שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

שליטה מנטאלית-הצד האפל

venus in our blood​(שולטת)
לפני 16 שנים • 2 בפבר׳ 2008

שליטה מנטאלית-הצד האפל

venus in our blood​(שולטת) • 2 בפבר׳ 2008
שליטה מרושעת , צינית, אכזרית, כזו שמנצלת מקומות של חולשה ופגיעות על מנת לקבל\לנצל, על מנת להעצים את השליטה הקיימת, את התלות.
אלא שכל 'שליטה ' שכזו נועדה להתמוטט.
שליטה שיש בה רוע אמיתי,שליטה שמבוססת על חולשה של צד אחד וניצול של הצד השני, איננה שליטה, אלא רוע לשמו, המתכסה בשקרים.
שליטה שכזו היא שליטה ''מרדימה ''.
לא מכשפת.
לא מהפנטת.
פשוט מרדימה.היא מרדימה את הצד הנשלט, בכך שהיא מונעת ממנו, לפני הכל, לראות את עצמו ומה באמת נמצא מולו, התלות והפגיעות מתעצמות, כי התחושה שמשודרת היא '' אינך יכול לשרוד בלעדיי''. ה'נתינה ' של הצד השולט שם היא מזערית. מקיימת את הצד הנשלט במינימום, לפעמים רק כדי לחיות.

בלי מילים מפורשות, מה שהצד השולט אומר הוא ( בהקצנה ) : '' אני יכול לכבות את המתג של חייך בכל רגע נתון.אתה תלוי בי לחלוטין, אז כדאי לך מאוד לתת לי כל מה שאבקש ''.

ככל שהצד הנשלט חש פגיע יותר ויותר, תלותי יותר ויותר, כך הוא חש גם שהיחיד שעשוי לדאוג לו הוא הצד השולט.

קצת כמו לשלול מילד דברים הכרחיים לקיומו, ולספק אותם אבל רק ברמת המינימום.

העיוורון של הנשלט מתבטא גם בכך שהוא מפסיק, בהדרגה, לראות את עצמו, את יכולותיו וכישוריו, ורואה בצד השולט סוג של מושיע.

גורמים חיצוניים אשר מנסים לעזור לצד הנשלט, מנוטרלים לחלוטין ע'י הצד השולט המאויים.''הוא יפגע בך. הוא שקרן. נצלן. הוא רוצה לנצל אותך '' מבהיר ללא הרף הצד השולט לנשלט, את סיבות הקירבה של גורמים חיצוניים.

הבידוד הזה עוזר להשאיר את הצד הנשלט -נזקק. תמידית.

הצד הנשלט מקבל ''תגמולים '' על חוסר אונים. על תלות. על אימפוטנציה מנטאלית. התגמולים הינם קטנים, סמויים, לעולם לא משהו גלוי.
הצד הנשלט שחש רע יותר ויותר, מקבל לגיטמציה מ ל א ה להישאר במצבו.

השליטה המרדימה מנטרלת מחשבה, מנטרלת כל פעולה עצמאית וניזונה בדיוק על המקום החלש הזה: תלות.

מה מרוויח 'שולט ' כזה? :
לרוב, קיים שם אינטרס מרושע.

לעיתים האינטרס גלוי והופך לסמוי, היות והנשלט באמת מורדם, לעיתים במשך שנים ארוכות.
לעיתים, האינטרס סמוי.
מדובר לרוב ברווח עיקרי .
כאשר הרווח המשני הוא גם כלי הפעולה: ההרדמה.

כיצד חש הנשלט המורדם? במה מתבטאת השינה הזו ? :
חוסר יכולת לראות את הצד השולט, כפי שהוא. במקום זאת, הנשלט חש שהשולט הינו ה'מושיע ' שלו.
הוא לא מסוגל לחשוב דברים 'רעים ' על השולט, ומתנגד בתוקף לכל רמיזה שכזאת, מצד גורמים חיצוניים, שלעיתים רואים את התמונה כפי שהיא.
השולט נתפס כמקור החיים והכוח.
הנשלט חש חסר אונים,מבוהל מעצם המחשבה שהשולט יחליט להיעלם, הנשלט חש שקיומו תלוי לחלוטין בשולט .
בנוסף, אחד הדברים ההותיים ביותר שחש הנשלט, וגם עליהם מבסס השולט את השליטה המרדימה הם רגשות האשמה של הנשלט.
''הוא מטפל בי כ'כ במסירות. הוא נמצא שם בשבילי ברגעים הכי קשים, כשלא היה אף אחד. הוא עושה בשבילי כ'כ הרבה, בלעדיו לא אוכל לשרוד, אני נטל עבורו, הוא היה יכול לחיות חיים טובים יותר-אני חייב לו. הכל ''.

כעת נפרק את המשפטים האלו ונבחן אותם בראי המציאות:

''הוא מטפל בי כ'כ במסירות '.
במצב מפוכח, אדם ישאל את עצמו: מדוע אני לא מטפל בעצמי? מדוע אני חושב שאינני יכול? במה אני יכול לטפל בעצמי? האם אני באמת זקוק לטיפולו? היכן אני יכול לשנות זאת?
ולאחר מכן, שאלת השאלות: למה הוא מטפל בי?
תשובות כמו ''כי הוא טוב לב '' הינן תשובות מרדימות ומסרסות המשתיקות את המחשבה הרציונאלית.
לפעמים, ייתכן שדברים מתחילים מטוב לב, אבל שליטה מרדימה לעולם אינה מבוססת על טוב לב. לעולם.
נתינה אמיתית תבוא ללא תמורה.
השליטה המרדימה מסרסת את יכולת הראייה והמחשבה, הנתינה-כביכול של השולט המרדים, איננה נתינהה, כי אם ניצול טהור.
ניצול של מצוקות.
ניצול חוסר אונים.
ניצול מהמקום הכי שפל, הכי נמוך שיש.

שולט טוב ילמד אותך להצמיח כנפיים, לא יעוף במקומך ועל חשבון הכנפיים שאתה עצמך היית אמור לגדל.
שולט אמיתי ילמדך לדוג כאשר אתה רעב ולא יאכיל אותך במינימום הנדרש לקיום, פעם אחר פעם.

השליטה המרדימה מלמדת דבר מאוד מאוד קשה על טבע האדם. הן בצד הנשלט והן בצד השולט.
היא מלמדת כי מדובר בשני צדדים, לא שלמים, מפורקים, הניזונים זה מתלותו של זה.
היא לא מלמדת על 2 שלמים או על בחירות חופשיות.
היא מלמדת כמה אדם עשוי להיות אטום,וכן, טיפש.היא מלמדת עד כמה עיוורון רגשי ומנטאלי ואימפוטנציה מנטאלית הן מלכודות דבש מסוכנות, המסוכנות מכל.

על ה'שולט' היא מלמדת את רוע האדם. את המקום הנמוך, השפל, הנבזי מכל, בו אדם רואה מצוקות אמיתיות ומנצל אותן לטובתו ולתועלתו האישית ללא הרף.

כעת נבחן את שאר האמירות של הצד הנשלט:

הוא נמצא שם בשבילי ברגעים הכי קשים, כשלא היה אף אחד. הוא עושה בשבילי כ'כ הרבה, בלעדיו לא אוכל לשרוד, אני נטל עבורו, הוא היה יכול לחיות חיים טובים יותר-אני חייב לו. הכל ''.

''הוא נמצא שם בשבילי ברגעים הכי קשים, כשלא היה אף אחד ''

האם הוא ב א מ ת היה שם?האם ברגעים הקשים הוא תמך, עודד, חיזק או שמא נתן לגיטמציה למצב בעצם נוכחותו?
מה היה טיבם של הרגעים הקשים האלו?
לעיתים מדובר בעת משבר או חולי.
התנהגותו של הצד השולט שם הינה התנהלות עניינית מצד אחד- כזו שהצד הנשלט לא הצליח לעמוד בה בזכות עצמו עקב אותו משבר, אך הייתה הדבר הכי טבעי שיש.
לעיתים, זה בדיוק זה: אי היכולת של הצד הנשלט , נכון לאותו רגע של משבר או מצוקה או חולי,מייצרת אצלו רגשות אשמה.
מה עשה שם הצד השולט?
מעבר לעובדה שהוא אולי עשה 'מה שצריך ' נכון לאותו רגע ( טיפל בנשלט ), האם הוא גרם לצד הנשלט שהנ'ל יכול לחזור לעצמו? האם הוא הביע אמון או שמא עודד לגיטמציה בצד הנשלט להישאר במקומו החלש?

המשכו של המשפט מרמז על השליטה המרדימה : ''כשלא היה שם אף אחד''
לעיתים הסיבה לכך מאוד פשוטה: ניטרולם המוחלט של כל גורמים חיצוניים העלולים להופיע ( ולהגיש עזרהה אמיתית, אגב ובכך לאיים על הצד השולט)
לעיתים, המהות המובלעת היא קשה עוד יותר: עצם המצוקה והמשבר אליו נקלע הצד הנשלט, היו תולדה ישירה של סירוסו ע'י הצד השולט.

לעיתים מדובר בנוכלות נטו.
הנוכל מזהה מצב מצוקה ופשוט מתביית עליו.
אלא שהדברים, הנעשים לחלוטין במירמה, בהונאה,בשקר מוחלט - הופכים סמויים.

אין שם תחושה של ''אתה יכול להישען עליי בשעות משבר '' אלא, '' אין לך ברירה, אלא להישען עליי ורק עליי, כי אם לא- הקיום שלך מוטל בספק ''.
ויש הבדל עצום בין השניים..

בידוד הינו כלי רב עוצמה .
הוא אופייני לגברים מתעללים.
אני מכנה אותו 'טבעת החנק '.
כאשר אדם מבודד מכל מה ומי שהוא מכיר, כאשר על בסיס קבוע, יומיומי הוא מקבל את התחושה המוחלטת של : ''אתה לא יכול לסמוך בעצם על אף אחד, מלבדי. כולם שוחרי רעתך ואתה הרי לא יכול להתמודד עמם לבד, תן לי, אני אטפל בזה, רק תתרחק מ כולם '', מתעצמת התלות .

וזו, למעשה, תלות הדדית.

הנשלט מוסר את כוחו, את עוצמתו האישית, את האמון שבו לצד השולט. אך לא באופן מודע לחלוטין ולא מתוך בחירה מודעת ומפוכחת.

הבידוד הוא מעגל קסמים.
ככל שאדם חש מבודד יותר, הוא חש חוסר אונים, רגשות האשה מתעצמים, וכתוצאה מכך, התלות בצד השולט רק גדלה יותר ויותר.
טבעת החנק הזו מובילה לאבדון.

יתר האמירות הינן תולדה של רגשות האשמה.

ישנם מאפיינים רבים לשליטה המנטאלית השלילית והמסרסת, אבל האיפיון המובהק ביותר הוא המצב דמוי-השינה.

למעשה, אין כאן שליטה כפי שאנו מכירים, אלא שליטה המגיעה וניזונה במקומות הכי חלשים ונמוכים באדם.

חשוב מאוד להבהיר נקודה רבת משמעות: כולנו חווים מדי פעם חוסר אונים, רגשות אשמה, תחושה של תלות.
כולנו נתקלים לפעמים בתחושה של ''אני חיב לאדם הזה כ'כ הרבה ''
לא מדובר בתחושות חד פעמיות.
וזו מהות העניין, כך מתנהלת השליטה המרדימה.
(מה שמביא אותנו לאיפיון נוסף ) : לא מדובר בתחושות חד פעמיות, אלא בתחושה מתמשכת .

בשליטה מנטאלית שלילית ומסרסת אין מקום לרגשות כמו אהבה, חמלה, נתינה וקבלה.
מדובר במצב ואקום מתמשך,הנפרש לאורך זמן רב, לעיתים אף במשך שנים ארוכות.

באהבה, בבדס'מ, יש בחירה מודעת ומפוכחת.
קיימת תלות לגיטימית ולא מרסת.
קיימת הערכה.
קיימים כבוד הדדי ומודעות.
באהבה ובבדס'מ קיימים 2 שלמים הבוחרים, במודע, להיות בתוך מצב מסויים.
הם מתפתחים תוך כדי. למדים.

בשליטה מנטאלית מסרסת אין 2 שלמים, יש 2 צדדים מפורקים, הניזונים זה מהתלות של זה.
נוריתE
נוריתE • 2 בפבר׳ 2008
צודקת.
שוטרת*
שוטרת* • 2 בפבר׳ 2008
את מדברת על שליטה מנטלית ספציפית שהיא שלילית, או שמא כל שליטה מנטלית שלילית היא בעיניך, ומשתקפת כפי שתיארת?
Josephin​(לא בעסק)
Josephin​(לא בעסק) • 2 בפבר׳ 2008
"שליטה שיש בה רוע אמיתי,שליטה שמבוססת על חולשה של צד אחד וניצול של הצד השני, איננה שליטה, אלא רוע לשמו, המתכסה בשקרים. "

במשפט הזה אמרת הכל, זה לא שליטה .
Stranger-It

כמה מילים ..

Stranger-It • 2 בפבר׳ 2008
קודם כל שמחה ששחררת קצת קיטור הכרחי ..
שנית מאושרת שאת רואה את הדברים כמו שהם ואני מסכימה אתך בכל מילה ..

אקנח ואומר ששולט אמיתי בעיניי הוא קודם כל אדם אמיתי, שירכוש לך כבוד, ירצה לראות אותך פורחת ויאהב אותך יותר כי אכן תיישמי זאת ..
שולט אמיתי לא יאהב אותך יותר כי הוא יצליח לגרום לך לנבול סתם כי בא לו .. זו לא שליטה, זו אכזריות ומשחק בליבה של הנשלטת וברגשותיה ..

אדם שקורא לעצמו שולט חייב להיות מודע לגודל האחריות שמונחת בידיו .. והאחריות הזו, אין מילים לתאר אותה, את המשמעות שלה ואת הכוח שלה ..
האחריות הזו היא מה שמניע אותו וכשלוחה ישירות גם את הנשלטת..

זה מאוד קל לומר את שלי, תעשי בשבילי הכל, תתפשטי ואני אלטף.. אבל לכל המילים האלו צריך להיות גיבוי ותחושה שמיושמת במציאות..
בסופו של דבר אם הנשלטת מגיעה לסופו של יום, מרגישה מוכלת, מחובקת ושהיא עומדת על קרקע יציבות.. שם נמצאת הצלחת השולט שמולה.

icon_profilekiss.gif
שוטרת,
הכוונה לפן מאוד מאוד מסויים בשליטה מנטאלית.

מלוותי-

לחלוטין.
אלא שהכלי בו בא לידי ביטוי הרוע הזה הוא שליטה מנטאלית מהסוג הנ'ל

אוויר-

הכל נכון,כרגיל.

הערה\הארה:

עקב תגובות שקיבלתי בפרטי, מבקשת לחדד 2 נקודות חשובות:

1. אין הפירסום קשור לאף אדם משוכני הכלוב.

2. האחריות המוטלת על קשר כזה, חולני ככל שיהיה, שלילי כל שיהיה, היא לחלוטין וללא צל של ספק ל 2 הצדדים, כאשר הצד הנשלט אחראי במידה שווה ואולי אף יותר מהצד השולט.
אין כאן ניסיון להטיל אשמה בצד השולט, כי אם ניתוח תמונת מצב ואיפיון הסממנים הבולטים והמאפיינים קשר מסוג זה.
וכדי שהדברים יהיו ברורים לגמרי : אני לחלוטין סבורה כי הימצאו של הצד הנשלט היא-היא המעניקה לגיטמציה ומפרה קשר שכזה.

למעשה, המקום היחיד בו קשר מסוג כזה נפסק, הוא בדיוק המקום בו מוצא הצד הנשלט מספיק כוחות להתבונן במתרחש , לראות דברים כהווייתם ולפעול= לשבור את מעגל הקסמים= להתעורר..
נוריתE
לפני 16 שנים • 3 בפבר׳ 2008
נוריתE • 3 בפבר׳ 2008
בנות? (ובנים גם)
אני צריכה להזכיר לכם/ן
שמיסתובבים פה אנשים,שבמסווה של SM עושים דברים שלא כל קשורים לעיניין שלמענו התאספנו כאן?
וזאת לרוב, תחת ה"חסות" של "שליטה מנטלית" שאצלהם מתפרשת והופכת
לשטיפת מוח מניפולציות וכהנא וכהנא..

ונכון..שלא כ-ולם,כאן הגברים,הם כאלו,אבל זה גם נכון,שכבר ראינו ושמענו.
calipso​(נשלטת)

התעללות ולא שליטה

calipso​(נשלטת) • 3 בפבר׳ 2008
מה שתיארת בקטע אינו שליטה משום סוג שהוא אלא התעללות גרידא.

וכן , יש התעללות שהיא נפשית , יש מילולית ויש פיזית , אך עדיין זו התעללות .

מאדם ומצב כזה יש להתרחק ולברוח כמו מאש .
נוריתE

Re: התעללות ולא שליטה

נוריתE • 3 בפבר׳ 2008
calipso כתב/ה:
מה שתיארת בקטע אינו שליטה משום סוג שהוא אלא התעללות גרידא.

וכן , יש התעללות שהיא נפשית , יש מילולית ויש פיזית , אך עדיין זו התעללות .

מאדם ומצב כזה יש להתרחק ולברוח כמו מאש .

הוא אשר אמרתי,מדובר על
האלו שמוצאים בבידיסמ
כמו מין "לגיטימציה" או ,איך להגיד
תופסים טרמפ.
הקטע הוא,שרובם הם "זיקיות" מוצלחים מאוד
ולפעמים,גם למנוסות שפה, קשה לסנן אותם.