מיתוסית(שולטת) |
לפני 16 שנים •
28 בנוב׳ 2007
שלמות
לפני 16 שנים •
28 בנוב׳ 2007
מיתוסית(שולטת) • 28 בנוב׳ 2007
האם קיימת שלמות?
האם זה רצוי ונכון לשאוף לשלמות, להיות אנשים טובים יותר? האם אנחנו רוצים להיות אנשים טובים יותר כי זה עושה לנו טוב או כי זה עושה לאחרים טוב, ואנחנו ניזונים מהמשוב שלהם? ואולי, רק אולי... השלמות טמונה דווקא בחסרונות שלנו, שהם התגלמות האנושיות בעולם? |
|
פנטין |
לפני 16 שנים •
28 בנוב׳ 2007
לפני 16 שנים •
28 בנוב׳ 2007
פנטין • 28 בנוב׳ 2007
קיימת שלמות, אבל לא בבני אדם.
קיימת שלמות בטבע, קיימת שלמות ברגשות (לדעתי לפחות, אני מאוד טוטאלית ברגשות שלי), לפעמים, לעיתים רחוקות יש "רגע מושלם" עם בן/בת הזוג וכד'. לדעתי לא רצוי לשאוף לשלמות כי זה מתסכל ומדכא מפני שלעולם לא נגיע לשם. בהחלט רצוי ונכון להיות לשאוף לשפר את הצדדים החלשים שלך (אלה שאתה חושב שהם חלשים וצריכים שדרוג ולא אלה שכל מיני ארחי פרחי אמרו לך לשנות) בנוגע לרצון- אני רוצה להיות אדם טוב יותר כי זה עושה לי טוב וכי זה עושה לאנשים שסביבי טוב. בנוסף אני מנסה להתעלות מעל עצמי ולא לדרוש או לבקש משוב (כלומר, "תודה") על הדברים שאני עושה (פוסט בבלוג שלי מפריך לחלוטין את הטענה האחרונה...אבל לא חשוב) הייתי רוצה שגם לא אזדקק לאותו משוב, אבל זה כנראה שלב מאוד גבוה.. השאלה היא האם אנושיות זו שלמות? זה כבר יותר מידי פילוסופי בשבילי, סורי |
|
פעם פרח(נשלטת) |
לפני 16 שנים •
28 בנוב׳ 2007
Re: שלמות
לפני 16 שנים •
28 בנוב׳ 2007
פעם פרח(נשלטת) • 28 בנוב׳ 2007
כחולית כתב/ה: האם קיימת שלמות?
האם זה רצוי ונכון לשאוף לשלמות, להיות אנשים טובים יותר? האם אנחנו רוצים להיות אנשים טובים יותר כי זה עושה לנו טוב או כי זה עושה לאחרים טוב, ואנחנו ניזונים מהמשוב שלהם? ואולי, רק אולי... השלמות טמונה דווקא בחסרונות שלנו, שהם התגלמות האנושיות בעולם? בעיניי אין דבר כזה שלמות אנושית. חוסר השלמות היא חלק מהיותנו אנושיים. זה רצוי ונכון לשאוף לשלמות אם זה מה שעושה לנו טוב. ה לא נכון בעיניי אם זה אך ורק בשביל לרצות אנשים אחרים. לפעמים אנשים אחרים נותנים לנו הכוונה, הוראות, מוטיבציה לפעול בכיוונים מסויימים. אבל אם בשורה התחתונה זה עושה לנו רע, זה כנראה רעיון גרוע. אמנם כתבת בפורום "לא קשור" אבל אצלי בראש עולים מצבים מעולם השליטה. |
|
aka BODYGUARD |
לפני 16 שנים •
28 בנוב׳ 2007
לפני 16 שנים •
28 בנוב׳ 2007
aka BODYGUARD • 28 בנוב׳ 2007
שלמות היא אחות מאומצת של המילה "שיא".
בדיוק כמו שאנו שואפים לשיאים חדשים לאחר שהשגנו קודמים , כך גם שלמות. לא משנה כמה ומה, האדם תמיד מביט קדימה לשיא הבא, לשלמות הבאה. (כמובן שרק אם מדובר בבני אדם... ) |
|
daniel222 |
לפני 16 שנים •
28 בנוב׳ 2007
לפני 16 שנים •
28 בנוב׳ 2007
daniel222 • 28 בנוב׳ 2007
ברגע שאנחנו מקבלים את עצמנו לחלוטין עם כל היתרונות והחסרונות, זו שלמות.
|
|