DOM Perignon(שולט) |
לפני 20 שנים •
19 בפבר׳ 2004
שלושה סוגי כאב
לפני 20 שנים •
19 בפבר׳ 2004
DOM Perignon(שולט) • 19 בפבר׳ 2004
הרבה מדברים על שפת גוף. יש קורסים שמלמדים לקרוא את שפת הגוף של בני שיחנו. שפת מחוות סודית שבה אנחנו משוחחים בלי שנהיה מודעים לה בכלל. השפה הזו כל כך קדומה וקמאית, טבועה בנו כל כך עמוק עד שאנחנו מגיבים לנאמר בה עוד לפני שאנחנו מבינים בכלל שהיתה כאן שיחה. נסו לשים לב למשל לכתפיים של נשלטים ושל שולטים. הן אומרות הכל. כשאנחנו רואים אדם שכתפיו פרושות לרווחה, חזהו מוחצן ועיניו מיישירות מבט. אנחנו ממהרים לכבד את רצונו. הוא שולט. שפת הגוף שלו אומרת את זה.
חלק הרבה פחות מוכר בתרבות שלנו הוא המגע. אולי משום שהמגע כל כך ברור ומפורש אנחנו נמענים בדרך כלל מנגיעות, אלא על פי כללי טקס מאד מסויימים. אוצר המילים של צורות המגע השונות מדהים כשלעצמו. אפשר להזכיר את לחיצות הידיים שלפיהן אנחנו יכולים לדעת מי האדם שמולנו, ונגיעות בפנים שלכל אחת מהן המשמעות המיוחדת לה, אין ספור מחוות ונגיעות המהוות שפה מלאה שאנחנו מדברים בה בלי משים. החלק שאני רוצה לשים לב אליו הפעם הוא הכאב כחלק משפת הגוף שלנו. אני לא מדבר על כאב שנגרם מפציעה, או תאונה, או איזה ארוע מקרי אחר. אלא על הכאב המוענק לזולת מתוך כוונה, כצורה של תקשורת. אני מוצא לנכון לחלק את הענקת הכאב לשלושה סוגים של כאב מוענק. 1. כאב של אקסטזה. 2. כאב לשם כאב. 3. כאב שיש עימו השפלה. כאב של אקסטזה או מה שנקרא גם לפעמים "סקס חזק". הוא הכאב שאנחנו מכאיבים לבן זוגנו כשבשפת הגוף שלנו נגמרות לנו מילות הליטוף. כשאנחנו רוצים לתת עוד... הלב מתפקע והיד רוצה להרגיש. להרגיש עוד ועוד, לצרוח בקולי קולות שאוהבים, שטוב... חזק!! וזה המקום שבו היד כמו מעצמה סוטרת, צובטת, מושכת, נושכת... זה כאב שאפשר שלא יחווה כלל ככאב בצד המקבל. עד שנרגעת הנשימה ומתחילים לגלות את הסימנים הכחולים שהשארנו לא בכוונה. יש לכאב הזה גוונים ובני גוונים רבים ושונים. עם הזמן אנחנו לומדים אצל בן הזוג מה כן ומה פחות. וכך אפשר שהכאב המוענק בהתרגשות המינית יגרום ריגוש לבן הזוג עד שגם לו תיגמרנה המילים והסקס, אפשר שיהפוך לדו קרב מסעיר. (מומלץ מאד ((-: ). כאב לשם כאב רוב ה"סשנים" של BDsM מדברים על כאב מהסוג הזה. כאב הנגרם משוטים, חגורות ושאר אביזרים הנהוגים במקומותינו. גם לכאב הזה כמה סיבות, משמעויות ומטרות. קשה לי להחליט מה קודם כל. אבל אולי נכון לשים בראש הרשימה את הסאדיסטים והמזוכיסטיות (או סאדיסטיות ומזוכיסטים) אנשים שגרימת או קבלת כאב מביאים להם סיפוק והנאה. כאן אפשר גם להזכיר את נושא ה"סאב ספייס" אותו מצב מנטאלי של כמו סוטול / ריחוף, שהפרשת האנדורפינים יכולה לגרום לו. גם זו סיבה שיש הרוצים להתנסות בכאב. במיוחד אלו שחוו את החוויה הזו ויודעים איך להגיע אליה שוב. אבל יש גם כאב שמעניקה נשלטת לשולט בה מתוך רצון לומר לו משהו כמו: "ראה עד כמה אני שלך, אתה יכול לעשות בי כרצונך ואפילו להכאיב לי... אני שלך" הכאב המוענק בתנאים האלו מהווה דבק המלכד את בני הזוג ומקרב אותם אחד אל השני. שלא לדבר על זה שבינתיים אפשר שהנשלטת תיכנס לסאב ספייס ותלמד לאהוב את הכאב, דבר שקורה לא אחת. עוד סוג אחד של הענקת כאב שהייתי מכניס אותו לקטגוריה של כאב לשם כאב הוא כאב מוביל ומכוון. דוגמא אחת לזה היא צביטה חזקה של הפטמות בזמן האורגאזמה של האישה, דבר המעצים את האורגאזמה ולפעמים מוביל את האישה לקראתה. כאב שיש עימו השפלה לקטגוריה הזו נכנסים כל העונשים הפיזיים הנהוגים בעיקר אצל חובבי הBD (Bondage & Discipline) לפעמים הגבול אינו ברור (ואני לא חושב שצריך להתעסק בו בכלל) בין הענקת כאב לשם כאב ובין ענישה, במיוחד כשמשתמשים באותם מכשירים לשתי המטרות. אבל למשל, הדרישה מהנשלטת שתספור את ההצלפות ותודה על כל אחת מהן ותבקש אחת נוספת, זה לדעתי אחד ההבדלים בין שני התחומים. גם הכאבה באיברי המין יכול שתישא אופי משפיל, כמו שאפשר שתהיה כאב לשם כאב. ההבדל נעוץ לדעתי בראש ובראשונה במשמעות שמעניק הכאב נותן לו. משיכה בשערות והבאת ראשו של הנשלט למקום הרצוי לשולט הוא סוג של כאב שיש עימו השפלה. במיוחד אם השולט משתמש בכך כדי להביא את הנשלטת אל אברו כדי שתמצוץ. יש נשים שרואות במחווה הזו השפלה שאין דוגמתה. סטירה היא בעיני הדוגמא הטובה ביותר לכאב שיש עמו השפלה. אם דיברתי בתחילת דברי על שפת גוף, הרי שהסטירה יכולה לשמש בשפת הגוף למה שמשמשת הצעקה בשפה המדוברת. היא אומרת באופן חריף ותקיף אני השולט ואת הנשלטת. הכרזה שבמקרים רבים עושה טוב לשני הצדדים בהבהירה שוב את מהות הקשר שבין השניים. DOM Perignon. |
|