Onabike(אחר){Morgan} |
לפני 16 שנים •
3 בדצמ׳ 2007
קוקו בקן
לפני 16 שנים •
3 בדצמ׳ 2007
Onabike(אחר){Morgan} • 3 בדצמ׳ 2007
ביצה אחת
פרוסת חלה עבה, בערך שלוש אצבעות, לא הנשיקה פרוסת גבינה קצת חמאה חופרים החוצה את הלבן ושמים בצד. במחבת מחממים את החמאה ומטגנים את פרוסת החלה (מה שנשאר ממנה) משני הצדדים עד שמזהיב. שוברים לתוך הפרוסה את הביצה וממשיכים לטגן עוד קצת. הופכים וממשיכים לטגן עוד קצת. מניחים את פרוסת הגבינה מעל וממשיכים לטגן עד שהיא נמסה. מוציאים לצלחת ומגישים עם הלבן שנשאר. |
|
זאלופון(שולט) |
לפני 16 שנים •
3 בדצמ׳ 2007
הקוקו בקן שלך הזכיר לי...
לפני 16 שנים •
3 בדצמ׳ 2007
זאלופון(שולט) • 3 בדצמ׳ 2007
קרוק מדאם נוסח הזאלוטוסים!
(ערבוביה של מתכוני קרוק מדאם וקרוק מסייה שונים ומשונים) לוקחים שתי פרוסות לא דקות של לחם או חלה ומטגנים בחמאה עד שמזהיבות קצת. בינתיים מכינים במחבת אחרת רוטב בשמל: ממיסים חמאה, וכשהיא נמסה מוסיפים מעט קמח (לערבב שלא יהיו גושים) ואחריו חלב ובוחשים עד שמסמיך. מוסיפים מלח, פלפל ומי שאוהב יכול גם מוסקט (מעט!) או עשבי תיבול. על אחת מפרוסות הלחם מורחים חרדל ומניחים אותה בתבנית. עליה שמים פרוסות נקניק (המהדרין ידרשו בייקון) וגבינה צהובה, ומעל זה מניחים את הפרוסה השניה, אחרי שעושים לה באמצע חור בצורת עיגול, בגודל שיכיל ביצה. לתוך החור, באופן מפתיע, שוברים ביצה (זה בסדר גמור אם נוזל קצת מסביב). מעל הכבודה הזו יוצקים רוטב בשמל ומכניסים לטוסטר אובן. אופים עד שהביצה מתקשה די הצורך, כך שהיא כבר לא ממש נוזלית, אבל החלמון עדיין לא ממש מוצק. מזמינים נט"ן והולכים לסתום עורקים בהנאה רבה. |
|
Onabike(אחר){Morgan} |
לפני 16 שנים •
8 בדצמ׳ 2007
משה בתיבה לעצלנים
לפני 16 שנים •
8 בדצמ׳ 2007
Onabike(אחר){Morgan} • 8 בדצמ׳ 2007
חבילת נקניקיות, דקות רצוי, מופשרת.
שניים, שלושה מלוואחים מופשרים או שאריות של בצק עלים שנשארו אחרי שהכנתם בריק תורכי, נניח. חותכים כל נקניקיה לשלושה חלקים (אפשר גם שניים, בטח), רוצעים חתיכה מהמלוואח ועוטפים בו את הנקניקיה ככה שהיא בולטת קצת. אופים בחום נמוך כדי שהבצק לא ישרף כשהנקניקיה עדיין לא עשויה. |
|
walking dead |
לפני 16 שנים •
11 בדצמ׳ 2007
לפני 16 שנים •
11 בדצמ׳ 2007
walking dead • 11 בדצמ׳ 2007
ה-משקה החורפי האולטימטיבי - שוקולטה חמה! הגרסה המושחתת במיוחד שלי. לא מומלץ למי ששומר או מנסה לשמור על הגזרה, על רמת שומנים או סוכרים הגיוניים בדם... בהחלט מומלץ למי שרוצה פינוק אמיתי לבוקר חורפי קר.
מצרכים: 200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות (מומלץ60% מוצקי קקאו אבל אפשר פחות למי שאוהב טעם מתוק ופחות שוקולדי) 50 גרם שוקולד "מרקיז" של עלית (או כל שוקולד מריר ממולא קרם שוקולד טעים אחר) כוס וחצי חלב 1 שמנת מתוקה 15% (אפשר גם עם 9% שמנת לקפה) כף רום/ברנדי/ליקר אמרטו או כל ליקר אחר שאוהבים (אפשר גם 2 כפות, על פי הטעם הרצוי) כפית תמצית וניל אמיתית איכותית אופן הכנה: מחממים חלב ושמנת עד לסף הרתחה, ויוצקים על כל השוקולד. מורידים מהאש ומערבבים עד להמסה מלאה של השוקולד. מוסיפים את הרום/ברנדי/ליקר ואת תמצית הוניל ומערבבים. מגישים מיד בכוסות שוקולטה ("חיבוקיות" למי שמכיר) ונמנעים מבדיקות דם למשך חצי שנה לפחות. |
|
להבה חשופה |
לפני 16 שנים •
11 בדצמ׳ 2007
מאר עגבניות עם שמנת ופרנו.!@!
לפני 16 שנים •
11 בדצמ׳ 2007
להבה חשופה • 11 בדצמ׳ 2007
מרק עגבניות עם שמנת ופרנו !
---------------------------------- חומרים: 2 ק"ג עגבניות בשלות 2 כרישות 80 גר'' חמאה 2 בצלים קצוצים דק 2 גזרים פרוסים 1 פקעת סלרי חתוכה לקוביות ½ כוס בזיליקום קצוץ כף קמח 5-6 כוסות מרק עוף צח 1 כפית סוכר מלח ופלפל שחור טחון טרי 1/3 כוס פרנו 1 מיכל שמנת מתוקה עירית קצוצה (לא חובה) הכנה: חולטים את העגבניות חצי דקה במים רותחים. קולפים וחותכים לקוביות קטנות. פורסים את החלק הלבן של הכרישות ושוטפים היטב במים זורמים (לסילוק כל שרידי החול). ממיסים בסיר גדול את החמאה ומטגנים את הבצל והכרישות 5 דקות. מוסיפים עגבניות, גזר, סלרי, בזיליקום וקמח ומטגנים 2 דקות, תוך בחישה. מוסיפים את המרק, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ- 40 דק''. מעבירים את תכולת הסיר למעבד מזון ומעבדים למחית חלקה. מחזירים לסיר ומתבלים בסוכר, מלח ופלפל. מוסיפים את הפרנו והשמנת ומביאים לסף רתיחה. טועמים ומתקנים תיבול. מעטרים עם עירית קצוצה (לא חובה). טעים בטירוף מענג חושים בהחלט. בתאבון. להבה חשופה.!@! |
|
להבה חשופה |
לפני 16 שנים •
11 בדצמ׳ 2007
מרק בצל קל להכנה.!@
לפני 16 שנים •
11 בדצמ׳ 2007
להבה חשופה • 11 בדצמ׳ 2007
החומרים:
5-6 בצלים פרוסים דק 2 כפות שמן + 60 גרם חמאה כף קמח 2 שיני שום 6 כוסות ציר מרק 1/3 כוס יין לבן יבש קרוטונים ופרמזן להגשה. אופן ההכנה: פורסים 5-6 בצלים לפרוסות דקות. מאדים במחבת עם 2 כפות שמן וכ- 60 גרם חמאה עד שהבצל נהיה שקוף. מוסיפים כף קמח ו- 2 שיני שום קצוצות. מוסיפים כ- 6 כוסות ציר מרק. מבשלים על להבה בינונית כ- 30 דקות. מוסיפים 1/3 כוס יין לבן יבש ומבשלים עוד כחצי שעה. מוסיפים מלח ופלפל לבן. מגישים עם קרוטונים וגבנ"צ מגוררת או שיוצקים את המרק לקעריות הגשה וסוגרים את הקערית מלמעלה בבצק עלים. מעבירים לתנור, עד שהבצק מזהיב. בתאבון. להבה חשופה!@! |
|
Afroditi |
לפני 16 שנים •
11 בדצמ׳ 2007
ממש מעורר תיאבון
לפני 16 שנים •
11 בדצמ׳ 2007
Afroditi • 11 בדצמ׳ 2007
ממש מעלה את הריר ומגרה.
אז מי בא לבשל לי????? |
|
Onabike(אחר){Morgan} |
לפני 16 שנים •
20 בדצמ׳ 2007
מרק ברוקולי או כרובית מוקרם
לפני 16 שנים •
20 בדצמ׳ 2007
Onabike(אחר){Morgan} • 20 בדצמ׳ 2007
ראש ברוקולי נקי ומפורק לפרחים עם קצת גבעולים.
מכניסים לסיר וממלאים במים עד כמעט כיסוי של הברוקולי. מרתיחים עד שהברוקולי רך לגמרי. מסננים החוצה את המים ושומרים. מועכים בצורה גסה את הברוקולי (עם מזלג, נניח) שישארו חתיכות ומחזירים לסיר. מוסיפים בערך כוס וחצי מהנוזלים ששמרנו בצד וכוס, כוס וחצי חלב. מחממים על אש בינונית, ממליחים, מפלפלים, מוסיפים אגוז מוסקט ומחממים עוד קצת. מוסיפים מיכל של שמנת מתוקה, מערבבים היטב, ממשיכים לחמם עוד קצת ומורידים מהאש. עכשיו מחליפים כל פעם שמופיע בורוקלי במתכון בכרובית וחסכתי הודעה. |
|
Bent |
לפני 16 שנים •
21 בדצמ׳ 2007
ריזוטו שרימפס/פירות ים
לפני 16 שנים •
21 בדצמ׳ 2007
Bent • 21 בדצמ׳ 2007
כוס וחצי אורז עגול מלא,
חבילה חמאה 100 גרם, בצל גדול אחד, ראש שום בריא, שמן שומשום. שקית לקט פירות ים / שרימפס, (להפשיר לפני השימוש), שמנת לבישול, פרמזן מגורדת 100 גרם, חצי לקט ברוקלי, כרובית וגזר (להפשיר לפנני השימוש). פטריות טריות טובות (פורטובלו, שיאטקי). מלח, פלפל שחור גרוס עבה. שלב א: אורז, להשרות במים כחצי שעה, לשטוף כמה פעמים, לייבש כחצי שעה במסננת צפופה. להרתיח מים, הרבה. לקצוץ בצל ומספר שיני שום (5-6) לטעמי, לטגן עם כ 30 גרם מהחמאה עד שמזהיב, להוסיף את האורז ה"יבש" לטגן ולהוסיף כ-שתי כפות שמן שומשום, להוסיפ מלח ופלפל שחור על פי הטעם. להוסיף את המים החמים (שלוש כוסות) להרתיח ולחסות על אש נמוכה. לסמן את הזמן. שלב ב: כוס תה או קפה ומנוחה קלה (20 דקות לטבח המיומן) שלב ג: לטגן 5 שיני שום בשארית החמאה, להוסיף את הפטריות, לטגן עד שחצי מכמות המים שהפטריות ישחררו תעלם, להוסף את פירות הים, לבשל כחמש דקות. לכסות בשמנת, להוסיף מלח פלפל לפי הטעם. למצק כ שלוש דקות, להוסיף כ 30 גרם פרמזן מגורד. הזמן אמור להיות לפחות חצי שעה אחרי התחלת מדידת הזמן של האורז, לערבב היטב ולשפוך את כול התכולה הנ"ל על האורז , לתת לזה להתבשל ללא ערובב עוד שתי דקות ואז לערבב את הכול ביחד למסה דביקה ומענגת לעוד שלוש דקות. להוריד מהאש ולכסות במגבת לשלוש עד חשמ דקות. להגיש עם סלט ויין טוב. |
|
Onabike(אחר){Morgan} |
לפני 16 שנים •
13 במרץ 2008
פשטידת כרובית
לפני 16 שנים •
13 במרץ 2008
Onabike(אחר){Morgan} • 13 במרץ 2008
ראש כרובית בינוני
2-3 ביצים 3-4 כפות קמח תופח מיכל שמנת מתוקה מיכל קטן של שמנת חמוצה 15% מלח פילפל אגוז מוסקט מפרקים ומנקים את פרחי הכרובית וחולטים במים רותחים עם קצת מלח עד שהם מתרככים טוב טוב. בקערה נפרדת מערבבים את יתרת המרכיבים עד שמתקבלת בלילה חלקה. לסנן היטב את פרחי הכרובית ולהוסיף לקערת הבלילה. למעוך עם מזלג את פרחי הכרובית (בדיוק בשביל זה חולטים אותם עד התרככות ולא קראנצ'יות. אני עצלן וזה חוסך כח במעיכה) עד שמתקבלות חתיכות קטנות אבל לא מחית ולערבב היטב את הכל ביחד. לחמם תנור ל- 150 מעלות למספר דקות, להעביר את הבלילה לתבנית ולאפות כחצי שעה עד שהנוזלים מתאדים והחלק העליון משחים. אפשר להכין את הפשטידה הזו עם ברוקולי במקום כרובית, להוסיף חופן של פתיתי גבינה לבנה קשה (פטה) ו/או חופן של פתיתי גבינה צהובה קשה, בצל מטוגן, פטריות מטוגנות, תפוחי אדמה (רצוי לחתוך לקוביות קטנות ולבשל קצת לפני) ועוד כל מיני גודיס כאלה ואחרים. |
|