שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

כמה כאב יש בעולם שלנו...

נילי ונילי
לפני 16 שנים • 5 ביוני 2008

Re: כמה כאב יש בעולם שלנו...

נילי ונילי • 5 ביוני 2008
כחולית כתב/ה:
אבל עם הזמן אני רואה שיש פה הרבה אנשים שהם פשוט חולים, שהבדסמ בשבילם הוא רק דרך להוציא את המאווים החולניים שלהם, בין אם בצד הנשלט, המושפל, זה שמתעללים בו ובין אם הצד השולט, המתעלל, הפוגע, האלים.
ובכל זאת, כולנו מוקיעים רק את המתעללים ולא את אלה שמחפשים שיתעללו בהם, שיתעללו באמת ולא בכאילו. באמת ולא במשחק.
אנשים שלא אכפת להם מעצמם, אנשים שהם מזוכיסטים בנפש. שהם לא בורחים מסכנה- הם מחפשים אותה, וככל שתהיה גדולה יותר ומאיימת יותר, הם ימשכו אליה. אנשים שתפיסת עולמם ועצמיותם מעוותת.

אני קוראת פה אנשים שלפעמים נראה לי שיש להם בעיות נפשיות של ממש, אולי אפילו כאלה שגובלות בהפרעות אישיות וזה כואב לי. כי בחוץ, הם יפגעו בעצמם גם, אבל פה יש הרבה נבלות שרק מחפשים קורבנות כאלה, ולפעמים הם יכולים לפגוע אפילו בלי להבין במה הם מתעסקים, כי הקורבנות האלה הם גם סוג של מלכודת שמעוניינת בהלקאה עצמית באמצעות "שליח".
השולט שהם מחפשים, לדעתי, הוא שולט שהוא רק כלי בדיוק כמו שהסכין שחותכת את הבשר או הוורידים אצלהם היא רק כלי לפגוע בעצמם.

שרשור חשוב. מילים חשובות. והגיע הזמן שמישהו יתחיל להגיד אותן כבר.
תודה, כחולית.
ג'ולי​(לא בעסק)

ג'ולי​(לא בעסק) • 5 ביוני 2008
נילי ונילי כתב/ה:
כחולית כתב/ה:
אבל עם הזמן אני רואה שיש פה הרבה אנשים שהם פשוט חולים, שהבדסמ בשבילם הוא רק דרך להוציא את המאווים החולניים שלהם, בין אם בצד הנשלט, המושפל, זה שמתעללים בו ובין אם הצד השולט, המתעלל, הפוגע, האלים.
ובכל זאת, כולנו מוקיעים רק את המתעללים ולא את אלה שמחפשים שיתעללו בהם, שיתעללו באמת ולא בכאילו. באמת ולא במשחק.
אנשים שלא אכפת להם מעצמם, אנשים שהם מזוכיסטים בנפש. שהם לא בורחים מסכנה- הם מחפשים אותה, וככל שתהיה גדולה יותר ומאיימת יותר, הם ימשכו אליה. אנשים שתפיסת עולמם ועצמיותם מעוותת.

אני קוראת פה אנשים שלפעמים נראה לי שיש להם בעיות נפשיות של ממש, אולי אפילו כאלה שגובלות בהפרעות אישיות וזה כואב לי. כי בחוץ, הם יפגעו בעצמם גם, אבל פה יש הרבה נבלות שרק מחפשים קורבנות כאלה, ולפעמים הם יכולים לפגוע אפילו בלי להבין במה הם מתעסקים, כי הקורבנות האלה הם גם סוג של מלכודת שמעוניינת בהלקאה עצמית באמצעות "שליח".
השולט שהם מחפשים, לדעתי, הוא שולט שהוא רק כלי בדיוק כמו שהסכין שחותכת את הבשר או הוורידים אצלהם היא רק כלי לפגוע בעצמם.

שרשור חשוב. מילים חשובות. והגיע הזמן שמישהו יתחיל להגיד אותן כבר.
תודה, כחולית.

הרשי לי להציע אופציה נוספת.

יתכן, שלאדם המדובר, יש כאב כל כך קשה, כל כך חונק ומעיק ומציק. את יודעת,

לכאב יש תדר וצליל. ולפעמים הכאב, כמו הרעש הלבן בטלויזיה, ממלא לך את הראש והגוף והלב

ולפעמים, כל כך כואב, שאתה מחפש משהו, כלשהו, שיתן לך לפחות רגע של שקט ממנו, מהכאב.

ולפעמים, הדרך, היא להגיע לכאן, לכלוב, ולמצוא מישהו שיכאיב לך מספיק מבחוץ,

כדי שלרגע אחד ויהייה הקצר ביותר, הכאב מבפנים יעלם או לפחות יהייה עמום יותר.

ולפעמים, לאדם הזה, כל כך כואב, שהיכולת שלו לבחון ולקבל החלטות ראציונאליות, לא ממש קיימת.

וכל זה, לא נאמר, על אלה, שיש להם משאלת מוות כלשהי, או נטיות אובדניות.

אלה, אכן, ישתמשו בשולט חסר האחריות, כמכשיר, כמו בבנין גבוה, כמו בפסי רכבת דוהרת.

לראשונים, אולי ניתן לעזור. כאן, בינינו, כחברה. לאחרונים...יש גורמים שניתן להתריע בפניהם,

שמישהו בעל נטיות אובדניות.
אנימה
אנימה • 5 ביוני 2008
ליידי מדונה כתב/ה:
אנימה כתב/ה:

אבל הוא משוכנע שזה בסדר? כל עוד הוא חושב שזה כך, את לא יכולה לעשות כלום.
המחזר שלך צדק- כל עוד הוא לא ירצה בעזרה, שום דבר לא יקרה.
פשוט להשלים עם העובדה שיש אנשים שנידונים לחיות כך.

קשה.
הוא הגיע אלי כמו טובע שבשארית כוחותיו ניסה למצוא שולטת משל עצמו. השולטת הקודמת רצתה להעביר אותו לשולטת אחרת כי הוא נמאס עליה. הוא התחנן שאקח אותו ואהיה השולטת שלו. הוא אמר שיסכים לכל תנאי. הוא היה מוכן לשבת בפינה ורק להביט עלי מידי פעם.

הבעיה בסיפורים האלה היא הביצה והתרנגולת. icon_sad.gif
כדי לשלוט עליו הוא היה צריך השפלות ולהרגיש כמו אפס. ככל שהיא השפילה אותו יותר, הוא ראה בה שולטת ראויה יותר. השיא היו השפלות בפני המשפחה שלו, שאחריהן הם החליטו שהוא מטורף וניתקו איתו קשר. לא ידעתי אם אפשר להוציא אותו מהמצב הזה בלי עזרה מקצועית ואם הוא יהיה יותר מאושר אם יצליחו לשנות אותו.

הסכמתי שאני לא מסוגלת לעזור לו. איחלתי לו שימצא שולטת שתדע לעשות את עצמה אכזרית אבל תרחם עליו. הוא ענה ששולטת ברמה גבוהה תדע שהוא תת אדם, שלא ראוי לרחמים, ואם אכיר אותו אפסיק לרחם עליו. הוא אמר שאני מרחמת עליו כי אני לא מכירה אותו.

הרגשתי שראיתי אדם טובע ולא יכולתי לעזור. icon_sad.gif
.

כן- אם את לא זונה בת זונה, אכזרית אמיתית במובן החד והקר של המילה.. את לא שולטת
על רמה.ספרי לי על זה ליידי.

אני חושבת שמה שהכי מכאיב כאן הוא שאת מבינה שאת לא יכולה לעזור, ולא
משנה כמה נורא מה שקורה שם. זו הנקודה שהכי קשה להשלים איתה.
אבל חייבים להשלים עם זה. תורידי מסך ותגידי לעצמך שאי אפשר לקחת
אחריות על מי שלא.
huan
huan • 5 ביוני 2008
"תורידי מסך ותגידי לעצמך שאי אפשר לקחת
אחריות על מי שלא."

הממ אכן מחשבה מעניינת בעולם שבו אך אחד לא חושב על אחריות, לא מריח אחריות ובטח שלא רוצה לקחת אותה במידה שיכולה להועיל - עזרה ברמה האישית? בהודעות פרטיות? לתת מידע ש"ממילא לא יקראו אותו"? הצחקתם אותי - מצילי נפשות שכמותכם. (יש כמובן יוצאים מן הכלל אך הם הצדיקים בקרב אנשי סדום ו"כל אחד והבדסמ שלו".

זה לא מצער אותי שיש פה אנשים חולים (באיזה מקום אין, זה לא מצער אותי שיש פה אנשים שמנצלים אותם (והם אילו שצריכים לשאת באחריות - האשמת הקורבן זה אף פעם לא רעיון טוב ולא יכול להוריד אפילו טיפת אחריות מהפושע התורן - גם עם הקורבן היא אישה עם מחשוף ענקי שהולכת באמצע הלילה בתחנה המרכזית הישנה או יהודיה שנכנסה לג'נין). ה"חולני" אולי "מזמין" ומאפשר" את הניצול אך לכן הוא נקרה "חולני" וללא הבן זונה שיקח טרמפ על מצבו של האומלל (במקום למשל לנסות לעזור לו או להעביר אותו הלאה) דבר לא היה קורה.

מה שכן מצער אותי זה שאין כמעט פעילות ברמה הקהלתית שבאה לענות על התופעות וכל פעילות שכן מתחילה נתקלת בהתנגדות חזיתית מצד מתנגדים אידאולוגים (כמו זאלו - אל שבשטח האידאולוגיה שלו נוכלת כישלון חרוץ כבר שנים) וסתם חזירים שאת שמם לא אזכיר שהמצב הנוכחי נוח להם עד מאוד ושאפילו את החנות של צביקה אין להם את החשק להחרים! ומהתעלמות מצד ה"רוב השקט והפאטליסט" - אותו רוב שעוד לא מאוחר מידי לתקוע לו לתוך הגרון (בכוח עם צריך) את המידע הדרוש בכדי שהוא לא ימצא את עצמו קשור לגדר בחוף הים.

מצד שני הדעות שלי בנושא ידועות וברורות כבר שנים וחבל לחזור אליהם בפעם המאה (לא דווקא חבל אלה יותר בכיוון שאין לי עכשיו כוח לכתוב מסות).
עלומה​(אחרת)

עלומה​(אחרת) • 5 ביוני 2008
כחולית כתב/ה:
כמה כאב יש בעולם הזה?
למה אנשים רוצים שיכאב להם?
ואני לא מדברת על פיזית.
פיזית אני מבינה, מבינה בגוף שלי.
אני לא מבינה למה אנשים משליכים את עצמם לרגלי אנשים שמתעללים בהם.
למה אנשים רוצים שיכאב להם בלב, בנשמה.
למה אנשים רוצים לבכות, רוצים למות...
וממשיכים.
למה אנשים חושבים שלא מגיעה להם אהבה בריאה וטובה?
למה אנשים חושבים שלא מגיע להם שיהיו מאושרים?
למה אנשים חושבים שאושרם של אחרים חייב לבוא על חשבון אושרם האישי?
למה אנשים נותנים לאחרים לדרוס אותם, לבגוד בהם, להכאיב להם, להתנהג אליהם כעל תת אדם חסר זכויות ורצונות וזה לגיטימי לגמרי בעיניהם, זה אפילו נראה להם טוב ומובן??

בחיי, אני לא מבינה את זה.
תמיד תפסתי בדסמ כמשהו טוב ומהנה ואפילו כזה שיכול לעשות אותך מאושר.

אני מקווה שהם מיעוט.
ואני מקווה שמתישהו מישהו שחשוב לו מספיק מהם, יפנה אותם לטיפול.
התירוץ של "ההסכמה" הוא גרוע בהרבה מ"חוסר הסכמה" של אישה מוכה, ולו בגלל איצטלת ה"בדסמ", בדסמ לכאורה.
אני מקווה שהאנשים האלה שמצאו להם כאן מקום טוב ולגיטימי לכאורה לפגוע בעצמם, לא ישארו כאן.

ככה זה.
זה מה שנקרא אנושי.
יש טוב, במקביל יש גם רע.
יש יותר,
יש פחות.
יש בפרופורציה, יש לא בפרופורציה.
הנה משהו שמתקשר למצב הזה- אמונה באל, אמונה במדע,
אם כבר היה מושג, מה אמיתי ונכון, המלחמה בין השניים, היתה נגמרת.
אז עד ששאלות קיומיות, יומיומיות, יענו (מצב שנחשב לבלתי אפשרי בקיום הזה),
פשוט לקבל גם את הטוב וגם את הרע.
כואב?
סימן שהוא אנושי וטוב שכך.
ליידי מדונה
ליידי מדונה • 5 ביוני 2008
חואן,
עד כמה שאני הבנתי את דעותיהם של זאלו ולוטוס הם לא אמרו לא לעזור ברמה האישית.

להיפך. אם יש מישהו שמתריע ללא הפסק על גלישה לא מבוקרת לאקסטרים, בלי לחשוב על כל האספקטים, אלו הם זאלו ולוטוס. כל הפילוסופיה הבדסמית שלהם מעודדת חשיבה וביקורת.

השאלה היא אם עזרה ברמה הקהילתית היא הפתרון במקרים האלה. אתה מדבר על מידע לחדשות. icon_smile.gif אני הייתי השולטת החדשה. הוא היה ותיק בקהילה והיה יכול ללמד אותי על כל הדברים שיש בבדסמ, כולל CBT והכאבה ברמות.

איך פעילות קהילתית יכולה לעזור למקרים כמו שתארתי? אני הייתי החדשה שלא מוכנה שמישהו יחליט בשבילי מה יהיה הבדסמ שלי.

הפעילות הנכונה היא ברמה אישית ולא קהילתית. זאלו ולוטוס טוענים שהם מוכנים ליעץ לכל אחד ואחת. כל מי שמציע את היעוץ שלו, עוזר.

איך תגיע לאנשים שלא רוצים עזרה והם ותיקים ומנוסים בקהילה?
א ו ר​(מתחלפת)
א ו ר​(מתחלפת) • 5 ביוני 2008
מצד אחד אני מסכימה איתך ומאוד אני לא יכולה להבין השפלות
אבל בחשיבה זאת אנחנו בדיוק כמו הונילים שלא מבינים אותנו
זה מה שאותו אדם אוהב משפיל,מנוצל וקיצוני
ואנחנו,גם בתור כאלו שרוצות לעזור לו,אסור לשפוט אותו

זה כמו שונילי יגיד לך למה את אוהבת לתת/לקבל מכות
גם אם הוא יגיד לך את זה מתוך רצון טוב
את לא תשתני כי כי זה את וזהו
א ו ר​(מתחלפת)
א ו ר​(מתחלפת) • 5 ביוני 2008
מצד אחד אני מסכימה איתך ומאוד אני לא יכולה להבין השפלות
אבל בחשיבה זאת אנחנו בדיוק כמו הונילים שלא מבינים אותנו
זה מה שאותו אדם אוהב משפיל,מנוצל וקיצוני
ואנחנו,גם בתור כאלו שרוצות לעזור לו,אסור לשפוט אותו

זה כמו שונילי יגיד לך למה את אוהבת לתת/לקבל מכות
גם אם הוא יגיד לך את זה מתוך רצון טוב
את לא תשתני כי כי זה את וזהו
ליידי מדונה
ליידי מדונה • 5 ביוני 2008
מה שגרם לי לחשוב שהמקום לא בריא לא היו ההשפלות אלא ההשפלות בפני המשפחה שגרמו לניתוק שלו מהמשפחה.

אני מקבלת השפלות כמשחק מיני אבל ניתוק קשר עם המשפחה נראה לי מקום לא בריא.

הדברים האחרים שהיו נראים לי לא בריאים היו לקיחת כל הרכוש והכסף והעובדה שהקשר היחידי עם השולטת היה CBT, בלי מגע אחר ובלי מילה אחת טובה מהשולטת, רק השפלות והסבר שהוא אפס.

בחנתי אם הקשר בריא כשראיתי שככל שהקשר המשיך הוא השתכנע שהוא זן נחות של אדם, שלא ראוי לקשר עם נשים, לא היה לו קשר עם המשפחה ועם ידידים והוא נשאר לבד עם המחשבות שהוא נחות.

אפשר להציג את הקשר כ"כל אחד והבדסמ שלו". אולי היה אכפת לי בגלל שהייתי חדשה ולא הפנמתי את "כל אחד והבדסמ שלו".
מיתוסית​(שולטת)
מיתוסית​(שולטת) • 5 ביוני 2008
זהו? אז כל אחד כמו בת יענה שקוברת את הראש שלה בחול?
מה התפקיד שלנו כחברה ב"שינוי העולם"? מה התפקיד שלנו כבני אדם, כפרט שרוצה לשנות דברים?
אם כל אחד יחשוב ש"ככה זה", לעולם לא נתקדם.
ואם נחשוב שלא נצליח לעזור ולפיכך לא ננסה- אז בטוח לא נצליח.
יש אנשים שבאמת אי אפשר לעזור להם. שלא רוצים עזרה.
ויש אנשים שרוצים שיצילו אותם. כואב להם והם צועקים ואם נעמוד בצד ולא נושיט להם יד- הם יאבדו.

זה בדיוק כמו אלה שרוצים להתאבד, שמפרסמים את זה ובולעים כדורים במקום שיודעים שיתפסו אותם. הם רוצים למות, אבל משהו בהם לא רוצה ומצפה שיראו את הכתובת שעל הקיר.
כי לפעמים מי שרוצה באמת לפגוע בעצמו- פשוט יעשה את זה ולא ינסה לצייר "סימני דרך".

וזה בדיוק העניין: זה לא "כל אחד והבדסמ שלו", כי אני לא רואה בזה בכלל בדסמ.