Gentlewhip(שולט) |
לפני 16 שנים •
3 בדצמ׳ 2007
הסלמה בשליטה
לפני 16 שנים •
3 בדצמ׳ 2007
Gentlewhip(שולט) • 3 בדצמ׳ 2007
בניסוי שערכו בגרמניה חילקו כ 40 סטודנטים באופן אקראי
לשתי קבוצות לקבוצה אחת הודיעו אתם תהיו סוהרים ולשניה הודיעו אתם "תשחקו " תפקיד של אסירים היו חוקים שהיסדירו מה מותר ומה אסור והניסוי אמור היה להערך 14 יום בפועל החלה הסלמה של האכזריות של הסוהרים כלפי האסירים והיתה חריגה מהחוקים עד כדי הפסקת הניסוי לאחר 6 ימים בלבד האם קרה לכם פעם שבקשר קבוע עם נשלטת\נשלט חלה הסלמה בסשנים עד כדי כך שנאלצתם לעצור בעצמכם?ולהחזיר את הגלגל לאחור?? |
|
amy(נשלטת){מבטלעיניים} |
לפני 16 שנים •
3 בדצמ׳ 2007
לפני 16 שנים •
3 בדצמ׳ 2007
amy(נשלטת){מבטלעיניים} • 3 בדצמ׳ 2007
בהחלט קרה. טבעי לחלוטין, ואחת הסכנות בבדס"מ. מפחיד...
|
|
ללא גבולות' |
לפני 16 שנים •
3 בדצמ׳ 2007
לפני 16 שנים •
3 בדצמ׳ 2007
ללא גבולות' • 3 בדצמ׳ 2007
לא, לא קרה לי .
האמת היא שקרה הפוך. אומנם ככל שאוהבים יותר מישהו מתעצם הצורך להכאיב לו אבל גם הצורך לשמור עליו. והצורך הבסיסי שלי הוא קודם כל לשמור ב7 עיניים שהנשלט(בטח ובטח כשזה הגבר שאני אוהבת ) בסדר , פיזית ונפשית. |
|
Brave Dwarf |
לפני 16 שנים •
3 בדצמ׳ 2007
לפני 16 שנים •
3 בדצמ׳ 2007
Brave Dwarf • 3 בדצמ׳ 2007
יש אפשרות לעיין בנושא שבפתיח?
מקורות? לינק? משהו? אודה. |
|
נילי ונילי |
לפני 16 שנים •
3 בדצמ׳ 2007
לפני 16 שנים •
3 בדצמ׳ 2007
נילי ונילי • 3 בדצמ׳ 2007
ניסוי הכלא של זימברדו
לינק לויקיפדיה-http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A0%D7%99%D7%A1%D7%95%D7%99_%D7%94%D7%9B%D7%9C%D7%90_%D7%A9%D7%9C_%D7%96%D7%99%D7%9E%D7%91%D7%A8%D7%93%D7%95 |
|
Brave Dwarf |
לפני 16 שנים •
3 בדצמ׳ 2007
לפני 16 שנים •
3 בדצמ׳ 2007
Brave Dwarf • 3 בדצמ׳ 2007
תודה, נילי, לא עלה לי לראש שזה כ"כ פשוט.
|
|
A v(שולט) |
לפני 16 שנים •
3 בדצמ׳ 2007
לא.
לפני 16 שנים •
3 בדצמ׳ 2007
A v(שולט) • 3 בדצמ׳ 2007
אם שולט\ת לוקח את הנשלט\ת בתור חלק ממנו
הוא אמור וצריך 1 לדעת ולכבד את הגבול 2 להרגיש את האדם שממולו 3 להיות מפוקס וכמובן לשלוט בעצמו אף יותר. אם היה קורה לי כזה דבר הייתי מבין שאני לא במקום הנכון. Av |
|
Mass production |
לפני 16 שנים •
3 בדצמ׳ 2007
לפני 16 שנים •
3 בדצמ׳ 2007
Mass production • 3 בדצמ׳ 2007
גם חוקר בשם סטנלי מילגרם ביצע ניסוי שמטרתו לבדוק עד כמה יהיו אנשים מוכנים לציית ולגרום כאב לזרים אחרים, רק בגלל שחוקר ביקש מהם לעשות כך. (הניסוי היה הרבה יותר הומאני מאשר ניסוי בית הכלא, כפי שיובהר, ואולי בשל כך פחות מפורסם). בניסוי היה המשתתף צריך לתת מכה חשמלית לאחר אם אותו אחר טעה בתשובה. גם בניסוי הזה היו 40 איש. הציפייה של החוקרים הייתה שאנשים ייעצרו בעוצמה של 150 וולט, שאמורה להיות מכאיבה מאוד. (בפועל המפעיל לא ידע שזה שמקבל את מכת החשמל לא באמת מקבל מכה חשמלית, אלא העניין מבוים היטב והוא שמע צעקות, צריחות ותחנונים להפסיק, שהוקלטו מראש). מסתבר, בפועל, ש - 26 אנשים המשיכו לציית עד 450 וולט - הרבה מעבר לצפייה של החוקרים.
עוד הרבה מתחת לעוצמה הזו, 26 אנשים מתוך ה- 40, שהפעילו את המכשיר החשמלי שמעו היטב את תוצאות הפעולה (כאמור שמעו את העונה צורח מכאבים, מתחנן להפסיק, בועט בקיר וכד') , אבל למרות זאת לא הפסיקו, אלא בעוצמה - 450 וולט - שבה כבר הנבדק לא היה יכול יותר להגיב. מסקנות: 1. הכוח משחית 2. רוב האנשים חארות. |
|
רודפת מרדף לא ידוע |
לפני 16 שנים •
3 בדצמ׳ 2007
לפני 16 שנים •
3 בדצמ׳ 2007
רודפת מרדף לא ידוע • 3 בדצמ׳ 2007
המסקנה המחקרית הפסיכולוגית מניסוי הכלא של זימברדו ומחקרים אחרים היא שהשולט או האנשים שנמצאים בעמדת השליטה הם לא המתאימים לענות על השאלה אם הכוח יצא מכלל שליטה.
הסוהרים בניסוי של לומברדו הגבירו את השליטה לנוכח ההתמרדות של האסירים וכל המחקרים שהיו מגיעים לאותה תוצאה. היה ניסוי נוסף, מלבד הניסוי הידוע של מילגראם, שהגיע לאותה תוצאה בבית ספר תיכון אמריקאי. The Wave. התלמידים קיבלו עמדות כוח ושליטה לעומת קבוצה אחרת שהוגדרה כנחותים. כל מי שהיה בצהל בשתי העמדות, חוגר וקצין או חוגרת וקצינה, יודע שגם בצהל יש תופעות דומות. קצינים מנצלים את הכוח ושוכחים שכאשר היו חוגרים שנאו את מה שהם עושים כקצינים. תשובה: קרה לי שמרצוני נתתי לגבר את עמדת השליטה וראיתי שהוא מתחיל להגזים בדרך שלא מצאה חן בעיני. עצרתי והסברתי לו שוב מה אני מצפה. קיבלתי יבבה של "לא ידעתי ולא הרגשתי." הוא לא הרגיש ובעיניים מבחוץ הוא לא עשה דברים קשים. הגבולות היו שלי. לפי תוצאות הניסויים של לומברדו, מיליגראם והניסוי של הנחשול התשובות צריכות להגיע רק מהצד שמקבל את השליטה. |
|
נילי ונילי |
לפני 16 שנים •
3 בדצמ׳ 2007
לפני 16 שנים •
3 בדצמ׳ 2007
נילי ונילי • 3 בדצמ׳ 2007
לטעמי, הדבר שבאמת היה מעניין בניסוי של זימברדו, היתה העובדה שגם החוקרים עצמם, אלו שלא נשאו תפקיד של אסירים או סוהרים והיו אמורים לנהל את הניסוי בצורה מדעית נייטרלית טהורה- גם הם עצמם- נכנסו לתוך הניסוי בלי ששמו לב לכך.
בלי לשלוט בזה בכלל,הם נכנסו לתפקיד "מנהלי הכלא" או "אדוני העולם" ובעצמם התנהגו בברוטאליות כלפי אסירים שהפגינו מצוקות נפשיות או רצו לצאת מן הניסוי. הניסוי הופסק בסופו של דבר כאשר בת זוגו של זימברדו, שראתה מן הצד את התנהגות צוות החוקרים, העבירה ביקורת על הצידוק המוסרי של הניסוי. מסקנות- 1. כוח משחית. נקודה. גם אם אתה לא במעגל הישיר שלו, אי אפשר לברוח מההשפעה המשחיתה. 2. בחורות צדקניות שמעבירות ביקורת מוסרית הן הן שיצילו בסוף את העולם. |
|