ginger |
לפני 15 שנים •
13 באפר׳ 2009
ימים של ניקיון.
לפני 15 שנים •
13 באפר׳ 2009
ginger • 13 באפר׳ 2009
מה יקרה אם...
מה יקרה אם נהפוך את הגישה ונאמר כי הניקיון נמצא שם כל הזמן ורק לפעמים עושים קצת ליכלוך? כזה שאפשר להוריד אותו כפי שמורידים שערות ברצועות שעווה, באיבחה? זה אומר למשל, שהניקיון הוא הקבוע והליכלוך הוא המשתנה, לפרקים קטנים יותר של זמן. מה יקרה אם... מה יקרה אם נהפוך את הגישה ונאמר כי השמחה נמצאת שם כל הזמן, ביציבות, במידה שאינה קיצוניות וזה העצב והכאב שבאים לפעמים וניתן להסיר אותם בתנועת הסרה חדה ומהירה של רצועות שעווה, באיבחה? מה יקרה אם... מה יקרה אם נכנס אל תוך השליטה ממקום נקי של מהות לבדה, ללא חשיבות עצמית, ללא אגו, ללא רחמים עצמיים וללא כל מיני סיבות או ענישה עצמית ומזוכיזם (משני הצדדים..)? באמת מתוך שם ולא בכאילו, ולא מתוך התכוונות שטרם השיגה זאת, כי אם לגמרי לגמרי משם. צריך ללמוד להרוג את החשיבות העצמית ולהרגיע את הרחמים העצמיים למקומם הרדום ולקפל את הגדלות העצמית לכדי יחידת ננו מזערית. זו עבודה, זו בהחלט עבודה של שני הצדדים, השולט והנשלט. למעשה זה תהליך שמקלף מהם את ההגדרות, זה מקום של מעבר להגדרות של שולט נשלט, מקום בו הם שווים לחלוטין כבני אדם ולא רק מתוך מילים כתובות, לא רק מתוך השפה, כי אם מתוך הכל ואין ולו פירור אחד של סטייה מכך, אף לא בריגעי ההיררכיה (זו עבודה זוגית, זה כל הרעיון...). * * * כשאומרים שהנחש משיל את עורו, לפעמים מתכוונים לכך שהוא צבוע וכעת מתגלה פרצופו האמיתי, מתגלה הדבר הפנימי שנתפש תמיד כאיזה סוד. למעשה, הנחש משיל את עורו כשהוא גדל והלבוש שלו אינו מתאים לו יותר (אפילו שאיזה ילד בגן קיבוץ יקום אמר פעם כי הנחש משיל את עורו כי חם לו). ההתחדשות שלו היא הגדילה שלו. השליטה מכילה בתוכה הרבה מאוד התפשטויות והתכווצויות למיניהן הרבים. למשל - מתוך ההשפלה, האדם יכול להיות מאוד מאוד קטן, מצד שני ובאותה מידה גם מאוד מאוד גדול. הגדילה הזו, היא הצד החיובי, כי מעבר לכך שהיא התפשטות (בתרתי משמע) היא למעשה מתפקדת במובנים של בגרות, זו גדילה שמשמעותה בגרות, כך יכול אדם לדעת האם הוא צומח או נובל. לכל אדם יש תקופות של נבילה, אך חושבת כי המטרה העיקרית לפנינו צריכה להיות צמיחה. עלינו לגדול. (ולקטון, כשרוצה בכך הבעלים.. וגם אז, זו תהיה גדילה). * * * מה יקרה אם... מה יקרה אם נשנה גישה ונגדל ברוב הזמן ורק לפעמים נתקטן (במובן נתגדל) ? ימים של ניקיון הינם כל הימים כולם ורק לפעמים קצת מתלכלכים (במובן מתנקים), ימים של החירות הינם כל הימים כולם ורק לפעמים קצת נקשרים (בכל המובנים). בוודאי שאפשר, חיוך. ג'ינג'ר. |
|
נוריתE |
לפני 15 שנים •
13 באפר׳ 2009
לפני 15 שנים •
13 באפר׳ 2009
נוריתE • 13 באפר׳ 2009
והנה,הבאת גם לי,חיוך מהורהר...
|
|
מישלי |
לפני 15 שנים •
14 באפר׳ 2009
יפה אמרת ( :
לפני 15 שנים •
14 באפר׳ 2009
מישלי • 14 באפר׳ 2009
ג'ינג'ר,
חלקנו אכן חיים כך... בין אם זה כי כאלה אנחנו או כי מצאנו שככה יותר טוב לחיות. אני ממליצה בחום על הגישה הזו - היא מופלאה. תודה על המילים, אני לא אדם כותב, אני אדם מקשיב-מדבר. מפעם לפעם אני נפעמת לקרוא מילים שכתב אדם אחר, כאילו הביעו ממש את מה שאני חושבת, מבלי שאצטרך לטרוח ולכתוב ולסגנן - על כך תודה. אושר ואהבה מיש |
|