huan |
לפני 15 שנים •
10 בינו׳ 2009
לפני 15 שנים •
10 בינו׳ 2009
huan • 10 בינו׳ 2009
הגבול בין פתולוגיה לנורמה הוא לרוב עניין של מידה ויחסתיות. לרוב הגבול הדק הזה עובר בתפר בין קונסטרוקטיביות לדסטרוקטיביות והשאלה שצריכה להשאל היא האם ההתנהגות/חשיבה שלי מובילה להרס העצמי והסביבה שלי או שמדובר בהתנהגות/חשיבה המטיבה עם הגורמים הנל. הטוטאלית איננה שונה במובן זה מכל דבר אחר. חוץ מהכשל האינהרנטי המצוי בהגדרות מסויימות של המושג בהקשרו הבדסמי - שכן "שפחה טוטאלית" היא מצד אחד משהו הנתפס כטוב אך מצד שני קשה שלא להתייחס להתמזגות אם האחר עד כדי איבוד העצמי כמשהו דסטרוקטיבי והרסני מעצם טיבעו (במקום שבו היו שניים וכאט ישנו רק אחד משהו צריך לההרס). כך שלדעתי יכול להיות משהו בשיח-חדש של הטוטאלית שיכול להוביל להרס עצמי/של האחר שכן כאשר מלחמה=שלום האדם מפסיק להבין מתי הוא חיי בשלום ומתי במלחמה. (הדבר כמובן תקף לא רק לטוטאלית אלה לכלל המושגים המתרגלים שיח-חדש ודו משמעות, יש הסבורים שמסרים סותרים אך משלימים מסוג זה הם אילו המעודדים סכזופרניה).
מערכת יחסים בדסמים כמו כל מערכת יחסים באשר היא זו דינמיקה בין שני אנשים. יש דברים המתרחשים ומתפתחים מתוך עשיה משותפת ויש אילו בהם צד אחד הוא העושה והצד השני מאפשר את העשיה. לרוב כאשר אחד הצדדים מתנהג בצורה הרסנית (למשל בצורה אובססיבית) לצד השני יש בחירה בין לאפשר את ההתנהגות לבין לעשות משהו בנידון. לאדון יש אחריות להמנע ממערכת יחסים אם סאבית המנסה להרוס אותו או את עצמה והדבר תקף גם לגבי הסאבית. |
|
מתמסרת'(נשלטת) |
לפני 15 שנים •
10 בינו׳ 2009
לפני 15 שנים •
10 בינו׳ 2009
מתמסרת'(נשלטת) • 10 בינו׳ 2009
טוטאליות סותרת את הבדס"מ, כי מה שעושה אותו בדס"מ ולא פשע הוא מגבלות SSC. אם יש חוקים ויש מגבלות איפה הטוטאליות.
אני חושבת שבדיוק ברגע שמרגישים בבטן שזה לא בריא, זה מספיק לא בריא כדי לעצור את זה, גם אם אין לנו הכשרה רפואית לקבוע את זה. בעיני זה קורה כשההתעסקות בבדס"מ תופסת את כל הזמן וכל האנרגיה. עכשיו תגדירי "כל" |
|
Lakshmi(נשלטת) |
לפני 15 שנים •
10 בינו׳ 2009
לפני 15 שנים •
10 בינו׳ 2009
Lakshmi(נשלטת) • 10 בינו׳ 2009
זיקית כתב/ה: Toothfairy כתב/ה: זה לא שפחה אובססיבית ולא אדון אובססיבי. יש אנשים אובססיבים,לא משנה עם מי הם ומה הם באותו רגע.
נכון אבל יש משהו בבדסמ שגם ככה מעצים חוויות, ולכן לאדם אובססיבי או עם נטיות אובססיביות, האינטראקציות הריגשיות יכולות להביא למצב של אובססיה שלא היתה הופכת לכזו לולא העוצמות הגבוהות יותר שיש בבדסמ בד"כ. עדיין אובססיבית מתאפיינת בדר"כ בחוסר בטחון עצמי ואופי חלש.. שבדר"כ אנשים כאלו חושבים שהם נשלטים שרובם הם לא,הם סתם אנשים חלשים. נ.ב לא ידעתי שיש כאן כ"כ הרבה פסיכולוגים בשקל.. |
|
amy(נשלטת){מבטלעיניים} |
לפני 15 שנים •
10 בינו׳ 2009
לפני 15 שנים •
10 בינו׳ 2009
amy(נשלטת){מבטלעיניים} • 10 בינו׳ 2009
huan כתב/ה: הגבול בין פתולוגיה לנורמה הוא לרוב עניין של מידה ויחסתיות. לרוב הגבול הדק הזה עובר בתפר בין קונסטרוקטיביות לדסטרוקטיביות והשאלה שצריכה להשאל היא האם ההתנהגות/חשיבה שלי מובילה להרס העצמי והסביבה שלי או שמדובר בהתנהגות/חשיבה המטיבה עם הגורמים הנל. הטוטאלית איננה שונה במובן זה מכל דבר אחר. חוץ מהכשל האינהרנטי המצוי בהגדרות מסויימות של המושג בהקשרו הבדסמי - שכן "שפחה טוטאלית" היא מצד אחד משהו הנתפס כטוב אך מצד שני קשה שלא להתייחס להתמזגות אם האחר עד כדי איבוד העצמי כמשהו דסטרוקטיבי והרסני מעצם טיבעו (במקום שבו היו שניים וכאט ישנו רק אחד משהו צריך לההרס). כך שלדעתי יכול להיות משהו בשיח-חדש של הטוטאלית שיכול להוביל להרס עצמי/של האחר שכן כאשר מלחמה=שלום האדם מפסיק להבין מתי הוא חיי בשלום ומתי במלחמה. (הדבר כמובן תקף לא רק לטוטאלית אלה לכלל המושגים המתרגלים שיח-חדש ודו משמעות, יש הסבורים שמסרים סותרים אך משלימים מסוג זה הם אילו המעודדים סכזופרניה).
אמן. |
|
amy(נשלטת){מבטלעיניים} |
לפני 15 שנים •
10 בינו׳ 2009
לפני 15 שנים •
10 בינו׳ 2009
amy(נשלטת){מבטלעיניים} • 10 בינו׳ 2009
מתמסרת' כתב/ה: טוטאליות סותרת את הבדס"מ, כי מה שעושה אותו בדס"מ ולא פשע הוא מגבלות SSC. אם יש חוקים ויש מגבלות איפה הטוטאליות.
אני חושבת שבדיוק ברגע שמרגישים בבטן שזה לא בריא, זה מספיק לא בריא כדי לעצור את זה, גם אם אין לנו הכשרה רפואית לקבוע את זה. בעיני זה קורה כשההתעסקות בבדס"מ תופסת את כל הזמן וכל האנרגיה. עכשיו תגדירי "כל" מאוד מסכימה. לכן אני תמיד מגדירה את הגבול של "עד איבוד העצמי". אני רוצה לתת מ עצמי, לא א ת עצמי. ברגע שחוצים את גבול העצמי, מגיעים אל הטוטאלי וההרסני. טוטאליות היא מילה מקסימה ומאוד רומנטית, אבל אנשים חייבים להבין שאי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. נכון, אנחנו אדוני המילים, אבל ללא כל משמעות מוסכמת, גם המילים הופכות לחסרות משמעות ותועלת. |
|
Morticia |
לפני 15 שנים •
10 בינו׳ 2009
לפני 15 שנים •
10 בינו׳ 2009
Morticia • 10 בינו׳ 2009
Toothfairy כתב/ה: זיקית כתב/ה: Toothfairy כתב/ה: זה לא שפחה אובססיבית ולא אדון אובססיבי. יש אנשים אובססיבים,לא משנה עם מי הם ומה הם באותו רגע.
נכון אבל יש משהו בבדסמ שגם ככה מעצים חוויות, ולכן לאדם אובססיבי או עם נטיות אובססיביות, האינטראקציות הריגשיות יכולות להביא למצב של אובססיה שלא היתה הופכת לכזו לולא העוצמות הגבוהות יותר שיש בבדסמ בד"כ. עדיין אובססיבית מתאפיינת בדר"כ בחוסר בטחון עצמי ואופי חלש.. שבדר"כ אנשים כאלו חושבים שהם נשלטים שרובם הם לא,הם סתם אנשים חלשים. נ.ב לא ידעתי שיש כאן כ"כ הרבה פסיכולוגים בשקל.. הרבה פחות מטיפשים... ד"ש לשלל הגאונים החבויים בקרבך... |
|
Lakshmi(נשלטת) |
לפני 15 שנים •
16 בינו׳ 2009
לפני 15 שנים •
16 בינו׳ 2009
Lakshmi(נשלטת) • 16 בינו׳ 2009
Morticia כתב/ה: Toothfairy כתב/ה: זיקית כתב/ה: Toothfairy כתב/ה: זה לא שפחה אובססיבית ולא אדון אובססיבי. יש אנשים אובססיבים,לא משנה עם מי הם ומה הם באותו רגע.
נכון אבל יש משהו בבדסמ שגם ככה מעצים חוויות, ולכן לאדם אובססיבי או עם נטיות אובססיביות, האינטראקציות הריגשיות יכולות להביא למצב של אובססיה שלא היתה הופכת לכזו לולא העוצמות הגבוהות יותר שיש בבדסמ בד"כ. עדיין אובססיבית מתאפיינת בדר"כ בחוסר בטחון עצמי ואופי חלש.. שבדר"כ אנשים כאלו חושבים שהם נשלטים שרובם הם לא,הם סתם אנשים חלשים. נ.ב לא ידעתי שיש כאן כ"כ הרבה פסיכולוגים בשקל.. הרבה פחות מטיפשים... ד"ש לשלל הגאונים החבויים בקרבך... מה רצית? איפה ההגיון התחבירי של המשפט הזה? |
|
כובש יצרה(שולט) |
לפני 15 שנים •
16 בינו׳ 2009
לפני 15 שנים •
16 בינו׳ 2009
כובש יצרה(שולט) • 16 בינו׳ 2009
מתמסרת' כתב/ה: טוטאליות סותרת את הבדס"מ, כי מה שעושה אותו בדס"מ ולא פשע הוא מגבלות SSC. אם יש חוקים ויש מגבלות איפה הטוטאליות.
שוב ושוב אני שומע את זה, לרוב לא מגיב אבל "קביעה" חד משמעית כזאת כמו "טוטאליות סותרת את הבדס"מ" גוררת אותי להגיב לאמירה כה נחרצת שנשמעת כאילו וזאת היתה אקסיומה שאין לערער עליה. קודם כל, עיסוק בבדס"מ בדיוק כמו יחסיים הומוסקסואלים נחשב עד לפני שנים לא רבות לפשע. שנית למרות שרבים כאן "מקדשים" את הSSC כאילו וזאת תורה מסיני, לי לא ידוע על שום חוק שאומר את זה. ניקח את השפוי,בטוח, בהסכמה וננסה להבין מה זה אומר? האם להצליף באדם אחר זה שפוי? אין לי ספק שאם נעשה משאל עם רוב מוחלט יקבע שזה לא שפוי בעליל. חניקה שזה נחשב לאחד הדברים שקיימים בצורה לגיטימית בבדס"מ (לא אצלי) האם זה בטוח? תשאלי כל רופא ואין לי ספק שכולם יגידו לך שזה מסוכן ביותר. הסכמה, איך בדיוק יודעים אם זאת הסכמה מרצון או כתוצאה מפחד של נטישה? לגבי עצם הפוסט אז נכון שאין דבר כזה טוטאליות אבל ישנה שאיפה לטוטאליות, כלומר שאיפה לתת כמה שרק אפשר יותר. בקשר לאובססיה אז כבר אמרו לפני שאובססיה זאת מחלת נפש ושומר נפשו ירחק מאדם אובססיבי. |
|
amy(נשלטת){מבטלעיניים} |
לפני 15 שנים •
16 בינו׳ 2009
לפני 15 שנים •
16 בינו׳ 2009
amy(נשלטת){מבטלעיניים} • 16 בינו׳ 2009
כובש יצרה כתב/ה: מתמסרת' כתב/ה: טוטאליות סותרת את הבדס"מ, כי מה שעושה אותו בדס"מ ולא פשע הוא מגבלות SSC. אם יש חוקים ויש מגבלות איפה הטוטאליות.
לגבי עצם הפוסט אז נכון שאין דבר כזה טוטאליות אבל ישנה שאיפה לטוטאליות, כלומר שאיפה לתת כמה שרק אפשר יותר. בקשר לאובססיה אז כבר אמרו לפני שאובססיה זאת מחלת נפש ושומר נפשו ירחק מאדם אובססיבי. לדעתי כולנו נופלים שוב ושוב בסמנטיקה. אני תמיד אומרת, שאני רוצה לתת מ עצמי, אבל לא א ת עצמי. אתה מבין את ההבדל? ליחסים בין שניים נדרשים ש נ י י ם. כבר אמרו שולטים חכמים וטובים שמשעמם ביותר לדבר עם עצמך, לצוות על עצמך וכו' כן, אני שואפת לתת הכי הרבה שאפשר, אבל מה זה קשור לטוטאליות? הכי הרבה שאפשר בלי לאבד את עצמי, להשאר בן אדם ולא רובוט, לדעתי זה כל הסוד. וכמה מדהים הרבה יותר זה שאדם מלא, דעתן, בעל תחביבים ותחומי עניין מגוונים, יכולות רבות ושונות, כורע ברך לפניך, מחליט שאתה האחד הראוי לציותו ולשירותו? אי אפשר להשיג את זה בטוטאליות. אי אפשר להשיג את זה בשאיפה להתמזג עם האחר. אפשר להשיג את זה רק על ידי כך שאתה בוחר לתת כמה שיותר ממי שאתה, לרתום את הכוח האדיר הזה לשירותו של אדם אחד, מבלי להקטין, לבטל או להחליש דבר מעצמך. אבל יש לי הרגשה שאנחנו טוחנים מים. מי שמבין מבין, ומי שלא, גם לא יבין. |
|
אלעד(שולט) |
לפני 15 שנים •
16 בינו׳ 2009
אובססיה
לפני 15 שנים •
16 בינו׳ 2009
אלעד(שולט) • 16 בינו׳ 2009
אובססיביות זה דבר מסוכן כשמדברים על בני אדם
וטוטליות בקלות הופכת לאובססיה שב-99% מהמקרים לא תהיה חיובית. לצערי יש לא מעט אנשים בקהילה מכל קשת התפקידים והמינים שמפתחים אובססיות כאלה ואחרות שפוגעות בהם ובאנשים אחרים שבאים איתם במגע. אנחנו לומדים עם השנים לזהות אותם, ואם יש לנו שכל גם לשמור מהם מרחק בטחון. כי גם אם בעיניהם כוונותיהם טהורות אנשים נפגעים מהטרוף שלהם ונשאבים לעולם המעוות שהאובססיה יוצרת עבורם. |
|