השונים במידה שווה.
לא רוצים לשפוט אשה נשואה בוגדת ?
אל תשפטו גבר נשוי שמשקר על מנת להשיג זיון.
רוצים להזהיר את כל הנשים בעולם מפניו ? סבבה. מסכים, אם אפשר לעזור למישהי להמנע מפגיעה מה טוב. אם כי כפי שכבר אמרתי, אם היא זקוקה לאזהרה בנושא הזה היא במצב גרוע באופן כללי.
אבל נא להמנע מהבעת הגועל נפש שעל פניכם, כי היא צריכה גם להיות קיימת, אם כך גם במחשבה על אשה בוגדת.

או שמצד שני, זכותכם בעצם להחליט מה "מגעיל" אתכם יותר ולהביע דעתכם בהתאם.
ואם כבר אז בנוסח שכתבו לי :
"מעניין איך הייתם מרגישים אם אתם הייתם הנבגדים"
מעניין אם הייתם אז חושבים שגבר שמשקר על מנת להשיג זיון זה חמור פחות.