לילה טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

שלישי (23.9) הרצאה על מאבקים פוליטיים סביב הDSM

shuki boy​(נשלט)
לפני 16 שנים • 17 בספט׳ 2008

אין קשר?

shuki boy​(נשלט) • 17 בספט׳ 2008
הכל עניין של רדיפת מיעוטים מיניים ומגדריים במסווה של דברים אחרים.
היום המשטרה נטפלת לטרנסג'נדריות כי היא "מחפשת סמים", מחר ינסו לסגור מועדון סאדו כי "אין להם רשיון". או שזה היה אתמול? icon_wink.gif

בכל מקרה, מי שלא רואה את הקשר בין זכויות להט"ב לבין הזכויות שלכם, ואת הקשר בין הDSM ואפליה, מוזמן אחר כבוד להשאר בבית. ההודעה הזו לא היתה מיועדת לכם מלכתחילה.

נ.ב.
והוא, לפי מה שכתבת - אתה ממש לא מכיר את הפוליטיקה של נורה גרינברג. אז אל תקשקש בקומקום, ואל תעשה name dropping סתם, רק כי קראת איזה מאמר וחצי שלה, או שהשתתפת בחוג בית שלה. היא אחת הראשונות שקמות ואומרות שציבור הטרנסג'נדרים הוא אחד המדוכאים ביותר, ואחת האחרונות להשלים עם המצב. גם אני מקבל "יחס חם ומקבל", אז? זה עוזר שאני אשכנזי, יש לי תואר, ויש לי תמיכה מסביב. זה לא אומר שהאפליה לא קיימת, וזה לא אומר שלכל הטרנסג'נדרים סבבה. והגישה של "אם תציג אותך כנרדף ודפוק - יתייחסו אליך ככה" היא בולשיט מתנשא מהזן הגרוע ביותר. האלימות קיימת, האפליה בהחלט קיימת, וכנראה שנוח לך לחשוב שזה הכל בראש שלנו.
teacher​(שולט)
teacher​(שולט) • 17 בספט׳ 2008
JabberwockY
זה בדיוק מה שאמרתי - BDSM אינו נמצא ב-DSM כלל (איפה כחולית כשצריך אותה...)
צריך לקרוא את האותיות הקטנות (ולמעשה את האותיות בכלל...)

וטראני,
אני אוהב קונספירציות כמו כל אחד, אבל חלק מהדוגמאות (לפחות אחת) אני מכיר יד ראשונה,
ואני אומר לך - החוק היה הכי אובייקטיבי וצודק שיש, נקודה.
החוק לא יודע מה זה BDSM, אפילו אם תחפש בכל ספרי חוקי מדינת ישראל לא תמצא את המילה הזו פעם אחת.

ולגבי האוכלוסיות שאתה פוטר מלבוא,
אולי במקום להתעצבן ולהתנער תבוא ותגן על הדיעות שלך.
לי אישית יש שאלות כאן שנשארו פתוחות, אני עדיין רוצה להבין איפה נחסם בחברה אדם שהוא טרנסג'נדר,
ולא בסטטיסטיקות שאומרות שאין ח''כ טרנסג'נדר אז יש אפליה, אלא בחיי היומיום.

באמת שאני מתעניין, אבל אין לי כח לפרובוקציות ולהכללות.
ומשעמם אותי לשמוע כמה אני לא בסדר כבן אדם, אם אני לא מתיישר לאג'נדה שלך.
תכיר בעובדה שיש אנשים שחושבים אחרת ממך ונסה להיות ענייני קצת.

ולגבי הוא - אני לא חושב שהוא אומר שהכל בראש שלנו,
כולנו חיים במציאות וכולנו יודעים על הקשיים שבלהיות שונה, במיוחד
כשמדובר בחיצוניות (יחד עם הפנימיות).
הוא כנראה מדבר על אכלו לי שתו לי, בניגוד לתרומה חיובית לנעשה (בתרבות, בעשיה, בהבאה למודעות).
פייה{O}

Re: אם כבר התפתח דיון,

פייה{O} • 17 בספט׳ 2008
JabberwockY כתב/ה:
אפשר קצת דוגמאות קונקרטיות? מתי ואיך המדינה נכנסת למיטה של בדסמים?
מה אנחנו לא יכולים לעשות שאחרים כן?
האם ישנם מקרים בהם בדסמ פר-סה הפריע למישהו שהוא נורמטיבי בכל מובן אחר להתקבל לעבודה, לקבל משכנתא או כל דבר אחר?

אפשר קצת עובדות?

דוגמאות שקפצו לי לראש:

- סגירת רדיו הכלוב ע"י אקו"ם כיוון שהשמעת מוזיקה באתר הו כה סוטה מבזה את האמנים (!!), והנה אפילו לינק:
http://www.thecage.co.il/phpBB/viewtopic.php?t=15169&postdays=0&postorder=asc&start=0

- בבלוג כאן לפני זמן מה נכתב על בעיות קשות של גרוש בזכויותיו על בנו רק בשל נטיותיו הבדסמיות.

fishy.gif
Halrloprillalar
לפני 16 שנים • 18 בספט׳ 2008

נו באמת

Halrloprillalar • 18 בספט׳ 2008
teacher כתב/ה:

לי אישית יש שאלות כאן שנשארו פתוחות, אני עדיין רוצה להבין איפה נחסם בחברה אדם שהוא טרנסג'נדר

אתה יודע, זה בערך כמו להצהיר "לי אישית לא ברור מאין הגיע הדעה המשונה הזאת שלצמחים יש עלים ירוקים". מה הטעם להתכחש למציאות כל כך מקיפה ובולטת ?
המדיה מלא בתאור מקרים שבקיומם אתה מטיל ספק. רק כדוגמה תסתכל במושג "Transophobia" בויקי, http://en.wikipedia.org/wiki/Transphobia

הנה ציטוט אחד קצר משם:

Transphobia can also manifest itself in the workplace. Sometimes transsexuals lose their jobs when they begin the transition. A study from Willamette University states that discrimination is so rife it's virtually impossible to find a job at all to begin with.[9]

אם כבר חזרת ובקשת דוגמאות אשמח אם תקרא את הפרק בויקי ותחזור עם תגובה האם שינית את דעתך.
Bent

לכול המעונין

Bent • 18 בספט׳ 2008
אני חושב שאני אגיע לשמוע את ההרצאה מעניין כללי, ולא שום דבר אחר.

על נושא הDSM התפרסמה לאחרונה הקריאה הבאה:

Susan Wright of the NCSF (National Coaliton for Sexual Freedom)

An Important Petition!

The American Psychiatric Association has formed working committees to revise by 2011 its Diagnostic and Statistic Manual (DSM), the definitive resource on the Diagnostic Criteria for all mental disorders. Statements currently within the DSM Paraphilias criteria include things such as exhibitionism, voyeurism, SM, and others, that are contradicted by scientific evidence (for example, it says that there are 20 male masochists for every female masochist - and no female sadists, exhibitionists, etc.!). Therefore NCSF concluded that the interpretation of the Paraphilias criteria has been politically – not scientifically – based. This politically motivated interpretation subjects BDSM practitioners, fetishists and cross-dressers to bias, discrimination and social sanctions without any scientific basis. Thus, NCSF is calling on the American Psychiatric Association to remove or drastically restructure the Paraphilias section in the DSM.

A white paper on the DSM Revision is located at here.

http://www.ncsfreedom.org/index.php?option=com_keyword&id=305

To help fight for this, there is a petition that has just been started. It says "We, the undersigned, support the American Psychiatric Association' s (APA) own goal of making its Diagnostic and Statistical Manual (DSM) a scientific document, based on empirical research and devoid of cultural bias. A diagnosis of a mental disorder can have a severe adverse impact on employment opportunities, child custody determinations, an individual's well-being, and other areas of functioning. Therefore we urge the APA to remove all diagnoses that are not based upon peer-reviewed, empirical research, demonstrating distress or dysfunction, from the DSM. The APA specifically should not promote current social norms or values as a basis for clinical judgments."
As you see, it isn't even specifically about being kinky - just about doing what is right. go to the Petition. You can sign it and have your name kept anonymous except for verifying that there are no duplicates, and your contact information will not be released regardless. After all, being kinky isn't crazy!

http://www.thepetitionsite.com/1/DSMrevisionpetition

מכאן אני אגיד את הדברים הבאים:

ה NCSF הוא אומנם גוף פוליטי אבל אחד מהגופים שאני מאוד מכבד את האגנדה שלו, לאורך השנים הוא תמך במטרות ששינו גם את חיי אנשים שאני מכיר אישית, ועשה את זה בצורה לא מתלהמת אלא עובדתית.

הנה קישור אל ההיסטוריה המקוצרת של הארגון:

http://www.ncsfreedom.org/index.php?option=com_keyword&id=18

וכול ההקדמה הזו היא כדי הלגיד שלפעים אני סומך את דעתי על דעת אחרים, ה NCSF חושב שיש לבחון את ה DSM, כנראה שיש סיבה טובה לעשות את זה.

יאללה נפגש בהרצאה.

BENT
המלט
המלט • 18 בספט׳ 2008
I am sick of white papers
let's have the black ones

המלט, משאיר סימן בשרשור של חכמים.
teacher​(שולט)
teacher​(שולט) • 18 בספט׳ 2008
דולפין, תן קצת קרדיט, לא התכוונתי לקשיים מול הדיעות הקדומות באוכלוסיה הכללית.
כוונתי הייתה דווקא לחומות החוק והכללים, בתחומים או בנושאים שאנחנו ה''סטייי'' ג'נדרים
לא חושבים עליהם בכלל.

המלט, אתה גמבה?
Halrloprillalar

בקשר לגמבה ...

Halrloprillalar • 18 בספט׳ 2008
teacher כתב/ה:
כוונתי הייתה דווקא לחומות החוק והכללים, בתחומים או בנושאים שאנחנו ה''סטייי'' ג'נדרים
לא חושבים עליהם בכלל.

המלט, אתה גמבה?

טיצ'ר, קרדיט תבקש מפדראל רזרב, שמעתי שהם מחלקים הרבה בזמן אחרון.
ניסיון לבלבל אותי באמצעות תמונות של גמבה כמעט עבד, אבל הצלחתי להתגבר.
כבקשתך, הנה דוגמה להפליה המגובה על ידי רשויות החוק. שוב, מויקי -

one high-profile employment-related court case unfavorable to transgender people. In 2000, the Southern U.S. grocery chain Winn-Dixie fired longtime employee Peter Oiler, despite a history of repeatedly earning raises and promotions, after management learned that the married, heterosexual truck driver occasionally cross-dressed off-the-job. Management argued that this hurt Winn-Dixie's corporate image. The American Civil Liberties Union filed a lawsuit against Winn-Dixie on behalf of Oiler but a judge dismissed it.
המלט
המלט • 18 בספט׳ 2008
teacher כתב/ה:
לא חושבים עליהם בכלל.

המלט, אתה גמבה?

לא יקירי. אני חסת-שטחים לכל הענינים הפוליטיים הקשורים במה שקשור לדברים הקשורים והלא-קשורים, אם אתה מבין למה אני מתכוון.

מעדיף ללכת לתאטרון. או ארוחת ערב בטפאו. או סשן. משהו סולידי כזה.
מיתוסית​(שולטת)
לפני 16 שנים • 19 בספט׳ 2008
מיתוסית​(שולטת) • 19 בספט׳ 2008
טיצ'ר, באתי icon_smile.gif

אוקיי, קודם כל אני חושבת שיש פה יותר מידי עירבובייה של נושאים שלא קשורים אחד בשני ולעיתים תלויים אחד בשני. אני אסדר אותם ואז יהיה קל יותר להתדיין עליהם:

-טרנסג'נדריות שהיא *אינה* פאראפיליה, בשונה מפטישיזם של לבישת בגדי המין השני כגירוי מיני (מה שאנשים קוראים "קוקסינל").

-הופעת הסדיזם ומזוכיזם ב-DSM (בכוונה איני אומרת בדסמ, כי אין שם בכלל בדסמ)

-התייחסות החברה והמימשל וגורמיו לאנשים בעלי פאראפיליות או הפרעה במיגדר המיני (טרנסקסואלים).

אוקיי, קודם כל, לדעתי טרנסקסואלים באמת לא צריכים להופיע בDSM. מעולם לא נתקלתי במחקר שהוכיח שאפשר לשנות אותם. אפילו כשהם הולכים לעשות ניתוח, הפסיכלוג בועדה בודק כמה אותו אדם מוכן לזה ושלם עם זה ולא מנסה "לתקן, אותו. גם הומוסקסואלים לא הצליחו מעולם "לתקן".
נטייה מינית מהסוג הזה שונה *באופן מהותי* מפאראפיליה.

שנית: אף אחד פה לא בדק או לפחות הראה לכולם מה בעצם אומר הDSM שאתם נלחמים כל כך נגדו?

הוא אמר בדיוק כך לגבי סדיזם ומזוכיזם (בתרגום חופשי, מתוך הסמינריון שלי):

על פי ה-DSM5 (2000), מיניות סדיסטית היא מיניות שבה האדם נהנה לגרום סבל או כאב לאדם אחר ומיניות מזוכיסטית היא מיניות בה האדם נהנה לקבל סבל או כאב.
על מנת לאבחן אדם כסדיסט או מזוכיסט מיניים, עליהם לענות על קריטריון א' ו-ב' או ג':
א) פנטזיות מיניות חזקות, דחפים מיניים או התנהגות המערבת את אותו מושא פאראפילי למשך שישה חודשים לפחות. הפאראפיליה יכולה להיות תנאי הכרחי לעוררות מינית ונכללת תמיד בשעת הפעילות המינית. היא יכולה להיות אפיזודה חולפת הנובעת משעת משבר או לחץ ויכולה להתקיים בתוספת לפעילות מינית רגילה או בלעדיה, לחליפין.
ב) הפאראפיליה גורמת למצוקה בתפקוד האישי, בחיים החברתיים, התעסוקתיים, הזוגיים או הרגשיים.
ג) אצל אדם בעל מיניות סדיסטית, קריטריון נוסף הינו חוסר ההסכמה של הפרטנר המיני לפעילות הסדיסטית.

כמו שאתם רואים, הרוב המוחץ של הבדסמים, בקהילה או לא, לא עונים על הקריטריונים האלה ולפיכך לא מאובחנים כבד"סמים לפי הDSM.
ואם אתם שואלים אותי, כולנו מסכימים שאנשים שהבדס"מ גורם להם למצוקה, כן צריכים ללכת לטיפול ושאם אדם סדיסט מבצע סשן (?) עם אדם אחר ללא הסכמה, אז אכן יש לו בעיות נפשיות והוא זקוק לטיפול.

אני לא זוכרת איך הDSM מתייחס לפטישיסטים (הרגילים והקוקסינלים, ששכחתי מה ההגדרה הספציפית שלהם בDSM), אבל אני בטוחה שכתוב שם משהו דומה כמו "אם זה מפריע להם בתיפקוד היום יומי" וכו'.
כך שאם רוצים, אפשר להוציא את המזוכיזם ולהשאיר את הסדיזם בהגדרתו הנוכחית, מתוך הנחה שאדם שמתקשה בתיפקוד יומיומי מסיבה כלשהי, ראוי שילך לטיפול בלי קשר למקור הקושי.

לגבי הפן המשפטי והמדיני- הפן הזה לא קשור בקשר הדוק לDSM מאחר והשופט או העו"ס הממוצעים לא מכירים את הDSM לעומקו ואת משמעויותיו. אם אני הייתי נופלת על מקרה שבו שופט רוצה להוציא את הילד שלי ממשמורת *רק כי אני בדסמית*, אני אראה לו את הDSM ואבקש ממנו *להוכיח* שהנטייה הזאת מפריעה לי לתפקד כהורה. לא הוכיח? אם כך, אין לזה שום לגיטימציה כסיבה לפעולה זו.
בארץ אין בכלל חוק שמתייחס כנגד בדסמים וטרנסקסואלים וכו', אדרבה- יש חוק שאומר שאם מעביד מפלה אותך כנגד הנטייה מינית שלך, *הוא* זה שעובר על החוק.
גם לא מצאתי אפילו מקרה אחד בארץ שהרשיעו אדם או שאפילו עלה למשפט בגלל שעשה סשן.
המקרה היחיד שאולי... זה המקרה של אדון החושך (מה איתו באמת?), אבל כולנו יודעים שהיו שם הרבה דברים לא כשרים ולא חוקיים וכתב האישום שחשבו להגיש נגדו בכלל היה קשור לקיום יחסי מין עם קטינות ואונס והדחה לסמים של קטינים וכל מיני כאלה (אם זיכרוני אינו מטעה אותי) והס מלהזכיר בדסמ.

בחו"ל גם בדקתי וברוב הפעמים שמצאתי שהגישו כתב אישום נגד אנשים שעשו פעילות בדסמית, זה בגלל שהפעילות הייתה ללא הסכמה (שוב, לא רלבנטי) או שנגרם נזק משמעותי כמו כריתת איברים לאדם השני (זוכרים את הקניבל הגרמני?).
אני זוכרת מקרה אחד משנות השמונים, אם אני לא טועה, ששם הגישו כתב אישום נגד קבוצת הומסקסואלים שנהגה לבצע אורגיות ובדסמ ביחד בהסכמה ולמרות זאת ולמרות שהם צילמו הכל בוידאו כהוכחה, עדיין הרשיעו אותו והם הגישו עירעור וכן הלאה שבמקרים כלאה אני באמת נגד כי זה באמת כבר פלישה לפרטיות בדיוק כמו שפעם היו חוקים נגד מין אוראלי ואנאלי (ועדיין יש נגד זה חוקים במדינות רבות כולל במדינות מסויימות בארה"ב).

ברוב המדינות המתוקנות אין שום חוק שיגיד לך לא לעשות בדסמ בהסכמה ואפילו לא לצפות בפורנו בדסמי או ללכת למסיבות בדסמיות.

מה שטרייני הביא דוגמה על הדאנג'ן והרדיו והכל בכלל לא קשור לDSM או למשפט, אלא לפחד שנובע מבורות של החברה ואת זה יש לשנות ולתקן.