סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

השפלה- הכרחית בסשן?

huan
לפני 16 שנים • 21 ביוני 2008
huan • 21 ביוני 2008
כחולה, זרקת כמה מילים לאוויר כמו "השפלה", "שליטה" ועוד. מילים שניתן להבין אותם בהרבה מאוד מובנים כאשר לכל אחד יש הגדרה שונה.
כאשר אנשים מדברים לא על אותו הדבר קשה לנהל דיון בנושא שלא לדבר על להגיע לתובנות כלשהם. אני מציע שבתור התחלה תגדירי כל מושג בדרך המופרטת והברורה ביותר ואז ניתן יהיה לנהל דיון לא על מילים רבות פנים ומשמעויות אלה על משהו מוגדר (יש כמובן שההגדרה שלך למושגים אילו היא ההגדרה שלך ואת משתמשת במילים "השפלה" ושות בשביל הנוחות - זאת במטרה למקד את הדיון ולמנוע ממנו להתפזר לדיונים רבים הנוגעים לעצמם הגדרת המושגים).

כפי שאני תופס את המילה "השפלה" בבדסמ - דיהנו אקטים ומחוות אשר נכללים בקבוצת הריטואלים הבדסמ הנקראים בשם זה. כגון: שימוש במילות גנאי, ליקוק נעליים ועוד - גם במקרה ובעולמו הסוביקטיבי של הנשלט אין האקטים הו מעוררים רגשות של אפסות, פגיעה באגו וחוסר ערך.
כאשר מסתכלים על הדברים ככה הרי שניתן להבין שהשפלה לא חייבת להיות מרכיב בסשן וביחסי שליטה באופן כללי ושיש רפרטואר שלם של אקטים ופעילויות מיתוכם ניתן לבחור ושניתן לשאוב מהם הנאה ומהות.להלן "האם הצלפות הכרחיות לסשן". אין זה אומר כמובן שהנשלט בחלק מהמקרים לא יחוש אפסות, פגיעה באגו וחוסר ערך כתוצאה מאקטים אחרים שלא נכללים בהגדרה שלי.
כמו כן במידה ומגדירים "שליטה" כקבלת מרות וויתור על היכולת לבצע החלטות והעברת הסמכות לעשות זאת לאדם אחר.
הרי שניתן להבין שלרוב הקשר בין "שליטה" ו"השפלה" כפי שהגדרתי אותם יכול להתקיים בחלק מהמקרים שכן האקטים של השפלה יכולים להיות אותם החלטות ש"נכפו" על ידי הצד השולט. אך אותם האקטים יכולים להתבצע גם ללא כפיה וקבלת מרות ולהפך - האקטים הללו לא חייבים להיכלל ברפרטואר של החלטות אותן יקבל השולט ויכפו על הנשלט.

גם במידה ומגדירים את ההשפלה לא כאוסף אקטים מוגדרים אלה על ידי התחושה הפנימית שחוו אדם - כאשר כל הדברים שמעוררים תחושה פנימית זו נכנסים להגדרה של השפלה. הרי ששוב ניתן להבין שהקשר בין שליטה להפלה לא חייב להתקיים - קבלת סמכות וויתור על היכולת לבצע החלטות אינם חייבים לעורר אצל כל אדם תחושה פנימית זהה. ואין חובה לבצע אקטים אילו במהלך סשן - שוב ברוב המקרים נראה שמבחר הריטואלים איתם ניתן למלא את הזמן עדיין גדול.
Tobias​(אחר)
Tobias​(אחר) • 21 ביוני 2008
זוכרת את המשפט
"באומנות כמו באומנות אין דבר כזה שאין דבר כזה"

טוב אז בסופו של יום ככה זה גם פה.
הכל תקף
והכל לא תקף
תלוי בבעל הדעה.
כך שאי אפשר ליישם כלל אוניברסלי וזה עניין של טעם אישי.
Goddess Selene

"חדירה - הכרחית בסטוץ?"

Goddess Selene • 21 ביוני 2008
"השפלה –הכרחית בסישן?" תלוי את מי שואלים . חלק יענו בחיוב וחלק אחר יענה בשלילה על אותה שאלה . המקבילה הונילית היא לשאול אם "חדירה - הכרחית בסטוץ?" או שמזמוז רציני עדין יחשב בתחום הסטוץ. שאלות לגיטימיות אך השאלה המענינת אותי יותר היא אם השפלה הכרחית ביחסי זוגיות בידיאסאמים. לדעתי האישית (והקובעת כמובן... icon_wink.gif ) השפלה היא אכן מרכיב הכרחי בסוג יחסים מסוג זה.
(ובבקשה תחסכו ממני את כל הדרך לוויקי לברר את ההגדרה המדעית והמדויקת ל'השפלה') גם אם כל אחד מאיתנו יגדיר השפלה בצורה קצת שונה זה כל היופי שאין הגדרה אחת אבל אני רוצה לקוות שכל מי שהגיע עד השרשור הזה יודע ובעיקר מרגיש במה מדובר.
מענין שעד עכשיו אין פה ייצוג למי שמאמין כמוני ושבשבילו/בשבילה השפלה היא הכרחית במסגרת סוג כזה של יחסים. עוד פעם אני במיעוט...? לא, הפעם נראה לי שאני מייצגת פה את הרוב השקט... icon_rolleyes.gif
ביג-אן

קצת ארוך..

ביג-אן • 21 ביוני 2008
כחולית כתב/ה:
ביג אן, תודה על ההשקפה המעניינת שלך שהוסברה בצורה מאירת עיניים.
אז כמו שאמרתי, כנראה שזה משמש באמת לסוג של שליטה שהיא יותר רכה, אירוטית, של הערצה וסגידה.
לעומת זאת, כנראה מי שמתחבר לחוסר אונים, הכאבה, הכרחה- יתחבר יותר להשפלה, לא? icon_rolleyes.gif

לא בהכרח שליטה רכה(תזכירי לי לצלם לך כמה מבטים לא רכים), ולא בדיוק ממוקדת רק בהערצה וסגידה- בהחלט ניתן ואף רצוי מבחינתי לערבב חוסר אונים (קשירות, ציות מלא, וכניעה שלמה שלו מול שליטה מלאה שלך בנעשה- שגם זה יהיה תמיד סביב מיניות אצלי- ז"א אם הוא כבר קשור- סביר להניח שאני אנצל את זה למיניות וכ'ו)כמו כן גם רצוי מבחינתי לערבב כאב ברמה שלא פוגעת במיניות של השניים..(ז"א כל עוד אני במצב "טעון מינית" ולא במצב - "עצבני- כועס, משפיל מילולית ")
, לא הכל נעשה רך ומלטף. הכח נמצא שם בפנים- והוא לכשעצמו בתוספת כל שנאמר - לי בכל אופן מספיק ומספק. עד כה לא זכור לי תלונות...icon_smile.gif)
ובכל מקרה באמת הדיון כבר שינה את טעמו, ומי שמתחבר להשפלות מילוליות, פשוט מתחבר אליהן, אז גם זה סבבה לגמרי. אני לא פוסלת כלום- הכל יכול לקרות. יתכן ומחר בבוקר אקום עם גרייב עצבני לקללות-- מי יודע?icon_smile.gif))
אנימה
אנימה • 21 ביוני 2008
השפלה זה לא עניין של חובה.
יש אנשים שמתחברים רק להשפלה, ולא לכאב.
ואם אני אוהבת מישהו שיש לו צורך שישפילו אותו, אז כן להשפיל, או לא להשפיל?
יש מספיק עבדים שמוכנים לספוג כאב , שאין להם עניין בו, רק כדי להנות מהשפלות
של תוך כדי. וזה כי יש יותר מלכות שמתחברות לכאב, ופחות לשליטה מינית והשפלות בלבד.

המוסר הבדסמי הוא לא שונה שדנים בעניין השפלות. אבל גם בעניין הזה
צריך להיות גבול. אם אתה מתחבר להשפלות, זו לא סיבה לעמוד בצאט למשל
ולברך נשים בשאלה- מתי בפעם ההאחרונה זיינו אותך זיון משפיל וכואב.
אם אתה מתחבר להשפלות, יש מקום מאוד מסויים לזה, וכמו שאתה מצליף
מאהבה, אתה גם משפיל מאהבה.

זה לא קשור ללמי בן אדם או לא. זה קשור לצרכים. והגבול הוא בהחלט המקום
שבו ההשפלה עושה את זה. ברגע שהיא לא, היא הרסנית. היא מועכת.

לכל אדם יש את הגבול שבו ההשפלה נוגעת בו. יש השפלות שנוגעות באדם אחד,
ואדם אחר סתם יצחקק תוך כדי.

כל החוכמה היא למצוא את השילוב שההשפלה כן נוגעת חזק, ועם זאת מענגת.
ולמי שמתחבר, השילוב הזה יכול להיות מטריף יותר מהצלפה.

לגבי סאד- גיבוריו של המרקיז היו מודעים לכך שכדי להיות חופשי לחלוטין
מכבלי אתיקה, וההתנהגות לא תהיה תגובה לכללי מוסר אלא ביטוי ישיר
של הרצון החופשי, על האדם להיוולד בעולם שאין בו מוסר.
לכן הם הפיקו הנאה מהתמכרותם לאנטי מוסריות שלהם.
מאחר והם נמצאים בעולם שלא אדיש למוסריות, התיסכול מוביל
אותם לצומת שבה יש שני דרכים: סירוסה של התשוקה לצורך התאמתה
עם המציאות, או מלחמה במציאות.

מובן מאליו שהם לא יבחרו באפשרות הראשונה, מאחר והן רואות בשבירת
הגבולות, אידיאולוגיה.וזאת כמחאה על ההגבלות שהחברה מטילה.
אנדרפוט
לפני 16 שנים • 22 ביוני 2008
אנדרפוט • 22 ביוני 2008
אנסטסיה - את לא היחידה, אי שם בעמוד 2 גם אני הבעתי את דעתי והיא: כן, השפלה היא הכרחית. כל השאר זה משחקים מסביב או דרכים לחדד את השפלה או להוסיף לה כאבים מסוגים שונים אבל עצם העניין זה ההשפלה. בלי השפלה, מבחינתי האישית, זה סתם קשקוש מקושקש.
בלוסום​(לא בעסק)

בדיוק ככה,

בלוסום​(לא בעסק) • 22 ביוני 2008
"מנקודת מבטה של נשלטת המתחברת לכאב לחוסר אונים להתמסרות לאדון:
אין שום חובה להשפיל את הנשלט כדי לשלוט עליו
שולט שחייב להעזר בהשפלה כדי להראות שהוא מרומם לא בטוח מספיק במעמדו
לדעתי אותו שולט שמצליח לרומם עצמו מול הנשלט שלא הופך לזונה כלבה או כל חיה אחרת
אלא נישאר אדם זהו השולט האיכותי ביותר.
אין לו בעיה לקחת את האדם ממקומו ומשם לרומם את עצמו מולו
זה אתגר לא פשוט אבל מי שמצליח לעשות זאת מגיע לדעתי לשליטה היפה ביותר.
הרבה יותר קשה לשלוט על אדם מאשר לשלוט על כלבה או זונה
אבל יפה יותר לשלוט כשמולך אדם שנישאר אדם ולא הפכת אותו לאובייקט אחר.[/quote]

מה שהיא אמרה
Shimmy​(נשלט){Vents}
Shimmy​(נשלט){Vents} • 22 ביוני 2008
כריעה על ברך הוא אלמנט המצביע על כניעה, רפיסות קומה, רוצה לאמר נמכתי ממך.
נישוק כפות הרגליים, אף הוא אלמנט שבא על מנת להשפיל(מלשון שפל, נמוך) צד אחד ולרומם צד שני.
שום דבר הוא לא חובה, ועבור פוט פטישסטים להשתחוות ולנשק רגליים זה בגדר חלום מתוק, בגלל שהם נמשכים לאקט הזה.

העובדה שמישהו לא מושפל מכך שפוקדים עליו להשתחוות או ללקק עקב לא משנה לדעתי את מהותו של האקט(אקט משפיל), רק מבהיר עד כמה רחוק הגיע אותו סאב בכניעתו הנפשית, בכך שאלמנטים משפילים (חושבים שלהתחוות בפניה זה לא משפיל? תחשבו על האם הייתם מוכנים להשתחוות בפני הירקן, פקיד השומה...הופה, לא מוכנים? למה?) הופכים בפניו למשהו שהוא עורג עליו, למשהו שהוא מחכה לו.

ברור שהדברים נעשים בד"כ כחלק מהפרוטוקול של "המשחק" , ועדיין.
צד אחד מרומם, צד אחד מושפל.
Goddess Selene
Goddess Selene • 22 ביוני 2008
אנדרפוט כתב/ה:
אנסטסיה - את לא היחידה, אי שם בעמוד 2 גם אני הבעתי את דעתי והיא: כן, השפלה היא הכרחית. כל השאר זה משחקים מסביב או דרכים לחדד את השפלה או להוסיף לה כאבים מסוגים שונים אבל עצם העניין זה ההשפלה. בלי השפלה, מבחינתי האישית, זה סתם קשקוש מקושקש.

אנדר, איך פיספסתי את תגובתך
במידה והיתה לי אפשרות לערוך את תגובתי מחדש הייתי משנה ל:"...מענין שעד עכשיו אין פה כמעט ייצוג למי שמאמין כמוני ושבשבילו/בשבילה השפלה היא הכרחית במסגרת סוג כזה של יחסים..."

ובתור אושיה מלומדת האם יש לך הסבר או רעיון לנציגות המועטה כל כך בשירשור הזה לאנשים החושבים כמונו?