IvoryDom |
לפני 16 שנים •
11 בדצמ׳ 2007
יחסים אסורים
לפני 16 שנים •
11 בדצמ׳ 2007
IvoryDom • 11 בדצמ׳ 2007
קראתי בבלוג מרתק על יחסי שליטה בין פסיכולוג למטופלת
על פניו נראה שהכל בהסכמה עדיין נראה כי יש עניין אתי לא תקין מצד אחד יחסי בדס"מ שוברים גבולות המוסכם האם גם כאן ניתן לומר כי יש מקום אפור המאפשר יחסים כאלו להתקיים או שמדובר ביחסי ניצול גרידא http://www.thecage.co.il/blog/userblog.php?blog_id=34049 http://www.thecage.co.il/blog/userblog.php?blog_id=34049 |
|
שיר כאב(שולטת){סוליקר} |
לפני 16 שנים •
11 בדצמ׳ 2007
לפני 16 שנים •
11 בדצמ׳ 2007
שיר כאב(שולטת){סוליקר} • 11 בדצמ׳ 2007
על מה אתה שם פוסט בדיוק? בבלוג נתת לו שאפו.
אני הסברתי שזה פלילי. |
|
שושנה אבן |
לפני 16 שנים •
11 בדצמ׳ 2007
לפני 16 שנים •
11 בדצמ׳ 2007
שושנה אבן • 11 בדצמ׳ 2007
אתם הולכים לדון על פנטזיה אם היא פלילית??
|
|
aka BODYGUARD |
לפני 16 שנים •
11 בדצמ׳ 2007
לפני 16 שנים •
11 בדצמ׳ 2007
aka BODYGUARD • 11 בדצמ׳ 2007
אם זו פנטזיה הרי שמותר שם הכל.
אם זו מציאות, מעבר לעבירה הפלילית החמורה שנעשית שם, הרבה מעבר לחציית הגבול האתי שבענין, הכי גרוע הוא בנתינת במה עוד יותר פומבית לנושא. זה לא פסיכולוג, זה אדם שמנצל את עמדתו ומשיג דרכה שליטה אסורה. זו לא שליטה כמו מעשה חמור שמתרחש ומתואר ומקומו של הסו-קולד שרינק מאחורי סורג ובריח, שם כבר הקליינטורה לא כל כך תתפשר... |
|
נוריתE |
לפני 16 שנים •
11 בדצמ׳ 2007
לפני 16 שנים •
11 בדצמ׳ 2007
נוריתE • 11 בדצמ׳ 2007
יחסים בין מטפל/ת למטופל/ת (פסיכולוגיה פסיכיאטריה ורפואה, בכלל)
חייבים להיות מיקצועיים גרידא. כל חריגה ,גובלת בפלילים. דהיינו- ניצול. באשר לפנטסיות, טוב שישארו איפה שהן. |
|
לא קשורה |
לפני 16 שנים •
11 בדצמ׳ 2007
לפני 16 שנים •
11 בדצמ׳ 2007
לא קשורה • 11 בדצמ׳ 2007
.
סליחה שאני מותחת לכיוונך את חוד המחוגה, אבל, לטעמי, צריך להתקיים כאן דיון קטן על זוויות. אם הדיון הוא על השאלה האם יחסי מטופל מטפל אסורים בכל מקרה? למה צריך להביא את הבלוג? אם הדיון הוא על השאלה האם במסגרת בדסמ מותר דברים שאסורים ביחסים אחרים? (ואני לרגע מתעלמת מהנחת היסוד הקצת בעייתית שמונחת בבסיס שאלה שכזו) למה צריך להביא את הבלוג? אם הדיון הוא על השאלה האם חייבים לדעת האם בלג (בחולם חסר) הוא אמיתי או פנטזיה/פיקציה? למה צריך להביא את הבלוג? ואני מודאגת, כי סטטיסטית, עד עכשיו, ובאופן מובהק, כל בלוג שהועלה לדיון כאן בפורומים נמחק/צונזר/הוסתר/מודר/דולל/נסגר/כל התשובות נכונות. (הסיבות לתופעה שמורות במערכת). עד כאן לעניין הזווית. אבל, אם זו הזוית בה בחרת להאיר את הדיון, אפשר לפחות לנסות; # לא ממש ברור לי הצורך הזה של אנשים לדעת מה אמת ומה שקר בעולם שכולו מבוסס על יחסיות. זאת אומרת, ברור לי, אבל, רק באופן יחסי. # המחוקק מסביר באופן מצוין מה מותר ומה אסור בין מטפל ומטופל, אם לסכם את מה שאומר המחוקק במילה אחת, בדסמית משהו, המפתח הוא "הסכמה", אלא אם מדובר בקטין או אדם, שמסיבה אחרת אינו יכול לעמוד על דעתו וצריך שידברו עבורו. בכל מקרה אחר, קרי, עד שלא מזמינים את החוק להביע את דעתו, זה פשוט לא עניינו של החוק (וגם אין סיכוי שהוא ידע). רומן, הוא לא אוטומטית עברה על החוק, אלא היה שם ניצול. הוא כן עברה על חוקי אתיקה של גילדה כזו אחרת, אבל, עברה על חוקי אתיקה, אינה בהכרח פלילית. יש לי פטיש רציני לאנשים שמרטיבים ממה שהם שופטים כלא נכון. זה באמת אחד התענוגות היותר גדולים שיש, לפחות לפי פרויד (שעד היום אני תוהה מה באמת היה בינו ובין 'דורה'). האמירות "זה פלילי", "זה בעייתי", "זה ניצול", מעבר לשיפוטיות שבהן, מתייחסות למשהו, שבעיני, בבלוג המסוים שהבאת כדוגמא, פשוט לא קיים. המרחק בין ניצול יחסי תלות לבין רומן, הוא מרחק גדול. לדעתי האישית, קראת בלוג על יחסי שליטה. לא בלוג על יחסי שליטה בין מטפל ומטופלת, כי למען האמת, הטיפול היחידי שיש שם הוא בנוזלי גוף, אופני החלפתם והדרכים להגביר את ייצורם. הוא אולי פסיכולוג, היא אולי נפגשת איתו בשעות קבלה. אבל, זה הכל. |
|
never |
לפני 16 שנים •
11 בדצמ׳ 2007
לפני 16 שנים •
11 בדצמ׳ 2007
never • 11 בדצמ׳ 2007
לא חושבת שההגבלה הזו לא אמורה לחול על יחסים בדסמים.
פסיכולוג אמור להיות אדם שאתה יכול להניח מולו את כל הקלפים, להרגיש הכי בטוח ומוגן. לאדם הזה יש תפקיד בחייך - והוא לסייע לך בחיים - ולא להפוך לחיים שלך. ברגע שהוא חוצה כך את הגבולות הוא מועל בתפקידו. גם אם הוא יצליח לסייע לה כרגע, השינוי עדיין יהיה תלוי וקשור לאותו מטפל. כשדרכם תפרד היא תמצא את עצמה באותה הנקודה, או לפחות בלי הכלים אותם הוא היה אמור להקנות לה. אם הם איכשהו הגיעו למסקנה שחבל לפספס את הקשר רק בגלל שהם הכירו בסיטואציה כזו - אין בעיה, שיותרו על הקשר הטיפולי וימשיכו לנהל קשר זוגי/ בדסמי, כך היא תוכל לקבל את העזרה שבגללה היא הגיעה אליו מלכתחילה, במקום אחר. |
|
דראקן |
לפני 16 שנים •
11 בדצמ׳ 2007
לפני 16 שנים •
11 בדצמ׳ 2007
דראקן • 11 בדצמ׳ 2007
ע"פ כללי האתיקה של הפסיכולוגים, כל מגע מיני בין מטפל\ת למטופל\ת (בהוה, או לשעבר, לא משנה כמה שנים עברו מאז הטיפול) הוא בגדר טאבו מוחלט. יש אלף סיבות לכך, והראשונה היא שכמעט תמיד יש פאזה של הערצה ו\או התאהבות של המטופל כלפי המטפל, ולכן זהו ניצול לשמו, אפילו אם המטופל אינו רואה בזה דבר פסול ולו במועט.
|
|
IvoryDom |
לפני 16 שנים •
12 בדצמ׳ 2007
לפני 16 שנים •
12 בדצמ׳ 2007
IvoryDom • 12 בדצמ׳ 2007
שיר כאב כתב/ה: על מה אתה שם פוסט בדיוק? בבלוג נתת לו שאפו.
אני הסברתי שזה פלילי. אין לי מושג אם זאת אמת או פנטזיה לא נכנס לפרטים הספציפיים של המקרה הנ"ל הכתיבה בעיני מוצלחת ולכן אמרתי שאפן ברמת העקרון הרי לא כל טיפול פסיכולוגי אחד דומה למישנהו ראיתי לא מעט נשים בשלות שבא להם קצת טיפול שמעתי על כמה מקרים שהיה בין הפסיכולוג למטופלת לפני או אחרי קשר מיני אני לא מזועזע מהעניין כמוך |
|
IvoryDom |
לפני 16 שנים •
12 בדצמ׳ 2007
לפני 16 שנים •
12 בדצמ׳ 2007
IvoryDom • 12 בדצמ׳ 2007
שושנה אבן כתב/ה: אתם הולכים לדון על פנטזיה אם היא פלילית??
זהו שלא הבלוג הוא רק טריגר לדיון במידה ויש מערכת כזאת מציאותית מה דעתך ? |
|