שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

שאלות של הסכמה ומוסר

זאלופון​(שולט)
לפני 16 שנים • 12 בפבר׳ 2008
זאלופון​(שולט) • 12 בפבר׳ 2008
Lanya Colson כתב/ה:

אני לא בן אדם טוב יותר.
אניסתם בן אדם מתלבט, ביקורתי, מטיל ספק.

ואני לא מגדירה כל דבר כבלתי מוסרי - את זה אתם עושים כתגובה להטלת הספק שלי במוסריות הבדסמ. אני מבינה שזה מעורר קשיים. זה לא אומר שבעיני לשתות קוקה קולה זה לא מוסרי.

אני כן מרגישה לא בנוח עם הטרנד הכללי של להביא את הבדסמ לחיק המשפחה. אולי בגלל שזה בא במחיר של שיוף קצוות. עוד שיוף אחד ואני אאבד עניין.

איך אמרו לי היום, את לא דפוקה, את מורכבת.
אנשים מורכבים חיים בנוח עם סתירות.
.

לא, זה לא "מעורר קשיים". תתפלאי, יש אנשים שיכולים לחשוב אחרת ממך לאו דווקא כי הם פשוטי מחשבה והולכים עם העדר מבלי להרהר לאן ומדוע.

את אכן לא מגדירה כל דבר כבלתי מוסרי - אבל גם לא מסבירה איך יתכן משהו מוסרי לפי הלוגיקה שלך.

אם הסיבה שאת מעוניינת להגדיר בדסמ כלא-מוסרי היא שהדבר יאפשר לך, כעוסקת בבדסמ, להחשיב עצמך רדיקלית יותר, שוליים יותר, נון-קונפורמיסטית-מגניבה יותר (או בלשונך: לא "חיק המשפחה") - זה בסדר גמור, ובסוד אגלה לך שגם אני לא מת על ההתקרבות של הבדסמ לתרבות הגלגלצ (כן, גם אני אוהב להיות מיוחד). אלא שבמקרה כזה, כמובן, ויכוחים רציונליים הם מיותרים לגמרי.
לא קשורה
לא קשורה • 12 בפבר׳ 2008
dragon fly כתב/ה:
זיוני שכל זה מוסרי?

תלוי אם אתה נשוי או לא.
אדון שי​(שולט)
אדון שי​(שולט) • 12 בפבר׳ 2008
זאלופון כתב/ה:

לא, זה לא "מעורר קשיים". תתפלאי, יש אנשים שיכולים לחשוב אחרת ממך לאו דווקא כי הם פשוטי מחשבה והולכים עם העדר מבלי להרהר לאן ומדוע.

את אכן לא מגדירה כל דבר כבלתי מוסרי - אבל גם לא מסבירה איך יתכן משהו מוסרי לפי הלוגיקה שלך.

אם הסיבה שאת מעוניינת להגדיר בדסמ כלא-מוסרי היא שהדבר יאפשר לך, כעוסקת בבדסמ, להחשיב עצמך רדיקלית יותר, שוליים יותר, נון-קונפורמיסטית-מגניבה יותר (או בלשונך: לא "חיק המשפחה") - זה בסדר גמור, ובסוד אגלה לך שגם אני לא מת על ההתקרבות של הבדסמ לתרבות הגלגלצ (כן, גם אני אוהב להיות מיוחד). אלא שבמקרה כזה, כמובן, ויכוחים רציונליים הם מיותרים לגמרי.

זאלופון מה שאתה טוען בעצם שמדובר כאן ב " מים גנובים ימתקו " ?
זאת אומרת שהרצון הוא לראות את עולם השליטה כלא מוסרי מתוך רצון לראות את עצמך יותר " קול " בעיניי עצמך ?
מזכיר לי קצת את הפרק שבו ג'ורג' מסיינפלד משחק אותה בחור קשוח על ה"קצה" על מנת שנערה צעירה תתאהב בתדמית ה"מסוכנת" הזו .
אז המוסריות של הבדס"מ פוגעת במרידה במוסכמות ?

ואני לתומי עברתי כבר את גיל ההתבגרות ... את האמת ? לא גיל משהו ...
יותר מידי הורמונים ופחות מידי היגיון . ומצד שני פחות מידי תוכן ויותר מידי תדמית .
Lanya Colson
לפני 16 שנים • 13 בפבר׳ 2008
Lanya Colson • 13 בפבר׳ 2008
זאלופון כתב/ה:

כבר אמרת זה בהודעה הקודמת שלך
זהו, נכנסו רישמית ללופ?
Lanya Colson
Lanya Colson • 13 בפבר׳ 2008
זאלופון כתב/ה:

באותה מידה אני יכול לומר: אם לשפוט מוסריות בהקשר רחב ולא-רלוונטי עוזר לך להוציא את עצמך נון-קונפורמיסטית-מגניבה ובה בעת בן אדם טוב יותר מכל הלא-מוסריים האלה שמשלים את עצמם שהם בסדר - אז לכי על זה. כי ידוע שמטרת המוסר היא להיות מעוקר מתוכן על ידי מי שמוצא דרך להגדיר כל דבר שהוא כבלתי-מוסרי.

התכוונתי לזה, כמובן
שנחכה לואריאציה 3 של אותו רעיון?
(זה מתחיל להיראות כמו שיעור כתיבה פוסטמודרני)
זאלופון​(שולט)
זאלופון​(שולט) • 13 בפבר׳ 2008
Lanya Colson כתב/ה:
זאלופון כתב/ה:

באותה מידה אני יכול לומר: אם לשפוט מוסריות בהקשר רחב ולא-רלוונטי עוזר לך להוציא את עצמך נון-קונפורמיסטית-מגניבה ובה בעת בן אדם טוב יותר מכל הלא-מוסריים האלה שמשלים את עצמם שהם בסדר - אז לכי על זה. כי ידוע שמטרת המוסר היא להיות מעוקר מתוכן על ידי מי שמוצא דרך להגדיר כל דבר שהוא כבלתי-מוסרי.

התכוונתי לזה, כמובן
שנחכה לואריאציה 3 של אותו רעיון?
(זה מתחיל להיראות כמו שיעור כתיבה פוסטמודרני)

נו, באמת.

כתבת:
ציטוט: אני כן מרגישה לא בנוח עם הטרנד הכללי של להביא את הבדסמ לחיק המשפחה. אולי בגלל שזה בא במחיר של שיוף קצוות. עוד שיוף אחד ואני אאבד עניין

מכאן, ומדברים אחרים שכתבת, ברור שחשוב לך מאד להיות שונה וטרנדית, לא חלילה כמו האדם הפשוט (שגם אינו מורכב או מטיל ספק).

ולעומת זאת לא כתבת שום דבר שיסביר איך יתכן שמשהו יהיה מוסרי לפי שיטתך (לשתות קוקה קולה?! ולתרום לתעשיית הג'אנק פוד האיומה??? שלא לדבר על הנזק הסביבתי שהם עושים בהודו. תתביישי!).

נכון לעכשיו לא נתת שום סיבה לחשוב שהצהרתך כי הבדסמ אינו מוסרי מבוססת על משהו רציונלי יותר מאשר רצונך להחשיב עצמך מיוחדת ולא חלילה מיינסטרים. אם אין לך כוונה לספק סיבה כזו, אפשר לחתום את הדיון כאן.