לילה טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

מהמטבח בהכאבה - שרשור המתכונים הגדול

Onabike​(אחר){Morgan}
לפני 16 שנים • 19 במרץ 2008

פילפלים ממולאים

Onabike​(אחר){Morgan} • 19 במרץ 2008
6-7 פילפלים יפים אדומים ו/או צהובים (הירוקים לא בשלים icon_smile.gif
שלוש קופסאות של רסק עגבניות
חצי קילו בשר טחון
שתי כוסות אורז
בצל גדול
שני גזרים
תבלינים (בהרט, שווה רצח)

שוטפים את הפילפלים, חותכים להם את הראשים ומנקים את הבפנוכו שלהם
שוטפים את האורז היטב ומסננים
חותכים בצל ומטגנים
אחרי שמזהיב מגררים פנימה את הגזרים בעזרת הצד הגס של הפומפיה (או מכינים קודם ומוסיפים עכשיו)
מטגנים עוד קצת, בערך דקה אולי קצת יותר, עד שנהיה רך אבל לא יותר מדי אחרת הגזר מאבד את הטעם
מוסיפים את האורז ומטגנים עוד קצת תוך כדי ערבוב
מוסיפים שלוש כוסות מים רותחים ומביאים לרתיחה
מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים בערך רבע שעה
מערבבים היטב את האורז אחרי שמוכן ומאווררים קצת כדי שלא יהיה חם מדי
מערבבים את האורז עם הבשר, קופסא אחת של רסק עגבניות ותבלינים, טוב טוב וממלאים את הפילפלים עד שלושת רבעי הגובה ומעמידים בסיר


בקערה נפרדת מערבבים את שאריות התערובת (אם נשאר), שתי כוסות מים חמים, שתי קופסאות של רסק עגבניות ותבלינים (אפשר להוסיף מעט סוכר לרוטב יותר מתוק או מעט מיץ לימון או מלח לימון לרוטב חמצמץ) ומערבבים היטב. טועמים ומשפרים תיבול.
יוצקים אל תוך הסיר עד קצת יותר מחצי גובה של הפילפלים.

אם לא נשארה תערובת אז מטגנים בצל או שניים בקצת שמן, מוסיפים שתי כוסות מים חמים, את רסק העגבניות, שתי עגבניות חתוכות קטן, תבלינים וכפית סוכר. טועמים ומשפרים תיבול.
יוצקים אל תוך הסיר עד קצת יותר מחצי גובה של הפילפלים.


מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים בערך שעה.
כלום עבודה רק הרבה זמן המתנה וכאלה.
ליידי רין​(לא בעסק)
לפני 15 שנים • 23 ביוני 2008

אני הגעתי עם המרק הירקרק

ליידי רין​(לא בעסק) • 23 ביוני 2008
4-5 קישואים ירוקים כהים לא קלופים
1 בצל יבש בינוני
3-4 תפוחי אדמה בינוניים
מלח ומעט מרק עוף < לא חובה >

אופן ההכנה:
לחתוך הכל לקוביות
לטגן עם מעט שמן < 3-4 > כפות בסיר עד שמזהיב קלות
למלא שלושת רבעי הסיר במים
להביא לרתיחה ולהוסיף את המלח ומרק העוף
הציר מצטמצם על אש קטנה עד להתרככות הירקות
ולהוריד מהאש
לקרר מעט את התבשיל
ולהעביר הכל בבלנדר

ניתן להגיש עם שום כתוש,עליי כוזברה פטרוזיליה ומעט נענע קצוצים .
ניתן להגיש את המרק קר או חם
<בתיאבון>
Black Lotus​(מתחלפת){זאלופון}
לפני 15 שנים • 23 ביוני 2008
לכבוד הקיץ שהגיע הנה מתכון מרענן:
צזיקי

מצרכים:
מלפפון ירוק
שמיר טרי קצוץ
חתיכה קטנה של גבינה בולגרית
גביע יוגורט רגיל (בלי פירות וטעמים)
לפחות 10 עלי נענע טרייה
כף שמן זית
2 שיני שום כתוש
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
קולפים את המלפפון ומגררים אותו באמצעות פומפיה לקערה, מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב. מומלץ להשאיר במקרר לפרק זמן קצר לפני האכילה על מנת שהטעמים יתערבבו ויתפסו היטב במנה אבל זה טעים גם לאכילה במקום.

תהנו!
Josephin​(לא בעסק)
לפני 15 שנים • 24 ביוני 2008
Josephin​(לא בעסק) • 24 ביוני 2008

פשטידת מקרוני וגבינות (אפשר לאכול קר או חם)


מצרכים
חבילה של מקרוני מספר 5 500 ג"ר או פסטה צינורות 500 ג"ר
גבינה בולגרית 200 ג"ר
גבינה צהובה 200 ג"ר (עמק או גלעד)
(אפשר גם שאריות של גבינות , או גבינות שונות לפי טעם אישי ,רצוי גבינות קשות )
100 ג"ר גבינת פרמזן
מלח ,פלפל
2 ביצים


אופן הכנה
להרתיח מים בסיר להוסיף טיפה שמן ומלח
לאחר שהמים רתחו לבשל את המקרוני חצי בישול
לסנן ולשטוף את המקרוני במים קרים
לגרד במגררת את הגבינה להוסיף למקרוני +2 ביצים
לתבל במלח ופלפל , לערבב , לשפוך לתבנית אפיה
לגרד מלמעלה גבינת פרמזן
להכניס לתנור לאפיה חום 200 30 דקות בערך
אפשר בסיום האפיה להעביר לגריל לכמה דקות כדי שהשכבה העליונה תשרף קלות
זה יוצא קראנצ'י כזה
בתאבון
נוריתE
לפני 15 שנים • 25 ביוני 2008
נוריתE • 25 ביוני 2008
קציצות דגים..
( מתוך תכנית מומלצת מאוד מערוץ 8 "מדברים על אוכל")

לוקחים דג ים, הוא המליץ על דג סנדל, מנקים את העור והעצמות
מבשלים בחלב, עד שמתרכך
ואז, מועכים בתוך קערה ,ביחד עם תפוחי אדמה(כדאי לבשל אותם בחלב שהדג בושל בו,,אבל בניפרד)
שמים תבלינים לפי הטעם, אני ממליצה על קצת פפריקה מתוקה או חריפה פי הטעם,קצת מלח
אפשר פלפל שחור או לבן אבל לא(!) אם שמים פאפריקה
ואז..
עושים כמה קציצות, מחממים שמן עמוק (כדאי תמיד שמן זיית)
טובלים את הקציצות בקמח, ביצה ואז פירורי לחם
מטגנים עד שמשחים יפה מכל הצדדים ומגישים עם סלט חי...ואפשר אורז לבן לייד.

ריבת בצל(גם משם..)
שני בצלים אדומים גדולים חתוכים דק דק(כי הם פחות חריפים)
קצת יין אדום או לבן יבש או לבישול ,מאדים על מחבת עד שמתרכך ביחד עם חומץ של יין אדום
מוסיפים ריבה כל שהיא(לא הרבה) ואז גם יין אדום מתוק או חצי יבש הכל לפי הטעם..
סוגרים בצינצנת וכשזה מתקרר...זה מתאים ליד כל מאכל של צלי עוף או בשר.או כבד קצוץ
Inside your head
לפני 15 שנים • 19 ביולי 2008
Inside your head • 19 ביולי 2008
אני אשמח לקבל עזרה,
מתכונים לארוחה מלאה על טהרת התאנים (טריות)
מנה ראשונה, עקרית וגם קינוח.

אם יש לכם גם מתכון למשקה שכולל תאנים, יבורך.

חיפשתי ברשת ומצאתי רק מתכונים עם תאנים מיובשות.

תודה מראש. icon_smile.gif
lilianna
לפני 15 שנים • 19 ביולי 2008

אני מתפלאת שלא מצאת, יש ברשת הרבה מתכונים עם תאנים טריות:

lilianna • 19 ביולי 2008
מנה ראשונה :
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3294282,00.html
מנה עיקרית :
http://www.resto.co.il/show_recipe.aspx?recipe=2111

וכאן יש גם מנות ראשונות וגם עיקריות :
http://food.nana10.co.il/Article/?ArticleID=508643&sid=142

והנה מתוק ומלוח :
http://food.msn.co.il/msnFood/Recipes/First/200708/20070819184127.htm

דאקירי תאנים :
http://www.mouse.co.il/CM.food_item_recipe,593,217,99,.aspx

עם קינוחים אני בטוחה שתסתדרי כי מאלו יש לא מעט עם תאנים.
ואם אין חשק או כוח למשהו מושקע בקינוח אז, רבעי תאנים טריות וכדור גלידת וניל איכותית ,
תכיני קצת קרמל וקשטי איתו את הצלחת.

בהצלחה ! icon_smile.gif
Inside your head
לפני 15 שנים • 20 ביולי 2008

Re: אני מתפלאת שלא מצאת, יש ברשת הרבה מתכונים עם תאנים טריות

Inside your head • 20 ביולי 2008
lilianna כתב/ה:
מנה ראשונה :
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3294282,00.html
מנה עיקרית :
http://www.resto.co.il/show_recipe.aspx?recipe=2111

וכאן יש גם מנות ראשונות וגם עיקריות :
http://food.nana10.co.il/Article/?ArticleID=508643&sid=142

והנה מתוק ומלוח :
http://food.msn.co.il/msnFood/Recipes/First/200708/20070819184127.htm

דאקירי תאנים :
http://www.mouse.co.il/CM.food_item_recipe,593,217,99,.aspx

עם קינוחים אני בטוחה שתסתדרי כי מאלו יש לא מעט עם תאנים.
ואם אין חשק או כוח למשהו מושקע בקינוח אז, רבעי תאנים טריות וכדור גלידת וניל איכותית ,
תכיני קצת קרמל וקשטי איתו את הצלחת.

בהצלחה ! icon_smile.gif



כנראה שהתעצלתי בחיפושים. icon_redface.gif

אני מודה לך!
Josephin​(לא בעסק)
לפני 15 שנים • 23 ביולי 2008

כרובית בטחינה

Josephin​(לא בעסק) • 23 ביולי 2008
מתכון מאוד קל וטעים (מוגש כסלט קר)

מצרכים

כרובית בגודל בינוני
מלח
טחינה (רצוי טחינה גולמית להכין בבית, אפשר גם טחינה מוכנה)
שמן


אופן הכנה

לשטוף טוב טוב את הכרובית לחתוך אותה "לפרחים"
לבשל בסיר מים חמים, כפית מלח , עד שהכרובית תהיה חצי רכה .
לסנן ולשטוף את הכרובית במים קרים .
לאחר שהכרובית התקררה.
לטגן בשמן עמוק עד שיתקבל צבע זהוב .
להניח את הכרובית המטוגנת על נייר ספיגה .
להמתין שוב שהכרובית תתקרר ,יש לשפוך מאליה כמות נדיבה של טחינה .
להגיש קר
בתאבון icon_smile.gif
פעם פרח​(נשלטת)
לפני 15 שנים • 31 באוג׳ 2008

עוף מהיר

פעם פרח​(נשלטת) • 31 באוג׳ 2008
עוד גרסא לעוף במלח:

לוקחים עוף שלם
רצוי להפשיר, אבל אומרים שגם עם אחד קפוא זה יעבוד
מכינים רוטב מ - שמן זית, סילאן, פפריקה, מעט אבקת מרק (כנראה שלא הכרחי), שום כתוש
מורחים היטב על כל העוף
אפשר להכניס לעוף כמה שיני שום

מכינים תבנית אפייה עם נייר אפייה
שמים את העוף במרכז
סביבות מפזרים מאוד בנדיבות מלח גס.

וקדימה לתנור
חום 200 מעלות בערך
לבדוק אחרי 40 דקות מה קורה, אני אוהבת להפוך בזמן הזה.