whipper(שולט) |
לפני 16 שנים •
1 בפבר׳ 2008
על קסמו של הבדס"מ
לפני 16 שנים •
1 בפבר׳ 2008
whipper(שולט) • 1 בפבר׳ 2008
על קסמו של הבדס"מ.
מה לא אמרו על הבדס"מ? שהוא אפל ומושך ומטלטל ומדהים. ובמיוחד שיש בו קסם רב. שהוא מִקְסָם. ולא מִקְסָם שווא. ומדוע שלא תהיה לנו, הסוטים היושבים בציון, מלה מיוחדת ל מִקְסָם הזה, לבדס"מ הנוכרי הזה? כידוע, bdsm הם ראשי התיבות של bondage, discipline, sadism, masochism או בתרגום חופשי – קשירות, משמעת, סאדיזם, מאזוכיזם. ומאחר והמשמעת באופן טבעי באה קודם לקשירות הרי שראוי שתבוא ראשונה. ראשי התיבות של משמעת, קשירות, סאדיזם, מאזוכיזם הם מִקְסָם - פשוט כך. בעברית, כמו בעברית, נעים לדעת שיש משמעות מעבר לקיצורי המילים הסתמיות, באנגלית. חומר למחשבה, זה הרי לא יתפוס, אבל השימוש בשפה מרתק. |
|
kael |
לפני 16 שנים •
1 בפבר׳ 2008
אתה יודע
לפני 16 שנים •
1 בפבר׳ 2008
kael • 1 בפבר׳ 2008
משמעת יכולה להכיתב גם כמישמעת. אי לכך ובהתאם לזאת, אימרו קסמים ילדים.
|
|
ערגה |
לפני 16 שנים •
1 בפבר׳ 2008
היה שם גם Domination וגם Submission לא?
לפני 16 שנים •
1 בפבר׳ 2008
ערגה • 1 בפבר׳ 2008
אהבתי מאוד את המקסם.
ממש נחמד. אמנם לא לגמרי אופרטיבי אבל כייף ! |
|
אדון שי(שולט) |
לפני 16 שנים •
1 בפבר׳ 2008
Re: היה שם גם Domination וגם Submission לא?
לפני 16 שנים •
1 בפבר׳ 2008
אדון שי(שולט) • 1 בפבר׳ 2008
ערגה כתב/ה: אהבתי מאוד את המקסם.
ממש נחמד. אמנם לא לגמרי אופרטיבי אבל כייף ! שיעשע אותי במיוחד השימוש במילה " אופרטיבי " בשירשור הזה ... ועוד על ידי ערגה שטרחה לפתוח פעם שירשור על גיור השפה של עולם בשליטה . http://www.thecage.co.il/phpBB/viewtopic.php?t=21765 שום דבר אישי ... רק משעשע |
|
ערגה |
לפני 16 שנים •
1 בפבר׳ 2008
לפני 16 שנים •
1 בפבר׳ 2008
ערגה • 1 בפבר׳ 2008
אדון שי כתב/ה: ערגה כתב/ה: אהבתי מאוד את המקסם.
ממש נחמד. אמנם לא לגמרי אופרטיבי אבל כייף ! שיעשע אותי במיוחד השימוש במילה " אופרטיבי " בשירשור הזה ... ועוד על ידי ערגה שטרחה לפתוח פעם שירשור על גיור השפה של עולם בשליטה . http://www.thecage.co.il/phpBB/viewtopic.php?t=21765 שום דבר אישי ... רק משעשע יש הבדל אדון שי . יש הבדל בין לנסות למצוא מילה ועוד כזו עם חן של קסמים, לתחום אותו כולנו חולקים כאן, לבין עיוותים ועיוויים של השפה .... ומעבר לכך, בביטוי "אופרטיבי" התכוונתי לכך שלמילה "מקסם" אין יכולת לייצג את התחום כלפי כלל החברה, "החוצה" היות והיא אינה מהווה הסמלה של הרעיון המרכזי של יחסי שליטה והיא יכולה להיות נכונה על פי חוות דעתם האישית לכל מני נטיות וסגנונות חיים. הבדס"מ הוא אכן קסום (הכי, אין לי ספק בכך )אולם אני משוכנעת שאנשים עם סגנון חיים אחר חושבים ששלהם הוא הכי קסום.... ניתן יהיה להחליף את המילה אופרטיבי במילה יישומי או מעשי אולם זה כבר משחק מילים מיותר. לצערי איני במקום שחושב שיש כאן "קהילה" מגובשת שצריכה להחליט כיצד היא נראית כלפי העולם הגדול. לא יכולה להיות כזו כנראה.... |
|
אדון שי(שולט) |
לפני 16 שנים •
1 בפבר׳ 2008
לפני 16 שנים •
1 בפבר׳ 2008
אדון שי(שולט) • 1 בפבר׳ 2008
ערגה כתב/ה: ניתן יהיה להחליף את המילה אופרטיבי במילה יישומי או מעשי אולם זה כבר משחק מילים מיותר. .... אני התייחסתי לכך שאחת שדואגת ליישום השפה העברית בשירשור אחר בסופו של דבר משתמשת במילה "אופרטיבי " ומעדיפה אותה על פני המילים מעשי או יישומי . אין כאן משחק מילים מיותר . יש כאן את השפה העברית . ואם העברית היא חשובה רק בדברים מסויימים ובנוגע לנושאים אחרים היא לא חשובה ... אזי החמצנו חלק גדול ונכבד מהמטרה . כי אם אפשר לומר אופרטיבי אז בהחלט ניתן לומר גם סשן מבלי שאף אדם יקטר על השימוש הנרחב וגיור מילים לועזיות בשפה העברית . בעיניי אגב גם המונח הלועזי בדס"מ לא מכיל בתוכו את כל ההוויה של עולם השליטה . אבל אם כבר אז המושג "מקסם" הוא חינני בעיניי . למרות שאותי המונח " עולם השליטה " הוא מספק בהחלט . |
|
המלט |
לפני 16 שנים •
2 בפבר׳ 2008
לפני 16 שנים •
2 בפבר׳ 2008
המלט • 2 בפבר׳ 2008
ובעיקבות דו"ח וינוגרד המלין על אובדן משמעת: אם מורידים את המשמעת
ממשמעת, קשירות, סאדיזם מזוכיזם, לא נותר מהמקסם אלא קסאם. |
|
לא קשורה |
לפני 16 שנים •
2 בפבר׳ 2008
דמיון מודרך
לפני 16 שנים •
2 בפבר׳ 2008
לא קשורה • 2 בפבר׳ 2008
whipper כתב/ה: כידוע, bdsm הם ראשי התיבות של
bondage, discipline, sadism, masochism או בתרגום חופשי – קשירות, משמעת, סאדיזם, מאזוכיזם. ומאחר והמשמעת באופן טבעי באה קודם לקשירות, הרי ראוי שתבוא ראשונה. ראשי התיבות של משמעת, קשירות, סאדיזם, מאזוכיזם הם מִקְסָם - פשוט כך. אולי יש משהו בדבריך. כי ביננו, ככה שאפ'חד לא שומע, אם מישהו יגיד לי שהוא גבר מִקְסַמִי, סביר להניח שיתחשק לי, להעיף לו סטירה. |
|
calipso(נשלטת) |
לפני 16 שנים •
2 בפבר׳ 2008
מקסם או קסמים
לפני 16 שנים •
2 בפבר׳ 2008
calipso(נשלטת) • 2 בפבר׳ 2008
מקסם - מאוד מוצא חן בעיני .
ותמיד אפשר להציב את הדברים כך שאנו אנשים שעוסקים בקסמים .. |
|