kashmir(לא בעסק) |
לפני 15 שנים •
27 בינו׳ 2009
שליטה מנטאלית
לפני 15 שנים •
27 בינו׳ 2009
kashmir(לא בעסק) • 27 בינו׳ 2009
ביננו, מה זה הקשקוש הזה?
בהנחה שהכל נעשה בהסכמה, מה פירוש שליטה מנטאלית? שליטה פיזית, גם היא בהסכמה כמובן, אבל בכל זאת, למשך פרק זמן מסויים אני חסרת אונים. כן, אני יודעת, יש מילת בטחון ומילת אזהרה, רמזורים ושאר פתחי מילוט...ובכל זאת, בהנחה שהגעתי עד הלום הרי זה מה שאני מחפשת, שיקחו ממני את יכולת התנועה, שיכאיבו לי ושאר "התעללויות". אבל שליטה מנטאלית? האם האיסור לאונן סוגר עניין? מילת בטחון תופסת גם בקטעים מנטאלים? ואני שואלת ברצינות. |
|
nerissa(אחרת) |
לפני 15 שנים •
27 בינו׳ 2009
לפני 15 שנים •
27 בינו׳ 2009
nerissa(אחרת) • 27 בינו׳ 2009
הנה שרשור מעניין בנושא שעלה פעם:
http://www.thecage.co.il/phpBB/viewtopic.php?t=3487&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=%F9%EC%E9%E8%E4+%EE%F0%E8%E0%EC%E9%FA |
|
פעם פרח(נשלטת) |
לפני 15 שנים •
27 בינו׳ 2009
Re: שליטה מנטאלית
לפני 15 שנים •
27 בינו׳ 2009
פעם פרח(נשלטת) • 27 בינו׳ 2009
kashmir כתב/ה: ביננו, מה זה הקשקוש הזה?
בהנחה שהכל נעשה בהסכמה, מה פירוש שליטה מנטאלית? שליטה פיזית, גם היא בהסכמה כמובן, אבל בכל זאת, למשך פרק זמן מסויים אני חסרת אונים. כן, אני יודעת, יש מילת בטחון ומילת אזהרה, רמזורים ושאר פתחי מילוט...ובכל זאת, בהנחה שהגעתי עד הלום הרי זה מה שאני מחפשת, שיקחו ממני את יכולת התנועה, שיכאיבו לי ושאר "התעללויות". אבל שליטה מנטאלית? האם האיסור לאונן סוגר עניין? מילת בטחון תופסת גם בקטעים מנטאלים? ואני שואלת ברצינות. כל אחד והפרשנות שלו, וכל אחד והקשר שלו אני אתן לך דוגמאות שהן שליטה מנטלית בשבילי: זה לעמוד באיסור שניתן לי (לא לאונן, לא לאכול מזון מסויים, משמעת בתחום כזה או אחר) לחשוב על מה היא הייתה אומרת לגבי החלטה כזו או אחרת שלי (למשל אם אני קונה בגדים) זה לקחת הוראה שלה ולשמור על קיומה לאורך היום שליטה מנטאלית מתרחשת במוח, ברגש בנפש. היא יכולה להתרחש כאשר אנחנו מרוחקות פיזית, והיא יכולה להתרחש כאשר אנחנו ביחד באמצע סשן. האם מילת ביטחון תופסת ? בעיניי כן. אם מה שחשוב זה "לסגור עניין" ולעשות על זה V, אז אל תטרחי. זה אמור לתפוס אותך ברגש, בנפש, בראש. |
|
היולי |
לפני 15 שנים •
27 בינו׳ 2009
לפני 15 שנים •
27 בינו׳ 2009
היולי • 27 בינו׳ 2009
קישקוש ?! זהו, שלא!
לא קראתי את השרשור בנושא אבל יש לי מה לומר בעניין. אין לי עניין להביא את האג'נדה שלי בעניין השליטה המנטאלית אך בהקשר לזה עולים לי כמה דברים כך אל קצה המקלדת. ברשותכם כמובן הנה כמה מהגיגיי. (שלי, אין צורך בערבות הדדית. דיעה אישית וקצת חומר למחשבה). לטעמי שליטה מנטאלית היא שינוי במצב התודעתי. מה שנקרא: State of mind. המוח הוא איבר פעיל ודינמי המאחסן מבנים רבים מחוץ למודעות, לא תמיד כתוצאה מקונפליקט – אלא כתוצאה מהיותו מערכת דינמית של עיבוד אינפורמציה. המודעות מתפתחת מתוך תיאום בין פעילויות סנסומוטוריות לבין מסקנות מנטליות לא-מודעות. הבנה של אופן הפעולת במנגנוני שכל- מח- נפש, תוך שימוש בטכניקות שונות (בהנחה שזו שליטה מנטאלית) מביאים בסופו של דבר לשינוי דפוסי חשיבה, שבירת פרדיגמות מנטאליות ושחרור מ- more of the same שלרוב אנשים דיי שקועים בו. מסתבר שתפיסת המציאות היא חלולה, שטחית ונעדרת את הממד החוויתי. ברגע שנבין שאנחנו חווים יותר, ובמורכבות רבה ממה שאנחנו ערים לה, נבין שדווקא דרך הסובייקטיביות מתגלה החוויה האובייקטיבית של המציאות. שהרי אם מתעלמים מן האפקט הסובייקטיבי, ומנסים לקלוט את העולם רק בדרכים לוגיות (שוט? כאב? בגדי עור? ), העולם מתגלה כריק, וחסר חיוניות פנימית לעומת העושר הגדול יותר והרחב יותר שעוד קיים אי שם ברמת הלא מודע (כלומר, מתעלמים מן הדחף והצורך הפועם פנימה להישלט או לשלוט, להתמסר, לקבל מרות וכו'. כמיהה חזקה יותר מרק שואו קצר של הפגנת להטוטי שוט ). לסיום, מישהו חכם אמר פעם ש...... על האדם לבוא לעולם פעמיים! בפעם הראשונה להיוולד לעולם, עם המודעות והרגישות לגלי האגו הבאים במפנים, הוא העולם והעולם זה האגו שלו. ובפעם השניה, להיוולד במודעות החיצונית ובהוויה הפנימית, לדעת שהוא נפרד מן העולם, בודד ללא תקנה, חרד בצדק ואחת דינו, על לא עוול בכפו, אך למרות זאת הוא חי מעתה את חייו באומץ ובנחישות לא בגלל, אלא למרות, וזו המרידה האולטימטיבית; כי להיוולד פעם שניה לתוך העירנות, זה לחיות באבסורד כפול! האחד של הישנים מסביב, ואלה הרואים את העולם דרך תבניות קבועות וידועות מראש. והשני של ההפנמה וההכרה ברצון העז להיות הוא עצמו בעולם כזה. |
|
Mine(שולט) |
לפני 15 שנים •
27 בינו׳ 2009
לפני 15 שנים •
27 בינו׳ 2009
Mine(שולט) • 27 בינו׳ 2009
kashmir כתב/ה: ביננו, מה זה הקשקוש הזה?
בהנחה שהכל נעשה בהסכמה, מה פירוש שליטה מנטאלית? שליטה פיזית, גם היא בהסכמה כמובן, אבל בכל זאת, למשך פרק זמן מסויים אני חסרת אונים. כן, אני יודעת, יש מילת בטחון ומילת אזהרה, רמזורים ושאר פתחי מילוט...ובכל זאת, בהנחה שהגעתי עד הלום הרי זה מה שאני מחפשת, שיקחו ממני את יכולת התנועה, שיכאיבו לי ושאר "התעללויות". אבל שליטה מנטאלית? האם האיסור לאונן סוגר עניין? מילת בטחון תופסת גם בקטעים מנטאלים? ואני שואלת ברצינות. האקט היחיד שנעשה בהסכמתך זו מסירת השליטה לידיו או לקיחתה ממנו. כל השאר שייך רק לו. |
|
Morticia |
לפני 15 שנים •
27 בינו׳ 2009
לפני 15 שנים •
27 בינו׳ 2009
Morticia • 27 בינו׳ 2009
Mine כתב/ה: kashmir כתב/ה: ביננו, מה זה הקשקוש הזה?
בהנחה שהכל נעשה בהסכמה, מה פירוש שליטה מנטאלית? שליטה פיזית, גם היא בהסכמה כמובן, אבל בכל זאת, למשך פרק זמן מסויים אני חסרת אונים. כן, אני יודעת, יש מילת בטחון ומילת אזהרה, רמזורים ושאר פתחי מילוט...ובכל זאת, בהנחה שהגעתי עד הלום הרי זה מה שאני מחפשת, שיקחו ממני את יכולת התנועה, שיכאיבו לי ושאר "התעללויות". אבל שליטה מנטאלית? האם האיסור לאונן סוגר עניין? מילת בטחון תופסת גם בקטעים מנטאלים? ואני שואלת ברצינות. האקט היחיד שנעשה בהסכמתך זו מסירת השליטה לידיו או לקיחתה ממנו. כל השאר שייך רק לו. כמה מתחשב... תכף כל הקומפולסיביים יצאו במחול שדים על כל ה"אובססיביות"... יש אנשים שזקוקים לגירויים במיינד הרבה יותר מפיזיים לפעמים זה שאלה של רגישות ותבונה לומר לאישה לא לגעת בדגדגן זה סתם רוע והבנה מינימלית בצרכים שלה {אז המנטאל שלי יבקש לדעת למה שולט כזה ראוי להתמסרותה של אישה נבונה...} כמו גם הצורך של גבר הרואה עצמו כעבד לקבל הוראה שלא לגמור כדי להרגיש שמופעלת עליו שליטה במיינד כמובן שזה מיוצר משלו כשאתה יותר חכם מזה השולט בך בתוך סשן נאמר אז אתה שולט במיינד וכששניכם חכמים ... אז יכולים להיות כל מיני משחקים ויש גם שליטה רגשית הכל קשור בתבונה ורגישות מה יותר מגורה, מה יותר חזק אצל המשתתפים עניין של יכולות וצרכים |
|
natti(נשלטת) |
לפני 15 שנים •
27 בינו׳ 2009
לפני 15 שנים •
27 בינו׳ 2009
natti(נשלטת) • 27 בינו׳ 2009
בעיני שליטה מנטלית היא להגיב למצבים מסויימים בדיוק כפי שהוא היה מצפה ממני,
שההוראות שלו, לגבי כל דבר בין אם לאונן ועד למה מותר לקנות ומה לא נמצאים אצלי בראש. שליטה מנטלית היא בהלך הרוחות, בהתנהגות, בצורת הדיבור במחשבה. למרות שהמחשבה היא חופשית עדיין באיזה שהוא שלב מתוך רצון והתמסרות מלאה חושבת בדיוק מה יגיד ומה יעשה ואיך לעשות ומה מותר. זאת שליטה מנטלית... ואת הדברים בשליטה מנטלית ניתן לבצע מתוך מקום של פחד (נניח מעונש) או מתוך מקום של התמסרות ורצון שהוא יתגאה. |
|
kashmir(לא בעסק) |
לפני 15 שנים •
27 בינו׳ 2009
לפני 15 שנים •
27 בינו׳ 2009
kashmir(לא בעסק) • 27 בינו׳ 2009
כל התשובות מרתקות ואני אומרת את זה בלי טיפת ציניות.
אבל האם זה שעלי זה לא עובד אומר שאני בעצם לא באמת נשלטת/שפחה? או אולי שהאדון שלי לא מספיק חשוב לי? כל המשימות והאיסורים הללו נראים לי, איך לומר, קצת דביליים. ואני ניסיתי לפעול לפי "האקט היחיד שנעשה בהסכמתך זו מסירת השליטה לידיו או לקיחתה ממנו. כל השאר שייך רק לו." אבל מה לעשות, מעולם לא באמת התחברתי לזה. והאמת היא שבשורה תחתונה עשיתי מה שרציתי. אולי בגלל גילי ואולי זה עניין של אופי אבל חינוך מחדש ושליטה מנטאלית נראים לי יומרנות עצומה. |
|
natti(נשלטת) |
לפני 15 שנים •
27 בינו׳ 2009
לפני 15 שנים •
27 בינו׳ 2009
natti(נשלטת) • 27 בינו׳ 2009
kashmir כתב/ה: כל התשובות מרתקות ואני אומרת את זה בלי טיפת ציניות.
אבל האם זה שעלי זה לא עובד אומר שאני בעצם לא באמת נשלטת/שפחה? או אולי שהאדון שלי לא מספיק חשוב לי? כל המשימות והאיסורים הללו נראים לי, איך לומר, קצת דביליים. ואני ניסיתי לפעול לפי "האקט היחיד שנעשה בהסכמתך זו מסירת השליטה לידיו או לקיחתה ממנו. כל השאר שייך רק לו." אבל מה לעשות, מעולם לא באמת התחברתי לזה. והאמת היא שבשורה תחתונה עשיתי מה שרציתי. אולי בגלל גילי ואולי זה עניין של אופי אבל חינוך מחדש ושליטה מנטאלית נראים לי יומרנות עצומה. אין דבר כזה פחות או יותר, אין ספר הוראות או הדרכה כל אחד מוצא את הנישה שלו בתוך זה, ואם לך ולאדון שלך מספיק וטוב שליטה פיזית אז זה מצויין. מה שחשוב שאתם מרוצים ממה שיש לכם. אני לדוגמא לפני שהכרתי את אדוני, לא חשבתי שאגיע לכזו התמסרות, להורדת הגבולות, ולביטול מילת הביטחון (יהיו שירימו גבה). השליטה המנטלית במערכת הזאת שיש לי היא שונה, מקצה לקצה ממה שהיה לי עד לזו. היא טובה ועמוקה יותר. מה שחשוב בסופו של דבר שאת מרוצה והוא גם ולכם טוב ביחד. אל תעשי לעולם השוואות מי יותר שיפחה ומי פחות כל אחת בדרכה. |
|
ראובן |
לפני 15 שנים •
27 בינו׳ 2009
שלושה תרגילים בשליטה מנטאלית
לפני 15 שנים •
27 בינו׳ 2009
ראובן • 27 בינו׳ 2009
cashmere יקרה,
ראשית סליחה על שרשמתי את כינוייך לא כפי שרשמת אותו את, פשוט המילה (והסוודר) יקרים ללבי ולא, זה אינו תרגיל בשליטה מנטאלית : ) לענייננו: שליטה מנטאלית היא הדבר החשוב והעיקרי מבחינת דיאלוג השליטה, משום שבסופו של דבר הגוף הינו שלוחה של הנפש, במובן מסוים. יתרה מאזת - שליטה מנטאלית יכולה להביא לעונג רב, שהינו שונה בתכלית מהעונג המושג משליטה פיזית. להלן שלושה תרגילים בשליטה מנטאלית בסיסית, שאני מוצא שהם נחמדים, בעלי תועלת ולא קשים להקנייה: 1) קידוד: המשמעות היא התנייה של הנשלט/ת לפעולה מסויימת על פי קוד מוסכם (אות, סיפרה או מילה). הדבר גם שימושי, במיוחד במצבים ציבוריים ופומביים, כאשר השולט רוצה לתת הוראה לנשלטת מבלי להלבין את פניה. דוגמא: אם את והשולט שלך יחד אצל חברים, ואת מדברת על משהו שאינו לרוחו, הוא פשוט יכול לומר ''ארבע'' ואת תביני כי הוא מבקש ממך להפסיק לדבר - כל זאת מבלי שאף אחד מהנוכחים האחרים מודע לשליטה הזורמת ביניכם. את פשוט תסיימי את המשפט ותחדלי לדבר. כמובן שניתן לקודד הוראות רבות, בהתאמה להעדפות השולט. 2) freeze: כאשר נאמרת המילה הזו, את פשוט קופאת בתנוחה או במקום בו את נמצאת, לכל מטרה וצורך שהשולט יראה לנכון. 3) יצירת זהות משנית: סוג של סכיזופרניה מרצון שעיקרו טיפוח זהות נוספת אצל הנשלטת, במטרה לאפשר לה לפעול בחופשיות או ללא רגשות אשמה, כאשר היא פועלת מתוך זהות זו. דבר זה מצריך הסבר נוסף אולם אני מניח כי העקרון ברור. כמובן שניתן להגיע בשליטה מנטאלית להישגים רבים (ולבידור לא רע בכלל) - פרחה הלומדת לפתור תשבצי הגיון; זייפנית מלידה הלומדת לשיר בקול נקי וצלול ועד כהנה וכהנה כיד הדמיון הטובה על השולט. כמובן שגם אישה יצירתית תוכל לתרום לתהליך השליטה המנטאלית, שהוא עיקר דיאלוג השליטה, במיוחד במערכות יחסים ממושכות ומשמעותיות. מקווה שהארתי את עינייך ולו במעט, ראובן |
|