shuki boy(נשלט) |
לפני 16 שנים •
6 בספט׳ 2008
שלישי (23.9) הרצאה על מאבקים פוליטיים סביב הDSM
לפני 16 שנים •
6 בספט׳ 2008
shuki boy(נשלט) • 6 בספט׳ 2008
ההומוסקסואליות אמנם כבר לא מוגדרת כהפרעה נפשית, אבל BDSM וטרנסג'נדריות עדיין שם.
--- אנחנו שמחים להזמין אתכם/ן להרצאתו של ד"ר צ'ארלס סילברסטיין - "מי נורמאלי? הנה, שוב זה מתחיל...". הרצאה זו תעסוק במאבקים הפוליטיים סביב הבחינה המחודשת של הדי.סי.אם לקראת פרסום המהדורה החמישית בשנת 2012 הומוסקסואליות הוסרה מה-DSM כהפרעה נפשית בשנת 73' ואולם עתה לב ליבה של המחלוקת נסוב סביב שני חלקים: הדיאגנוזה "הפרעת זהות מגדרית בקרב ילדים, מתבגרים ומבוגרים" וסביב המונח "פאראפיליה" ואבחון הפרעות נפשיות הקשורות לפאטישיזם, אקסהביזיוניזם, פדופיליה ו-SM ד"ר צ'ארלס סילברסטיין, פסיכולוג ומחבר, פעל להסרת ההומוסקסואליות כהפרעה נפשית מהDSM ספרו "חדוות המין ההומוסקסואלי" יצא לאור בישראל בשנת 2000. ממייסדי שני מרכזי ייעוץ גאים בעיר ניו-יורק ההרצאה תתקיים ב-23.9.08 במסגרת סדרת ההרצאות של חוש"ן, הרצאות המתקיימות אחת לשבועיים,בימי שלישי, בשעה 20:00, במרכז העירוני לקהילה הגאה בגן מאיר ת"א, רח' רבנו תם 7 (או טשרניחובסקי 22) מחיר השתתפות- 20 ש"ח. |
|
teacher(שולט) |
לפני 16 שנים •
6 בספט׳ 2008
לפני 16 שנים •
6 בספט׳ 2008
teacher(שולט) • 6 בספט׳ 2008
במסגרת המאבק התמידי שלנו להוציא את האמת משלל הדיעות הסותרות המגיעות אלינו,
הפוליטיזציה של ה-DSM רק הופכת אותו לעוד גיבוב מילים לא רלוונטיות, המשרתות אג'נדה שאני לא שותף לה. חבל שזה כך. תנו למדענים ולאקדמאים להיות כאלה. ואת הפוליטיקה... השאירו לפוליטיקאים. הם מומחים בלטשטש. |
|
shuki boy(נשלט) |
לפני 16 שנים •
10 בספט׳ 2008
פוליטיזציה?
לפני 16 שנים •
10 בספט׳ 2008
shuki boy(נשלט) • 10 בספט׳ 2008
אמממ... אני לא יודע איך לבשר לך את זה, אבל למרות שמחקר מדעי אמור להתבסס על אובייקטיביות, זה לא כך בפועל. אני לא שותף לרעיון שאם רק היינו שותקים ונותנים למדענים/רופאים/חוקרים לעסוק במדע/רפואה/מחקר, אז היינו מקבלים אובייקטיביות. להפך. לכל אדם יש את האג'נדה הפרטית שלו, ואם רוב הציבור חושב שבדס"מ זו מחלה, כך גם הרבה מדענים/רופאים/חוקרים. חוקר אינו חסין מדעות קדומות כפי שאולי היינו רוצים לחשוב.
ביקורת ציבורית, והפניית תשומת הלב לדעות הקדומות עליהן מבוססות "אמיתויות" מדעיות, היא שתתן לנו מדע ומחקר טובים יותר. ביחוד במדעים הלא מדוייקים. הDSM תמיד היה פוליטי, ושיקף (ומשקף) את מה שנורמטיבי בחברה, מול מה שסוטה, במונחים של הפרעות נפשיות. הארת הנושא אינה "פוליטיזציה" שלו. טרנסג'נדריות אינה מחלת נפש, כפי שקינקיות אינה מחלת נפש, כפי שהומוסקסואליות אינה מחלת נפש. אף אחת מהנ"ל לא דורשת טיפול, תיקון, או ריפוי, לכל היותר ליווי של מטפל שעוזר לטרנסים/הומואים/בדס"מים להתמודד עם המחלה החברתית האמיתית: טרנספוביה, הומופוביה ודעות קדומות, יחד עם התמודדות עם הבושה שחלקנו חשים. כיום יש נורמליזציה שמאפשרת חיים כהומוסקסואל ללא בושה, טיפולי המרה הוכחו כמסוכנים - ואכן הומוסקסואליות הוצאה מהDSM. בקרוב אצלנו. |
|
Dan_Kap(שולט){f,yt,D,תכ} |
לפני 16 שנים •
14 בספט׳ 2008
מה לעשות, וה-DSM אכן פוליטי ותלוי תרבות
לפני 16 שנים •
14 בספט׳ 2008
Dan_Kap(שולט){f,yt,D,תכ} • 14 בספט׳ 2008
teacher כתב/ה: במסגרת המאבק התמידי שלנו להוציא את האמת משלל הדיעות הסותרות המגיעות אלינו,
הפוליטיזציה של ה-DSM רק הופכת אותו לעוד גיבוב מילים לא רלוונטיות, המשרתות אג'נדה שאני לא שותף לה. חבל שזה כך. תנו למדענים ולאקדמאים להיות כאלה. ואת הפוליטיקה... השאירו לפוליטיקאים. הם מומחים בלטשטש. אני מציע לך לבחון את ההיסטוריה של הגדרת סאדיזם ומאזוכיזם מיניים ב-DSM לדורותיו, כמו גם את ההגדרה שלהם ב-ICD ותוכל לראות פוליטיקה מהי (וגם באיזו תקופה גם אתה היית זכאי לאישפוז חינם). ותזכורת - בבריטניה אנשים יכולים לשבת בכלא על תקיפה אם הבדסמ שלהם כולל פגיעה גופנית. במדינות אחרות, בדסמ הוא מכרה זהב במקרים שבהם ישנם קרבות בבתי משפט על חזקה על ילדים. כך שהקרב על ההגדרה של הפנים השונות של הבדסמ שזוכות להגדרות ב0DSM הוא קרב חשוב ומשמעותי לכולנו, ולא רק ל"פוליטיקאים". לכן אני חושב שהרצאה שכזו חשובה ומשמעותית |
|
teacher(שולט) |
לפני 16 שנים •
14 בספט׳ 2008
לא אמרתי שזו לא הרצאה חשובה
לפני 16 שנים •
14 בספט׳ 2008
teacher(שולט) • 14 בספט׳ 2008
כל ניסיון לשפוך אור על כל נושא - זה דבר מבורך מבחינתי.
אני, אגב, ממש לא שותף לפטליזם הציני שלך בהקשר למחקרים מדעיים. יכול להיות ששווה בכלל שנוותר כלל על המחקר המדעי, ונסתמך רק על חברנו העמומים והעסקנים. אני חושב שלא.. וזאת מבלי להיכנס כלל לעד כמה עקר הניסיון למצוא את נקודת הנורמליות אבל הנה שאלה ככה על הדרך, כדי לחזור לנושא לשמו נתכנסנו: אם כבר העניין עלה - מה בדיוק כתוב היום ב-DSM על טרנסג'נדרים? יש המלצות לאשפז? לטפל בתרופות? מחלקה סגורה? מה בדיוק? מישהו שקרא רוצה להאיר את עינינו גם לגבי קינקיות ו-BDSM? (אם בכלל יש הגדרה כזו בספר הזה) (ונא לא להציג את הערכים של סאדיזם או מזוכיזם כפשוטם בבקשה, זה לא ממש קשור) תודה |
|
huan |
לפני 16 שנים •
14 בספט׳ 2008
לפני 16 שנים •
14 בספט׳ 2008
huan • 14 בספט׳ 2008
ציטוט: תנו למדענים ולאקדמאים להיות כאלה.
ואת הפוליטיקה... השאירו לפוליטיקאים. הם מומחים בלטשטש. דבריך היו יכולים להיות נכונים אילו היה מדובר במדעים המדוייקים. מדעי החברה ומדעניה הם בחלקם הגדול היו ועדיין ישנן פילוסופיה ולא מדע - ומרחק בין פילוסופיה לאמת שלא לדבר על אוביקטיביות, הוא מאוד גדול. קשה להווכח על קיומו של אלקטרון - להווכח עם דעותיו של אפלטון, מישהי שכותבת תזה על הגועל שחשים השראלים לפלסטינים ולכן נמנעים למאנוס אותן או מישהו הטוען שהומוסקסואליות/טרנסגנדריות/שונות באופן כללי זו מחת נפש - זו חובתו של כל אדם חושב. עד להבשלתם לכדי מדעים של ממש, הם תמיד יהיו פוליטיים וזירת התגוששות בין בעלי דעות ואינטרסים כאלה או אחרים. מוטב לא לנסות ולהתעלם מכך אלה להשמיע את דעותינו בקול הרם ביותר שניתן ולנסות שאחרים "כמונו" יעשו כך גם. ולא אחרים יעשו זאת עבורינו ולא בטוח שנאהב את התוצאה. |
|
Dan_Kap(שולט){f,yt,D,תכ} |
לפני 16 שנים •
14 בספט׳ 2008
אתה מוזמן לקרוא, טיצ'ר
לפני 16 שנים •
14 בספט׳ 2008
Dan_Kap(שולט){f,yt,D,תכ} • 14 בספט׳ 2008
Charles Moser, Ph.D., M.D., Peggy J. Kleinplatz, Ph.D. DSM-IV-TR: A Step Backwards The Diagnostic and Statistical Manual of the American Psychiatric Association (DSM), is the standard reference for defining the criteria for all psychiatric diagnoses. Its influence broadly affects law, child-custody, employment and other social issues. The long awaited revision of the DSM, DSM-IV-TR (DSM, fourth edition, text revision), has just been published. The present paper will critically review whether DSM-IV-TR meets its own goals to "correct factual errors," "to ensure that all of the information is still up-to-date," and "to reflect new information available since the DSM-IV literature reviews were completed in 1992" (p. xxix). Sexual Sadism and Sexual Masochism will be used as case examples to show the confusion these diagnostic criteria have generated. Generic problems with the DSM conceptualization of paraphilias will be highlighted. The problems with the requirement to specify the behavior for each paraphilia diagnosis will be explored. Cross-cultural and trans-historical perspectives will be presented. Alternative conceptualizations and diagnostic language will be suggested. The Society for the Scientific Study of Sexuality, Conference proceedings 2001 |
|
teacher(שולט) |
לפני 16 שנים •
15 בספט׳ 2008
לפני 16 שנים •
15 בספט׳ 2008
teacher(שולט) • 15 בספט׳ 2008
אני מבין שאתם לא רוצים להתייחס עניינית לנקודות שהעליתי, אבל זה בסדר.
לגבי הציטוט באנגלית בהודעה מעל - הוא רק מראה שהבעיה אינה ב-DSM אלא בהגדרות שלנו. לא לחינם הדגשתי שאין להתייחס למזוכיזם וסאדיזם כפי שהם מופיעים שם, ולפני הכל יש להבין בדיוק על מה מדברים שם ולהסכים שההגדרה הזו קשורה אלינו בצורה כל שהיא. ואת זה שווה לשמוע מאנשים שלא שמו לעצמם אג'נדה שאינה מדעית כלל. כל מי שיקרא את שתי ההגדרות האלה יגלה מייד שאנחנו לא מדברים על אותו הדבר. אין שם איזכור ולו בחטף של המילה הסכמה(וגם אין צורך שיהיה). וחואן, לתת לפסיכולוג ממוצע, שחרת על דגלו אג'נדה מאוד סובייקטיבית לתקוף את ה-DSM זה הגון לדעתך? ומי עשה אותו מומחה כזה גדול ל-SM (כפי שהוא מנסח זאת), ומהיכן המומחיות שלו לפטישיזם? מתפקידו כיועץ לענייני איידס?, אולי מתפקידו כיועץ בתחנת משטרת העיירה היילנד פרק? או מתפקידו כיועץ במרכז לתעסוקה? יכול להיות שנסיונו הרב בתחום דווקא בא מעבודתי כפסיכולוג מן המניין בבי''הח לחולי נפש. ר א ב ק !! האם לא ברור שאין כאן דיון כלל? אלא ''הפגנה לביטוח השכונה'' ולזה אני קורא ''..הופכת אותו לעוד גיבוב מילים לא רלוונטיות, המשרתות אג'נדה שאני לא שותף לה.'' בדיוק כפי שכתבתי בהודעה הראשונה שלי. נ.ב. אם לא היה ברור, אומר זאת שוב - שווה מאוד ללכת ולשמוע, ולו רק מתוך סקרנות. ידע זה תמיד דבר טוב. ומטרת ההודעות שלי היא להכניס קצת יותר פרופורציות לגבי התוכן. מאותה הסיבה גם הלכתי להרצאת שיווק של ה''פירמידה'' - להבין איך הם מצליחים למצוא מי שיאמין להם וישלם. |
|
shuki boy(נשלט) |
לפני 16 שנים •
15 בספט׳ 2008
לפני 16 שנים •
15 בספט׳ 2008
shuki boy(נשלט) • 15 בספט׳ 2008
teacher כתב/ה: מאותה הסיבה גם הלכתי להרצאת שיווק של ה''פירמידה'' - להבין איך הם מצליחים למצוא מי שיאמין להם וישלם.
טיצ'ר, אתה מעלה נקודות ענייניות? אתה מגחיך ומרדד את הדיון, וממש לא ברור לי למה. יש בעיתיות רבה בקביעה שטרנסג'נדריות ובדס"מ הן הפרעות נפשיות. קביעה כזו מקשה בקבלה לעבודות מסויימות (טרנסג'נדרים שעוברים שינוי נאלצים לקבל מכתב מפסיכולוג שבעצם משתמש בDSM כדיאגנוזה, קרי שיש להם הפרעה נפשית - וזה אומר שעבודות מסויימות, בעיקר כאלה שדורשות סיווג בטחוני הן מחוץ לתחום). כמו כן זו עלולה להיות סיבה לקחת ממך חזקה על הילדים שלך (במקרה של גירושין, או בכלל), ועוד אפליות רבות וטובות. שלא נזכיר את ההשלכות החברתיות, שהרי אם הפסיכולוגים, הפסיכיאטרים, הרופאים, ואנשי המדע אומרים שטרנסג'נדרים ואנשי בדס"מ הם חולי נפש, וכי מה נלין על החרדים השמרנים, שאומרים את אותו הדבר? אני מסכים שטרנסג'נדרים ואנשי בדס"מ שיש להם את הכוח והאמצעים בחברה לעיתים רחוקות מושפעים מהDSM, רובנו לא עוברים הסתכלות פסיכיאטרית כדי לקבוע אם אנו רשאים להחזיק בילדינו, ובמקרה של בדס"מ, אם מישהו רוצה לעבוד בעבודה שדורשת סיווג בטחוני מסויים, או הערכה פסיכיאטרית - לרוב אנשים בוחרים שלא לצאת מהארון הבדס"מי. המאבק להוצאת ההומוסקסואליות מהDSM היה חשוב מאין כמותו, כדי למנוע אפליה דומה כלפי הומואים ולסביות, אין שום סיבה בעולם ששונות מינית או מגדרית כמו בדס"מ, פטישיזם, או טרנסג'נדריות תהיה שם. אם אינך שותף לאג'נדה הזו, למה שלא תסביר למה? לגבי הפסיכולוג הממוצע, שלא ברור לך מאיפה רכש את נסיונו הרב, ואינו מומחה לSM, או כל דבר אחר, והדברים שלו הם גיבוב של מילים לא רלוונטיות שמשרתות אג'נדה בלה בלה - אני מניח שהתכוונת לסילברסטיין, לפני שאתה משמיץ ואומר שהוא לא מבין כלום מהחיים שלו - על סמך מה אתה אומר זאת? יש משהו שאני לא יודע על פועלו של סילברסטיין ואתה כן? אשמח להסבר שמגבה את טענותיך. |
|
teacher(שולט) |
לפני 16 שנים •
15 בספט׳ 2008
אם זה נראה כמו ברווז ועושה קולות של ברווז...
לפני 16 שנים •
15 בספט׳ 2008
teacher(שולט) • 15 בספט׳ 2008
לגבי המרצה - לא המצאתי כלום, הכל קיים באתר שלו עצמו, כולל הניסיון התעסוקתי שלו,
באיזה ערים ובאיזה תחומים בדיוק. זה לא ממש מסובך למצוא. וגיבוב המילים לא מתייחס לדבריו, שכן - טרם שמעתיהם, אלא לרעיון של כינוס כל המכובדים שציינת בהתחלה על מנת שיבינו יותר טוב למה פוגעים בהם.. אני לא שותף לאג'נדה הזו, כי איני נמנה על אותם אלו שחייבים להראות את ה-BDSM שלהם בקרב אנשים שזה לא מעניין אותם. אין בי שום רצון לתחוב את המנהגים ה-BDSMים שלי באף אירוע שאינו כזה מלכתחילה. ולשימחתי הרבה, הנטיה הזו שלי היא פרטית ויכולה להשאר כך מבלי לפגום בהנאה שלי. בפשטות, זו אינה האג'נדה שלי. וזה אני באופן אישי. עד כאן לשאלותיך ותהיותיך. ++ ++ ++ ++ מכאן והלאה - התגובה שלי בטוח לא תמצא חן בעיניך.. השתדלתי לענות ולהגיב לכל מה שנכתב כאן בשרשור, מה שאני לא יכול לומר בכיוון ההפוך. הייתי אומר שהמיליטנטיות של האמירות שלך, וחוסר ההתייחסות לשאלותי חושפות בדיוק את מה שאני חושב לעסקנות פוליטית. להשיג תמיכה ו''בוחרים'', ולא משנה מה מערבבים עם מה. וכאן אני חוזר לשאלתי שנותרה ללא מענה כלל: באיזו איצטלה אתה מחבר את כל הקבוצות השונות יחד, כאילו הן נלחמות באוייב משותף, תחת אותן ההגבלות והתנאים, ולמה אתה עוצר שם? מה עם אקסהביציוניסטים, ומה עם פדופילים ונקרופילים שרק אוהבים לפנטז.. למה אינך רוצה לעזור להם לבער את השמרנות הפושה באוכלוסיה הכללית? מדוע אינך קורא להם להצטרף למאבק? במקום, אתה בוחר לרמוז, בעמימות מה, שיש לאנשי ה-BDSM והקינק (העניין, לא הפורום) בעיה קשה עם ספר ה-DSM, שכן הם רשומים שם כסטיה שצריך לטפל בה על ידי אישפוז או תרופות, כמחלה. ואם לא נטפל בזה - מחר יקחו לנו את הילדים. נראה לי שאתה טועה וגם מטעה. קינקיות אינה חלק מה-DSM BDSM אינו חלק מה-DSM (יכול להיות שההיפך דווקא נכון ) אז אין מה לנסות ולהוציא אותם מהספר הזה, מהסיבה הבאמת פשוטה, שהם לא ממש שם. אתה מוזמן לבדוק, למרות שאני חושב שלא תעשה כך. הרבה יותר קל לנסות להפחיד את כולם. **ובוא נראה... באיזה תחום אוהבים להשתמש בפחד של קבוצות שלמות כאמצעי שכנוע... למנחשים נכונה - יוגרלו כיסא, וולבו ותקציב שמן לקשר עם הבוחר. |
|