בוקר טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

הדגמה מקורית בארה"ב

כלבלב אנושי
לפני 15 שנים • 6 בדצמ׳ 2008

הדגמה מקורית בארה"ב

כלבלב אנושי • 6 בדצמ׳ 2008
ארה"ב: מורה כפתה 2 תלמידות ככלי המחשה
מורה בנ"י העבירה שיעור על עבדות וכחלק מהמחשתו כפתה את ידיהן ורגליהן של התלמידות השחורות. "זוהי השפלה לשמה", אמרה האם
סוכנויות הידיעות | 6/12/2008 13:02
לא בבית ספרנו: מורה לבנה למדעי החברה בבית ספר על יסודי בניו יורק שבארצות הברית העבירה לתלמידיה שיעור העוסק בעבדות בדרך מקורית במיוחד. המורה קשרה את ידיהן ורגליהן של שתי תלמידות שחורות והכריחה אותן לזחול מתחת לשולחנה בכדי להמחיש את שהרגישו העבדים המובלים בספינות. אם אחת התלמידות: "בתי נפגעה ומתביישת לחזור לכיתה". מבית הספר נמסר בתגובה: "המקוריות הרחיקה לכת".

אימה של אחת התלמידות השחורות ששמעה מביתה על שיטות החינוך הקיצוניות פנתה לבית הספר ולוועדה החינוכית והגישה נגד המורה תלונה. מבית הספר נמסר בתגובה רשמית כי "נעביר למורה ולשאר הצוות שיחות בדבר חינוך אפקטיבי. ברור שאם אחת התלמידות נפגעה מההדגמה, מדובר היה ברעיון רע".

המורה התנצלה בפני האם הכעוסה וניסתה להסביר לה

את השיקולים מאחורי מעשיה. אולם האם לא התרצתה וטענה כי יש להדיחה מתפקידה לאלתר. "אני יודעת שאם היה מדובר בי לא היה לי נוח לחזור לאותה הכיתה", אמרה האם שבתה בת ה-13 נכפתה בשיעור. "בתי נפגעה מאד ולא ברור לי מדוע היא צריכה לעבור לכיתה אחרת ולא המורה".

בבית הספר לא הסכימו לדווח אילו פעולות ינקטו נגד המורה האחראית להמחשה הפוגענית כאשר אמש היא עדיין נראתה כשהיא מלמדת כרגיל. המפקחת על בית הספר מסרה: "אנו מעודדים את הצוות ללמד בדרכים מקוריות תוך שמירה על מגוון אולם ניכר כי המורה הרחיקה לכת וההדגמה הלכה למקום לא נכון".

"יש עוד דרכים בהן ניתן להמחיש מהי עבדות מבלי לכפות את התלמידות השחורות בכיתה ולהשפילן", אמרה האם. "הבת שלי עדיין נרגשת מהמעשים ומתביישת לשוב לבית הספר".