| הוא(שולט) |
לפני 19 שנים •
2 בפבר׳ 2008
ראיון 3 בפורום בדסמ תפוז
לפני 19 שנים •
2 בפבר׳ 2008
הוא(שולט) • 2 בפבר׳ 2008
ראיון עם רד סל
..."רד סל: אני בן 41, רווק, גדלתי להורים ילידי הארץ, במשפחה אוהבת, ילדות מאושרת. את כל ילדותי ביליתי ברחוב, כדורגל, כדורסל, חברים, ים. ילדות של דיונות וים. כמעט כל מערכות היחסים שלי היו ארוכות, והיו לי לא מעט כאלה. אני נשלט ותמיד הייתי כזה עם נשים, זה מוטבע בי מלידה כנראה. אני מתגורר בשלוש שנים האחרונות בקליפורניה ומודה כל בוקר לאלוהים שנתנה לי את ההזדמנות להגיע לפה, קשה לי לתאר כמה למדתי בשלוש השנים האלו שאני כאן, עשיתי כאן צמיחה אמיתית. ..." ..."בתור נשלט, שחווה בדסמ בארץ וגם בחו"ל אתה יכול להצביע על הבדלים מהותיים רד סל:יש כמה הבדלים מאוד מהותיים כמה מהם חשובים אחרים פחות. אני אנסה למנות את ההבדלים החשובים בעיניי. בראש ובראשונה יש את ההבדל התרבותי, כבוד לזולת ומרחב. אישה במועדון לעולם לא תרגיש מאויימת או מוטרדת ע"י נשלטים מזדמנים או שולטים ואני מדבר גם על המועדונים הכי סליזים. לעולם לא יגש אלייך נשלט ויציע ישירות ללקק את מגפייך. הוא יפתח בשיחה יציג את עצמו ולאחר שיחה יציע בעדינות או יחכה שאת תציעי אזשהיא התקדמות. יש הבדל עצום בין זה לבין נשלט שניגש מייד ל"עבודה" מבלי שקיבל אישור לכך,שלא לדבר על אלו שכופים את עצמם. על דומים אני בכלל לא רוצה להתחיל לדבר..." ..."לפעמים יש הרגשה שיש הבדל תהומי נוסף לכאורה והוא הנכונות ללמוד מותיקים. כאן, ותיקים (לא מבחינת גיל אלא מבחינת נסיון) מקבלים המון הערכה ורבים מבקשים ללמוד מהם בעוד בארץ רוב הותיקים נדחקים החוצה וקולם בד"כ לא נשמע. מי שנותן את הטון בקהילה בארץ הם בד"כ הכי חדשים והכי צעירים בעיקר אצל אלו שהיום נמצאים ובעוד שנה יעלמו לעולמים והם לכאורה קובעים את הכיוון. הבורות, האי נכונות ללמוד והטענה המטופשת של "למה מי אתם שתלמדו אותנו" שולטת בד"כ וזה מאוד חבל כי יש המון אנשים, חדשים וותיקים שרוצים מאוד ללמוד אבל קולם לא נשמע. בארץ "הקהילה" צעירה יחסית אבל יש לא מעט אנשים שיודעים באמת ויכולים להעביר את הידע הזה לאלו שבאמת רוצים ללמוד. לרבים מהם נמאס כל מה שקורה בקהילה והם נעלמים במשך הזמן, חלק חוזרים לבדוק האם משהו השתנה ונעלמים בחזרה. לדעתי יש סיבה מאוד טובה לתהליך הזה, ואני רוצה לחדד את הנקודה הזו כי נראה לי שיש פה אי הבנה גדולה של התהליך ושל מה שאנחנו מכנים "קהילה". אנחנו נוהגים לכנות את ה"קהילה" בארץ בתור "קהילת בדס"מ" וזו טעות. הסיבה הראשונה היא שקשה להגדיר זאת כקהילה כי יש בה מעט מאוד סממנים של קהילה אמיתית למרות שיש פה ושם ניצוצות של קהילה..." ..."יש דיון שכיח בין נשלטים לגבי מלכות בתשלום. האם לדעתך מומלץ להתנסות בשלב זה או אחר בסוג שליטה כזה? והאם יש לך טיפים לכאלה הבוחרים בסוג זה. רד סל: קודם כל אני רוצה לתקן את המונח מלכות בתשלום ובכלל את המונח "מלכה" שעד כמה שאני יודע רק בישראל משתמשים במונח הזה. מלכה יש באנגליה וקוראים לה אליזבת ולדעתי היא לא ממש בקטע. אני מעדיף את המונח דומית או דומינה בתשלום, באנגלית הן נקראות Pro Dommes. זה דיון ארוך ונוקב שלצערי גם אנשים שמכנים את עצמם "שולטים" או "מתחלפים" נוטים להתערב בו למרות שזה לגמרי לא מעינינם. אבל נכון, יש ויכוח נוקב בין נשלטים ולדעתי זהו ויכוח חשוב מאוד. לי יש המון מה להגיד בנושא וחלקו קשור לעניין התרבותי. חשוב שאנשים לא ישכחו שמה שטוב להם לא תמיד טוב לאחרים ועליהם לכבד אנשים אחרים, נטיותייהם והעדפותייהם כמו גם אם ללכת או לא לדומית בתשלום. יש כאלו שזו הדרך היחידה שלהם לממש את הפנטזיה הזאת....." לראיון המלא http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=507 |
|
|