סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

חלק א' - מה הייתם עושים אילו...

amy​(נשלטת){מבטלעיניים}
לפני 16 שנים • 2 ביוני 2008
סמית, בקטע הזה אולי עדיפה תביעה ייצוגית נגד העיריה, כי הבנתי שזו לא הפעם הראשונה שעיריית תל אביב עושה דברים כאלו ואחרים, שאינה אמורה לעשות, ובקצרה- מנצלת את מצוקת האזרח הקטן בעיר ללא חניה.

אני משוכנעת שאם מישהו היה קם ומקים "עמותת נפגעי העירייה בתחום החניה", תוך זמן קצר ביותר היה ניתן לבנות תביעה ייצוגית, ואולי כך לשנות את התנהלות העיריה בנושא.
{dOmCruise{A
לפני 16 שנים • 3 ביוני 2008

אני

{dOmCruise{A • 3 ביוני 2008
הייתי עושה בדיוק מה שעשית.
מאחר שלא מונח בפני החומר איני יכול להביע דעה מה בדיוק היה, אבל אני קיבלתי דוח בחיפה יותר מפעם אחת שלא כדין, ונלחמתי וביטלתי.
לשמחתי בעירית חיפה לא הלכו איתי לבית משפט אלא מכתב עם הנתונים ופירוט האירוע בצירוף הוכחות גרמו לביטול הדוח מספר פעמים.
\
השיטה אינה של העיריה אלא של הפקחים, שמחפשים איך לרשום כמה שיותר דוחות, אני לא יודע לפי מה מתגמלים אותם אבל ברור שפקח שיחזור עם 10 דוחות ממשמרת - יראה רע.

הפקחים לא רוצים להתאמץ ורושמים דוחות איפה שנוח, וחטפתי דוח במקום מוסדר עם כרטיס תקף, ותפסתי את הפקח שניה אחרי והוא אמר "לא ראיתי את הכרטיס, תשלח מכתב שיבטלו".
השיטה - הפקח רושם דוח, זה נרשם לו במכסה, יש ביטול - אז מה, אין ביטול והדוח משולם - רווח של העיריה.

לעיריה לא אכפת כי יש לה סיכוי גבוה להרוויח.

לגבי עירית תל-אביב, במקרה שלך כדי לזכות בתביעה נגד העיריה אתה צריך להוכיח כמדומני שהדוח נכתב בכוונה והפקח ידע שהוא לא חוקי, לא כל מקרה של ביטול דוח בבית משפט מזכה אותך בזכות לפיצוי.
קליבר​(שולט)

אז ככה ..

קליבר​(שולט) • 3 ביוני 2008
ordenung[align=left] muss sein
לפני שבועיים קיבלתי דואר רשום בת"ד במרכז חלוקה , כלומר הודעה , בעצם קיבלתי שתי הודעות :
ואין להקל ראש בהודעה על דואר רשום שכן במומותי אין הדואר מצוי בהישג ידו של כל אדם , רק בעלי הרכב מטירחים עצמם ונוסעים לישוב הסמוך שם יש סוכנות דואר שפתוחה רק בבוקר , בחצר של אחד הבתים , ובעלת הבית שהיא גם הדוורית וגם פקידת הדואר , נותנת את הדואר הרשום , הבנה כל שהיא אנשים נאלצים לצאת לעבודה כשהדואר פתוח אין סיכוי לקבל להלן "זה מה יש "
החלטתי שיומיים אחרי אצא מאוחר יותר לעבודה , ואכן בשעה היעודה 08:30 שמתי פעמי למשרד הדואר , ראשון לא הייתי אך לאחר 25 דקות המתנה , בשעה 08:55 של אותו יום , זכיתי לאחוז בשתי מעטפות דואר רשום .
האחת הייתה כרטיסים שהוזמנו למופע , והשניה כתב אישום מהמועצה האיזורית גליל עליון שתובע אותי על כך שבערב פסח , מוצ"ש 19.4.2008 בשעה 22:30 החניתי את רכבי שמספרו נקוב ונכון בשמורת הבניאס ( זה אופנוע , קטנוע גדול מאד וכד' לא מכונית)
האמת היא שבואתה שעה בדיוק הייתי עסוק בבליסת קנידדלעך סביב שולחת הסדר או כורך חרוסת ומרור במצה כזית או משהוא דומה שואל את הכושיות או טובל את ביצי במי מלח , מה שיה אבל דבר אחד ודאי , לא הייתי בשמורת הבניאס ויש לי עדים .
מיד פניתי לטלפון שהיה על כתב האישום ואפילו ענו לי , בנימוס ותקיפות אך סירבו לבטל את כתב האישום "אם כל אחד שיקבל כתב אישום ( לא דו"ח לתשלום הזמנה לבית משפט בקרית שמונה ל-3.9.2008 )
למרות שאיני עו"ד אבל יודע משהוא במשפטים ( היו לי הרבה בצבא ..) שאלתי את התבוע מהצד השני של הקו : יש לכם הוכחות ? בטח ענה יש לנו צילום של הרכב , מעולה , אני רוצה לקבל עותק ממנו , הרי זה כתב אישום פלילי , אני חייב לקבל עותק מהראיות נכון ?
בטח ..אשלח לך רגע זה במחשב .. מה מספר הדו"ח ... אז אתה אומר שאין לך פיאט לבנה ?
לא , אין לי , זה אופנוע , קטנוע ..גדול , כהה , לא לבן .. טוב אמר נצטרך לבטל את כתב האישום .
מצויין אמרתי , כן אבל אנחנו נעשה את זה רק ב3.9.2008 ואם לא תתיצב השופט יכעס , אז אתה חייב לבוא לבית משפט ולהגיד שזה קטנוע ושאתה לא היית ואז נזמן אותך לדיון בהוכחות , ואז בהוכחות נחזור בנו מכתב האישום או שלא תודה ויהיה דיון ותצא זכאי icon_rolleyes.gif icon_rolleyes.gif icon_rolleyes.gif icon_rolleyes.gif
מעולה אמרתי , ואז אתבע אותך ואת הרשות שלך על כל ההוצאות ועד הרשלנות , מה אתה אומר ?
טוב נתרצה , אשלח לך ביטול כתב אישום , וכך היה .
אסור לוותר !!!
מקבי​(מתחלף)
מקבי​(מתחלף) • 3 ביוני 2008
ציטוט: מצויין אמרתי , כן אבל אנחנו נעשה את זה רק ב3.9.2008 ואם לא תתיצב השופט יכעס , אז אתה חייב לבוא לבית משפט ולהגיד שזה קטנוע ושאתה לא היית ואז נזמן אותך לדיון בהוכחות , ואז בהוכחות נחזור בנו מכתב האישום או שלא תודה ויהיה דיון ותצא זכאי icon_rolleyes.gif icon_rolleyes.gif icon_rolleyes.gif icon_rolleyes.gif
מעולה אמרתי , ואז אתבע אותך ואת הרשות שלך על כל ההוצאות ועד הרשלנות , מה אתה אומר ?
אסור לוותר !!!

מעולה - זה כשמזמנים אותך למשפט. אני מאמין שאילו היית יכול לשלם 100 ש"ח ולפטור עצמך מכל העניין, היית עושה כן.

עצתי - לא שווה בעבור 100 שקל להסתבך שנים בהליך פלילי... באמת, הבירוקרטיה שתהרוס לך את החיים לא שווה את זה. תן להם את כסף-הדמים שלהם, ואחל להם מוות איטי ומלא ייסורים. זהו.
אדם'

אם...

אדם' • 3 ביוני 2008
אם היו לי סיבות טובות להניח שאני יכול להוכיח את חפותי (למשל עדים או צילומים), בשום אופן
לא הייתי משלם לעיריה, אלא הולך למשפט. במצב אחר, כנראה שהייתי מוותר על התענוג- גם לבזבז כל כך הרבה זמן ואנרגיות, וגם לצפות במערכת המשפט רומסת את הצדק, והפעם על חשבוני, זה סוג של סשן שלא מוביל אותי לשום ספייס icon_confused.gif.
קליבר​(שולט)
לפני 16 שנים • 4 ביוני 2008

אז זהו שלא ..

קליבר​(שולט) • 4 ביוני 2008
מקבי כתב/ה:
ציטוט: מצויין אמרתי , כן אבל אנחנו נעשה את זה רק ב3.9.2008 ואם לא תתיצב השופט יכעס , אז אתה חייב לבוא לבית משפט ולהגיד שזה קטנוע ושאתה לא היית ואז נזמן אותך לדיון בהוכחות , ואז בהוכחות נחזור בנו מכתב האישום או שלא תודה ויהיה דיון ותצא זכאי icon_rolleyes.gif icon_rolleyes.gif icon_rolleyes.gif icon_rolleyes.gif
אסור לוותר !!!

מעולה - זה כשמזמנים אותך למשפט. אני מאמין שאילו היית יכול לשלם 100 ש"ח ולפטור עצמך מכל העניין, היית עושה כן.

עצתי - לא שווה בעבור 100 שקל להסתבך שנים בהליך פלילי... באמת, הבירוקרטיה שתהרוס לך את החיים לא שווה את זה. תן להם את כסף-הדמים שלהם, ואחל להם מוות איטי ומלא ייסורים. זהו.

הקנס על החניה שם הוא 1,000 ( אלף ) ש"ח !!!
מייקל ג'קסון​(לא בעסק)
לפני 16 שנים • 4 ביוני 2008
אם זה 100 ש''ח הייתי משלם.

לי אין את הכוח לזה ולמי שיש אז שיאבק.

אני חושב שאין טעם כי מאבק של אזרח ברשויות לא יצליח.

רק שמדובר על מאבקים גדולים והפגנות אולי זה מצליח אבל אזרח בודד לא יצליח להלחם בהם.

הבירוקרטיה זה דבר שהורס נפשית את הבנאדם ואם אפשר להמנע מבירוקרטיה ויש בררה

אז עדיף להמנע.
סמית​(שולט)
לפני 16 שנים • 6 ביוני 2008

החלטתי !

סמית​(שולט) • 6 ביוני 2008
אני מתכוון להגיש תביעה נגד העיריה, בגין החזר הוצאות ופיצויים עונשיים.

אני מתכוון לגשת למשטרה להגיש תלונה נגד הפקח בגין עדות שקר, שכן ההרשעה בערכאה הראשונה התבססה על עדות שקר של פקח עירוני, עדות שהופרכה באופן מוחלט ואבסלוטי במחוזי.

ואם אדע איך עושים זאת אני אעלה את כתב התביעה שהכנתי ותראו איך העיריה התנהלה בסיטואציה זו.

הכל בגלל 100 ש"ח !
{dOmCruise{A
לפני 16 שנים • 8 ביוני 2008

בהצלחה

{dOmCruise{A • 8 ביוני 2008
רק אל תשכח לבדוק עם עו"ד שמתמחה מה סיכויי ההצלחה.
לגבי פיצוי עונשי - תשכח מזה, החוק בישראל מאפשר פיצוי עונשי רק בשני מקרים, הוצאת דיבה ולשון הרע, והפרת זכויות יוצרים וגם שם הסכום לפיצוי ללא הוכחת נזק מוגבל בחוק.

הנושא של פיצוי עונשי מדובר בארץ מאוד בעיקר בגלל הסדרות האמריקאיות שאנו רואים, ובארה"ב הפיצוי העונשי הוא חלק מכל הליך תביעה אזרחי אבל לא בישראל.

לגבי פיצוי בגין הוצאות, ולענין עדות השקר של הפקח כאן אם יש לך הוכחה שבאמת מה שנעשה היה בזדון יש לך סיכוי, אבל לעיריה יש הגנה מסויימת מכח היותה רשות שלטונית, ולכן שוב תבדוק טוב טוב עם עו"ד שמתמחה בנושא הזה אם יש סיכוי להצלחה בהתחשב במסמכים שיש לך.
לא כל פסק דין של בית משפט הופך אותך אוטומטית לזכאי לפיצוי.
סמית​(שולט)
לפני 16 שנים • 8 ביוני 2008

Re: בהצלחה

סמית​(שולט) • 8 ביוני 2008
{dOmCruise{A כתב/ה:
רק אל תשכח לבדוק עם עו"ד שמתמחה מה סיכויי ההצלחה.
לגבי פיצוי עונשי - תשכח מזה, החוק בישראל מאפשר פיצוי עונשי רק בשני מקרים, הוצאת דיבה ולשון הרע, והפרת זכויות יוצרים וגם שם הסכום לפיצוי ללא הוכחת נזק מוגבל בחוק.

הנושא של פיצוי עונשי מדובר בארץ מאוד בעיקר בגלל הסדרות האמריקאיות שאנו רואים, ובארה"ב הפיצוי העונשי הוא חלק מכל הליך תביעה אזרחי אבל לא בישראל.

לגבי פיצוי בגין הוצאות, ולענין עדות השקר של הפקח כאן אם יש לך הוכחה שבאמת מה שנעשה היה בזדון יש לך סיכוי, אבל לעיריה יש הגנה מסויימת מכח היותה רשות שלטונית, ולכן שוב תבדוק טוב טוב עם עו"ד שמתמחה בנושא הזה אם יש סיכוי להצלחה בהתחשב במסמכים שיש לך.
לא כל פסק דין של בית משפט הופך אותך אוטומטית לזכאי לפיצוי.

פיצויים עונשיים מוכרים ומיושמים בארץ והם חלק אינטגרלי ממערכת המשפט הן בדיני נזיקין והן בדיני עבודה ובעצם בכל קטגוריות המשפט, הסכומים שנפסקים בארץ כפיצויים עונשיים הם אכן נמוכים יחסית לארצות הברית.

הכנתי את כתב התביעה אתמול, אני חושב שהוא מאלף ומדהים באשר להתנהלות הרשות השלטונית הרלוונטית במקרה הזה, אם הייתי יודע איך מעלים את זה לכאן הייתי עושה זאת.