שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

כוחה של מילה

דראקן
לפני 16 שנים • 6 בפבר׳ 2008

Re: כוחה של מילה

דראקן • 6 בפבר׳ 2008
calipso כתב/ה:
IN ORDER TO SAY WHAT YOU MEAN YOU HAVE TO MEAN WHAT YOU SAY

אולי על מנת להבין ולהגיע לכך צריך בגרות נפשית , אולי אינטליגנציה גבוהה .

אך למרות הפתגם החכם הזה , יש נטייה לסלף משמעותן של מילים , לעוות , ולהוציא מההקשר .

מעטים הם האנשים השומרים על ציוויון דעתם ועל האינדיבידואל ולא הולכים עם העדר
במטרה לרצות ולמצוא חן בעיני אדם זה או אחר .

מעטים הם האנשים האמיתיים

ניתן להיות מובן יופי ולומר את מה שחושבים גם בלי להתכוון לאף מילה, וניתן להתכוון לכל מילה ופשוט שלא יקלטו. זהו כוח ההבעה. האמת היא הרבה יותר פשוטה: האמת בדברים, או השקר, יכולים להקלט רק על ידי מי שמקשיב, ובאותה מידה, המילים יכולות להיות מסולפות רק על ידי מי ששומע אותן. אנשים צריכים לנסות קודם להקשיב, רק אחרי זה לדעת איך, ורק הרבה אחרי זה, המדבר צריך להיות שלם עם המהות של מה שהוא אומר, ואחרון בחשיבותו, היכולת להכניס את הפרטים. הפתגם מצלצל יפה, ואכן, הלואי וכולם היו מתכוונים לכל מה שהם אומרים, אבל הוא לא מתאר אמת, אלא סוג של פנטזיה רומנטית - כי מי באמת, אבל באמת, חי בעומק רגשותיו (או רגשותיה), נושם אותם, ומוציא רק משם דברים?

העולם לא שחור לבן מותק, רק אנחנו יכולים ליצור את הבידול הזה. האנשים היחידים שלא הולכים עם העדר כלל מאושפזים כרגע במוסד סגור, או התאבדו מזמן. אני אינדיבידואליסט והכל, ואני אכן אומר כמעט תמיד את מה שאני מתכוון, אבל נחמד לי שחושבים שאני נראה טוב, נחמד לי שאני שנון, ואני אוהב לצטט ציטטות של אנשים אחרים. זהו, אני כבר הולך עם העדר במשהו, והמילים הן לא רק שלי. לא מספיק "אמיתי" לסטנדרטים הרומנטיים המופלגים המוצבים פה... אבל שם זין.
מלחכת פינך​(לא בעסק)
לפני 16 שנים • 6 בפבר׳ 2008

אגב

כותבים ציביון.
או צביון.
אבל בטח לא ציוויון.

רק לי זה עשה כמו נייר זכוכית 4 נגד כיוון צמיחת השיער?

ומה? מי שמך שומרת האותנטיות?
למה לא לתת לוואנאבי'ז לפרוח?
האם זו חובה בלתי כתובה לקדש את המקורי והשונה?

הייתי
תהיתי
תעיתי
טעיתי
תאיטי
...
דובדבן
לפני 16 שנים • 14 בפבר׳ 2008

ציוויון המבע החלול

דובדבן • 14 בפבר׳ 2008
מתאים לרחשי פופקורן.