סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

התפקדות מתמטיקאים!

הדורבנים​(נשלט)
לפני 16 שנים • 1 בפבר׳ 2008
הדורבנים​(נשלט) • 1 בפבר׳ 2008
הנה הבדיחה שהגדרתי פעם כבדיחה החננית ביותר ביקום

שני פולנים חוטפים מטוס לפני המראה. אחד שומר על הנוסעים, והשני נכנס לתא הטייס, ומנסה להמריא. מנסה מנסה ומנסה, ובנתיים הניידות מתקרבות. הפולני האחד (זה שבתא הנוסעים), צורח על הפולני השני, שבתא הטייס - "נו, מה יש לך? המשטרה מתקרבת, למה אתה לא מצליח להמריא?!!"
והשני עונה לו:
what do you want? I'm just a simple pole, in a complex plane..
hogo​(מתחלף)

ועוד אחת (לחובבי הזאנר בלבד ..)

hogo​(מתחלף) • 1 בפבר׳ 2008
מישהו כאן יודע מהו החוק הראשון של תרמודינמיקה ?

-
-
-
- והתשובה : לא ללמוד תרמו דינמיקה !
dragon fly

Re: ועוד אחת (לחובבי הזאנר בלבד ..)

dragon fly • 1 בפבר׳ 2008
hogo כתב/ה:
מישהו כאן יודע מהו החוק הראשון של תרמודינמיקה ?

-
-
-
- והתשובה : לא ללמוד תרמו דינמיקה !

הנה לכם שאלה מתמטית שאצלנו בפקולטה עדיין אין תשובה.

אם אני מכוון תזין שלי ב90 מעלות וחודר במהירות של 50 קמש לכיוון הכוס שבחיפה.

תוך כמה זמן אני גומר בחדרה?
נויה הל​(לא בעסק){צ}
נויה הל​(לא בעסק){צ} • 1 בפבר׳ 2008
איזה פלאשבק.
כל הבדיחות והשיחות שאני זוכרת מהטכניון, תודה לאל את רוב התאוריות שכחתי ורק המהנדסת נשארה.

דרך אגב, גם אני מעולם לא הבנתי מה ההבדל בין הסתברות וסטטיסטיקה, היו לי בתחומים האלו כ"כ ברבה קורסים ואני עדיין לא מבינה. אבל לפחות עכשיו אני לא צריכה לחשוב על זה. SPSS פותר הכל.
    התגובה האהובה בשרשור
מייקל ג'קסון​(לא בעסק)
לפני 16 שנים • 2 בפבר׳ 2008
נויה הל כתב/ה:
איזה פלאשבק.
כל הבדיחות והשיחות שאני זוכרת מהטכניון, תודה לאל את רוב התאוריות שכחתי ורק המהנדסת נשארה.

דרך אגב, גם אני מעולם לא הבנתי מה ההבדל בין הסתברות וסטטיסטיקה, היו לי בתחומים האלו כ"כ ברבה קורסים ואני עדיין לא מבינה. אבל לפחות עכשיו אני לא צריכה לחשוב על זה. SPSS פותר הכל.

גם אני לא ממש יודע בדיוק את ההבדל בין הסתברות לסטטיסטיקה.
מה שכן אני יודע שסטטיסטיקה זה שלוקחים מדגם מייצג מתוך אוכלוסיה שזה בעצם סקר
ככול שמספר האנשים יגדל כך הסיכוי יהיה גבוה יותר להגיע לתוצאות אמיתיות.

הסתברות זה בנית מודל מתמטי על ידי שימוש בדיאגרמת עץ למשל.
לסיכום:
תורת ההסתברות מתרכזת בבניית מודלים מתמטיים—פיסיקליים של תופעות אקראיות בטבע וחברה.
לעומת זאת, מטרת הסטטיסטיקה היא לאמוד פרמטרים מסוימים (ובתוכם – הסתברויות) של תופעות אלו
על סמך הנתונים הנלקחים באמצעות ניסוי סטטיסטי.
מייקל ג'קסון​(לא בעסק)
לפני 16 שנים • 9 בפבר׳ 2008
פינקי לשלטון כתב/ה:
מכושפת כתב/ה:

עצה: בפוסט הראשון כתבת שוקטור הוא מושג נרדף לכוח. אם עד היום לא הבנת את מושג הוקטור כדאי לבקש מהמורה הפרטי להסביר. גם מטריצות יכולות להיות וקטורים. וקטור אינו מושג נרדף פיזיקלי לכוח.

מתמטיקאים לא חכמים יותר, לא נבונים יותר ולא בעלי כשרון סיפרותי רב יותר.

אם המורה הפרטי שלך לא מסוגל להסביר את החומר ואתה רוצה לשאול על התמרת לפלפס אתה יכול לבקש עזרה, בענווה, בלי כל השתחצנות המתמטית.
כמה גזירות וכמה ליכסונים לא הופכים סטודנט, שלא יודע מתמטיקה, למתמטיקאי.

התמרת לפלס קשורה לחרוז של מתמטיקאים ש"כל חמור יכול לגזור". לפלס מצא את האינטגרל (הוא היה מתמטיקאי אמיתי) שמתכנס בהחלט ובמידה שווה ולכן הופך מערכות פיזיקליות מסובכות למערכות יותר נוחות לחקירה ובדיקה פיזיקלית.
אם המורה שלך לא יודע את זה בלשונה של ורדה ריזיאל זקונט מהרדיו:"תזרוק אותו!" לא מתמטיקאית אבל אישה חכמה עם ידע לחיים.

מכושפת רוצה חברות??

לא, באמת, איזה יופי הכנסת להם icon_smile.gif))

אני לא באה מהמתמטיקה, אבל סתם מתעניינת.
באתי לענות על מה שאני יודעת פתאום אני רואה שאת פה עושה שמות.

ממש אבל ממש כל הכבוד!

לא היא לא הכניסה כלום ,היא פשוט עשתה צחוק מעצמה .אני לא מתמטיקאי והיא כן.
חוץ מיזה "מסובב ומושך" ו-electro-z ההסברים שלכם נכונים אתמול הראתי למורה שלי את ההסברים בפוסט,והוא אמר שאתם מסבירים ברמה.
לגבי מכושפת בתור מתמטיקאית היא לא מסבריה ברור וחד מה שמעיד שכנראה הידע שלה לא משהו ואיך אומרים היא חושבת שהיא גאונה.
נתחיל בזה בפיסיקה בווקטורים שהם מתאפיינים בגודל וכיוון .
זה יכל להיות לשימוש של מהירות,תאוצה,כוח.זה מכושפת לא הסבירה הרי היא מתמטיקאית .היא רק דיברה על הווקטורים בנושא של המרחב והמטריצות והערכים העצמיים וכו'.
היא לא אמרה לדוגמא שתנאי למרחב זה ווקטור ה-0 נמתקיים וכו'. מכושפת לא הסבירה את הווקטור המתמטי והווקטור הפיסיקלי ותכיף אני אשים הגדורת מויקיפדיה.

עוד מכושפת אני רוצה שתיתני לי הגדרות למשפטי הדיברגנט וסטוקס.אני רוצה הוכחה מתמטית הרי זה קטן עלייך כולל הסברים אם לא שבי בשקט.חחח
אני רוצה מכושפת שתיפתרי את האינטגרל הלא מסויים שהוא אחד לחלק לCOSX בחזקת 6.
הרי את תותחית אני רוצה שתגידי לי מה התשובה של האינטגרל רמז זה תוצאות של טנגנסים בכמה חזקות שונות.
הסקת מסקנה שגוייה שסתם דרגנו מטריצות של ילדים.
לא דרגנו מטריצות של אותיות ומספרים מרוכבים שזה מאוד לא נוח ביטוי במיספרים מרוכבים.
כל זה למדתי ואני לא מתמטיקאי כך שתרדי מהעיץ שטיפסת עליו מכשפונת כי זה נראה שזה נובע מאיזו אומללות חחח.
מעבר לזה שהשניים שהוזכרו הם באמת יודעים והם לא היתנשאו כמוך ועשיו אני אשים את ההגדרות מוויקיפדיה שתראי איזה מתמטיקאית "חכמה את"מכושפת.

באלגברה לינארית, מרחב וקטורי מעל שדה (קרוי גם "מרחב לינארי") הינו קבוצה של איברים, אשר עליהם מוגדרות פעולות של חיבור האברים בינם לבין עצמם ושל כפל האברים הללו באברי השדה, כך שמתקיימות האקסיומות של מרחב וקטורי (ראו להלן). לאברי המרחב הווקטורי אנו קוראים "וקטורים" ולאברי אותו שדה "סקלרים". לא מוגדר כפל בין אברי המרחב הווקטורי, אלא רק בין וקטורים לסקלרים. עם זאת, ניתן להגדיר מכפלות בין וקטורים במרחב - למשל מכפלה פנימית (ראו בהמשך).

וקטור (פיזיקה)
מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
בפיזיקה וקטור הוא גודל פיזיקלי בעל כיוון (מגמה) הנמצא במרחב האוקלידי התלת ממדי. הכללה של מושג הווקטור הפיזיקלי וביסוס מתמטי לאריתמטיקה של וקטורים נעשים במושג הוקטור המתמטי.

וקטור מ-A ל-Bדוגמאות לגדלים וקטוריים: העתק, מהירות, תאוצה וכוח.

סקלר, המתואר על-ידי מספר יחיד, וטנזורים מסדרים גבוהים יותר הם סוגים אחרים של גדלים פיזיקליים.

לייצוגו של וקטור דרושים נתונים כמספר הממדים של המרחב שבו דנים. למשל, כדי לבטא מהירות על פני מישור יש צורך בשני נתונים, אך כדי לבטא מהירות במרחב יש צורך בשלושה נתונים. באופן גרפי וקטור מתואר כחץ במרחב
מייקל ג'קסון​(לא בעסק)
לפני 16 שנים • 9 בפבר׳ 2008
מכושפת כתב/ה:
וקטורים עצמיים פורשים את מרחב הפתרונות של מערכת לינארית הומוגנית, כאשר אנו עורכים טרנספורמציות שהן אינווריאנטיות ברוב המובנים.

נוח לחשב בעזרתם שורשי פולינומים. למטריצות דומות יש אותו פולינום אופייני.

גם אני יודעת את הדברים הטריוויאלים שכתובים פה ,אבל כמה טרנספורמציות לינאריות, ליכסוני מטריצה וגזירות לא הופכים אנשים למתמטיקאים. בלשון התנ"ך: כל השומע יצחק.

כל השרשור הזה מזכיר משהו שכתב המחזאי מולייר. (חפשו ב"גם הוא באצילים")
השרשור מזכיר את תלמיד כיתה א', שמודיע בגאווה שלמד את אכסיומות פיאנו וכעת הוא יודע לחבר אחד ועוד אחד והפך למתמטיקאי. אני לא חושבת שמתמטיקאים יודעים לכתוב שירים טובים יותר. ההיסטוריה מוכיחה שרוב המתמטיקאים לא הצטיינו בשירה או בספרות. כל אחד יכול לכתוב שירים השאלה אם יש להם ערך סיפרותי.

עצה: בפוסט הראשון כתבת שוקטור הוא מושג נרדף לכוח. אם עד היום לא הבנת את מושג הוקטור כדאי לבקש מהמורה הפרטי להסביר. גם מטריצות יכולות להיות וקטורים. וקטור אינו מושג נרדף פיזיקלי לכוח.

מתמטיקאים לא חכמים יותר, לא נבונים יותר ולא בעלי כשרון סיפרותי רב יותר.

אם המורה הפרטי שלך לא מסוגל להסביר את החומר ואתה רוצה לשאול על התמרת לפלפס אתה יכול לבקש עזרה, בענווה, בלי כל השתחצנות המתמטית.
כמה גזירות וכמה ליכסונים לא הופכים סטודנט, שלא יודע מתמטיקה, למתמטיקאי.

התמרת לפלס קשורה לחרוז של מתמטיקאים ש"כל חמור יכול לגזור". לפלס מצא את האינטגרל (הוא היה מתמטיקאי אמיתי) שמתכנס בהחלט ובמידה שווה ולכן הופך מערכות פיזיקליות מסובכות למערכות יותר נוחות לחקירה ובדיקה פיזיקלית.
אם המורה שלך לא יודע את זה בלשונה של ורדה ריזיאל זקונט מהרדיו:"תזרוק אותו!" לא מתמטיקאית אבל אישה חכמה עם ידע לחיים.

בכוונה ציטטי שכולם יעשו השוואה בינך לבין ויקיפדיה.את מסבירה את השימוש של ווקטורים .
או למעשה שהמטריצות הם ווקטורים זה נכון אבל את לא מסבירה בשורה פשוטה מה זה לעזאל ווקטור?

אם כבר דיברת על מטריצות יכולת לציין שדרך מטריצות אפשר למצוא את הווקוטר המאונך לשניהם במכפלה ווקטורית.
יש לך בעיה בתיקשורת מכושפת .ללמד בטח את ממש לא יודעת.
חוץ מיזה שאת מרובעת.את מתעקבת על זה שלא למדתי את ההגדרות התאורטיות ברמה כמו שמתמטקאים לומדים ואני לא צריך בכלל.
מהנדסים זה לא מתמטיקאים את לא מפרידה.את חושבת שכולם צריכים מתמטיקה פרפקט
במובן התאורטי.את לא מסוגלת להסביר כלום רק לספר על הווקוטרים ולהזכיר טרנספורמציות לנאריות
אה כדי להראות שלמדת אלגברה לינארית נכון?

חחח את רוצה להוכיח כמה את יודעת העתקות לינאריות.
לעזאזל שאלתי מה זה ווקטור בהגדרה למה את מתחילה להסביר לי על העתקות לינאריות מי בכלל שאל?
תשובה פשוטה את לא מסוגלת לענות מצטער מכשפונת נכשלת חחחח

למה את מסבירה לי שלפלאס מתמטיקאי רציני? אני שאלתי אותך?