זאלופון(שולט) |
לפני 15 שנים •
12 במרץ 2009
לפני 15 שנים •
12 במרץ 2009
זאלופון(שולט) • 12 במרץ 2009
Tame כתב/ה: צארינה, כתבת יפה מאוד לדעתי..
... אגב - מאחר ומדובר בסופו של דבר במערכת יחסים אני מניח שהדבר קיים גם במובן ההפוך, גם השולטים רוצים לרצות את הנשלטים שלהם, אולם סוג הריצוי הזה הוא שונה. התמורה שהם מקבלים מריצוי מסוג זה הוא ההערצה מצד הנשלט, ההכרה בגדולתו ואיכותו של השולט. מממ יודעת מה, אני מתחרט, אולי זה לא שונה עד כדי כך, אני צריך לחשוב על זה.. קודם כל, אני מתנצל על שמחקתי את רוב התגובה שלך בציטוט. כולה היתה דברי טעם, אבל רק על החלק שהשארתי יש לי מה להגיד... אז ככה: 1. גם לדעתי צארינה כתבה על מנגנון נכון. אני חושב שאפשר להסביר אותו בכל מיני דרכים (שאיפה לעקביות, העדפת רע ודאי ונסבל על החרדה שבאי-הודאות ועוד), אבל מגיע לו פוסט משלו. 2. אני לגמרי מסכים איתך שגם אצל שולטים זה קיים. למעשה, אני מכיר באופן מאד אינטימי לפחות שולט אחד שאצלו זה קיים בודאות. לא רק זה, זה אינו המניע היחידי, אבל זה שם. מאד כיף להרגיש גדול ואיכותי. |
|
Morticia |
לפני 15 שנים •
12 במרץ 2009
לפני 15 שנים •
12 במרץ 2009
Morticia • 12 במרץ 2009
אני חושבת ששני המקרים אפשריים
תלוי מאיפה ניגשים אליהם ולמי תלוי בהקשרים וגם לא רואה בצד הנשלט את המתמסר ובצד השולט את הדוחה או המשפיל שאינו מתמסר הרבה פעמים הנשלטים דווקא קשים ולא בקלות בכלל מתמסרים חששות... עכבות... הכוונה היא לא במשחק אלא במערכת יחסים שולטת יכולה להיות מאוד מתמסרת ובהחלט דורשת לעצמה את אותה ההתמסרות בחזרה לכו לגדולות הדומינטריקסז בעולם המוסיקה שם התמונה מאוד ברורה האם זה אגואיסטי? לא זה יכולת לקבל את מה שיש לתת זה סוג של חינוך צייד...? [אני גם כמובן לא שייכת לזרם המרכזי החושב שסאב, להבדיל מסאבית, לא זקוק לחום, תמיכה, הגנה וכאלה מין... אני בטוחה שיש גברים שירדו על ארבע אך ורק לרגלי גבירה שלא נחות ממנה לאהוב אותם באותה המידה ועוצמתה נמצאת ביכולת לתת להם את ההבטחה] אפשר לחשוב אפילו על פלורנס נייטינגייל כסוג של שולטת ובנימה אופטימית זו דווקא נוותר על מדונה עם האקספרס יורסלף ונסו ליהנות מזה... [ולא, הן לא בדיוק בי"ס לנשים סאבמיסיביות... אבל הן מאוד אותנטיות ובעיני גם יפות...] http://www.youtube.com/watch?v=5pC3VJA_CB8 |
|
מגדלנה(לא בעסק) |
לפני 15 שנים •
12 במרץ 2009
לפני 15 שנים •
12 במרץ 2009
מגדלנה(לא בעסק) • 12 במרץ 2009
נילי ונילי כתב/ה: מגדלנה כתב/ה: אבל לא הוכחת בשום מקום שהתמסרות חייבת לבוא מביטול עצמי /אהבה בשביל להיות אמיתית. אתה לא יכול לטעון בצורה גורפת שכל דינמיקה בדס"מית שבה הצד הנשלט מתמסר מבלי לאהוב, היא התמסרות לא "כנה", או לא אמיתית. לא כל מערכת יחסים בדס"מית הינה מערכת יחסים זוגית אלא מערכת יחסים שהבסיס שלה הינו "אני אדון-את שפחה" ואין בה אהבה. האם זה אומר שבגלל ששפחה לא אוהבת את האדון שלה (ולחילופין, הוא אותה) בכל פעם שהיא מעניקה היא עושה זאת מתוך אגואיזם?
ומה לגבי סשנים מזדמנים? האם גם שם זה אגואיזם גרידא? את כל כך בסדר, את תודה ולזאלו - קראתי את התגובה שלך אליי באריכות, ועדיין, אינני מסכימה עם הטענה שלך. מה גם שכל מקרה לגופו ואינך יכול בשום פנים ואופן לטעון שכך הדבר בכל מקרה - כיוון שכל מקרה לגופו. בזה מסתכם הדבר. |
|
הוא(שולט) |
לפני 15 שנים •
12 במרץ 2009
התפלפלות לשם מלפפוניות
לפני 15 שנים •
12 במרץ 2009
הוא(שולט) • 12 במרץ 2009
מזכיר קצת את הפוסטים על המיונז האמיתי של תלמה
אני נוטה להטיל ספק בקביעות נחרצות וחד משמעיות כאלה גם כשהן מנותחות ומנוסחות כהלכה יש שפחות שמתמסרות מתוך הערכה עצמית נמוכה ומבטלות עצמן יש שמתמסרות מתוך היותן מרוכזות בעצמן בבחינת ישחקו הנערים לפני יש שמתמסרות כי זה פשוט צורך שגילו וכל מטרתן הוא לצפות בחיוך המרוצה מהפרטנר מה זה משנה אם זה אלטרואיזם , אגואיזם או כל איזם אחר שתרצו אם זה מה שעונה לצרכי הפרטנר ומה שעונה ותואם זה הדבר האמיתי בעיני |
|
מגדלנה(לא בעסק) |
לפני 15 שנים •
12 במרץ 2009
לפני 15 שנים •
12 במרץ 2009
אני חושבת ש"הוא" סיכם את זה מאד יפה, אין אמת אחת
|
|
זאלופון(שולט) |
לפני 15 שנים •
12 במרץ 2009
לפני 15 שנים •
12 במרץ 2009
אני דווקא חושב ש"הוא" הדגים למה קשה לפתח דיונים רציניים בפורומים, בייחוד כש Tame לא שם כדי להחזיר אותם למסלול אחרי שאנשים שמצהירים שהדיון בכלל לא מעניין אותם בוחרים להשתתף בו בכל זאת רק כדי לסתום אותו בקלישאות שאינן מן העניין.
ובכל זאת, היו פה התייחסויות מפרות של אנשים שכנראה כן מעניין אותם לחשוב על הדברים. אז היה שווה. |
|
מגדלנה(לא בעסק) |
לפני 15 שנים •
12 במרץ 2009
לפני 15 שנים •
12 במרץ 2009
אני דווקא חושבת ש"הוא" הדגים יפה מאד למה אי אפשר להציג רק אמת אחת לדברים ולא "המית" את הדיון שלך זאלו. אפשר ורצוי לפתח דיונים רציניים בכלוב, פשוט רצוי לא להציג אותם כאמת יחידה.
|
|
זאלופון(שולט) |
לפני 15 שנים •
12 במרץ 2009
לפני 15 שנים •
12 במרץ 2009
את צודקת שלאף אחד אין מונופול על האמת, אבל זה לא אומר שאנשים לא צריכים להחליף דעות בנוגע לאמיתות שלהם. אפשר להגיד "אין אמת אחת" ופשוט לא לדון בכלום בגלל שאין אמת אחת, ואפשר שכל אחד יציג ויסביר את האמת שלו. לא חשוב אם היא לא כמו האמת של מישהו אחר, חשוב שמועלים רעיונות שמעניין לחשוב עליהם.
באופן אישי אני מעדיף את הדרך השניה, אבל גם אם אדם סבור שהעלאת רעיונות וחשיבה אודותיהם היא התפלפלות מיותרת, זו זכותו. במקרה כזה, עם זאת, לא ברור לי למה לו לנסות למנוע מאחרים שכן מעוניינים להתפלפל לעשות זאת. טוב, הסטתי את הדיון יותר משהתכוונתי. בזאת הסתיים מבחינתי נושא "דיונים בפורומים כיצד". |
|
אושה{אוש} |
לפני 15 שנים •
12 במרץ 2009
Re: כמובן
לפני 15 שנים •
12 במרץ 2009
אושה{אוש} • 12 במרץ 2009
amy כתב/ה: צודק לגמרי.
מה שכן, גם התמסרות מאהבה היא לא אמיתית, לדעתי. אני מאמינה שכל יחסים הם סוג של עסקה, מלבד הורות. אם אתה מחפש אהבה טהורה ונטולת פניות- זו האהבה. הרשי לי לחלוק עליך. גם הורות לא חפה מפשע. אנשים מביאים ילדים לעולם כי הם רוצים ולא הילד רוצה להיוולד. זהו צורך קיומי, הגשמה עצמית ולא כולה טהורה. יש שיביאו ילדים כדי לחזק קשר זוגי (וכולנו יודעים שזה פסול בעיקרו) יש שירצו שמישהו יסעד אותם לעת זיקנה ויש שירצו פשוט להיות כמו כולם... |
|
Tame |
לפני 15 שנים •
12 במרץ 2009
Re: כמובן
לפני 15 שנים •
12 במרץ 2009
Tame • 12 במרץ 2009
אושה כתב/ה: amy כתב/ה: צודק לגמרי.
מה שכן, גם התמסרות מאהבה היא לא אמיתית, לדעתי. אני מאמינה שכל יחסים הם סוג של עסקה, מלבד הורות. אם אתה מחפש אהבה טהורה ונטולת פניות- זו האהבה. הרשי לי לחלוק עליך. גם הורות לא חפה מפשע. אנשים מביאים ילדים לעולם כי הם רוצים ולא הילד רוצה להיוולד. זהו צורך קיומי, הגשמה עצמית ולא כולה טהורה. יש שיביאו ילדים כדי לחזק קשר זוגי (וכולנו יודעים שזה פסול בעיקרו) יש שירצו שמישהו יסעד אותם לעת זיקנה ויש שירצו פשוט להיות כמו כולם... אושה, אף אחד אינו חף מפשע כשזה מדובר באגואיזם גם לא ההתמסרות הכי מתמסרת, אבל האם לדעתך אין מקום לעשות הבדלות בין סוג אחד שיותר נקי מאגואיזם לבין סוג אחר שפחות נקי ממנו, בעודנו יודעים שאף אחד לא נקי לחלוטין? וכן בקשר למה שאמרת על הסיבות, זה בדיוק מתקשר למה שזאלופון אמר, על כך שהוא מתעניין במניע.. ועל כך גם שאלתי אם לדעתו "מתוך שלא לשמה יכול לבוא לשמה?" גם בנושא כזה כמו התמסרות ואהבה.. ואם נשים לרגע את עניין ההורים בצד - מה דעתך שלך בעניין ההתמסרות והשאלות שעלו? |
|